NRK > Nyheter

Thursday, 04 June, 11:59

NRK - 11 Oct 19 kl. 04:14

Ny folkeavstemning i Ny-Caledonia

Ny-Caledonia skal igjen ha folkeavstemning om hvorvidt de skal forbli en del av Frankrike. Det er bare ett knapt år siden innbyggerne stemte over spørsmålet om løsrivelse, og da stemte 57 prosent i favør av å forbli en del av Frankrike..
Les mer på NRK


Les mer om:
caledonia, Frankrike, Ny-Caledonia

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ny folkeavstemningi , Ny-Caledonia
P4 - 09 Jul 19 kl. 12:49

Vil ha folkeavstemning om Brexit

Labour-leder Jeremy Corbyn vil ha en ny folkeavstemning om Brexit. Corbyn vil at britenes nye statsminister, som skal være klar om to uker, skal gå inn for en ny folkeavstemning, det skriver han i et brev til partimedlemmene, melder Sky News..

NRK - 14 Jan 20 kl. 19:10

Avviser ny skotsk folkeavstemning

Storbritannias statsminister Boris Johnson vil ikke la skottene få holde en ny folkeavstemning om selvstendighet. I et brev til Skottlands førsteminister skriver han at en ny avstemning bare vil videreføre den politiske stagnasjonen i Skottland..

NRK - 09 Jul 19 kl. 13:04

Corbyn ber om ny folkeavstemning

Labour-leder Jeremy Corbyn skriver i et brev til partiets medlemmer at Storbritannias neste statsminister bør holde en folkeavstemning om Brexit-avtalen, ifølge Reuters..

NRK - 15 Nov 19 kl. 08:31

Chile lover folkeavstemning

Chile kunngjorde fredag at de skal holde en ny folkeavstemning om å erstatte landets grunnlov neste år. Dette har vært et krav fra demonstrantene etter nesten en måned med voldelige protester i landet. Det melder nyhetsbyrået AP..

Aftenposten - 13 Dec 19 kl. 21:07

Sturgeon: Skottene har rett til ny folkeavstemning

Statsminister Boris Johnson vil ikke la skottene holde en ny folkeavstemning om selvstendighet. Det reagerer Skottlands førsteminister kraftig på..

NRK - 08 Nov 19 kl. 17:47

Krever skotsk folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon, som også leder Det skotske nasjonalistpartiet, krever en ny folkeavstemning om skotsk løsrivelse, hvis SNP skal støtte en mindretallsregjering med Labour etter valget 12. desember. Det melder The Guardian..

NRK - 18 Sep 19 kl. 13:59

Corbyn ønsker ny folkeavstemning

Labour-leder Jeremy Corbyn gjentar at han ønsker en ny folkeavstemning om brexit og antyder at han ikke vil velge side før en slik avstemning. Om Corbyn vinner det neste valget i Storbritannia vil han forhandle frem en mykere utmelding med EU..

Aftenposten - 26 Oct 19 kl. 09:10

Mange tror en ny EU-folkeavstemning kan få britene til å snu. Da har de ikke vært i denne byen.

WIGAN (Aftenposten): – Hvis vi blir bedt om å stemme i ny folkeavstemning, tør jeg ikke tenke på hva som vil skje. Nord England kommer til å eksplodere i opptøyer..

VG - 23 Sep 19 kl. 15:43

Labour forblir nøytrale om brexit frem til ny folkeavstemning er på plass

Labour vil verken kjempe for å bli i EU eller for en brexit, men vil likevel la britene få en ny mulighet til å ta stilling til EU-spørsmålet ved en folkeavstemning..

Aftenposten - 10 Sep 19 kl. 16:41

Corbyn vil gå til valg på ny folkeavstemning om brexit

Labour-leder Jeremy Corbyn sier han vil gå til valg på å holde en ny folkeavstemning om brexit når det blir enighet om nyvalg i Storbritannia..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Manshaus-dom faller 11. juni

Dommen mot draps- og terrortiltalte Philip Manshaus faller 11. juni. På grunn av koronatiltak vil hverken presse eller publikum få adgang til å følge domsavsigelsen fra Asker og Bærum tingrett..

NRK - 15 minutter siden

Rettsmøte 11. juni

Dommen i straffesaken mot draps- og terrortiltalte Philip Manshaus blir avsagt i et rettsmøte 11. juni kl. 10..

NRK - 15 minutter siden

14 Bafta-nominasjoner

TV-serien «Chernobyl», om atomkraftulykken i Tsjernobyl i 1986, er nominert til 14 Bafta-priser. Dermed er den en av TV-seriene med flest nominasjoner i historien, ifølge BBC. TV-serien er blant annet nominert i kategorien beste miniserie..

NRK - 45 minutter siden

Lov om nasjonalsang vedtatt

Den folkevalgte forsamlingen i Hongkong har vedtatt en lov som gjør det forbudt å vise manglende respekt for Kinas nasjonalsang. Kun én person stemte imot forslaget. Kritikere mener loven er et steg i retning av at Kina strammer grepet om Hongkong..

NRK - 45 minutter siden

Får 30 minutter på å flytte seg

Politimesteren i Nordland ber aksjonister som blokkerer anleggsveien til Øyfjellet i Mosjøen om å flytte seg innen 30 minutter. Aksjonister sperret onsdag morgen en anleggsvei for å protestere mot byggingen av et vindkraftanlegg på Øyfjellet..

NRK - 1 time siden

Seks års fengsel for voldtekt

En 30 år gammel mann i Stjørdal i Trøndelag er dømt til seks års fengsel for grove voldtekter av kona si. Han er også dømt til å gå med omvendt elektronisk voldsalarm i to år, og forbud mot å kontakte kona i tre år..

NRK - 45 minutter siden

Kraftig jordskjelv i Indonesia

Et jordskjelv med styrke 6,5 har rammet Indonesia torsdag, melder nyhetsbyrået Reuters. Jordskjelvet skal ha rammet nord for øya Halmahera..

NRK - 1 time siden

Boligprisene økte 1,9 prosent i mai

Boligprisene økte med 1,9 prosent nominelt i mai 2020. Det melder Eiendom Norge på en pressekonferanse torsdag. Det er sterkeste mai måned i boligprisstatistikkens historie, ifølge Eiendom Norge..

NRK - 1 time siden

Tillater ikke demonstrasjoner

Faren for koronasmitte gjør at myndighetene setter foten ned for demonstrasjonene i Oslo, Bergen og Trondheim i forbindelse med George Floyds død. Over 15.000 personer har varslet at de vil delta på demonstrasjonen utenfor USAs ambassade i Oslo..

NRK - 1 time siden

Enige om iskantgrense

Regjeringspartiene Høyre, KrF og Venstre har kommet til enighet med Fremskrittspartiet om en iskantgrense på 15 prosent i Barentshavet, melder nyhetsbyrået NTB..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt