Norwegian kutter en rekke ruter og seks baser

Varsler færre avganger og legger ned flere ruter til Spania.

Færre avganger med Norwegian

Det er en rekke ruter og hele seks baser som Norwegian nå har bestemt seg for å legge ned.

Etter at Norwegian i oktober varslet at de hadde igangsatt et kostnadsprogram som skulle kutte minst to milliarder i kostnadsnivået fra 2019, har selskapet satt i gang en rekke tiltak.

Dette kuttes

Basene som legges ned ifølge E24 er:

  • I Spania: Palma de Mallorca, Gran Canaria og Tenerife
  • I Italia: Rome Fiumicino
  • I USA: Stewart (utenfor New York) og Providence, Rhode Island (utenfor Boston)
  • I tillegg vil Norwegian legge ned basene for langdistansepiloter i Amsterdam, Bangkok og Fort Lauderdale, Florida (kabinpersonalet her påvirkes ikke).

Langdistansebasen i Roma skal fortsette som tidligere, og Norwegian understreker at antallet langdistansefly av typen Boeing 787 Dreamliner forblir den samme som før.

I Roma er konkurransen imidlertid hard på kortdistanseruter, og konkurrentene Air Italy og Ryanair satser tungt på den italienske hovedstaden.

Vil selge fly

Etter det E24 kjenner til er målet internt i Norwegian å kutte tre milliarder kroner, men utad har selskapet så langt sagt at de skal kutte minst to milliarder. Selskapet ønsker ikke å kommentere E24s opplysninger om kuttmålet internt.

Norwegian varslet også i april i år at de jobber med å selge opp til 140 fly, men så langt har ikke selskapet annonsert noen endelig avtale.

Varslede kutt

Beslutningen kommer i kjølvannet av at Norwegian i oktober varslet at de hadde igangsatt et kostnadsprogram som skulle kutte minst to milliarder kroner i kostnadsnivået fra 2019, melder E24.

– Selskapet har kommet til et punkt der det må gjøre nødvendige justeringer i ruteporteføljen for å bedre bærekraften, og de finansielle resultatene i et veldig konkurransepreget marked, sier kommersiell direktør og HR-ansvarlig Helga Bollmann Leknes i Norwegian, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Bollmann Leknes sier at deres mål er å sikre at så få kolleger som mulig blir påvirket, men opplyser til E24 at det er for tidlig å si hvor mange ansatte som eventuelt kan bli sagt opp. Alt avhenger av hvor mange selskapet klarer å flytte og finne andre arbeidsoppgaver eller baser til.