NRK > Nyheter

Monday, 06 December, 22:15

NRK - 22 okt 21 kl. 17:03

Norske studentar jobbar mykje

SSB tala frå undersøkinga Eurostudent viser at studentar i Noreg har i gjennomsnitt 19.000 kroner å rutte med i 2019. Betalt arbeid og jobbinntekter utgjer 53 prosent av dette. Det er ei auking frå 45 prosent i 2016. Studiestøtte frå Lånekassa utgjorde 32 prosent i 2019.
Les mer på NRK


Les mer om:
SSB, Eurostudent, Noreg, Lånekassa, Norsk, NSO, Todnem Lund, Universitas

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norske, studentar, jobbar, mykje
NRK - 27 aug 21 kl. 13:40

Studentar skal få isolasjonstilbod

Studentar i Trondheim som har fått påvist koronasmitte, skal få tilbod om isolasjon på eit hotell. Det opplyser fungerande kommuneoverlege i Trondheim, Elizabeth Kimbell, på ein pressekonferanse om den nye smittetoppen i byen. Grunnen til det er at mange av studentane bur i kollektiv med fleire andre studentar.

NRK - 09 sep 21 kl. 05:22

Få studentar ved Kabul-universitet

Ved studiestart hadde få studentar møtt fram på universiteta i Kabul. Mange protesterer mot Talibans nye sosiale regler og kleskodar, men nokre er glad for at kvinner i det hele tatt får studere i motsetning til sist Taliban hadde makta. I eit lengre dokument kjem Taliban med nye regler for klasseromsundervisning.

NRK - 25 jul 21 kl. 15:09

28 bortførte studentar frigitt

28 studentar som blei bortført i Nigeria i juli, er frigitt av kidnapparane sine. Desse var blant dei 121 studentane som blei tatt frå ein internatskule 8. juli.

NRK - 30 aug 21 kl. 11:03

40 nye smittetilfelle på BI

Det er meldt inn rundt 40 nye studentar som er bekrefta smitta sidan i går. Studentar som har vore på forelesing der det har vore smitte er varsla direkte og bedt om å testa seg, skriv BI på sine eigne nettsider..

NRK - 20 sep 21 kl. 13:21

Vi jobbar meir ulempe

Fleire nordmenn jobbar meir kveld, helg og natt no enn for seks år sidan, viser arbeidslivsbarometeret frå YS, skriv FriFagbevegelse. I 2015 jobba 52 prosent av norske arbeidstakarar kveld. I 2021 har dette stige til 58 prosent.

NRK - 15 sep 21 kl. 15:29

Avlyste framsyningar grunna streik

Fleire teater-, ballett- og operaframsyningar er avlyst på grunn av streiken blant kulturarbeidarar. – Det er mykje som tyder på at det blir utsettingar framover. Men vi jobbar for å unngå det, seier kommunikasjonssjef Ida Margreta Halvorsen ved Nationaltheatret til NTB.

NRK - 04 okt 21 kl. 09:30

Vedum: – Eg opplever god framdrift

– Vi jobbar grundig gjennom saksområde for saksområde, sa Trygve Slagsvold Vedum til NRK då han kom til Hurdalssjøen hotell der regjeringsforhandlingane held fram. Han la til at dei ynskjer laga ei regjeringsplattform som peikar retning for dei neste fire åra. – Det er veldig mange ting Sp og Ap er einige om, til dømes korleis ein skal utjamna forskjellar, seier han.

NRK - 04 okt 21 kl. 21:20

Internett-trøbbel hos Telia

Fleire melder at internettet til Telia er nede måndag kveld. Informasjonssjef Ellen C. Scheen stadfestar til NRK at dei opplever problem.

NRK - 25 okt 21 kl. 21:42

Ein person skoten på Stovner

Ein person er skoten på Stovner senter, skriv politiet i Oslo på Twitter. – Vi har mykje politi på staden. Fornærma er køyrt sjukehus.

NRK - 30 sep 21 kl. 19:27

Kraftkabel vil gi dyrare straum

Den nye kraftkabelen til Storbritannia vil gjere straumen dyrare i Sør-Noreg. Men kor mykje dyrare, er analytikarar og Statnett usamde om. Kraftanalytikar Tor Reier Lilleholt i Volue Insight trur ikkje opninga av kabelen vil føre til store endringar i dei norske straumprisane med det aller første, men selskapet har gjort utrekningar som viser at den vil bidra til å auke den sørnorske straumprisen med 10 øre/kWh i snitt over tid.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt