VG > Nyheter

Sunday, 21 July, 04:04

VG - 20 Jun 19 kl. 19:04

Norske grisebønder fortviler etter NRK-dokumentar: – Gjelder ikke hele næringen

Flere norske grisebønder mener Brennpunkt-dokumentaren ikke representerer hele griseindustrien og mener kun det verste kommer fram..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Brennpunkt, NRK

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norske, grisebønder, fortviler, etter, NRK-dokumentar, Gjelder, ikke, hele, næringen
NRK - 11 Feb 19 kl. 03:30

Grisebønder dropper sluttpakke

13 av 90 grisebønder som hadde sagt ja til sluttpakke, har ombestemt seg og vil heller fortsette med gris. Ordningen gir bønder 16.000 kroner per avlspurke når de slutter med grisehold.

P4 - 20 Jun 19 kl. 20:36

Grisebønder fortvilet etter dokumentar

Flere grisebønder er fortvilet etter dokumentaren som viser omfattende mishandling av griser på norske gårder. Bøndene tar avstand fra måten dyrene behandles på i dokumentaren, men sier til VG at det ikke representerer hele svinenæringen. Samtidig etterlyser de at næringen tar et større ansvar så dyremishandlingen stopper..

Hegnar.no - 11 Feb 19 kl. 06:57

Grisebønder dropper sluttpakke

13 av 90 grisebønder som hadde takket ja til sluttpakke, har den siste tiden ombestemt seg og vil heller fortsette driften..

E24 - 11 Feb 19 kl. 05:59

Grisebønder dropper sluttpakke

13 av 90 grisebønder som hadde takket ja til sluttpakke, har den siste tiden ombestemt seg og vil heller fortsette driften..

P4 - 24 Jun 19 kl. 05:21

Åtte av ti grisebønder blir ikke kontrollert

Åtte av ti grisebønder ble ikke kontrollert av Mattilsynet i fjor. Og over halvparten av dem som ble kontrollert, ble varslet om kontrollene på forhånd, viser Mattilsynets årsrapport for 2018. Torunn Knævelsrud, som er seksjonssjef for dyrevelferd i Mattilsynet, sier til NRK at det neppe er hensiktsmessig å drive mer tilsyn enn i dag.

NRK - 24 Jun 19 kl. 06:23

Mange bønder blir ikke kontrollert

Åtte av ti grisebønder vart ikkje kontrollerte av Mattilsynet i fjor. Over halvparten av dei som vart kontrollerte, vart varsla om kontrollane på førehand..

P4 - 25 Jun 19 kl. 23:07

Flere av grisebøndene får fortsatt levere kjøtt

Flere av grisebøndene i dokumentaren om svinenæringen som viser omfattende mishandling av dyrene får fortsatt levere kjøtt. Selv om bønder, politikere og slakterier har tatt sterk avstand fra måten dyrene blir behandlet på, får minst fem av de sju bøndene i filmen fortsatt lever kjøtt, viser en kartlegging VG har gjort..

P4 - 19 Jun 19 kl. 19:32

Innrømmer lovbrudd i dokumentar

Grisebønder innrømmer at de bryter loven i dokumentaren om norsk svineproduksjon som sendes på NRK i kveld. På skjulte videoopptak snakker bønder om at de blant annet avliver grisene ulovlig. Mattilsynet sier til NRK at holdningene som kommer fram i dokumentaren er vanskelige å avdekke på tilsyn..

NRK - 12 Apr 19 kl. 11:24

23.500 mindre lønn til bønder

Bønder kan vente seg 23.500 mindre i inntekt per årsverk i 2019. Det skjer etter fjorårets tørre sommar der norske bønder gjekk på eit samla tap på 3,1 milliardar kroner.

NRK - 19 Jun 19 kl. 19:04

Grisebønder innrømmer lovbrudd

Nortura anmelder sin egen produsent etter avsløringer i Brennpunkt-dokumentaren «Griseindustriens hemmeligheter» med skjulte videoopptak over fem år. De utgjør den mest omfattende undercover-dokumentasjonen av industrielt landbruk i Norge noensinne..

Fler nyheter fra VG

VG - 8 timer siden

British Airways og Lufthansa flyr ikke lenger til Kairo

Både British Airways og tyske Lufthansa innstiller alle sine flyvninger til Kairo av sikkerhetsgrunner..

VG - 6 timer siden

Verste massedrap på tiår i Japan: 34 døde i Kyoto-brannen

En 41 år gammel mann er pågrepet og mistenkt for å stå bak branninfernoet som brøt ut i et animasjonsstudio i Kyoto torsdag. 34 mennesker mistet livet..

VG - 12 timer siden

Over 10.000 demonstrerte i Moskva

Over 10.000 demonstranter samlet seg i sentrum av Moskva lørdag med krav om frie og rettferdige lokalvalg, opplyser en uavhengig observatørgruppe..

VG - 15 timer siden

Iransk leder kaller tankskip-arrestasjonen en «gjengjeldelse»

De europeiske stormaktene anmoder Iran om å slippe det svenskeide tankskipet Stena Impero, som ble tatt i arrest i Hormuzstredet i går kveld. Lederen i det iranske vokterrådet kaller arrestasjonen en «gjengjeldelse»..

VG - 17 timer siden

Dømt til ni år i terrorsaken mot Krekar – hevder han var journalist

En 42 år gammel norsk statsborger er dømt til ni års fengsel i samme terrorrettssak som mulla Krekar. – Jeg ville skrive en bok om Krekar, sier han..

VG - Igår: 02:19

Vurdert som for gammel til å drepe igjen – dømt for nytt drap

I 2010 fikk Albert Flick (77) en mildere dom fordi dommeren mente han var for gammel til å drepe. Denne uken ble han dømt for et nytt drap..

VG - 20 timer siden

Kirken stikker kjepper i hjulene for elbilister i Eggedal

I Eggedal står en splitter ny, men strømløs, ladestasjon for elbiler. Kirken mener at nettstasjonen, som skal forsyne ladestasjonen med elektrisitet, er satt opp uten godkjenning og har fått arbeidet stanset..

VG - Igår: 21:49

Helseforetakene skal sikre følgetjeneste: Stine (28) mistet en liter blod under fødselen på akuttmottaket

Før fødsel tok hun forbehold om sommerstenging og manglende beredskapsferge på nattetid. Men dagen hun skulle føde sto hun uten jordmorfølge i kommunen..

VG - Igår: 20:00

Iran har tatt kontroll over to oljetankere

Iran tok fredag ettermiddag først en svenskeid oljetanker i arrest i Hormuzstredet. Like etter kom meldingen om at en britisk supertanker også skal være beslaglagt..

VG - Igår: 20:00

Medier: Iran skal ha tatt ny oljetanker

Iran skal ha tatt en ny oljetanker i arrest i Hormuzstredet, opplyser den iranske revolusjonsgarden ifølge flere utenlandske medier..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt