VG > Nyheter

Tuesday, 19 November, 00:28

VG - 20 Jun 19 kl. 19:04

Norske grisebønder fortviler etter NRK-dokumentar: – Gjelder ikke hele næringen

Flere norske grisebønder mener Brennpunkt-dokumentaren ikke representerer hele griseindustrien og mener kun det verste kommer fram..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Brennpunkt, NRK

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norske, grisebønder, fortviler, etter, NRK-dokumentar, Gjelder, ikke, hele, næringen
NRK - 11 Feb 19 kl. 03:30

Grisebønder dropper sluttpakke

13 av 90 grisebønder som hadde sagt ja til sluttpakke, har ombestemt seg og vil heller fortsette med gris. Ordningen gir bønder 16.000 kroner per avlspurke når de slutter med grisehold.

P4 - 20 Jun 19 kl. 20:36

Grisebønder fortvilet etter dokumentar

Flere grisebønder er fortvilet etter dokumentaren som viser omfattende mishandling av griser på norske gårder. Bøndene tar avstand fra måten dyrene behandles på i dokumentaren, men sier til VG at det ikke representerer hele svinenæringen. Samtidig etterlyser de at næringen tar et større ansvar så dyremishandlingen stopper..

Dagbladet - 09 Oct 19 kl. 13:26

Grisebønder siktet etter NRK-dokumentar

Økokrim har siktet tre grisebønder for brudd på dyrevelferdsloven etter den mye omtalte Brennpunkt-dokumentaren som ble sendt i sommer..

Hegnar.no - 11 Feb 19 kl. 06:57

Grisebønder dropper sluttpakke

13 av 90 grisebønder som hadde takket ja til sluttpakke, har den siste tiden ombestemt seg og vil heller fortsette driften..

VG - 09 Oct 19 kl. 15:03

Tre grisebønder siktet av Økokrim etter NRK-dokumentar

Økokrim har siktet tre grisebønder for brudd på dyrevelferdsloven etter den mye omtalte Brennpunkt-dokumentaren som ble sendt i sommer..

NRK - 09 Oct 19 kl. 13:40

Økokrim sikter tre grisebønder

Økokrim har siktet tre grisebønder for brudd på dyrevelferdsloven etter den mye omtalte Brennpunkt-dokumentaren som ble sendt på NRK i sommer. Strafferammen for brudd på dyrevelferdsloven er bøter og inntil tre års fengsel..

E24 - 11 Feb 19 kl. 05:59

Grisebønder dropper sluttpakke

13 av 90 grisebønder som hadde takket ja til sluttpakke, har den siste tiden ombestemt seg og vil heller fortsette driften..

P4 - 24 Jun 19 kl. 05:21

Åtte av ti grisebønder blir ikke kontrollert

Åtte av ti grisebønder ble ikke kontrollert av Mattilsynet i fjor. Og over halvparten av dem som ble kontrollert, ble varslet om kontrollene på forhånd, viser Mattilsynets årsrapport for 2018. Torunn Knævelsrud, som er seksjonssjef for dyrevelferd i Mattilsynet, sier til NRK at det neppe er hensiktsmessig å drive mer tilsyn enn i dag.

P4 - 09 Oct 19 kl. 12:52

Økokrim sikter tre grisebønder

Økokrim har siktet tre bønder for brudd på dyrevelferdsloven etter avsløringene i Brennpunkts dokumentar på NRK om griseindustrien i juni. Dokumentaren avdekket alvorlige eksempler på håndtering, kastrering og avliving av norsk gris. Økokrim sier de etterforsker saken fortsatt, og samarbeider med Mattilsynet.

NRK - 24 Jun 19 kl. 06:23

Mange bønder blir ikke kontrollert

Åtte av ti grisebønder vart ikkje kontrollerte av Mattilsynet i fjor. Over halvparten av dei som vart kontrollerte, vart varsla om kontrollane på førehand..

Fler nyheter fra VG

VG - 3 timer siden

USA med omstridt Midtøsten-vedtak

USAs utenriksminister Mike Pompeo sier at USA ikke lenger anser jødiske bosettinger på Vestbredden for å være i strid med internasjonale lover..

VG - 7 timer siden

Kina-forsker: Uvanlig spent situasjon i Hongkong

Et universitetsområde har de siste dagene blitt en slagmark for konflikten mellom politiet og demonstranter i Hongkong. – Nå er det hardt mot hardt, sier Kina-forsker Hans Jørgen Gåsemyr til VG..

VG - 11 timer siden

Ny barnevernsdom ventet i Menneskerettsdomstolen

Den europeiske menneskerettsdomstolen kommer tirsdag med dom i en barnevernssak mot Norge. For tiden er rundt 30 norske saker til behandling i domstolen..

VG - 11 timer siden

Skole i SMS til elever før Vedum-besøk: «Ingen buing»

Før Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum besøkte Brønnøysund videregående, sendte skolen ut klare instruksjoner om hvordan elevene skulle oppføre seg..

VG - 12 timer siden

Utsetter åpningen av det nye Nasjonalmuseet

Det nye Nasjonalmuseet som bygges på Vestbanetomta i Oslo, åpner først våren 2021..

VG - 17 timer siden

Masseskyting i California – flere drept

Minst ti personer skal være skutt, fire av dem døde, etter en masseskyting i Fresno i California, ifølge NBC News. Politiet jakter nå på ukjente gjerningspersoner..

VG - 20 timer siden

Kjendispanda får privatfly fra USA til Kina

«Bye, bye, Bei Bei»..

VG - Igår: 19:53

Stort snøfall mandag morgen: Venter vanskelige kjøreforhold

I høyere og indre strøk i Agder, Telemark, Buskerud og Oppland ventes det rundt 20 centimeter snø mandag. Meteorologisk institutt melder om en utfordrende situasjon..

VG - Igår: 09:27

Halsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten

Opptil 70 kennelhunder ble påsatt halsbånd med strøm for å stoppe bjeffing. Nå må en tidligere innehaver og en ansatt ved et hundepensjonat møte i retten..

VG - Igår: 03:24

Boris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen

Britenes statsminister Boris Johnson sier alle kandidatene til De konservative i det kommende valget har lovet å støtte brexitavtalen han har forhandlet fram..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt