P4 > Nyheter

Fredag, 23 Oktober, 23:38

P4 - 03 des. 19 kl. 09:44

Norske elever gjør det dårligere enn før

Norske 15-åringen gjør det dårligere i lesing og naturfag enn før.
Det viser den nye PISA-undersøkelsen for 2018 som ble lagt fram i formiddag.
Spesielt gutter gjør det dårligere i lesing sammenlignet med tre år siden, og ligger på et så lavt nivå at det kan få konsekvenser for videre utdanning og jobb.
Undersøkelsen viser også at jentene scorer jevnt over bedre enn guttene på alle nivåer..
Les mer på P4


Les mer om:
PISA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norske, elever, gjørdet , dårligere, enn, før
P4 - 15 okt. 20 kl. 05:56

Elever tenker ikke kritisk om kilder

Mange norske elever har ikke lært seg å tenke kritisk om kilder. Det viser ny norsk forskning basert på PISA-undersøkelsen 2018. Den viser at jenter kjenner bedre til slike metoder enn gutter.

P4 - 24 mai 20 kl. 18:12

Hver femte nordmann i dårligere form

Hver femte nordmann sier de er i dårligere fysisk form etter koronautbruddet. 10 prosent oppgir at formen er bedre, mens resten sier den er uendret. Det viser Norsk koronamonitor fra Opinion.

P4 - 03 des. 19 kl. 09:44

Norske elever går tilbake i lesing og naturfag

Norske 15-åringer gjør det dårligere i lesing og naturfag enn før. Det viser den nye PISA-undersøkelsen for 2018 som ble lagt fram i formiddag. Spesielt gutter gjør det dårligere i lesing sammenlignet med tre år siden, og ligger på et så lavt nivå at det kan få konsekvenser for videre utdanning og jobb.

P4 - 03 des. 19 kl. 09:44

Norske elever går tilbake i undersøkelse

Norske 15-åringen gjør det dårligere i lesing og naturfag enn før. Det viser den nye PISA-undersøkelsen for 2018 som ble lagt fram i formiddag. Spesielt gutter gjør det dårligere i lesing sammenlignet med tre år siden, og ligger på et så lavt nivå at det kan få konsekvenser for videre utdanning og jobb.

VG - 18 des. 19 kl. 07:30

Barn født sent på året får dårligere skoleresultater

Elever som er født sent på året, går ut av grunnskolen med dårligere karakterer enn andre elever og får lavere score på nasjonale prøver, ifølge en ny analyse. Spesielt i 5. klasse er forskjellene markante..

P4 - 11 mars 20 kl. 07:55

Dårligere økonomi i kommunene

Norske kommuner har fått dårligere økonomi, og verst går det med de små og mellomstore. Det viser en gransking KS har gjort av de kommunale regnskapene for 2019, melder Nationen. Det er spesielt økte utgifter i pleie- og omsorgssektoren som gjør at driftsresultatet går dårligere..

P4 - 19 aug. 20 kl. 08:09

Vil sette tak på elever med dårlig norsk per klasse

Arbeiderparti-politikere i Oslo Øst vil sette maksgrense på elever med dårlig norsk per klasse. Osloskolen blir stadig mer segregert mellom etnisk norske og elever med minoritetsbakgrunn, skriver Klassekampen. Nestleder i bydelsutvalget i Søndre Nordstrand, Sarah Gulin, sier lærere og miljøarbeidere forteller om klasser hvor andelen elever med språkutfordringer er så høy at det går utover den faglige utviklingen.

Klartale - 03 des. 19 kl. 13:07

Elever er blitt dårligere i lesing og naturfag

Norske 15-åringer gjør det dårligere i lesing og naturfag. Særlig guttene sliter med lesingen..

P4 - 13 sep. 19 kl. 12:52

Solberg: Har hatt dårligere valgresultat

- Høyres valgresultat var skuffende, men ikke dårlig historisk sett. Det sa statsminister og Høyreleder Erna Solberg da hun nå i ettermiddag talte til partiets sentralstyre. Høyre fikk 20,1 prosent av stemmene i kommune- og fylkestingsvalget, 3,1 prosentpoeng dårligere enn ved valget for fire år siden.

P4 - 03 okt. 19 kl. 08:22

NHO: – Folk flest får dårligere kjøpekraft

Vi må venne oss til å ha dårligere vekst i økonomien fremover - og dermed dårligere kjøpekraft for folk flest. Det sier sjeføkonom Øystein Dørum i NHO. I et anslag for den økonomiske utviklingen frem mot 2030, spår NHO at industriproduksjon og sysselsetting vil vokse mye svakere blant annet på grunn av lavere aktivitet i oljebransjen etter 2023..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Avlyser øvelser

Tyrkia og Hellas har nå avlyst planlagte militærøvelser i det omstridte havområdet mellom de to NATO-landene i Middelhavet. Det opplyste NATO-sjef Jens Stoltenberg i dag. Han sier dette er skritt på veien for å løse den underliggende konflikten om kampen om ressursene på havbunnen..

P4 - 1 time siden

Væpnet aksjon på Vinterbro

En bevæpnet mann har forskanset seg i sin egen bolig på Vinterbro. Det opplyser politiet i Øst. Store politistyrker jobber nå med å få oversikt og kontroll på situasjonen.

P4 - 1 time siden

Lege ved Ullevål smittet

En lege ved Ullevål sykehus har fått påvist koronasmitte. Det opplyser sykehuset til NRK. Samtlige pasienter som legen har hatt kontakt med og tre leger og tre sykepleiere er nå satt i karantene.

P4 - 2 timer siden

Brann på norsk skip slukket

Brannen på et norsk fiskefartøy som har vært i nød i russisk farvann er nå slukket. Det opplyser Hovedredningssentralen til VG. Tre skip skal nå slepe det fiskebåten til norsk sone.

P4 - 4 timer siden

Gardister må i karantene

40 gardister må nå i karantene etter at en ansatt i Hans Majestet Kongens Garde ved Huseby Leir i Oslo har fått påvist koronaviruset. Det opplyser Forsvaret til VG. Det er uklart hvordan vedkommende ble smittet..

P4 - 4 timer siden

Over 100 i karantene ved skole

103 personer er satt i karantene etter at en elev ved Foss videregående skole i Oslo har fått påvist koronaviruset. Dette skal gjelde 97 elever og seks lærere, bekrefter skolen til NRK..

P4 - 5 timer siden

Danmark strammer inn

Danmark innfører nå påbud om bunnbind på alle offentlige steder og forbud mot å samles mer en ti personer. Det opplyste statsminister Mette Frederiksen på en pressekonferanse i kveld etter at 859 personer har fått påvist koronasmitte det siste døgnet. Det er det høyeste landet har registrert under pandemien.

P4 - 4 timer siden

Martini fratrer

Driftsdirektør Bent Martini i Hurtigruten går nå av. Det opplyser selskapet til Nordlys. Martini gikk midlertidig av i august da selskapet ble gransket etter smitteutbruddet på MS Roald Amundsen, arbeidsforholdet opphører helt 6.

P4 - 5 timer siden

Bare 1 av 3 koronatilfeller i Spania påvist

Kun en tredjedel av koronasmitten i Spania er trolig avdekket. Det sa Spanias statsminister, Pedro Sanchez, i en TV-sendt tale i ettermiddag. Spania passerte denne uken én million smittede, det høyeste i Vest-Europa.

P4 - 5 timer siden

Går mot rekordhøy valgdeltagelse

I USA kan valgdeltakelsen i år bli den høyeste på 100 år. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. 11 dager før presidentvalget har over 50 millioner amerikanere forhåndsstemt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt