P4 > Nyheter

Thursday, 14 November, 05:42

P4 - 08 Nov 19 kl. 20:57

Norsk ulv kan stamme fra dyrepark

Norsk ulv kan stamme fra en dyrepark i Paris.
Det er noe av det som kommer frem etter at Norges Bonde- og småbrukerlag har sendt inn DNA-prøver av norske ulver til analyse.
Det er ulv i Slettåsflokken i Trysil som ifølge prøvene kan stamme fra en dyrepark.
Øystein Flagstad ved Norsk Institutt for naturforskning sier det er umulig å kommentere dette fordi han ikke kjenner metodene som har brukt.
Men han sier til TV 2 at det virker både rart og oppsiktsvekkende..
Les mer på P4


Les mer om:
Paris, Norges Bonde, DNA, Slettåsflokken, Trysil, Flagstad, Norsk Institutt, TV

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norsk, ulvkan , stammefra , dyrepark
VG - 08 Nov 19 kl. 23:05

DNA-rapport om norske ulver: Kan stamme fra dyreparker

Ulv i den kjente Slettåsflokken i Hedmark kan stamme fra en dyrehage i Paris. Det viser DNA-analyser som bonde- og småbrukerlaget i Telemark har fått..

NRK - 05 Sep 19 kl. 07:41

SV til kamp mot soyaproduksjon

SV-politikarar krev kontroll av soya som vert brukt i norsk matproduksjon. Dei krev skjerping av kommunane sine innkjøpsreglar for blant anna kjøt og oppdrettslaks, fordi soya som vert brukt i fiske- og dyrefòr kan stamme frå regnskogen i Amazonas..

Dagbladet - 20 Sep 19 kl. 01:57

Kan bidra til å løse gåten

Politiet utelukker ikke at funnet av levninger i Mandal kan stamme fra savnede Arne Odd Torgersen. Nå avslører Torgersens slektning at hun har avgitt DNA-prøver til politiet..

Dagbladet - 10 Aug 19 kl. 22:45

Skal ha hyllet masse­­mordere før moskéangrepet

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at de er kjent med innhold på nett som skal stamme fra gjerningsmannen bak moskeangrepet..

Dagbladet - 23 Jul 19 kl. 03:35

- Sjeldent klipp av truet stamme

Ifølge NGO Survival International skal komersielle aktører med interesser i Amazonas ha stilt spørsmålstegn ved Awá-stammens eksistens. Klippet skal motbevise dem..

VG - 12 Sep 19 kl. 22:02

Likfunn kan stamme fra gammel forsvin­ningssak

Politiet undersøker nå om et likfunn i Mandal kan ha sammenheng med en forsvinning som skjedde for 64 år siden..

Aftenposten - 18 Oct 19 kl. 21:19

Pandaunger i Berlin har åpnet øynene

De to pandaungene som ble født i en dyrepark i Berlin i august, har denne uken åpnet øynene for første gang..

NRK - 10 Nov 19 kl. 07:09

Utsultede tigre havner i Polen

En flokk på 10 tigre som ble funnet utsultet i en lastebil på vei fra Italia til Russland, havner nå i en polsk dyrepark. Tigrene ble stanset på grensen til Hviterussland med mangelfulle tollpapirer. En av tigrene døde under transporten..

NRK - 18 Oct 19 kl. 21:25

Pandaunger i Berlin åpnet øynene

De to pandaungene som ble født i en dyrepark i Berlin i august, har denne uken åpnet øynene for første gang. Dyreparkens leder Andreas Knieriem sier tvillingene, som er de første pandaene som er født i Tyskland, utvikler seg godt..

P4 - 03 Aug 19 kl. 19:36

Har funnet bilrester i Jølstravatnet

Det har blitt funnet bilrester i Jølstravatnet i Sogn og Fjordane i dag. Det er de frivillige som søker i helgen som har funnet diverse deler som kan stamme fra en bunnplate på en bil, ifølge TV 2. En mann i 50-årene er savnet etter at bilen han satt i ble tatt av ras tirsdag.

Fler nyheter fra P4

P4 - 19 timer siden

Færre arbeidsledige innvandrere

Arbeidsledigheten blant innvandrere går ned. Tall fra SSB viser at i alt 5,5 prosent av innvandrerne i Norge var helt uten jobb i tredje kvartal, det er en nedgang på 0,4 prosentpoeng fra samme periode i fjor. Blant befolkningen for øvrig er ledigheten den samme som i fjor på 1,7 prosent..

P4 - 6 timer siden

Jakter fortsatt tenåringer etter voldshendelse

Politiet jakter fortsatt tre gutter i 15-årsalderen etter at en 23 år gammel mann ble påført stikkskader i gamlebyen i Oslo i kveld. Mannen kom fra hendelsen uten kritiske eller livstruende skader. Det skal ikke ha vært vitner til hendelsen, men politiet ber folk om å ta kontakt dersom de har sett noen løpe fra stedet eller i nærområdet..

P4 - 6 timer siden

Hevder Helleland ble overvåket

Nestleder i Verdens antidopingbyrå, Linda Hofstad Helleland, hevder Russland kan ha forsøkte å hyre norske selskaper til å overvåke henne. I en ny bok hun utgir i morgen, skal PST advart henne om overvåkingen, skriver VG. Helleland har vært en tydelig motstander av å ta Russland inn igjen i varmen i byrået, etter avsløringene om systematisk juks i en årrekke.

P4 - 6 timer siden

Mann tidligere siktet for eksplosivbefatning

Mannen som ble siktet for ulovlig befatning med eksplosiver i sin egen bolig i Sola i Rogaland i kveld ble i april siktet for samme forhold. Den første saken er fortsatt under etterforskning. Det er ingen opplysninger om at mannen tilhører et miljø, skriver VG.

P4 - 7 timer siden

Trump ut mot riksretthøringen

USAs president Donald Trump gjentok i kveld at riksrettprosessen mot ham er en heksejakt. To toppdiplomater forklarte seg i Kongressen i dag i den første, offentlige høringen mot presidenten. En av diplomatene hevder at Trump dagen etter at han angivelig skal ha presset Ukrainas president til å etterforske hans rival Joe Biden, skal ha spurt om granskningene.

P4 - 7 timer siden

Mulig knivstikking i Oslo

En mann har blitt utsatt for vold i gamlebyen i Oslo med et mulig stikkvåpen. Politiet jakter tre unge gutter. Den skadde er fraktet med ambulanse til Oslo legevakt..

P4 - 8 timer siden

Kan ha funnet DNA-profil i Lørenskog-forsvinningen

DNA-profilen til en gjerningsperson som fraktet Anne Elisabeth Hagen bort fra sitt hjem kan være avslørt. Politiet har funnet et hittil ukjent DNA-spor på en sentral del av åstedet i hjemmet, som kan være med å løse mysteriet, skriver VG. Ifølge avisen jobber politiet nå intenst med å finne ut hvem DNA-profilen tilhører.

P4 - 8 timer siden

Oslo får ny vannforsyning

Oslo får ny vannforsyning i 2028. Bystyret vedtok i kveld planene om å etablere en reservannforsyning via en undergrunnstunnel fra Holsfjorden. I dag får ni av ti Oslo-beboere vannet sitt fra Maridalsvannet.

P4 - 9 timer siden

Ber studenter reiser hjem fra Hongkong

Universitetet i Bergen ber sine studenter i Hongkong reise hjem til Norge som følge av den pågående uroen i millionbyen. Det skriver Bergensavisen. Tidligere i dag ble norske studenter ved Baptist University i millionbyen evakuert etter at det oppsto demonstrasjoner på skoleområdet.

P4 - 9 timer siden

Omfattende lovbrudd i fiskebransjen

Forholdene som er avdekket fiskeindustrien er trolig bare toppen av et isfjell. Det frykter Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund. I 19 av 20 kontrollerte fiskebruk i Lofoten og Vesterålen i vår ble det avdekket flere brudd på arbeidstidsbestemmelser og sosial dumping, melder NRK.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt