P4 > Nyheter

Saturday, 06 June, 23:37

P4 - 08 Nov 19 kl. 20:57

Norsk ulv kan stamme fra dyrepark

Norsk ulv kan stamme fra en dyrepark i Paris.
Det er noe av det som kommer frem etter at Norges Bonde- og småbrukerlag har sendt inn DNA-prøver av norske ulver til analyse.
Det er ulv i Slettåsflokken i Trysil som ifølge prøvene kan stamme fra en dyrepark.
Øystein Flagstad ved Norsk Institutt for naturforskning sier det er umulig å kommentere dette fordi han ikke kjenner metodene som har brukt.
Men han sier til TV 2 at det virker både rart og oppsiktsvekkende..
Les mer på P4


Les mer om:
Paris, Norges Bonde, DNA, Slettåsflokken, Trysil, Flagstad, Norsk Institutt, TV

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norsk, ulvkan , stammefra , dyrepark
P4 - 07 Dec 19 kl. 16:22

Ulv rømte fra dyrepark

En ulv rømte fra en dyrepark i Sverige i dag. Ulven klarte å ta seg over et fire meter høyt gjerde, skriver svenske Expressen. Ulven var flere timer på frifot før den ble funnet og avlivet..

VG - 08 Nov 19 kl. 23:05

DNA-rapport om norske ulver: Kan stamme fra dyreparker

Ulv i den kjente Slettåsflokken i Hedmark kan stamme fra en dyrehage i Paris. Det viser DNA-analyser som bonde- og småbrukerlaget i Telemark har fått..

VG - 04 Apr 20 kl. 19:44

Løvinnen Leia (12) døde etter ulykke i dyrepark

Gjester ble vitne til at den 12 år gamle løvinnen Leia omkom i en ulykke i Kristiansand Dyrepark fredag..

VG - 10 Feb 20 kl. 11:15

Rovdata: Ulv i Norge stammer ikke fra dyrepark i Paris

Nye DNA-prøver viser at åtte ulver i Norge ikke stammer fra en dyrepark eller er hybrider, slik det tidligere er blitt meldt..

NRK - 05 Sep 19 kl. 07:41

SV til kamp mot soyaproduksjon

SV-politikarar krev kontroll av soya som vert brukt i norsk matproduksjon. Dei krev skjerping av kommunane sine innkjøpsreglar for blant anna kjøt og oppdrettslaks, fordi soya som vert brukt i fiske- og dyrefòr kan stamme frå regnskogen i Amazonas..

Dagbladet - 20 Sep 19 kl. 01:57

Kan bidra til å løse gåten

Politiet utelukker ikke at funnet av levninger i Mandal kan stamme fra savnede Arne Odd Torgersen. Nå avslører Torgersens slektning at hun har avgitt DNA-prøver til politiet..

Dagbladet - 10 Aug 19 kl. 22:45

Skal ha hyllet masse­­mordere før moskéangrepet

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at de er kjent med innhold på nett som skal stamme fra gjerningsmannen bak moskeangrepet..

Dagbladet - 23 Jul 19 kl. 03:35

- Sjeldent klipp av truet stamme

Ifølge NGO Survival International skal komersielle aktører med interesser i Amazonas ha stilt spørsmålstegn ved Awá-stammens eksistens. Klippet skal motbevise dem..

Dagbladet - 26 Dec 19 kl. 18:29

Sjimpansen Julius fyller 40 år

Den berømte sjimpansen Julius' 40-årsdag ble feiret med gaver og frukt i Kristiansand Dyrepark..

VG - 12 Sep 19 kl. 22:02

Likfunn kan stamme fra gammel forsvin­ningssak

Politiet undersøker nå om et likfunn i Mandal kan ha sammenheng med en forsvinning som skjedde for 64 år siden..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Ikke smitte i Premier League

Heller ikke i den siste runden med koronatester av spillerne i Premier League, er det noen som har testet positivt. 1.195 spillere og ansatte ble testet torsdag og fredag.

P4 - 45 minutter siden

- Skrevet feil norsk med vilje

- Trusselbrevet i Lørenskog-saken er skrevet feil norsk med vilje. Det tror den danske trusselbrevforskeren Tanya Karoli Christensen. Brevet, som ble funnet i boligen etter at Anne Elisabeth Hagen forsvant, er skrevet på gebrokkent norsk.

P4 - 30 minutter siden

Nordmenn nektet innreise til Spania

Tolv nordmenn har blitt nektet innreise, etter å ha kommet til Alicante i Spania i dag. SAS har åpnet for flyvninger til Spania for folk med familie, statsborgerskap eller fast bosted i landet. Men turister får ikke lov til å reise inn i Spania før tidligst 1.

P4 - 30 minutter siden

Mener Tegnell må gå

I Sverige mener lederen for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, at statsepidemiolog Anders Tegnell må gå av. Åkesson mener at den svenske koronastrategien er basert på løst forankrede antakelser og har mislyktes. Tegnell selv har erkjent at Sverige burde gjort mer for å bremse koronasmitten fra starten av utbruddet..

P4 - 30 minutter siden

Vil ha penger til kreftpasienter

- Kreftpasienter som har ventet på behandling bør få øremerkede midler i statsbudsjettet for neste år. Det mener Frps Sylvi Listhaug. Aftenposten skrev denne uken at 320.

P4 - 30 minutter siden

Dyrere jordbær

Koronakrisen gjør at det blir færre jordbør i butikkene i sommer, og bærene blir dyrere. På grunn av reiserestriksjoner har det vært vanskelig for mange bøndet å få tak i nok arbeidskraft. Fylkesleder i Oppland bondelag, Kristina Hegeg, sier til NRK at flere bønder har redusert produksjonen, og at det også har blitt dyrere og mer tungvint å produsere og høste jordbærene..

P4 - 1 time siden

Stukket i Oslo

En perosn skal være stukket med en skarp gjenstand i Storgata i Oslo nå i kveld. Den skadde er kjørt til sykehus og tilstanden er ukjent. Politiet søker etter gjenringspersonen..

P4 - 1 time siden

Sundby får ikke hjelp på Olympiatoppen

Langrennsløper Martin Johnsrud Sundby får ikke lenger hjelp på Olympiatoppen. 35-åringen er vraket fra landslaget, men var innstilt til et såkalt A-stipend på Olympiatoppen av Skiforbundet. Men dette har han nå fått avslag på, og dermed mister han tilgang til viktig fagpersonell frem mot VM til vinteren, melder NRK..

P4 - 1 time siden

Demonstrasjoner i Brasil

Også i Brasil har det vært mange demonstrasjoner mot rasisme og politivold de siste dagene. Og tall fra Brasil viser at mørkhudede er i stort flertall blant dem som blir drept av politiet. Ifølge en rapport fra delstaten Rio er hele 78 prosent av de drepte mørke i huden, mens befolkningen utgjør 54 prosent av delstatens innbyggere, melder NRK.

P4 - 1 time siden

Demonstranter ved Det hvite hus

Demonstranter samler seg nå i kveld, norsk tid, foran Det hvite hus i Washington D.C. Der har det vært demonstrasjoner mot politivold og rasisme i åtte dager, og ifølge Washington Post er dagens demonstrasjon ventet å bli den største.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt