NRK > Nyheter

Onsdag, 23 September, 11:45

NRK - 14 feb. 20 kl. 20:22

Norsk laksesalg til Kina faller

Eksporten av norsk laks til Kina har falt med 31 prosent så langt i år. Dette knyttes til utbruddet av koronaviruset covid-19. Myndighetene i landet har bedt innbyggerne om å holde seg hjemme..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norsk, laksesalg, til, Kina, faller
P4 - 24 juli 20 kl. 07:05

Spenningen mellom USA og Kina har økt

Spenningen mellom USA og Kina fortsetter å øke på grunn av koronapandemien og sikkerhetsloven som ble innført i Hong Kong. I natt sa USAs utenriksminister Mike Pompeo at militæret i Kina er blitt sterkere og mer truende. Kina beordrer nå USA om å stenge det amerikanske konsulatet i provinsen Sichuan.

VG - 15 mai 20 kl. 15:39

Kina-eksperter til VG: Kina og USA mot full finanskrig

President Donald Trump vil stoppe amerikanske investeringer i Kina. Kineserne slår tilbake og advarer mot krig i finansmarkedet. – Kina gir aldri etter for press utenfra, sier norsk Kina-ekspert..

P4 - 12 jan. 20 kl. 09:53

- Taiwan er en del av Kina

Verden bør forholde seg til at Taiwan er en del av Kina. Det er beskjeden fra kinesiske myndigheter etter valget i Taiwan i går. Der ble president Tsai Ing-wen gjenvalgt.

P4 - 16 mars 20 kl. 04:48

Flere smittede av koronavirus utenfor Kina

Antall smittede av koronaviruset er nå høyere utenfor Kina. Så langt har Kina vært stedet som har hatt flest smittede og døde, men i natt har disse tallene snudd. I verden er nå over 169.

P4 - 11 feb. 20 kl. 15:06

Sender ikke pakker til Kina

PostNord sender ikke pakker til Kina nå. Det er koronaviruset som gjør at det ikke er mulig å sende pakker til Kina nå, opplyser PostNord til VG. Det sendes fortsatt post fra Kina til Norge, men trolig med store forsinkelser..

P4 - 25 feb. 20 kl. 06:53

Norsk sæd bedrer forholdet til Kina

Sæd fra norske okser har blitt en viktig døråpner i forholdet mellom Norge og Kina. De edle dråpene fra Norge gir friske dyr og mer melk, og genene fra Norge er ettertraktet, skriver Klassekampen. Så langt har oksene levert 150.

P4 - 25 nov. 19 kl. 17:32

- Norge bør si opp avtale med Kina

Norge står i fare for å bli en svært forsiktig kritiker til Kina om de bestemmer seg for å slå ned opprøret i Hongkong. Det sier SVs Petter Eide til Aftenposten. Han frykter normaliseringsavtalen Norge har inngått med Kina vil gjøre at vi bare blir tause vitner om Kina reagerer hardt.

VG - 25 juni 20 kl. 11:19

Kina sett fra en forskningsaktivist

Professor Kåre Dahl Martinsen går i en kronikk i VG hardt ut mot norsk Kina-politikk og norsk Kina-forskning. Man registrerer at Martinsen tilnærmer seg spørsmålet som en aktivist i stedet for å bidra til en dyptpløyende analyse fra et forskningsperspektiv..

NRK - 29 jan. 20 kl. 09:03

Lion Air flyr ikke til Kina

Det indonesiske flyselskapet Lion Air har innstilt alle fly til og fra fastlandet i Kina fra 1. feb. Årsaken skal være coronaviruset, som oppstod i byen Wuhan i Kina.

P4 - 25 feb. 20 kl. 07:25

Svensk forelegger dømt til fengsel i Kina

I Kina er den svenske foreleggeren Gui Minhai dømt til ti års fengsel. Foreleggeren har siden 2015 sittet fengslet i Kina, da anklaget for å ha avslørt kinesiske statshemmeligheter. Ifølge Reuters er nå dømt for å ha gitt informasjon videre til utenlandsk etterretning.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Fant skytevåpen hos avdøde

Politiet har funnet skytevåpen hos mannen i 30-årene som ble skutt og drept av politiet ved Bolkesjø turisthotell i Telemark tirsdag, skriver TA. Politiet vil ikke kommentere hva slags skytevåpen eller hvor mange det er som har blitt funnet..

NRK - 30 minutter siden

Usikker høst for loppemarkeder

Det er usikkert om det blir loppemarkeder i Oslo og Viken i høst på grunn av koronasituasjonen. For mange korps er loppemarked hovedinntektskilde og flere har planer om å gjennomføre dette de neste ukene..

NRK - 30 minutter siden

Skal overvåke regnskogene

Regjeringen skal kjøpe satellittbilder av verdens regnskoger for opptil 100 millioner kroner i året i fire år. Kongsberg Satellite Services skal levere bildene og skal brukes til overvåking og kontroll av global avskoging. Målet er å redusere avskoging..

NRK - 13 timer siden

Middelalderkirker er kostbare

Det haster å restaurere mange av landets 158 middelalderkirker i stein. 18 av dem har akutte behov. Kostnadene vil bli minst 2 milliarder kroner, viser ny utredning.

NRK - 13 timer siden

Kina vil bli karbonnøytralt

President Xi Jinping erklærte tirsdag at Kina vil slutte å øke sine klimautslipp innen 2030 og bli karbonnøytralt innen 2060. Kina har verdens største utslipp av klimagasser og står alene for rundt en firedel av verdens utslipp..

NRK - 45 minutter siden

Søksmål mot østerrikske regjeringen

Den østerrikske regjeringen har fått et sivilt søksmål mot seg etter koronautbruddet på skistedet Ischgl i mars. Gruppen som står bak søksmålet sier myndighetene reagerte for sent etter utbruddet..

NRK - 45 minutter siden

To skip kolliderte ved Øresundbrua

Eit svensk containerskip har kollidert med eit russisk krigsskip på den danske sida av Øresundbrua, det melder Aftonbladet. Det er uvisst kva som har skjedd, men det skal vere tjukk tåke i området..

NRK - 1 time siden

Lukasjenko teken i eid

Den kviterussiske presidenten Alexander Lukasjenko er teken i eid i ein uannonsert seremoni, melder Reuters. Seremonien, som normalt brukar å vere ei stor statleg hending, kom etter fleire veker med protestar og skuldingar om valjuks..

NRK - 1 time siden

Politiaksjon på Raufoss

Flere politipatruljer rykka ut til Raufoss sentrum etter meldinger om en mann som ble oppfatta som ustabil. Politiet fikk kontroll på mannen og han er kjørt i arrest. Ingen personer har kommet til skade..

NRK - 1 time siden

Støtte til barn og unge

I statsbudsjettet for 2021 setter regjeringen av 100 millioner kroner til unge med funksjonshemning, bekrefter Nikolai Astrup (H) overfor TV 2. Pengene skal brukes til å gi et tilbud for rehabilitering og avlastning for barn og unge funksjonshemmede..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt