NRK > Nyheter

Wednesday, 28 September, 14:10

NRK - 04 aug 22 kl. 11:31

Norsk diplomat ikke velkommen i Russland

Russland sier den norske diplomaten som skjeller ut ansatte ved et hotell i Murmansk ikke er velkommen i landet, melder NTB/AFP. Videoen av diplomaten sirkulerte i russiske medier. Til hotellansatte sier hun blant annet at hun hater russere. Ifølge russiske medier har den norske ambassadøren til Russland, Rune Resaland, blitt innkalt til det russiske utenriksdepartementet. Der ble han fortalt at diplomaten ikke kunne oppholde seg i Russland etter uttalsene hun kom med.
Les mer på NRK


Les mer om:
Murmansk, NTBAFP, Russland, Resaland, Norges

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norsk, diplomat, ikke, velkommeni , Russland
Klartale - 17 jun 22 kl. 06:00

Erik ble norsk etter 44 år

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

NRK - 06 jul 22 kl. 23:11

Storbritannia avviser at britisk diplomat er pågrepet i Iran

Iranske medier meldte onsdag flere vestlige diplomater var pågrepet, anklaget for spionasje, blant dem en brite. Storbritannia benekter dette. – Meldingene om at en britisk diplomat er pågrepet i Iran, er fullstendig falske, heter det i en uttalelse fra det britiske utenriksdepartementet.

Klartale - 14 jun 22 kl. 06:00

Hva skal til for å bli norsk?

Aldri før har så mange blitt norske statsborgere. 41.100 personer ble norske i fjor.

VG - 30 jul 22 kl. 17:41

Norsk diplomat i Russland: - Jeg hater russere

En video av en norsk diplomat på et hotell i Murmansk spres nå på nettet. Diplomaten er tydelig irritert og skjeller ut de ansatte. UD beklager hendelsen på det sterkeste..

Aftenposten - 31 jul 22 kl. 12:09

Sint norsk diplomat gikk viralt i Russland. – Dette stammer fra russisk etterretning.

Videoen av en sint, norsk diplomat har gått viralt i Russland løpet av helgen..

VG - 04 aug 22 kl. 11:47

Norsk diplomat har fått visumet trukket tilbake etter «russofobiske» fornærmelser

Utenriksdepartementet bekrefter til VG at Russlands ambassadør skal ha blitt innkalt av russisk UD på bakgrunn av hendelsen med en norsk diplomat på et hotell i Murmansk..

VG - 31 jul 22 kl. 11:42

Eks-ordfører om diplomat-utspill: – Gavepakke til russisk etterretning

Norsk diplomat sa hun «hatet russere» til ansatte på et hotell i Murmansk. Tidligere ordfører kaller utsagnet umodent og urutinert, på veldig dårlig tidspunkt..

VG - 31 jul 22 kl. 11:42

Eks-ordfører om diplomat-video: – Umodent og urutinert

Norsk diplomat sa hun «hatet russere» til ansatte på et hotell i Murmansk. Tidligere Sør-Varangerordfører mener hele saken er en gavepakke til russisk etterretning..

Klartale - 23 jun 22 kl. 07:00

– Norsk statsborgerskap betyr svært mye for meg

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

VG - 07 apr 22 kl. 03:50

Tidligere diplomat: – Vanskelig å komme unna at Norge har gjort spesielt lite

Vesten må bruke missiler og langtrekkende militærmakt for å myke opp russiske mål i Ukraina, mener tidligere diplomat André Mundal..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Russisk avis: Marinestyrker fra Olavsvern sto bak Nord Stream-sabotasje

Britiske marinestyrker fra marinebasen Olavsvern utenfor Tromsø sto bak sabotasjen på Nord Stream-gassledningene, hevder storavisa Moskovskij Kosmolets. – Jeg tror både Norge og Storbritannia kan ha gjort det, hevdet den russiske «militæreksperten» og tidligere marineoffiseren Vladimir Gundarov i avisa ifølge Aftenposten. Allerede kort tid etter at lekkasjene i rørledningene var kjent i Vesten var statlige og statsnære medier i Russland godt i gang med å spekulere om hvem som sto bak.

NRK - 15 minutter siden

Russland krever svar fra USA om Nord Stream

– President Joe Biden er forpliktet til å svare på om Washington står bak gasslekkasjene fra Nord Stream- rørledningene fra Russland til Europa, sa talskvinne for det russiske forsvarsministeriet, Maria Zakharova, onsdag. Hun refererte til Joe Biden som skal ha sagt i februar, at dersom Russland invaderte Ukraina, så ville Nord Stream være «ferdig». – Nå må han svare på om USA har gjort alvor av trusselen, sa Zakharova..

NRK - 15 minutter siden

Tysk avis: Sikkerhetsmyndighetene tor Nord-Stream kan være ubrukelig for alltid

Ifølge avisa Tagesspiegel antar tyske sikkerhetsmyndigheter at ødelagte North Stream-rørledninger vil være ubrukelige etter de påståtte sabotasjehandlingene..

NRK - 45 minutter siden

Danmark: Ikke advart om mulige trusler mot Nord Stream

Den tyske regjeringen ble angivelig advart flere ganger om muligheter for angrep på gassledningene Nord Stream 1 og 2. Det ble ikke den danske regjeringen. – Verken jeg eller regjeringen er blitt varslet.

NRK - 45 minutter siden

Posthornfrimerkene feirer 150 år

De norske posthornfrimerkene feirer 150 år og er verdens lengst benyttede frimerkemotiv. I oktober kommer et nytt posthornmerke i valøren 19 kroner. – De norske posthornfrimerkene er verdens lengst benyttede frimerkemotiv.

NRK - 1 time siden

Fortsatt rekordlav fyllingsgrad i vannmagasinene i Øst- og Sørvest-Norge

Fyllingsgraden i Øst- og Sørvest-Norge var i uke 38 på sitt laveste de siste 20 årene. Nivået totalt i Norge sank 0,3 prosentpoeng fra uken før. I Øst- og Sørvest-Norge ble det satt ny rekord da fyllingsgraden nådde sitt laveste nivå på denne tiden av året de siste 20 årene.

NRK - 1 time siden

Bank of England kjøper britiske statsobligasjoner

Den britiske sentralbanken Bank of England starter kjøp av britiske statsobligasjoner for å styrke markedets tillit etter et kraftig valutafall denne uka. – Formålet med disse oppkjøpene blir å få på plass ryddige markedsforhold, heter det i en uttalelse fra banken. Det er snakk om et midlertidig oppkjøp av langsiktige statsobligasjoner.

NRK - 1 time siden

PST justerer ned terrortrusselen i Norge

PST endrer nå terrortrusselnivå fra 4-HØY til 3-MODERAT på PSTs terrortrusselskala, skriver PST i en pressemelding. Terrortrusselskalaen uttrykker den samlede trusselen for all type ideologisk, politisk og religiøst motivert vold i 2022. PSTs trusselvurdering er basert på den informasjonen PST til enhver tid besitter, og vil alltid være beheftet med en viss grad av usikkerhet.

NRK - 1 time siden

To drept i iransk droneangrep i Nord-Irak

Iran har startet en ny bombekampanje mot basene til den iransk-kurdiske opposisjonsgruppa KDPI i Nord-Irak. To mennesker ble onsdag drept under et droneangrep. Iranske myndigheter bekrefter at en «separatistgruppe i Nord-Irak» ble angrepet med «presisjonsmissiler» og såkalte selvmordsdroner.

NRK - 1 time siden

Regjeringen kaller inn til pressekonferanse om gasslekkasjen i Østersjøen

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn til pressekonferanse på Statsministerens kontor i forbindelse med situasjonen rundt gasslekkasjen i Østersjøen klokken 15.30 onsdag. Det er fra før kjent at beredskapen på norsk sokkel er skjerpet etter hendelsen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com