E24 > Økonomi

Friday, 05 June, 11:46

E24 - 08 Nov 19 kl. 17:22

Norges Bank vurderer klimarisikoen: – Veldig i tiden

Norges Bank kom fredag med en ny vurdering av klimarisikoen i norske bedrifter, norsk olje og gass og bankene. – En problemstilling som er veldig i tiden, sier sentralbanksjef Øystein Olsen..
Les mer på E24 Bilden deled av E24 via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Bank, Olsen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norges, Bank, vurderer, klimarisikoen, Veldigi , tiden
NRK - 19 Mar 20 kl. 10:37

Norges Bank vurderer å gripe inn

Norges Bank vurderer å gripe inn på grunn av ekstraordinære forhold i markedet for norske kroner. Banken vurderer om den skal gå til innkjøp av norske kroner for å bremse det kraftige kronefallet, opplyser banken i en pressemelding..

NRK - 19 Mar 20 kl. 10:37

Norges Bank vurderer å senke renta

Norges Bank vurderer å senke renta på grunn av ekstraordinære forhold i markedet for norske kroner. Banken vurderer også om den skal gå til innkjøp av norske kroner for å bremse det kraftige kronefallet, opplyser banken i en pressemelding..

P4 - 09 Mar 20 kl. 19:38

Norges Bank vurderer tiltak

Både Regjeringen og Norges Bank vurderer tiltak etter børskollapsen i dag. et kraftig oljeprisfall og virusfrykt førte til den dårligste dagen på Oslo Børs siden 2008. I morgen vil statsminister Erna Solberg og finansminister Jan Tore Sanner redegjøre for situasjonen og hvilke tiltak som kan settes inn.

NRK - 19 Mar 20 kl. 12:34

Trapper opp ekstraordinære lån

Norges Bank trapper vil gi flere ekstraordinære lån til bankene på grunn av markedssituasjonen de siste dagene, opplyser banken i en pressemelding. Norges Bank har tidligere varslet at de vurderer å kjøpe norsk valuta..

NRK - 12 Mar 20 kl. 15:10

Norges Bank gir ekstra lån

Norges Bank vil fra fredag legge ut ekstraordinære tremåneders F-lån til bankene. Årsaken er markedssituasjonen koronaviruset har skapt. Dette blir gjort så lenge Norges Bank finner det formålstjenlig..

E24 - 11 Jan 20 kl. 18:01

Sentralbanksjefen om klimautfordringene: – Reiser noen spørsmål rundt oljens fremtid

Norges Bank grubler mye på klimarisikoen for norsk økonomi. – Det er rimelig at det reiser noen spørsmål rundt oljens fremtid, sier sentralbanksjef Øystein Olsen..

P4 - 19 Mar 20 kl. 12:47

Trapper opp ekstraordinære lån til bankene

Norges Bank vil gjøre det lettere for banker å inngå ekstraordinære lån. Blant annet vil lånene tilbys med lengre løpetid enn vanlig. Målet er å tilby bedrifter lettelser i lånevilkårene, og dermed bedre likvidideten.

NRK - 12 Mar 20 kl. 15:10

Norges Bank gir bankene ekstra lån

Norges Bank vil fra fredag legge ut ekstraordinære tremåneders F-lån til bankene. Årsaken er markedssituasjonen koronaviruset har skapt. Dette blir gjort så lenge Norges Bank finner det formålstjenlig..

P4 - 14 Oct 19 kl. 16:24

Norges Bank ut mot boligforslag

Norges Bank støtter ikke Finanstilsynets forslag om å stramme inn boliglånsforskriften. Det kommer fram i et høringssvar fra Norges Bank i dag. Finanstilsynet har foreslått to større endringer i forskriften.

P4 - 21 Apr 20 kl. 11:39

Ekstraordinært møte i Norges Bank

Norges Bank kaller inn til ekstraordinært møte for å få en redegjørelse av prosessen rundt ansettelsen av finansmannen Nicolai Tangen. Møte skal holdes i morgen klokken 10 o g det er den såkalte faste komite i representantskapet som holder møte opplyser Norges Bank til VG..

Fler nyheter fra E24

E24 - 45 minutter siden

Nye Nav-tall: Nå har 170.000 forlatt ledighetskøen

I mai måned alene gikk nesten 70.000 nordmenn ut av ledighetskøen, men det betyr ikke at antallet vil fortsette å falle i så høyt tempo..

E24 - 1 time siden

Frp tilbake ved forhandlingsbordet om oljeskatt

Oppgitt og frustrert over manglende fremgang i forhandlingene om oljeskatt tok Frp-leder Siv Jensen en tenkepause torsdag. Dagen etter var hun mer optimistisk..

E24 - 2 timer siden

Euro og dollar tilbake på nivået før Norge ble stengt

Oljeprisen har løftet seg, og kronen har styrket seg fra rekordsvake nivåer. Nå er både euro og dollar tilbake på nivået før Norge ble stengt ned 12. mars..

E24 - 3 timer siden

SSB ser lysere på utsiktene, men spår fortsatt markant coronafall i år

Statistisk sentralbyrå venter at rentene vil holde seg rekordlave i lang tid fremover, ifølge ferske prognoser. Ikke før i 2022 tror byrået det vil komme en forsiktig renteoppgang..

E24 - 3 timer siden

SSB: Fastlandsøkonomien krympet med 4,7 prosent i april

Statistisk sentralbyrå har fredag morgen publisert sine ferskeste veksttall for april, da Norge var preget av strenge tiltak mot viruspandemien..

E24 - 3 timer siden

SSB oppjusterer utsiktene, spår et fall på 3,9 prosent i fastlandsøkonomien i år

Statistisk sentralbyrå venter at rentene vil holde seg rekordlave i lang tid fremover, ifølge ferske prognoser..

E24 - 3 timer siden

Industriproduksjonen falt 1,6 prosent fra mars til april

Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå..

E24 - 4 timer siden

Elon Musk: Amazon bør brytes opp

Tesla-sjef Elon Musk tok nok en gang til Twitter torsdag kveld..

E24 - 4 timer siden

Tor Olav Trøims riggselskap i mål med kriseløsning

Saken oppdateres....

E24 - 5 timer siden

Politibetjenter suspendert: 75 år gammel mann alvorlig skadet

For tiende dag på rad fortsetter protestene mot politivold i USA. I byen Buffalo i New York er to politibetjenter suspendert etter at en 75 år gammel mann ble alvorlig skadet under demonstrasjonene torsdag kveld..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt