VG > Innenriks

Saturday, 25 June, 19:32

VG - I førrgår: 11:16

Norges Bank hever styringsrenten: – Dette vil svi

For første gang på 20 år har Norges Bank besluttet å øke styringsrenten med 0.5 prosentpoeng. Dermed blir det dyrere tider for nordmenn fremover. Særlig for de med store boliglån..
Les mer på VG


Les mer om:
Norges Bank, Bank

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norges, Bank, hever, styringsrenten, Dette, vil, svi
NRK - 08 jun 22 kl. 17:02

Indias sentralbank hever styringsrenten

Den indiske sentralbanken hever styringsrenten med 0,5 prosentpoeng til 4,9 prosent. Banken hevet også styringsrenten i mai, da med 0,4 prosentpoeng. Dette var den første rentehevingen i landet siden august 2018.

Nyhetspressen - 17 jun 22 kl. 11:36

Rentene stiger videre og inflasjonen når nye toppnoteringer

Både norske og internasjonale renter stiger i relativt rask takt, samtidig som inflasjonen i Europa befinner seg over åtte prosent per juni 2022. I de 19 landene som er en del av eurosonen, var prisveksten fra mai 2021 til mai 2022 faktisk på hele 8,1 %. Prognosene tilsier også at denne utviklingen vil fortsette videre gjennom 2022 Rentenivå – fra svært lave nivåer til rask vekst Til å begynne med er det viktig å forstå at renter og inflasjon i noe grad henger sammen.

NRK - 05 maj 22 kl. 10:00

Norges Bank: Rente uendret

Norges Banks komité for pengepolitikk og finansiell stabilitet har enstemmig besluttet å holde styringsrenten uendret på 0,75 prosent. I mars besluttet Norges Bank å øke renten fra 0,5 til 0,75 prosent. – Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli satt opp i juni, sier sentralbanksjef Ida Wolden Bache..

NRK - 05 maj 22 kl. 10:00

Norges bank varsler renteheving i juni

Norges Banks komité for pengepolitikk og finansiell stabilitet har enstemmig besluttet å holde styringsrenten uendret på 0,75 prosent. I mars besluttet Norges Bank å øke renten fra 0,5 til 0,75 prosent. – Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli satt opp i juni, sier sentralbanksjef Ida Wolden Bache.

Klartale - I førrgår: 10:32

Vil doble styringsrenta på få måneder

Torsdag sa Ida Wolden Bache at det blir 0,5 prosent mer i styringsrente. Det gjør at den blir endret fra 0,75 prosent, til 1,25 prosent. Wolden Bache er sentralbanksjef i Norge.

Klartale - 24 mar 22 kl. 14:43

Ida Wolden Bache blir sjef for sentralbanken

Ida Wolden Bache er ny sentralbanksjef. Det sier Finansdepartementet torsdag. Bache skal lede Norges Bank, som er Norges sentralbank.

NRK - I førrgår: 10:33

Økonomer skeptiske til renteoppgang: – Dette er ikke noen jappetid

– Hvis vi nå hever rentene og får nedgang i boligbygging og så videre, når vi sliter med boligmangel. Bøndene har investert, vi trenger å investere mer så vi får ned matprisene. Nå stopper de opp å investere fordi rentene stiger.

NRK - 29 mar 22 kl. 15:16

Støre varslet hard økonomisk prioritering

Statsminister Jonas Gahr Støre (A) varslet harde prioriteringer for å hindre overoppheting av økonomien i talen til landsstyremøtet. – Vi går ut av pandemien med en økonomi som økonomene sier er på vei til å bli overopphetet, sa Støre, og refererte til «jappetiden» på 80-tallet. I 1987 var renta på 17 prosent.

NRK - 05 maj 22 kl. 09:25

Venter spent på rentebeslutning

I dag klokk ti skal Norges Bank ha offentliggjøring av sin rentebeslutning. I mars besluttet Norges Bank å øke renten fra 0,5 til 0,75 prosent. Nå gjør den amerikanske sentralbanken et hopp til samme nivå.

NRK - I førrgår: 10:00

Norges Bank setter opp renta til 1,25 prosent.

Norges Bank har besluttet å sette opp renta til 1,25 prosent. Det skriver banken i en pressemelding. Dermed her renta satt opp med 0,5 prosent.

Fler nyheter fra VG

VG - 2 timer siden

Så kompisen ble skutt: – Jeg satt rett bak han som døde

Petter Høines (50) satt ved siden av kompisen som ble skutt og drept på en bar i Oslo natt til lørdag..

VG - 4 timer siden

Støre: – Det skeive miljøet er offeret

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier på en pressekonferanse lørdag ettermiddag at Norge igjen er rammet av et brutalt angrep mot uskyldige..

VG - 16 timer siden

Vitne etter skytingen i Oslo: – Jeg så min gode venn lå nede

OSLO SENTRUM (VG) Bjørn Inge Bergestuen kastet seg ned da gjerningsmannen skjøt mot puben Per på Hjørnet. Da så han at hans venn lå på bakken..

VG - 10 timer siden

Skyting i Oslo - mann siktet for terror­handlinger

Personen som er pågrepet etter skytingen er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger – og var kjent av PST. Han er i 40-årene..

VG - 13 timer siden

Dette vet vi om skytingen

En person er pågrepet etter at to personer ble drept og flere skadet i Oslo natt til lørdag. Dette vet vi så langt..

VG - 17 timer siden

To bekreftet døde etter skyting i Oslo

To personer er bekreftet døde etter skyting på utside nav London pub i Oslo sentrum..

VG - Igår: 16:10

NTB: Nordmenn kan reise til Hellas med utgåtte pass

Nordmenn kan nå reise til Hellas med sitt utgåtte pass som legitimasjon. Dette vil gjelde fram til utgangen av 2022..

VG - Igår: 15:01

Støre bekrefter: Finnes hemmelige «forståelser» fra Hurdal

PARKVEIEN, OSLO (VG) Ap og Sp ble enige om mer enn det som står i den offentlige regjeringsplattformen på Hurdal, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til VG..

VG - Igår: 09:39

Dom i Kongsberg-saken: Espen Andersen Bråthen var utilregnelig

Espen Andersen Bråthen (38) var syk da han knivdrepte fem personer og skjøt etter andre med pil og bue. Derfor blir han dømt til behandling..

VG - Igår: 07:15

Vedums budskap etter rentehoppet: – Må snu enda mer på krona

VESTNES (VG) Trygve Slagsvold Vedum (Sp) advarer om at småbarnsfamilier vil merke rentehoppet. Han sier at regjeringen må kutte mer i statsbudsjettet til høsten..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com