P4 > Nyheter

Mandag, 13 Juli, 04:20

P4 - 11 nov. 19 kl. 21:14

Norge støtter skolebøker som fremmer jihad

Norske penger støtter skolebøker i Palestina som fremmer martyrdød og konflikter.
Norge bidrar med 55 millioner kroner i året til palestinske utdanningsmyndigheter.
Pensum har nettopp blitt oppdatert og i bøkene er landet Israel fjernet fra kartet, jihad blir omtalt som det viktigste i livet og for å lære fysikk brukes eksempelet en sprettert som skytes mot israelske soldater.
KrFs Hans Fredrik Grøvan sier til Aftenposten at Norge bør holde tilbake pengene til man får rettet opp i dette..
Les mer på P4


Les mer om:
Palestina, Israel, Hans Fredrik Grøvan, Aftenposten, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norge, støtter, skolebøkersom , fremmer, jihad
P4 - 12 nov. 19 kl. 06:20

Støtter pensum som fremmer jihad

Norge bidrar med 55 millioner kroner i året til palestinsk skolepensum som fremmer martyrdød, konflikt og jihad. Det skriver Aftenposten som viser til nye skolebøker i Palestina - der finnes ikke landet Israel på kartet og elevene lærer at martyrdøden er det viktigste i livet. EU har nå satt i gang en gransking av skolebøkene, noe UD er positiv til..

NRK - 21 nov. 19 kl. 16:35

Har endret palestinske skolebøker

I følge UD har palestinske myndighheter begynt å endre tekster i skolebøker som forherliger hellig krig, melder NTB. Skolebøkene har blitt møtt med kraftig kritikk. Palestinerne mottar store overføringer fra Norge og en rekke andre vestlige land..

Aftenposten - 11 nov. 19 kl. 19:51

Norge bidrar med 55 millioner i året til et skolepensum som fremmer martyrdød, konflikt og jihad

I de nye skolebøkene i Palestina finnes ikke landet Israel. Referanser til fredsprosesser er fjernet. I stedet lærer elevene at martyrdøden er «det viktigste i livet»..

VG - 09 feb. 20 kl. 19:51

Vil skrote Matprat og skolebøker sponset av kjøttnæringen

Matprat skal promotere norsk kjøtt, og lager skolebøker og oppskrifter for barn og unge. – Ordningen er et gufs fra fortiden, sier Arild Hermstad i MDG..

VG - 20 nov. 19 kl. 16:27

Frp fremmer fem forslag for å unngå Malmø-tilstander

Frp-leder og finansminister Siv Jensen og justisminister Jøran Kallmyr (Frp) fremmer fem forslag til egen regjering, for å hindre Malmø-tilstander i Norge. De foreslo det samme i fjor, svarer Aps Jan Bøhler..

NRK - 25 nov. 19 kl. 12:44

– Fremmer mistillit mot Hauglie

Partiet fremmer mistillitsforslag mot arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie på grunn av NAV-saken, skriver Rødt-leder Bjørnar Moxnes på Facebook..

VG - 25 nov. 19 kl. 12:52

Rødt fremmer mistillit mot Anniken Hauglie

Partiet fremmer mistillitsforslag mot arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie på grunn av NAV-saken..

Aftenposten - 25 nov. 19 kl. 12:44

Rødt fremmer mistillitsforslag mot arbeidsministeren

Rødt fremmer allerede nå mistillitsforslag mot arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) på grunn av Nav-saken. SV mener mistillitsforslaget kan styrke Hauglie..

Aftenposten - 25 nov. 19 kl. 12:44

Rødt fremmer mistillitsforslag mot Anniken Hauglie

Partiet fremmer mistillitsforslag mot arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie på grunn av NAV-saken..

P4 - 27 april 20 kl. 07:09

Storbyene støtter avkriminalisering av narkotika

De tre største storbyene i Norge støtter forslaget om av kriminalisere narkotika. Forslaget kommer opprinnelig for rusreformutvalget, som foreslår at reaksjonene på rusmisbruk skal endres fra straff til behandling. En gjennomgang Klassekampen har gjort av høringssvarene viser at Oslo, Trondheim og Bergen altså støtter at dette skal bli straffefritt..

Fler nyheter fra P4

P4 - 7 timer siden

Ferjekø på over én kilometer til Lofoten

Det er køer på over én kilometer på vei over til Lofoten i kveld. Det er ved fergeleiet Bognes i Ofoten at køene strekker seg over en kilometer bakover. Statens Vegvesen sier fergemannskapet aldri har opplevd så lang kø før..

P4 - 6 timer siden

Sør-Afrika forbyr salg av alkohol

Presidenten i Sør-Afrika vil forby salg av alkohol. Ifølge The Guardian skal forbudet være for å redusere antallet pasienter som blir lagt inn på sykehus for å ha ledig plass til koronapasienter. Det blir også innført portforbud på nattestid for å redusere trafikkulykker, og det blir påbudt å bruke ansiktsmasker offentlig, ifølge AP..

P4 - 6 timer siden

Mener det er lite sannsynlig å bli smittet i utlandet

- Det er svært lite sannsynlig å bli smittet av koronaviruset hvis man reiser til landene som er markert grønne. Det sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til TV 2. Sykepleierforbundet gikk tidligere i dag ut og ba folk holde seg hjemme av henyn til de som jobber på sykehusene.

P4 - 6 timer siden

Politimann etterforskes etter avhør

En politimann etterforskes etter at han ble fysisk i et avhør. Ifølge TV 2 skal politimannen ha lagt en person i bakken og tatt halsgrep på ham fordi han nektet å gi fra seg passordet til Snapchat-kontoen sin i avhør. Saken etterforskes..

P4 - 6 timer siden

Beruset 19-åring brøt seg inn i bolig på Jevnaker

En familie på Jevnaker i Viken fant en fremmed mann i stua da de kom hjem i kveld. Ifølge politiet skal mannen ha vært veldig full da politiet kom til stedet og tok ham med til arresten. Mannen skal ha fortalt en historie om hvordan han kom seg dit som politiet ikke får til å henge på greip.

P4 - 6 timer siden

Rømte fra psykiatrisk institusjon

En pasient rømte i dag fra en psykiatrisk institusjon i Tromsø. Pasienten truet til seg en bil fra en ansatt og stakk fra stedet. Etter å ha etablert veisperring fikk politiet tak i pasienten..

P4 - 7 timer siden

Ferjekø på over én kilometer i Lofoten

Det er køer på over én kilometer på vei over til Lofoten i kveld. Det er ved fergeleiet Bognes i Ofoten at køene strekker seg over en kilometer bakover. Trafikkoperatør i Statens Vegvesen sier fergemannskapet aldri har opplevd så lang kø før..

P4 - 8 timer siden

Undersøkte brønner etter Madeleine McCann

Portugisisk politiet har den siste uken undersøkt brønner i Algarve-regionen på jakt etter britiske Madeleine McCann. Jenta var bare tre år da hun ble meldt savnet i 2007. Flere medier opplyser nå at politiet og dykkere har undersøkt brønner rundt 16 kilometer fra feriehuset hvor jenta ble meldt savnet..

P4 - 8 timer siden

Mener flyselskapene forsinker utbetalinger bevisst

Bransjeorganisasjonen Virke mener flyselskapene bevisst holder tilbake kundens penger. Da koronakrinse kom gikk flere flyselskaper fra et helautomatisk system til å behandle refusjoner på kansellerte flybilletter manuelt. Leder i Virke Reiseliv Astrid Bergmål mener det bare er en bevisst strategi.

P4 - 9 timer siden

Svekket mistanke om straffbar handling etter dødsfall

Politiet har svekket mistanken om at noe mistenkelig har skjedd etter at en mann ble funnet død i en bolig i Steinkjær. I en pressemelding i kveld opplyser politiet at de har gjort flere tekniske og taktiske undersøkelser som har svekket denne mistanken. En person ble siktet og pågrepet etter funnet, men er nå løslatt etter avhør..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt