P4 > Nyheter

Friday, 23 March, 21:25

P4 - 17 Feb 18 kl. 17:46

Norge og Irak diskuterte nytt engasjement

Iraks statsminister Haider al-Abadi takket for Norges innsats i landet da han i dag møtte utenriksminister Ine Eriksen Søreide og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.
Under møtet diskuterte de hva Norge skal bidra med fremover, når mandatet for opplæring av irakiske sikkerhetsstyrket opphører 1. mars, melder NTB.
Norge har i dag rundt 60 soldater i Irak med dette engasjementet..
Les mer på P4


Les mer om:
Haider, abadi, Norges, Ine Eriksen Søreide, Frank Bakke-Jensen, Norge, NTB, Irak

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norgeog , Irak, diskuterte, nytt, engasjement
NRK - 14 Feb 18 kl. 07:14

Norge vil øke bistanden til Irak

Norge vil øke bistanden til Irak til 350 millioner kroner for 2018. Irak er et av landene som har fått samfunn rasert av IS. Selv om de fleste områder nå er frigjort fra terrorgruppen gjenstår det mye arbeid, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

NRK - 28 Feb 18 kl. 10:13

Fortsetter styrkebidrag i Irak

Norge vil ha 110 personer fra Hæren og Forsvarets spesialstyrker i Irak. – Mandatet for vårt bidrag i Irak går ut i mars. Vi har varslet Stortinget om at vi forlenger bidraget ut året, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) til NTB..

P4 - 02 Nov 17 kl. 12:34

Nordmann sitter fengslet i Irak

En nordmann er fengslet i Irak. Det bekrefter Utenriksdepartementet i ettermiddag. Ifølge departementet jobber de nå med å få bekreftet opplysninger og eventuelt få tilang til å besøke den fengslede nordmannen.

Aftenposten - 15 Feb 18 kl. 11:23

USA vil ha NATO-opptrapping i Irak. Skeptikerne frykter et nytt Afghanistan.

BRUSSEL (Aftenposten): NATOs forsvarsministre vedtar å gå i gang med planleggingen av et treningsoppdrag i Irak. Det skjer etter press fra USA..

NRK - 19 Dec 17 kl. 07:18

Sjå Politisk kvarter tysdag her

Først i Politisk kvart diskuterte kommunalminister Jan Tore Sanner kommune-effektivitet med Sp-leiar Trygve Slagsvold Vedum. FpU-leiar Bjørn Kristian Svendsrud diskuterte narkotikapolitikk med helsepolitisk talsperson Bård Hoksrud i Framstegspartiet..

NRK - 15 Dec 17 kl. 00:20

Diskuterte Nord-Korea

Russlands president Vladimir Putin og USAs president Donald Trump diskuterte Nord-Koreas atomprogram på telefon torsdag. Det kommer frem i en uttalelse fra russiske myndigheter, melder AFP..

Aftenposten - 06 Mar 18 kl. 07:14

Kim diskuterte spenningen på Koreahalvøya med Sør-Korea

Nord-Koreas leder Kim Jong-un ga delegasjonen fra sør en «varm velkomst» og diskuterte tiltak for å lette spenningen på Koreahalvøya, melder nyhetsbyrået KCNA..

P4 - 18 Oct 17 kl. 16:40

Kan bli utvist

En familie med tre multihandikappede søsken kan bli utvist fra Norge, og sendt tilbake til Irak. Ekteparet og deres tre barn kom til Norge over Storskog for to år siden, og søkte om asyl fordi faren ville redde barnas liv. Men asylsøknadene er avslått av Utlendingsdirektoratet.

P4 - 05 Mar 18 kl. 11:51

Fortsatt 40 fremmedkrigere i Syria og Irak

Fortsatt er det 40 fremmedkrigere med tilknytning til Norge i Syria og Irak. Det opplyste Etterretningstjenesten da de i dag presenterte sin åpne trusselvurdering for 2018. Sjef for e-tjenesten, Morten Haga Lund sier de ikke har oversikt over hvor alle befinner seg og frykter de kan utgjøre en trussel mot Norge på sikt..

Dagbladet - 15 Dec 17 kl. 00:32

Putin og Trump diskuterte Nord-Korea

Russlands president Vladimir Putin og USAs president Donald Trump diskuterte Nord-Koreas atomprogram på telefon torsdag, opplyser Kreml. .

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

- Annonser hadde flere milliarder visninger

Annonsene analyseselskapet Cambridge Analytica la ut under presidentvalgkampen i 2016 skal ha hatt flere milliarder visninger. Det viser en presentasjon The Guardian har fått tilgang til. I helgen ble det avslørt at selskapet solgte opplysninger om rundt 50 millioner Facebook-bruke til blant andre Donald Trumps valgkampanje.

P4 - 1 time siden

Pulver trolig ikke farlig

Pulveret som ble sendt i et brev til kommunaldepartementet i Oslo i dag, var trolig ikke farlig. Det opplyser PST, som har gjort undersøkelser av pulveret. Det er ikke kjent hva det var snakk om, melder NRK.

P4 - 1 time siden

En pågrepet etter terrorangrep

En person er nå pågrepet i forbindelse med terrorangrepet i Frankrike i dag. Personen er ifølge fransk påtalemyndighet angriperens partner. Den 26 år gamle gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet etter en gisselsituasjon på et supermarked ved Carcasonne i dag.

P4 - 12 timer siden

Riksadvokaten vil endre reglene for avhør av barn

Riksadvokaten ber regjeringen lempe på kravene til avhør av volds- og overgrepsutsatte barn og unge i enkelte saker. Politiet har i dag en frist på en til tre uker på å avhøre barn i vold- og overgrepssaker. Riksadvokaten peker på at tidsfristene kan gjøre andre saker skadelidende, som for eksempel vold og overgrep mot voksne.

P4 - 3 timer siden

Norge slo Australia

Norge slo Australia 4-1 i privatlandskampen på Ullevål i kveld. Ola Kamara scoret tre mål, og Tore Reginiussen ett, etter at Australia først tok ledelsen..

P4 - 1 time siden

Enige om evakuering i Syria

Det er nå inngått en avtale om evakuering av sivile i Øst-Ghouta i Syria. En av de største opprørsgruppene i området har inngått en avtale med Russland om evakuering fra flere byer gruppen kontrollerer. Flere hundre sivile er drept i en rekke angrep i Øst-Ghouta de siste ukene, og blant andre FN har gjentatte ganger bedt om evakuering av sivile..

P4 - 2 timer siden

Trump vil signere budsjettavtale

USAs President Donald Trump vil allikevel undertegne budsjettet som er vedtatt i Senatet, selv om han først truet med veto. Trump truet med veto, blant annet fordi det ikke er lagt inn penger til den omstridte grensemuren mot Mexico. Da han i kveld sa at han vil signere budsjettavtalen, ga han tydelig uttrykk for at han ikke er fornøyd..

P4 - 3 timer siden

Giske sier nei til comeback

Trond Giske ønsker ikke en plass i det nye styret i Trøndelag Arbeiderparti. Det melder Trønder-avisa. Giske var foreslått som en av kandidatene til styret, men skal ha gitt uttrykk for at han ønsker å konsentrere seg om arbeidet som stortingsrepresentant..

P4 - 3 timer siden

Kowalczyk legger opp

Den polske langrennsløperen Justyna Kowalczyk har nå bestemt seg for å legge opp. Hun var i mange år verdens beste langrennsløper, og vant verdenscupen sammenlagt fire ganger, i tillegg til to OL-gull og to VM-gull..

P4 - 3 timer siden

- Riktig tidspunkt å fremme forslaget

Vil forby nikab og burka i barnehager, skoler og utdanningsinstitusjoner..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt