NRK > Nyheter

Torsdag, 22 April, 15:38

NRK - 01 feb. 21 kl. 07:56

Norge fordømmer kupp i Myanmar

Norge fordømmer hærens maktovertakelse i Myanmar og forlanger at folkevalgte politikere løslates. – Militære ledere må respektere demokratiske valg, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide..
Les mer på NRK


Les mer om:
Myanmar, Ine Eriksen Søreide

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norge, fordømmer, kuppi , Myanmar
NRK - 01 feb. 21 kl. 14:20

Solberg fordømmer kupp i Myanmar

Statsminister Erna Solberg fordømmer militærekuppet i myanmar, og skriver på twitter at hun støtter folkets ønske om demokrati. Hun krever at Aung San Suu Kyi og andre demokratiske leder løslates umiddelbart..

NRK - 21 feb. 21 kl. 02:43

FN-sjefen fordømmer maktbruk

FNs generalsekretær António Guterres fordømmer bruken av dødelig makt i Myanmar etter at to personer ble drept av sikkerhetsstyrker lørdag. – Jeg fordømmer bruken av dødelig vold i Myanmar, skrev Guterres på Twitter natt til søndag norsk tid..

NRK - 03 mars 21 kl. 22:00

USA fordømmer vold i Myanmar

USA fordømmer volden i Myanmar, og uttrykker forferdelse over at volden mot demonstranter har økt kraftig i landet. De ber om at alle land unisont fordømmer volden utført av militæret mot folket. Ifølge en FN-utsending ble minst 38 drept onsdag..

NRK - 02 april 21 kl. 01:01

Fordømmer volden i Myanmar

FNs sikkerhetsråd fordømmer sterkt vold og drap på sivile i Myanmar i en felles uttalelse. – Medlemmene i Sikkerhetsrådet er dypt bekymret over den raskt forverrede situasjonen og fordømmer sterkt bruken av vold og drap av sivile..

NRK - 10 april 21 kl. 10:59

Fordømmer dødsdommer i Myanmar

Norge fordømmer dødsdommene i Myanmar og ber om at henrettelsene ikke iverksettes. Juntaen i Myanmar dømte fredag 19 personer til døden. I en Twitter-melding tar utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) skarp avstand fra dommen..

NRK - 06 feb. 21 kl. 02:55

Twitter fordømmer sperre i Myanmar

Twitter fordømmer avgjørelsen fra kuppmakerne i Myanmar om å blokkere folks tilgang til plattformen. Telenor er blant dem som har blokkert tilgangen i landet. Twitter ble blokkert i landet fredag..

NRK - 20 feb. 21 kl. 15:41

EU fordømmer volden i Myanmar

EUs utenrikssjef fordømmer volden i Myanmar. Lørdag ble to drept og flere såret da sikkerhetsstyrker skjøt mot demonstranter. Joseph Borrell sier at EUs utenriksministre vil diskutere hendelsene i et møte mandag for å ta de nødvendige beslutningene..

NRK - 28 feb. 21 kl. 19:42

Fordømmer volden i Myanmar

FNs generalsekretær António Guterres fordømmer utviklingen i Myanmar, der minst 18 personer ble drept i sammenstøt mellom politi og demonstranter søndag, skriver NTB. Guterres ber det internasjonale samfunnet sende et tydelig signal til kuppmakerne..

NRK - 28 feb. 21 kl. 20:14

Søreide fordømmer volden i Myanmar

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide er dypt bekymret over meldingene om økt voldsnivå og flere dødsfall under demonstrasjonene i Myanmar. – Vi fordømmer bruken av vold og krever at militæret avstår fra ytterligere maktbruk, sier hun i en uttalelse..

NRK - 10 mars 21 kl. 18:39

Fordømmer voldsbruk i Myanmar

FNs sikkerhetsråd fordømmer militærets voldbruk mot fredlige demonstranter i Myanmar. Den enstemmige resolusjonen ble vedtatt onsdag, melder AFP..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Jobbar med å rulle ut massetesting

Det nasjonale systemet for massetesting på skular og i barnehagar skal no rullast ut i område med høg smitte. – Massetesting er eitt av fleire verktøy for å kome i mål med TISK-arbeidet, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på ei pressekonferanse torsdag. Testinga er allereie i gang i Vestland og i Oslo..

NRK - 30 minutter siden

– Nasjonale råd vil gjelde

Det er dei nasjonale råda og reglane som vil gjelde for 17. mai-feiringane rundt i landet, seier kulturminister Abid Raja onsdag. – På stader med høg smitte, vil dei lokale og strengare reglane gjelde, fortel han.

NRK - 30 minutter siden

Følg koronapressekonferanse kl. 15

NRK - 1 time siden

Klimatoppmøtet til Biden er i gang

Biden-administrasjonen har opna det digitale klimatoppmøtet der 40 stats- og regjeringssjefar er inviterte. Bidenn har plikta USA til å kutte klimagassutsleppet sitt med minst 50 prosent innan 2030, samanlikna med utsleppsnivået i 2005..

NRK - 1 time siden

Museum inngjekk forlik

Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø har inngått eit forlik med den tidlegare direktøren Jérémie McGowan. McGowan gjekk til sak mot museet etter at han fekk sparken i fjor, men tapte i retten. Bakgrunnen for forliket er eit felles ynskje om å skape ro rundt museet, opplyser partane i ei pressemelding..

NRK - 1 time siden

19 nye dødsfall i Sverige

Det er registrert 19 koronarelaterte dødsfall i Sverige det siste døgnet. I Danmark har det vorte registrert to nye dødsfall siste døgnet. Så langt har pandemien kosta 13.

NRK - 1 time siden

Gude-måleri seld for 4,1 millionar

Salet av eit måleri av Hans Fredrik Gude med motiv frå Balestrand enda med bodkrig. Kjøparen måtte ut med 4,1 millionar for verket «Norwegische Landschaft», som vart mala i 1848. Bodrunden starta på 800.

NRK - 1 time siden

Avsluttar øving ved Ukraina

Dei omstridde russiske militærøvingane ved Ukraina vert avslutta fredag, melder den russiske forsvarsministeren. Øvingane har skapt frykt for ein trappa opp konflikt. Den spente situasjonen har vorte kritisert av vestlege styresmakter og Nato..

NRK - 1 time siden

Avslutter øvelse ved Ukraina

Russland avslutter militærøvelsene i nærheten av Ukraina på fredag, opplyser russiske myndigheter..

NRK - 1 time siden

Joe Biden leder klimatoppmøte


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt