NRK > Nyheter

Onsdag, 21 April, 12:35

NRK - 30 jan. 21 kl. 05:09

Nominerer Black Lives Matter

Stortingsrepresentant Petter Eide nominerer Black Lives Matter-bevegelsen (BLM) til Nobels fredspris. – Det er en enormt viktig global bevegelse, som jeg er blitt veldig berørt av, sier Eide til Klassekampen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Petter Eide, Black Lives Matter, BLM, Nobels, Eide, Klassekampen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nominerer, Black, Lives, Matter
NRK - 28 jan. 21 kl. 17:34

Nominerer Puckers til fredsprisen

Bjørnar Moxnes, leder i Rødt, nominerer folk-til-folk-samarbeidet i Barentsregionen til fredsprisen. Moxnes nominerer Barentssamarbeidet representert ved hockeyklubben Kirkenes Puckers og Barents Hockey League, melder NTB..

VG - 07 jan. 21 kl. 13:04

Reagerer på politiet: – Sjokkert over hvor lett det var

Da Black Lives Matter-demonstrasjonene raste i USA voktet nasjonalgarden den amerikanske hovedstaden. Nå spør flere seg hvor politiet var da Trump-tilhengere stormet kongressen..

Dagbladet - 11 jan. 21 kl. 14:01

Refser politiets respons

Bildene av politiets håndtering av onsdagens opptøyer står i kontrast til hvor mannsterkt politiet møtte Black Lives Matter-demonstrasjonene i fjor sommer. - Rasisme i praksis, mener Støre..

NRK - 07 mars 21 kl. 09:36

George Floyd-rettssak i morgen

Mandag starter rettssaken mot politimannen som holdt kneet sitt mot George Floyds hals, med døden til følge. Frifinnes han, fører det trolig til nye protester mot rasisme i USA. Motstandere av Black Lives Matter vil nok reagere om det motsatte skjer..

VG - 14 mars 21 kl. 01:55

Vekker oppsikt med uttalelser om Kongress-stormingen

Den republikanske senatoren Ron Johnson sier at han trolig ville vært mer bekymret om det var Black Lives Matter-demonstranter som stormet kongressbygningen 6. januar..

VG - 9 timer siden

Dommen viser at Black Lives Matter

Juryen i George Floyd-saken brukte bare elleve timer på å bli enige om at den tidligere politimannen Derek Chauvin var skyldig i drap..

NRK - 28 jan. 21 kl. 17:36

Nominerer presseorganisasjonar

Politikarar frå Høgre og Arbeidarpartiet nominerer presseorganisasjonane Reporters sans frontières, Committee to Protect Journalists og The International Press Institute til Nobels fredspris. Årsaka er arbeidet deira med å trygge den frie pressa..

NRK - 28 jan. 21 kl. 17:41

Haltbrekken nominerer Abrams

SV-politikar Lars Haltbrekken nominerer amerikanske Stacey Abrams til Nobels fredspris. Årsaka er hennar arbeid for å registrere veljarar i USA, spesielt i delstaten Georgia. Haltbrekken kallar Abrams eit førebilete og ein inspirasjon..

NRK - 28 jan. 21 kl. 17:36

Nominerer presseorganisasjon

Politikaren Sveinung Stensland frå Høgre nominerer presseorganisasjonen Reporters sans frontières (Reporterar utan grenser) til Nobels fredspris. Han meiner ei fri presse, som formidlar sanninga, er ein viktig føresetnad for fred..

NRK - 29 jan. 21 kl. 11:43

Nominerer Reportere uten grenser

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre nominerer de to journalistorganisasjonene Reporters Without Borders og Committee to Protect Journalists til Nobels fredspris. Han har også nominert den filippinsk gravejournalist Maria Ressa..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Fire pågrepet etter bilbrann

Fire personer skal avhøres etter en bilbrann på Sem i Tønsberg i natt. Politistasjonssjef Øystein Holt sier bilbrannen og drapet på Heimdal i Tønsberg etterforskes som to separate saker..

NRK - 10 minutter siden

Tester over 120 barnehagebarn

Over 120 barnehagebarn koronatestes i dag som følge av smitteutbrudd i Lindesnes kommune. Til sammen har det vært 34 nye smittetilfeller i kommunen de siste to døgnene. Kommuneoverlegen sier det jobbes nå hardt for å hindre videre smitte..

NRK - 15 minutter siden

Ubåt sakna i Indonesia

Ein ubåt med 53 personar ombord er sakna i Indonesia. Det opplyser marinen i landet til Reuters..

NRK - 30 minutter siden

26 nye smittede i Bergen

Det er registrert 26 nye koronasmittede i Bergen siden i går. 15 er nærkontakter og tre er importsmitte. To har ukjent smittevei og fem har usikker smittevei.

NRK - 30 minutter siden

Pasientar døydde av oksygenmangel

I India døydde minst 22 pasientar på eit sjukehus då ein tank som forsynte dei med oksygen gjekk tom. Det opplyser ein talsmann for styresmaktene i Maharashtra til Reuters. Sjukehuset har mange covid-19-pasientar..

NRK - 30 minutter siden

Fleire klubbar ute av superligaen

Den spanske klubben Atletico Madrid har trekt seg frå superligaen. Det melder nyheitsbyrået AFP. Også den italienske klubben Inter er ute, ifølgje italienske medium.

NRK - 45 minutter siden

Nyheitsbyrå: Inter er også ute

Det italienske nyheitsbyrået ANSA melder at Inter også skal vere på veg ut av superligaen. – Superligaprosjektet er no ikkje lenger interessant for Inter, siterer ANSA ei sentral kjelde i klubben..

NRK - 45 minutter siden

250.000 på flukt i Myanmar

Sidan millitæret tok makta i Myanmar har kring 250.000 personar blitt drivne frå heimane sine. Det opplyser FNs spesialutsending til landet.

NRK - 45 minutter siden

Kjem truleg med råd om 17.mai

Helseminister Bent Høie og kulturminister Abid Raja held pressekonferanse torsdag om koronasituasjonen. NRK får opplyst av pressevakta i Kulturdepartementet at det truleg vil koma informasjon og råd om feiringa av 17.mai..

NRK - 1 time siden

Nytt koronarelatert dødsfall

Det er registrert ett nytt koronarelatert dødsfall i Fredrikstad det siste døgnet. Fredrikstad kommune opplyser at det dreier seg om en koronasmittet person over 70 år..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt