NRK > Nyheter

Friday, 21 January, 21:21

NRK - 01 nov 21 kl. 06:03

Nok et journalistdrap i Mexico

Journalisten Alfredo Cardoso døde søndag to dager etter at han ble skutt i Acapulco. Han er den andre journalisten som blir drept i Mexico på en uke. Cardoso ble kidnappet i forrige uke av maskerte menn som brøt seg inn i hjemmet hans, ifølge Reportere uten Grenser (RSF). Han ble funnet hardt såret dagen etter og straks fraktet til sykehus. Cardoso døde bare noen dager etter at veteranjournalisten Fredy López Arévalo ble skutt i delstaten Chiapas.
Les mer på NRK


Les mer om:
Alfredo Cardoso, Acapulco, Mexico, Reportere, Grenser, RSF, Fredy López Arévalo, Chiapas, Syria, Afghanistan, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Noket , journalistdrapi , Mexico
NRK - 30 jul 21 kl. 08:35

Mexico underraporterte dødsfall

Over 200.000 personer døde i Mexico i fjor etter å ha fått påvist koronasmitte, noe som er 35 prosent mer enn regjeringens tall, ifølge landets statistikkbyrå. Koronatesting i Mexico er fortsatt svært begrenset, noe også regjeringen tidligere har erkjent.

NRK - 04 aug 21 kl. 21:47

Mexico saksøker våpenprodusenter

Mexico saksøker flere amerikanske våpenprodusenter for våpensmugling som har bidratt til økt vold i landet, opplyser regjeringen. – Vi kommer til å vinne, og vi kommer til å redusere ulovlig våpenhandel til Mexico, sier utenriksminister Marcelo Ebrard. Selskapene som blir navngitt i søksmålet, er Smith & Wesson, Beretta, Colt, Glock, Century Arms, Ruger og Barrett..

NRK - 14 aug 21 kl. 03:12

Venezuela-samtalene i gang i Mexico

Forhandlingene mellom regjeringen og opposisjonen i Venezuela startet fredag i Mexico. Norge er tilrettelegger for samtalene, som er det siste forsøket på å få slutt på den politiske krisen i landet. Representanter fra begge sider signerte en avtale i Mexico City som offisielt markerte starten på forhandlingene..

NRK - 07 sep 21 kl. 21:09

Mexico avkriminaliserer abort

Kriminaliseringa av abort er grunnlovsstridig. Det har Høgsterett i Mexico bestemt, ifølge Washington Post. Mexico er verdas nest største katolske land.

NRK - 08 sep 21 kl. 04:34

Kraftig jordskjelv i Mexico

Et jordskjelv med en styrke på 7 rystet tirsdag kveld Stillehavskysten i Mexico, ifølge Det amerikanske jordskjelvinstituttet USGS. Skjelvets episenter var 14 kilometer sørøst for kystbyen Acapulco og var så sterkt at bygninger i hovedstaden Mexico by svaiet. Rystelsene vedvarte i nærmere ett minutt i noen deler av byen.

NRK - 12 sep 21 kl. 19:16

Tropisk storm i Mexicogolfen

Den tropiske stormen Nicholas som bygger seg opp i Mexicogolfen søndag, truer kystområdene i Mexico, Texas og Louisiana med kraftig regn og flom. Meteorologene ved National Hurricane Center i Miami melder at tropiske stormvarsler er sendt ut for kysten av Texas og den nordøstlige kysten av Mexico. Nicholas ventes å bevege seg sakte oppover kysten og kan gi voldsomme regnmengder over flere dager.

NRK - 17 okt 21 kl. 02:05

Venezuela avbryter forhandlinger

Venezuela sier de avbryter forhandlingene med opposisjonen i Mexico etter at en forretningsmann som står president Nicolás Maduro nær, er utlevert til USA. Jorge Rodriguez, som har ledet regjeringens delegasjon til samtalene i Mexico, sa at de avlyser reisen til neste forhandlingsrunde i Mexico søndag. Men han sa ikke at Venezuela trekker seg helt fra forhandlingene, som Norge er tilrettelegger for.

NRK - 29 jul 21 kl. 18:52

Gir Malta ansvar for journalistdrap

Den maltesiske staten er nødt til å ta ansvar for attentatet på gravejournalisten Daphne Caruana Galizia, ifølge en uavhengig gransking av drapet. 53 år gamle Caruana Galizia ble drept av en bilbombe i nærheten av familiens hjem på Malta i oktober 2017. I en rapport som ble offentliggjort torsdag, konkluderer uavhengige granskere med at myndighetene sviktet..

NRK - 15 sep 21 kl. 13:29

Fire pågrepet for journalistdrap

Den 29 år gamle journalisten Lyra McKee ble skutt og drept da hun dekket opptøyer i byen Londonderry i Nord-Irland i 2019. Ekstremistgruppen New IRA påtok seg ansvaret for drapet. Nå er fire unge menn pågrepet, mistenkt for å ha medvirket, skriver NTB.

NRK - 18 okt 21 kl. 11:27

Rettssak etter journalistdrap

To menn er tiltalt for drapet på den nederlandske krimjournalisten Peter R. de Vries, og rettssaka startar i dag. De Vries vart skoten på opna gate i Amsterdam den 6.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 13 jan 22 kl. 08:26

Nytt Ukraina-møte med lave forventninger

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag. OSSE beskrives ofte som ett av få forum for dialog mellom Moskva og vesten, og møtet i organisasjonens permanente råd er det tredje i forbindelse med krisen denne uka. Mandag var amerikanske og russiske topprepresentanter i Genève, mens onsdag møttes Nato-Russland-rådet for første gang på to og et halvt råd.

NRK - 13 jan 22 kl. 08:41

Havila Kystruten kansellerer avgangar

Havila Kystruten sine avgangar frå Rørvik til Bergen i dag og Bergen til Rørvik i morgon er kansellerte. – På grunn av ekstremveret «Gyda» ser me det som uforsvarleg å kryssa havstykket Folda på ein sikker måte, skriv selskapet i ei pressemelding. Passasjerane blir sende med buss og fly i staden..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:07

Vil gjøre plastavfall til verdifull ressurs

Norges Forskningsråd har gitt millionstøtte til et prosjekt som skal utvikle nye teknologiske løsninger for å resirkulere plast. Teknologien kan gi mindre utslipp av klimagasser, bedre ressursutnyttelse og fremtidsrettede muligheter for norsk industri. Det skriver NMBU, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, i en pressemelding.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:17

Finnmarking er valgte dyrere biler enn sørlendinger

Folk i Finnmark kjøpte i fjor høyest andel biler over 800.000 kroner, med 6,9 prosent. Fylket på andreplass var Troms, med 6,3 prosent.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:22

Slukker lysløypa på grunn av dyr strøm

Høye strømpriser fører til at Sande sportsklubb slår av lyset i lysløypa i Skafjellåsen når klubben ikke har treninger. Styreleder Otto Galleberg i Sande Sportsklubb sier til Sande avis at de ligger an til å få en tredobling i strømregninga. Statssekretær Gry Haugsbakken i kulturdepartementet sier til avisa at de tar bekymringsmeldinger fra kultur, idrett og frivilligheten på alvor og at de nå ser på hva som bør gjøres..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:28

Lite influensa i Norge nå

Det er fremdeles svært lavt nivå av influensa i Norge, det kommer frem i FHIs ukesrapport om influensa. Så langt denne sesongen er det påvist totalt 640 tilfeller med influensa. FHI mener de nye smitteverntiltakene mot covid-19 kan begrense smittespredningen med influensa.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:31

Tankbil snurra på Dovre

Det blir meldt om glatt føre på E6 på Dovre. Ein tankbil har snurra. Berging pågår..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:35

Ny smittetopp i Trondheim

I Trondheim ble 514 personer registrert smitta av koronavirus i går. Det er det høyeste smittetallet registrert så langt i pandemien. 24 koronapasienter er nå innlagt ved St.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:36

Har ikke snakket med siktede

Forsvareren til den fjerde siktede i bortføringssaken i Tolga, Klaus Arne Munkeby Linaae, har foreløpig ikke hatt mulighet til å møte sin klient. Han skal møte den siktede nå i formiddag og politiet sa i går at de håper å kunne gjennomføre et avhør i løpet av dagen..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:37

Flere skadesaker etter ekstremværet «Gyda»

Allerede torsdag morgen har Tryg Forsikring mottatt 20 skadesaker etter ekstremværet «Gyda». Geografisk er skadene jevnt fordelt på strekningen Møre og Romsdal til Troms. – Det er primært vannskader i kjellere, enten på grunn av vanninntrenging utenfra eller tilbakeslag fra avløp der vann har trengt inn gjennom avløpsnettet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt