P4 > Nyheter

Friday, 21 February, 16:38

P4 - 28 Jan 20 kl. 05:51

Ni av ti nyutdannede teknologer og realister i jobb innen fem måneder

Ni av ti nyutdannede teknologer og realister kommer i jobb innen fem måneder etter endt utdanning.
Det viser en ny undersøkelse fagforeningen Tekna har gjort blant sine medlemmer.
Hele 72 prosent har fått jobb før de er ferdige med studiene.
Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg sier i en pressemelding at etterspørselen etter teknologisk og realfaglig kompetanse igjen er stor..
Les mer på P4


Les mer om:
Tekna, Lise Lyngsnes Randeberg

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ni av ti nyutdannede, teknologerog , realisteri , jobb, innen fem måneder
E24 - 28 Jan 20 kl. 05:51

Ni av ti nyutdannede teknologer og realister i jobb innen fem måneder

En ny undersøkelse fra Tekna viser at medlemmene deres kommer raskt i jobb etter endt utdanning. 72 prosent har fått jobb før de er ferdige med studiene..

P4 - 01 Oct 19 kl. 17:10

Få nyutdannede får fast jobb i politiet

88,5 prosent av studentene som gikk ut fra Politihøgskolen i fjor vår har nå jobb i politiet. Men av disse har bare litt over halvparten fast stilling, viser nye tall fra Politidirektoratet. HR-direktør i Politidirektoratet Karin Aslaksen sier de er i rut med målet om å nå to politibetjenter per 1000 innbyggere i løpet av neste år..

P4 - 01 Oct 19 kl. 21:15

- Sykdomstegn at det er vanskelig å få politijobb

- Det er et sykdomstegn at det er så vanskelig for nyutdannede politifolk å få fast jobb. Det sier forbundsleder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund. Ingen av de som fullførte Politihøgskolen i vår har fått fast jobb, og Bolstad sier i en pressemelding at han er svært bekymret..

Aftenposten - 09 Dec 19 kl. 19:53

Juseksperter: Den norske ferieloven bryter med EØS-avtalen

Mange nyutdannede har ikke råd til ferie fordi de ikke har tjent opp feriepenger i sin første jobb. Dette strider med EØS-avtalen, ifølge arbeidsrettseksperter. Departementet åpner nå for endringer..

P4 - 09 Dec 19 kl. 20:47

Mener norsk ferielov er ulovlig

Den norske ferieloven bryter trolig med EØS-avtalen. Det mener flere norske juseksperter Aftenposten har snakket med. Mange nyutdannede har ikke råd til ferie fordi de ikke har tjent opp feriepenger i sin første jobb.

NRK - 13 Jan 20 kl. 08:23

Nye krav i helseutdanningen

Regjeringen har laget nye minstekrav til sluttkompetanse for ti helseutdanninger, slik at nyutdannede skal kunne mer av det samme selv om de har studert på forskjellige steder..

Klartale - 10 Oct 19 kl. 12:50

I kø for en jobb som den Mona har

Regjeringen vil ha flere med i arbeidslivet. Men mange må vente i kø for en tilrettelagt jobb..

Klartale - 17 Oct 19 kl. 13:41

Ble dømt for å gi jobb til asylsøkere

Arne Viste er dømt til ett års betinget fengsel. Det er for å ha gitt jobb til personer uten lovlig opphold i Norge..

P4 - 26 Nov 19 kl. 13:57

Dyre integreringstiltak får ikke flere i jobb

Kostbare integreringstiltak som skal få flyktninger ut i jobb fungerer ikke. Det viser en fersk rapport fra Riksrevisjonen som ble lagt frem nå i ettermiddag. Norske myndigheter bruker hvert år betydelige ressurser på tiltak som skal gi flere innvandrere med flyktningbakgrunn utdanning og jobb, men sysselsettingen øker ikke..

P4 - 04 Oct 19 kl. 23:18

Få mener Grande gjør en god jobb

Bare 22 prosent av Venstres velgere mener Trine Skei Grande gjør en god jobb som leder for partiet. Det viser en ny undersøkelse gjort av Ipsos. Grande sier til Dagbladet at det ikke er overraskende med tanke på den turbulente valgkampen de har bak seg.

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Kvinnelandslag krever millionerstatning

Det amerikanske kvinnelandslaget i fotball krever 615 millioner kroner i erstatning for kjønnsdiskriminering. På kvinnedagen, 8. mars, i fjor ble det kjent at de har saksøkt USAs fotballforbund, men summen har først blitt kjent nå.

P4 - 1 time siden

Hopprenn

Det ble tysk dobbeltseier i dagens verdenscuprennet i hopp i Rasnov i Romania. Karl Geiger vant foran Stephan Leyhe. Beste nordmann ble Marius Lindvik på 5.

P4 - 45 minutter siden

Folket gratulerer kongen

Folk sender sine gratulasjoner til Kong Harald i dag. Han fyller nemlig 83 år i dag. Den populære kongen reiser i begynnelsen av mars på tur til Jordan sammen med dronning Sonja.

P4 - 45 minutter siden

Stengte fjelloverganger og uvær i Sør-Norge

De som skal på vinterferie må være forberedt på at de kan møte både kolonnekjøring og stengte veger. Det sier trafikkoperatør Anniken Island i Vegtrafikksentralen. Det er et kraftig lavtrykk i Nord-Atlanteren som nå er på veg mot Sør-Norge og som slår inn over landet fredag og lørdag..

P4 - 1 time siden

Barnehagebarn funnet i god behold

De fire femåringene som ved halv to-tiden i ettermiddag ble meldt savnet fra en barnehage på Fagerstrand i Akershus, er funnet. Det var noen av foreldrene som fant barna igjen, ikke langt fra barnehagen - der de hadde stukket av fra uteområdet. Politiet satte inn store ressurser i leteaksjonen, som da endte lykkelig..

P4 - 3 timer siden

Stadig flere på uføretrygd

Antall uføretrygdede i Norge fortsetter å øke. I januar var det 1.100 flere som mottok uføretrygd enn det var i desember.

P4 - 1 time siden

Fire femåringer savnet

Fire fem år gamle barn er savnet fra en barnehage på Fagerstrand i Akershus. Nødetatene er på vei. Politiet ønsker tips fra publikum.

P4 - 4 timer siden

Flere reiser til Svalbard

Mange flere utenlandske turister reiser til Svalbard. Fra 2015 til i fjor økte antall overnattinger med 30 prosent, og utlendinger sto for over 80 prosent av økningen. Til sammen var det i fjor rundt 166.

P4 - 3 timer siden

– Vil ikke svekke forholdet til Russland

– Forholdet mellom Norge og Russland vil ikke svekkes som følge av konflikten rundt Svalbard-traktaten. Det tror Russland-ekspert Iver Neumann. Russland gikk denne uken hardt ut mot Norge, som de hevder bryter den 100 år gamle traktaten.

P4 - 4 timer siden

Kan ha funnet graven til Romulus

Italienske arkeologer er oppspilte i dag - de kan ha funnet graven til Romulus. Han var - ifølge myten - Romas grunnlegger, sammen med sin tvillingbror Remus. Enda mer mytisk er påstanden om at de var sønner av guden Mars og ble oppdratt av en ulv.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt