NRK > Nyheter

Thursday, 22 August, 00:59

NRK - 17 Jul 19 kl. 12:15

New York øker aldersgrense for røyk

Den amerikanske delstaten New York øker aldersgrensen for røyking fra 18 til 21 år. Målet er å forhindre tenåringer fra å bli avhengige. Endringen retter seg mot salget av tradisjonelle tobakksprodukter, i tillegg til e-sigaretter og fordampere..
Les mer på NRK


Les mer om:
New York, York

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: New, York, øker, aldersgrense, for, røyk
P4 - 08 May 19 kl. 15:29

UNICEF vil ha aldersgrense på energidrikk

UNICEF Norge vil ha 18 års aldersgrense mot usunn mat og energidrikker. En høy andel barn opplyser at de drikker energidrikker for å holde våken i forbindelse med skolearbeid, og organisasjonen frykter det kan gå utover skolegangen. Mattilsynet har tidligere jobbet med temaet, og vil heller innføre koffeingrense framfor aldersgrense..

P4 - 15 May 19 kl. 16:10

Vil ikke ha aldersgrense på energidrikk

Folkehelseminister Sylvi Listhaug vil ikke ha 18 års aldersgrense på energidrikk ennå. Det svarer Listhaug på spørsmål fra Senterpartiets Kjersti Toppe om hva regjeringen gjør for å verne barn og unge mot helseskadelig bruk av slik drikke. En slik aldersgrense er blant tiltakene som er diskutert.

P4 - 17 Jul 19 kl. 11:47

Hever aldersgrense på røyk

Den amerikanske delstaten New York hever aldersgrensen for røyking fra 18 til 21 år. Endringen trer i kraft i november, og målet er at færre tenåringen skal bli avhengige av røyk. 95 prosent av alle som røyker i USA begynner før de har fylt 21, ifølge den amerikanske kreftforeningen..

NRK - 08 May 19 kl. 14:54

Vil ha aldersgrense på energidrikk

Unicef Norge ber om forbud mot markedsføring av usunn mat og drikke rettet mot barn, blant annet 18 års aldersgrense på energidrikker. – Mange barn sier de har drukket energidrikk i forbindelse med skolearbeid, sier Kim Gabrielli i Unicef Norge..

P4 - 18 Jun 19 kl. 18:17

Dropper aldersgrense på energidrikk

Det blir ikke aldersgrense for å kjøpe energidrikk i Norge. Istedet innføres det en maksgrense på hvor mye koffein energidrikker kan inneholde, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet til Dagbladet. Departementet har lenge vurdert ulike regulerende tiltak, etter at bruken av energidrikker blant unge har eksplodert de siste årene.

VG - 19 Jul 19 kl. 16:27

Gerd-Helene (70) på beina igjen: – Innfør aldersgrense på elsparkesykkel

Hoften til Gerd-Helene Hansen ble knust da hun ble meid ned av en elsparkesykkel. Nå er hun på beina igjen, støttet av krykker, og vil ha et ord med i debatten: – Innfør aldersgrense!.

NRK - 28 Jul 19 kl. 07:45

Tolv skutt i New York

Én mann er drept og elleve andre er skadet etter at en ukjent person åpnet ild i en park i New York lørdag kveld, skriver New York Post. Gjerningspersonen er fortsatt på frifot..

Dagbladet - 18 Mar 19 kl. 11:13

Mobilforbud og aldersgrense under dobbeltdrap-rettssak

I dag starter rettssaken mot en 18-årig dobbeltdraps-tiltalt. Tingretten vil unngå at publikum tar lyd- eller bildeopptak..

P4 - 19 Jul 19 kl. 23:21

Advarer mot hete

Myndighetene i New York advarer nå mot svært høye temperaturer i millionbyen. Det er ventet opp mot 43 grader langs den amerikanske østkysten i helgen, og det er sendt ut farevarsel til innbyggerne i delstatene New York, New Jersey og Connecticut. Det er sju år siden det har vært like varmt i New York..

P4 - 28 Jul 19 kl. 07:31

En drept i masseskyting i New York

En person er drept og 11 skadet i en masseskyting nær en lekeplass i Brooklyn i New York tidlig på morgenen i dag norsk tid. Det melder New York Post. Flere skal være alvorlig skadet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 12 timer siden

Fjerna organ med omstridd metode

Pasientar fekk organ fjerna med ny metode som ikkje var godkjent ved fleire norske sjukehus. Oslo universitetssjukehus sa metoden for organdonasjon var godkjent av helseministeren, men det var ikkje sant..

NRK - 15 minutter siden

Vil dekke til logoer på landsmøte

Volkswagen sier at de vil dekke til logoene sine, når det høyreorienterte partiet AfD skal ha landsmøte i Volkswagen Halle. – Vi tolererer ikke et AfD-møte i lokaler som synlig kan gjenkjennes som et Volkswagen-lokale, sier en ansattrepresentant..

NRK - 15 minutter siden

Pompeo snakket om Grønland

USAs utenriksminister Mike Pompeo skal i dag ha snakket med Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod. De har ifølge Reuters snakket om at de ønsker mer samarbeid i arktis, inkludert på Grønland..

NRK - 2 timer siden

Lynnedslag ødela hangartak

Taket på en helikopterhangar ved Garnisonen i Sør-Varanger har blitt ødelagt. Politiet melder at det trolig skyldes lynnedslag. Ingen personer er skadet..

NRK - 2 timer siden

Dømt for å ha delt bilder av datter

En 54 år gammel mann er i Haugaland tingrett dømt til fire år og tre måneders fengsel for besittelse av bilder og film som viser overgrep mot barn. Det skriver Stavanger afteblad. Han skal også ha delt seksualiserte bilder av datteren sin med andre..

NRK - 2 timer siden

Åpner ambassade i Nord-Korea

Venezuela har åpnet ambassade i Nord-Korea, fire år etter at Nord-Korea gjorde det samme i Venezuela. Åpningen fant sted onsdag, melder Venezuelas statlige nyhetsbyrå AVN. Venezuela hadde også diplomatiske forbindelser til Nord-Korea før ambassaden..

NRK - 3 timer siden

Jakobsdóttir avlyser møte med Pence

Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir har bestemt seg for å være i Sverige på årskonferansen i Nordens Faglige Samorganisasjon (NFS) når USAs visepresident Mike Pences besøker Reykjavik. Onsdag bekreftet statsministerkontoret avgjørelsen..

NRK - 4 timer siden

Grande ankom statsministerboligen

Venstreleder Trine Skei Grande ankom statsministerboligen rundt klokken halv ni onsdag kveld. Det jobbes intenst i regjeringen for å komme til enighet i bompengesaken, men det er uklart hvordan møtevirksomheten vil foregå..

NRK - 4 timer siden

IMF: Handelskrigen virker ikke

Trumps handelskrig med Kina vil ikke fikse USAs handelsunderskudd, og det vil heller ikke hjelpe å kutte rentene for å styrke økonomien, skriver IMFs sjefsøkonom Gita Gopinath i en blogg onsdag. Også to andre IMF-økonomer har signert innlegget..

NRK - 13 timer siden

Mange fleire vikarjobbar i Noreg

Talet på vikarjobbar har auka kraftig i Noreg dei siste tre åra, det viser tal frå SSB. Frå 2015 til 2018 auka talet med 34 prosent, til 63.000 vikarjobbar.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt