P4 > Nyheter

Thursday, 14 November, 05:17

P4 - 08 Nov 19 kl. 16:50

Nesten 250 brudd på arbeidsmiljøloven

Oslo kommune har brutt arbeidsmiljøloven mer enn dobbelt så mange ganger enn det som har vært kjent til nå.
Det er nå avdekket nesten 250 000 brudd i kommunen, det er 135 600 flere enn det som tidligere har kommet fram, melder NRK.
Tallene gjelder fra 2016 til september i år..
Les mer på P4


Les mer om:
NRK

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nesten, 250, brudd, arbeidsmiljøloven
NRK - 18 Oct 19 kl. 15:09

65.000 registrerte brudd

Arbeidsmiljøloven er brutt over 65.000 ganger ved sykehjemmene i Oslo kommune. Etter at NRK meldte om over 15.

Aftenposten - 18 Oct 19 kl. 09:57

NRK: Arbeidstilsynet åpner tilsyn mot Oslo kommune etter avsløring om brudd på arbeidsmiljøloven

Det er avdekket flere tusen brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo..

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 18:08

Nesten 250.000 brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune

Oslo kommune har brutt arbeidsmiljøloven mer enn dobbelt så mange ganger som det som har vært kjent tidligere, viser tall NRK har fått..

Aftenposten - 18 Oct 19 kl. 08:37

Tusenvis av brudd på arbeidsmiljøloven ble aldri rapportert oppover i systemet

Brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune behandles bare lokalt mellom tillitsvalgte og ledelse i den enkelte virksomhet. Slik er rutinene..

NRK - 08 Nov 19 kl. 16:35

135 000 nye brudd på loven

Oslo kommune har brutt loven mer enn dobbelt så mange ganger som tidligere kjent. Bydelene opplyser nå til NRK at de har brutt arbeidsmiljøloven 135.596 ganger.

Aftenposten - 18 Oct 19 kl. 09:08

Arbeidsmiljø og arbeidsmiljø, fru Berg | Andreas Slettholm

Ikke alle brudd på arbeidsmiljøloven er like alvorlige. Men det får da være måte på..

P4 - 24 Sep 19 kl. 18:25

Vil granske Lan Marie Berg

Kontrollutvalget i Oslo kommune går inn for å gjennomføre en gransking av miljøbyråd Lan Marie Berg fra MDG. Årsaken er avsløringene av en rekke brudd på arbeidsmiljøloven i hennes underliggende etater, melder NTB. Det er avdekket minst 820 brudd på Arbeidsmiljøloven i Energigjenvinningsetaten, og opposisjonspartiene har krevd en gransking av byrådens rolle i styringen av etaten..

P4 - 24 Oct 19 kl. 15:21

Nye lovbrudd avdekket i Oslo kommune

Det er avdekket over 7.000 brudd på arbeidsmiljøloven i barne- og familieetaten i Oslo kommune siden 2016. Det viser nye tall NRK har fått innsyn i, om etaten som blant annet jobber med barnevern, institusjoner og beredskapshjem.

E24 - 20 Sep 19 kl. 19:44

Opposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven

Opposisjonspartiene i Oslo krever gransking av miljøbyråd Lan Marie Bergs (MDG) rolle etter flere hundre brudd på arbeidsmiljøloven i Energigjenvinningsetaten..

P4 - 22 Oct 19 kl. 20:39

Nok en byråd skal granskes

Kontrollutvalget har bestemt at både helsebyråden og miljøbyrådens etater skal granskes etter NRK sine avsløringer om brudd på arbeidsmiljøloven. På et møte tirsdag bestemte Kontrollutvalget at Kommunerevisjonen skal granske etatene til både Lan Marie Berg og Tone Tellevik Dahl. De skal nå se nærmere på hva som er blitt gjort for å skaffe oversikt over brudd på arbeidsmiljøloven i de to avdelingene..

Fler nyheter fra P4

P4 - 18 timer siden

Færre arbeidsledige innvandrere

Arbeidsledigheten blant innvandrere går ned. Tall fra SSB viser at i alt 5,5 prosent av innvandrerne i Norge var helt uten jobb i tredje kvartal, det er en nedgang på 0,4 prosentpoeng fra samme periode i fjor. Blant befolkningen for øvrig er ledigheten den samme som i fjor på 1,7 prosent..

P4 - 5 timer siden

Jakter fortsatt tenåringer etter voldshendelse

Politiet jakter fortsatt tre gutter i 15-årsalderen etter at en 23 år gammel mann ble påført stikkskader i gamlebyen i Oslo i kveld. Mannen kom fra hendelsen uten kritiske eller livstruende skader. Det skal ikke ha vært vitner til hendelsen, men politiet ber folk om å ta kontakt dersom de har sett noen løpe fra stedet eller i nærområdet..

P4 - 6 timer siden

Hevder Helleland ble overvåket

Nestleder i Verdens antidopingbyrå, Linda Hofstad Helleland, hevder Russland kan ha forsøkte å hyre norske selskaper til å overvåke henne. I en ny bok hun utgir i morgen, skal PST advart henne om overvåkingen, skriver VG. Helleland har vært en tydelig motstander av å ta Russland inn igjen i varmen i byrået, etter avsløringene om systematisk juks i en årrekke.

P4 - 5 timer siden

Mann tidligere siktet for eksplosivbefatning

Mannen som ble siktet for ulovlig befatning med eksplosiver i sin egen bolig i Sola i Rogaland i kveld ble i april siktet for samme forhold. Den første saken er fortsatt under etterforskning. Det er ingen opplysninger om at mannen tilhører et miljø, skriver VG.

P4 - 6 timer siden

Trump ut mot riksretthøringen

USAs president Donald Trump gjentok i kveld at riksrettprosessen mot ham er en heksejakt. To toppdiplomater forklarte seg i Kongressen i dag i den første, offentlige høringen mot presidenten. En av diplomatene hevder at Trump dagen etter at han angivelig skal ha presset Ukrainas president til å etterforske hans rival Joe Biden, skal ha spurt om granskningene.

P4 - 7 timer siden

Mulig knivstikking i Oslo

En mann har blitt utsatt for vold i gamlebyen i Oslo med et mulig stikkvåpen. Politiet jakter tre unge gutter. Den skadde er fraktet med ambulanse til Oslo legevakt..

P4 - 8 timer siden

Kan ha funnet DNA-profil i Lørenskog-forsvinningen

DNA-profilen til en gjerningsperson som fraktet Anne Elisabeth Hagen bort fra sitt hjem kan være avslørt. Politiet har funnet et hittil ukjent DNA-spor på en sentral del av åstedet i hjemmet, som kan være med å løse mysteriet, skriver VG. Ifølge avisen jobber politiet nå intenst med å finne ut hvem DNA-profilen tilhører.

P4 - 8 timer siden

Oslo får ny vannforsyning

Oslo får ny vannforsyning i 2028. Bystyret vedtok i kveld planene om å etablere en reservannforsyning via en undergrunnstunnel fra Holsfjorden. I dag får ni av ti Oslo-beboere vannet sitt fra Maridalsvannet.

P4 - 8 timer siden

Ber studenter reiser hjem fra Hongkong

Universitetet i Bergen ber sine studenter i Hongkong reise hjem til Norge som følge av den pågående uroen i millionbyen. Det skriver Bergensavisen. Tidligere i dag ble norske studenter ved Baptist University i millionbyen evakuert etter at det oppsto demonstrasjoner på skoleområdet.

P4 - 9 timer siden

Omfattende lovbrudd i fiskebransjen

Forholdene som er avdekket fiskeindustrien er trolig bare toppen av et isfjell. Det frykter Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund. I 19 av 20 kontrollerte fiskebruk i Lofoten og Vesterålen i vår ble det avdekket flere brudd på arbeidstidsbestemmelser og sosial dumping, melder NRK.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt