Norge

Nekter straff for å la asylsøkere jobbe

Arne Viste lot asylsøkere jobbe for seg. Ayslsøkerne hadde ikke lov til å være i Norge. Det må Viste svare for i retten.

Mandag startet rettssaken mot Arne Viste. 52-åringen er tiltalt for å ha hatt asylsøkere i jobb. Det gjelder asylsøkere som ikke har lov til å være i Norge.

– Jeg erkjenner de faktiske forholdene. Men jeg erkjenner ikke straffskyld, sa Arne Viste. Det skriver avisa Stavanger Aftenblad.

Rettssaken skjer i Oslo tingrett. Det var fullt i rommet der den foregår. Utenfor tinghuset var det mange demonstranter. De viste støtte til Viste.

Arne Viste leder i et bemanningsbyrå. Han driver også en nettbutikk. Han har brutt loven med vilje. Han har ansatte asylsøkere uten lovlig opphold. Viste har tidligere sagt at han er villig til å sitte i fengsel for saken. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Viste mener at Grunnloven gir asylsøkere rett til å jobbe.

– Jeg ønsker at domstolen skal redusere usikkerheten om hva som er lov og ikke lov. Det gjelder i forhold til å gi hjelp til asylsøkere uten lovlig opphold i Norge, sa Viste i forrige uke. Han snakket med nyhetsbyrået NTB.

Viste har holdt på med dette i fire år. Han har betalt ut 8,5 millioner kroner i lønn. Over 70 personer har jobbet for ham.

Viste er tiltalt for å ha brutt utlendingsloven. Politiet mener at han med vilje eller grovt uaktsomt har brukt utlendinger i jobb som ikke har lov til å jobbe.

Rettssaken varer i fire dager.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå