NRK > Nyheter

Wednesday, 03 June, 17:46

NRK - 18 Sep 19 kl. 11:00

Nedgang på nesten tusen laks

Vest-Finnmark Jeger- og Fiskerforening har summert opp årets tall ifra laksetrappen i Repparfjordelva. De melder på Facebook at det har gått opp 1867 laks i elva. Det er en nedgang på 999 laks fra 2018. Det er i hovedsak vært en nedgang på smålaks.
Les mer på NRK


Les mer om:
Finnmark Jeger, Fiskerforening, Repparfjordelva, Facebook

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nedgang, nestentusen , laks
NRK - 19 Sep 19 kl. 07:57

300.000 laks har rømt

Så langt i år har nærmere 300.000 laks rømt fra norske lakseoppdrettsanlegg, nesten dobbelt så mange som i fjor. Det viser tall fra fiskeridirektoratet som ser på situasjonen som svært alvorlig..

P4 - 20 Sep 19 kl. 12:38

Over 17.000 laks har rømt i Sognefjorden

Så mye som 17.200 laks rømte fra et fiskeanlegg i Instefjord i Sogn og Fjordane tirsdag. Det ble først meldt at rundt 10.

P4 - 15 Apr 20 kl. 16:16

Oslo Børs stuper

Oslo Børs åpnet med en nedgang på 0,9 prosent i dag, men i løpet av dagen har indeksen falt ytterligere og ved stenging viste indeksen en nedgang på 2,37 prosent. Det er særlig en synkende oljepris som virker inn på hovedindeksens nedgang. Norwegian-aksjen åpnet med opptur, men snudde raskt og stupte nesten 13 prosent etter få minutter..

NRK - 27 Dec 19 kl. 10:21

Kraftig oppgang i lakseprisen

Fersk laks ble i uke 51 solgt for 75 kroner kiloen, en økning på rundt 9 prosent fra uka før. Prisen er nesten 30 prosent høyere enn på samme tid i fjor, ifølge SSB. Lakseprisen svinger og var i oktober helt nede i 47 kroner per kilo for fersk laks..

NRK - 11 Jul 19 kl. 17:32

49 000 laks rømte

49 000 laks rømte fra et anlegg Tosenfjorden i Bindal kommune i Nordland, ifølge NPK. Til nå skal 418 laks være fanget igjen. Tiltak er satt i gang for å fange inn igjen laksen i regionen rundt anlegget..

NRK - 05 Jul 19 kl. 21:06

Syk laks og ørret i Akershus

Syk laks og sjøørret i observert i Sandvikselva i Bærum i Akershus. Fisken har symptomer som ligner sykdommen som den siste tiden har rammet laks i Enningsdalselva, skriver Jakt og Fiske..

Aftenposten - 05 Jul 19 kl. 21:05

Syk laks og sjøørret i observert i Sandvikselva

Det er blitt oppdaget syk laks og sjøørret i Sandvikselva i Bærum med symptomer som ligner sykdommen som den siste tiden har rammet laks i Enningsdalselva..

NRK - 27 Mar 20 kl. 01:28

Vil fly laks over Russland

Sjømatbedriftene ber regjeringen kontakte russiske myndigheter for å få lov til å fly norsk laks over Russland. Ellers stopper eksporten, sier organisasjonen. I fjor ble det sendt 260.

P4 - 19 Sep 19 kl. 07:17

Økning i lakserømming

Nesten 300.000 laks har rømt fra norske oppdrettsanlegg hittil i år. Det er nesten en dobling fra hele 2018, viser tall fra Fiskeridirektoratet, som ser svært alvorlig på dette.

NRK - 03 Apr 20 kl. 05:18

Stor nedgang i grensepasseringer

Koronapandemien har ført til en kraftig nedgang i passeringer over den norsk-russiske grensa i Finnmark. Ifølge politiet ble det registrert litt over 8.000 grensepasseringer i mars, en nedgang på over 60 prosent sammenlignet med samme måned i fjor..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Hetebølgje i Sibir kan gje brannar

Sommaren i Sibir har starta med ei uvanleg kraftig hetebølgje. Det er målt lufttemperatur på meir enn 25 grader over snødekt tundra, der det vanlegvis er minusgrader i slutten av mai. Dette kan vere med på å auke talet på intense brannar i regionen..

NRK - 30 minutter siden

Hardt skadd i MC-ulykke

En MC-fører er hardt skadd etter en ulykke på Tørdalsveien i Drangedal. Luftambulanse er bestilt. Veien er stengt i begge retninger..

NRK - 15 minutter siden

Seks bygninger skylt på sjøen

Flere jordras har gått i Alta. Politiet evakuerer nå en bolig hvor det skal oppholde seg personer. Seks bygninger er skylt på sjøen.

NRK - 30 minutter siden

3.000 år gammel maya-bygning funnet

I Mexico har forskere oppdaget de største og eldste bygningsrestene etter maya-sivilisasjonen. Ved hjelp av fjernmålingsteknikken lidar er det funnet en kolossal, firkantet struktur nær grensen til Guatemala, melder Reuters..

NRK - 30 minutter siden

Oppgang på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk opp 1,88 prosent onsdag. Hovedårsaken var at prisen på ett fat nordsjøolje steg over 40 dollar igjen, for første gang siden begynnelsen av mars. Både Equinor og Aker BP var blant oljeaksjene som steg i dag..

NRK - 1 time siden

Forsvarsministeren går mot Trump

USAs forsvarsminister Mark Esper sier han er motstander av å bruke en gammel lov for å tillate USAs væpnede styrker å slå ned sivile opptøyer i landet. President Donald Trump har truet med å sette inn hæren mot demonstranter..

NRK - 1 time siden

Hus og hytte tatt av ras i Alta

Et stort jordras har gått ved Kråkeneset i Alta. Det er ikke klart om noen er skadet. En hund, en hytte og et hus skal være tatt i raset..

NRK - 1 time siden

Stor hvitvaskingssak i Danmark

Seks personer er arrestert flere steder på Sjælland i Danmark, mistenkt for skattesvindel og hvitvasking av 220 millioner danske kroner. Hvitvaskingen skal ha skjedd vet at 600 selskaper sendte fiktive fakturaer til hverandre, melder Danmarks Radio..

NRK - 1 time siden

Test av spyttprøver mot koronavirus

Et prøveprosjekt med spyttprøver skal startes tre steder i Oslo 15. juni. Helseminister Bent Høie sier spyttprøver viser seg som et godt alternativ til nese- og halsprøve.

NRK - 1 time siden

Tiltalt for overgrep gjennom 14 år

En mann i 50-årene er tiltalt for flere seksuelle overgrep mellom 2004 og 2018. I alt fem kvinner er fornærmet i saken, og den yngste var 12 da overgrepene fant sted. Han er også tiltalt for voldtekt av en kvinne som nå er voksen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt