P4 > Nyheter

Lørdag, 19 September, 10:21

P4 - 14 aug. 20 kl. 09:31

Nedgang for Finlands økonomi

Finlands økonomi fortsetter å krympe.
Brutto nasjonalprodukt krympet med 3,2 i andre kvartal sammenlignet med første, viser tall den finske Statistikksentralen la frem i dag.
Også Danmark la frem tall i dag som viser historisk fall i samme periode med en nedgang på 7,4 prosent.
Det er større enn rekorden under finanskrisen i 2008..
Les mer på P4


Les mer om:
Statistikksentralen, Danmark, Finlands

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nedgang, for, Finlands, økonomi
NRK - 29 mai 20 kl. 09:49

Finland går inn i resesjon

Finlands brutto nasjonalprodukt (BNP) har falt for andre kvartal på rad, viser tall fra landets statistikkbyrå. I perioden januar til mars krympet Finlands økonomi med 0,9 prosent, mens nedgangen i siste kvartal i fjor var på 0,6 prosent..

Aftenposten - 08 juli 20 kl. 17:56

Finlands utenriksminister mistenkes for lovbrudd

I en foreløpig undersøkelse konkluderer politiet med at Finlands utenriksminister Pekka Haavisto har misbrukt sin stilling og begått to lovbrudd..

NRK - 02 aug. 20 kl. 15:46

Finlands statsminister giftet seg

Finlands statsminister Sanna Marin giftet seg lørdag med sin mangeårige kjæreste Markus Räikkönen. Marin vakte oppsikt da hun overtok som en av verdens yngste statsministre for en kvinnedominert finsk regjering i desember i fjor..

NRK - 03 aug. 20 kl. 05:27

Finlands statsminister giftet seg

I en privat og intim vielse sa Finlands statsminister Sanna Marin ja til sin kjæreste gjennom 16 år lørdag. Det var statsministeren selv og den finske regjeringen som søndag opplyste at hun og kjæresten, Markus Raikkonen, hadde giftet seg..

Aftenposten - 03 aug. 20 kl. 05:47

Finlands statsminister giftet seg

I en privat og intim vielse sa Finlands statsminister Sanna Marin ja til sin kjæreste gjennom 16 år lørdag..

NRK - 14 aug. 20 kl. 08:38

Finlands BNP fortsetter å krympe

Finlands brutto nasjonalprodukt krympet krympet med 3,2 prosent i andre kvartal sammenlignet med første kvartal i år. Det viser sesongjusterte tall fra den finske Statistikcentralen..

P4 - 18 aug. 20 kl. 11:39

Finlands statsminister testes for korona

Finlands statsminister Sanna Marin testes nå for koronaviruset. Statsministeren har fått milde forkjølelsessymptomer og holder seg nå hjemme i frykt for å ha fått viruset. Inntil videre jobber Marin hjemmefra..

NRK - 13 mai 20 kl. 16:02

Kan bli verste nedgang på 300 år

Britisk økonomi opplever sin verste nedgang siden finanskrisen i 2008. Første kvartal sank bruttonasjonalprodukt med to prosent, ifølge britisk statistisk sentralbyrå (ONS). Økonomien ligger an til en nedgang på 14 prosent i 2020, verste på 300 år..

NRK - 12 aug. 20 kl. 08:22

Nedgang i britisk økonomi

Storbitannias økonomi trakk seg sammen med 20,4 prosent i andre kvartal, viser landets økonomistatistikk. Dermed er Storbritannia i resesjon etter økonomisk nedgang i to kvartaler på rad. Det er første gang siden 2009, skriver nyhetsbyrået AFP..

E24 - 10 aug. 20 kl. 14:17

Kronikk: Boligmarkedet hjelper norsk økonomi ut av krisen

Boligen har stor betydning i de fleste husholdningenes privatøkonomi, og boligmarkedet er viktig for norsk økonomi. Boligmarkedet ser ut til å komme styrket ut av koronakrisen. Det er et gledelig paradoks i norsk økonomi..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

55 nye smittede i Oslo

55 personer i Oslo har fått påvist koronasmitte det siste døgnet. Det viser tall fra Folkehelseinsituttet, melder NRK. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad advarte i går om utviklingen i hovedstaden, der smittetallene har steget jevnt de siste ukene.

P4 - 30 minutter siden

Flere drept i masseskyting

Flere personer skal ha blitt drept i en masseskyting i byen Rochester i delstaten New York i USA. Det melder politiet nå. Det er ikke kjent hvor mange som er skutt og hvor mange som er drept.

P4 - 30 minutter siden

Flerer ukvalifiserte lærere

Det har blitt flere ukvalifiserte lærere i skolen. Andelen har økt med rundt 35 prosent mellom 2013 og 2020, skriver Klassekampen. Ukvalifiserte lærere har i dag ansvaret for 4,5 prosent av unvervisningen i Norge.

P4 - 1 time siden

India kan passere USA

India er på vei til å passere USA som det landet med flest koronasmittede i verden. Smittetallet har steget daglig de siste fem ukene. Bare det siste døgnet har rundt 94.

P4 - 1 time siden

Stor fare for busstreik

Det kan gå mot en stor busstreik i morgen. Riksmekleren sier det er stor avstand mellom partene i forhandlingene, melder NTB. Busstrafikken i Oslo og Viken kan bli lammet i morgen, om det ikke blir enighet innen midnatt.

P4 - 1 time siden

Til legevakt etter brann

Fire personer er sendt til legevakt etter en brann i en enebolig i Bergen i dag tidlig. En familie på fem var i boligen da det begynte å brenne, og alle har kommet seg ut, melder politiet..

P4 - 1 time siden

- Lime-tiltalt startet opp ny kjede

Mannen bak Lime-butikkene, som er tiltalt for menneskehandel og organisert kriminalitet, skal ha bygget opp en ny kjede mens han har vært tiltalt. Det melder VG. Mannen anket i 2018 en dom på ni års fengsel i en omfattende Lime-saken, og ankesaken er ikke avgjort.

P4 - 1 time siden

70 millioner til bevaring av kirker

Regjeringen setter av 70 millioner til sikring av gamle kirker i statsbudsjettet for neste år. Det skriver avisen Vårt Land. Pengene skal brukes til å bevare kirker som er bygget før 1850.

P4 - 1 time siden

Hurtigrute-etterforskning mot slutten

Etterforskningen av Hurtigruten er nå i sluttfasen. Selskapet er mistenkt for å ha brutt loven om smitteoverføring og for brudd på koronaforskriften i smittevernloven, i forbindelse med utbruddet på MS Roald Amunsden. Påtalemyndigehten opplyser til Dagens Næringsliv at målet er å komme i mål med etterforskningen i løpet av en måned..

P4 - 1 time siden

Blir ikke avhørt ennå

Mannen i 40-årene som er siktet for å ha drept moren sin i Oslo i går, blir foreløpig ikke avhørt. Mannens forsvarer sier til VG at de hadde et møte i går kveld, og at det ikke blir noe avhør nå på grunn av sakens omstendigheter. Forsvareren vil ikke si noe mer foreløpig.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt