NRK > Nyheter

Monday, 18 November, 16:52

NRK - 16 Jun 19 kl. 21:50

NHO vil begrense cruisetrafikken

Masseturisme med cruiseskip vil svekke Norges omdømme, mener NHO Reiseliv. Det må settes et tak, sier direktør Kristin Krohn Devold til TV 2. Ifølge Cruise Norway er det ventet at 4 millioner cruisepassasjerer vil gå i land i en norsk havn i år..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Norges, NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, TV, Cruise Norway, NHO

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: NHO, vil, begrense, cruisetrafikken
P4 - 16 Jun 19 kl. 22:18

NHO vil begrense cruisetrafikken

NHO Reiseliv vil sette et tak for cruisetrafikken til Norge. I år er det ventet at 4 millioner passasjerer fra slike skip vil gå i land i en havn her til lands, ifølge Cruise Norway. Direktør Kristin Krohn Devold sier til TV2 at masseturismen med cruiseskip vil svekke Norges omdømme, og hun mener disse turistene ikke legger igjen nok penger her..

P4 - 07 Aug 19 kl. 06:40

SV krever cruisekontroll

SV vil ha nye regler for å få kontroll på cruisetrafikken her i landet. Med inspirasjon fra USA og Canada foreslår de en konsesjonsordning, som innebærer at myndighetene auksjonerer bort et begrenset tall cruisekonsesjoner hvert år, skriver Klassekampen. Gjennom sommeren har flere tatt til orde for å begrense cruisetrafikken, både av hensyn til luftkvalitet, natur og sprengt kapasitet på offentlige fasiliteter..

E24 - 18 Sep 19 kl. 22:32

Cruisereder Torstein Hagen vil ha turistskatt

For å begrense cruisetrafikken i norske fjorder, vil eieren av Viking Cruises, Torstein Hagen, innføre en avgift per cruiseturist, melder NRK..

VG - 18 Sep 19 kl. 21:36

Cruisereder Torstein Hagen vil ha turistskatt

For å begrense cruisetrafikken i norske fjorder, vil eieren av Viking Cruises, Torstein Hagen, innføre en avgift per cruiseturist, melder NRK..

P4 - 08 Jun 19 kl. 20:32

Demonstrerer mot cruisetrafikk i Venezia

I Venezia demonstrerte 5000 mennesker i dag mot cruisetrafikken i den populære italienske feriebyen. Demonstrantene mener cruiseskip er for store og forurensende og truer sikkerheten. Sist helg kolliderte et cruiseskip med en liten turistbåt som lå ved kai i byen, og fire ble skadd.

P4 - 30 Aug 19 kl. 23:10

Kaller inn til møte for å unngå masseturisme

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen kaller inn til et møte for å hindre at populære reisesteder i Norge blir offer for masseturisme. NHO Reiseliv tok tidligere i sommer til orde for å blant annet begrense cruisetrafikken i frykt for overbefolkede turiststeder og tap av omdømme. Røe Isaksen sier til NRK at norske fjorder ikke må se ut som London i rushtiden, og ønsker nå å gå i dialog med populære turistkommuner for å høre deres inspill..

Dagbladet - 18 Jun 19 kl. 06:00

Små byer drevet av det skitneste drivstoffet som finnes

Dagbladet mener: På tide å vurdere mer drastiske tiltak for å stanse forurensingen fra cruisetrafikken..

Dagbladet - 02 May 19 kl. 10:21

MDG-topper vil avvikle fossil cruisetrafikk

Den fossilbaserte cruisetrafikken i Norge må avvikles og havnene stenges for forurensende cruisetrafikk, foreslår sentrale MDG-politikere..

Dagbladet - 02 May 19 kl. 10:21

MDG-topper avvikle fossil cruisetrafikk

Den fossilbaserte cruisetrafikken i Norge må avvikles og havnene stenges for forurensende cruisetrafikk, foreslår sentrale MDG-politikere..

Hegnar.no - 17 Jun 19 kl. 06:04

NHO Reiseliv vil ha begrensninger i cruisetrafikken

Masseturisme med cruiseskip vil svekke Norges omdømme, mener NHO Reiseliv. – Det må settes et tak, sier direktør Kristin Krohn Devold til TV 2..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mer politipenger til distriktene

De fire regjeringspartiene på Stortinget pålegger politiet å bruke en større del av pengepotten ute i distriktene. Dette skal gjøre situasjonen bedre blant annet i Telemark og Vestfold der politiet er underbemanna, mener Bård Hoksrud i Frp..

NRK - 30 minutter siden

Synkende tilfredshet

Tilfredsheten blant Vys kunder på Sør- og Arendalsbanen synker. Tallene kommmer etter en lang periode med mye togtrøbbel. 74 prosent av Vys kunder ved Sør- og Arendalsbanen oppgir at de er fornøyde med tilbudet, noe som er en nedgang på seks prosent..

NRK - 30 minutter siden

Får rekordpriser for torsken

Fredag meldte Norges Råfisklag at de satte opp prisen på torsk. Fiskerne får nå minst 26,75 kroner for torsk som veier 2,6 til 6 kilo. Omsetningssjef i råfisklaget, Willy Godtliebsen, sier man aldri har hatt en høyere minstepris på torsk enn i dag..

NRK - 15 minutter siden

Spansk selskap skal bygge ny E6

Spanske FCC Construcción A.S. skal bygge ny E6 fra Ulsberg til Vindåsliene i Trøndelag.

NRK - 30 minutter siden

Jente omkom da bru kollapset

Ei 15 år gammel jente mistet livet og en lastebilsjåfør er savnet etter at ei bru kollapset sørvest i Frankrike mandag. Minst to kjøretøy havnet i elven Tarn nord for Toulouse. Ulykken skjedde idet de to bilene kjørte ut på brua fra hver sin kant..

NRK - 45 minutter siden

Flere drept i luftangrep i Libya

Minst sju mennesker ble drept da en kjeksfabrikk i Libyas hovedstad Tripoli ble truffet i et luftangrep mandag. Arbeiderne er hovedsakelig fra Afrika og Bangladesh. Søket måtte stanses på grunn av fly i området, men vil fortsette når det er trygt..

NRK - 11 timer siden

To eksplosjoner i Kabuls morgenrush

Politiet i den afghanske hovedstaden Kabul rapporterer om to eksplosjoner som har rystet byen mandag morgen. Det er et ukjent antall skadde, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 1 time siden

PST-sjefen avhørt

Spesialenheten for politisaker bekrefter at de har hatt PST-sjef Hans Sverre Sjøvold inne til avhør sist fredag, skriver VG. Politiet vil ikke kommentere om Sjøvold er formelt siktet for lovbrudd, og i så fall for hva..

NRK - 1 time siden

Lastebil krasjet i husvegg

En lastebil gled i ettermiddag av veien i Ringsaker, og smalt rett inn i en husvegg. Ingen personer ble skadet i ulykken..

NRK - 1 time siden

Protester mot bensinpriser i Iran

Irans befolkning raser etter at regjeringen økte bensinprisene med 50 prosent over natta. Store protester brøt ut fredag i flere store byer og siden da har minst to personer mistet livet. Det er ikke kjent hvor mange som har blitt skadd..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt