P4 > Nyheter

Tirsdag, 22 September, 16:15

P4 - 06 okt. 19 kl. 19:14

NAV-ansatte reagerer på nye kutt

NAV-ansatte reagere kraftig på at regjeringen vil kutte minstesatsen for unge mottakere av arbeidsavklaringspenger.
De under 25 år skal ikke lenger få 198 000 kroner i året, men bare 130 000.
Nestleder Torgeir Homme i Norsk Tjenestemannslag NAV sier til Dagsavisen at mange ansatte nesten er sjokkert da det ikke er mulig å overleve på ytelsen etter dette..
Les mer på P4


Les mer om:
NAV, Torgeir Homme, Norsk Tjenestemannslag NAV, Dagsavisen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: NAV-ansatte, reagerer, nye, kutt
P4 - 17 des. 19 kl. 07:55

Stor frustrasjon blant NAV-ansatte før skandalen sprakk

Interne e-poster fra ansatte i NAV viser stor frustrasjon i tiden før den store trygdeskandalen sprakk. Det skriver VG, som har fått tilgang til hundrevis av e-poster. En ansatt sier det er saker som har potensial til å bli bomber, og e-postene viser at både ansatte og ledere i NAV flere ganger har bedt om styringssignaler fra arbeids- og sosialdepartementet fra perioden februar til april i år, etter at de hade fått beskjed om å endre praksis.

P4 - 19 mars 20 kl. 18:10

Kan tvinge ansatte til å jobbe i NAV

Statsansatte kan bli tvunget til å jobbe i NAV for en periode. Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen sier til Dagens Næringsliv at det kan bli aktuelt å bruke den nye kriseloven til dette for å få unna den massive søknadsmengden hos NAV. De siste seks dagene har NAV mottatt 113 500 søknader om dagpenger.

VG - 06 nov. 19 kl. 07:48

Hun gir 5600 NAV-ansatte et ansikt: - Tunge dager

En drøy uke med NAV-skandale oppleves som blytung også for mange NAV-ansatte. Hovedtillitsvalgt Elisabeth Steen (43) forstår at de som har vært utsatt for feil har opplevd NAV som mer opptatt av å «ta» folk enn å hjelpe..

E24 - 09 sep. 19 kl. 05:42

Nav vurderte kutt i støtte til fattige barn i Stavanger

Nav i Stavanger vurderte kutt i støtte til fattige barn, kommer det fram i et internt notat. Notatet har vært i bruk ved flere Nav-kontorer i kommunen..

P4 - 29 okt. 19 kl. 13:56

NAV-ansatte får gjennomgå

NAV-ansatte for nå gjennomgå på sosiale medier og i kommentarfelt. Det sier hovedtillitsvalgt i Parat NAV, Agathe Osland Hellesen. Hellesen sier de tillitsvalgte ikke skal ha blitt orientert om saken før den ble lagt frem på en pressekonferanse i går.

NRK - 08 nov. 19 kl. 05:33

Ansatte i Nav sier de er slitne

Ansatte i Nav sier det er krevende å representere et system de opplever ikke virker. Marit S. Isaksen i Fellesorganisasjonen som organiserer 30.

P4 - 31 okt. 19 kl. 10:15

255 mulige berørte tatt kontakt med NAV

Hittill har 255 personer tatt kontakt med NAV fordi de tror de kan være berørt av NAV-skandalen. Det viser tall P4-nyhetene har fått fra NAV. I dag skal også NAV selv begynne jobben med å ringe til mulige ofre i trygdeskandalen..

P4 - 30 okt. 19 kl. 17:27

NAV gadd ikke

To måneder før NAV-skandalen ble kjent, mente NAV det ville bli for mye jobb å gå gjennom alle sakene. De skriver i et notat til Arbeids- og sosialdepartementet i slutten av august, at det ville bli vanskelig og svært arbeidskrevende, skriver VG. I notatet skriver NAV også at de ikke er forpliktet til å lete etter saker de ikke vet om.

NRK - 04 nov. 19 kl. 13:36

260 har tatt kontakt med Nav

Så langt har totalt 260 personer tatt kontakt med Nav Kontaktsenter etter trygdeskandalen. Det opplyser Nav til NRK. Nav egne innsatsgruppe begynte gjennomgangen av saker forrige uke.

P4 - 20 nov. 19 kl. 06:48

Mener Nav har vokst seg for stort

Ap-nestor Martin Kolberg tar nå et nådeløst oppgjør med NAV. Til Klassekampen sier han at han mener NAV har vokst seg for stort, og stiller spørsmål ved om NAV-skandalen hadde skjedd dersom samfunnet så på trygdemottakere som mennesker som får den hjelpen de har fortjent. Han mener den samfunnskulturelle oppfatningen og NAV mistenkeligjør trygdemottakere istedenfor å ta vare på de som faller utenfor..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Reagerer sterkt på lederlønninger

Det er provoserende at bussjåfører blir bedt om å vise moderasjon samtidig som lederne tar ut millionlønninger. Det sier Fellesforbundet leder Jørn Eggum. En gjennomgang TV2 har gjort viser at lederlønningene hos flere av landets største busselskap ligger mellom 1,2 og 3,1 millioner kroner.

P4 - 15 minutter siden

Grande får ny jobb

Trine Skei Grande har fått seg ny jobb etter at hun jo har sagt opp jobben som statsråd og partileder for Venstre. Hun blir nå styreleder i den nye stiftelsen Oslo Middelalderby. Grande er selv bosatt i Gamlebyen i Oslo og sier til Dagbladet at det å ta vare på og gi kunnskap om byens historie er en viktig jobb.

P4 - 45 minutter siden

Sørloth tok farvel med fansen

Det er ventet at Alexander Sørloth om kort tid blir presentert som ny RB Leipzig-spiller. I en video publisert på Twitter-kontoen til hans nåværende klubb, Trabzonspor, tar landslagsspissen farvel med fansen. 24-åringen hadde stor suksess i klubben sist sesong.

P4 - 1 time siden

Dømt for å ha bestilt overgrep

En mann i 30-årene er dømt til 7 års fengsel for å ha betalt foreldre for å begå overgrep mot deres egne barn via Skype. Mannen fra Gudbrandsdalen er dømt for flere overgrep mot barn under 14 år .Det yngste var bare tre år gammelt.

P4 - 1 time siden

3800 færre ledige

Flere permitterte kommer seg tilbake i jobb - og det er mye av grunnen til at ledighetstallet falt med 3.800 sist uke Det er nå registrert 200.000 arbeidsledige hos Nav.

P4 - 1 time siden

Siktet for drapsforsøk i Sandnes

En mann er siktet for drapsforsøk mot en kvinne i Sandnes i formiddag. Kvinnen er sendt til sykehus, men skadene skal ikke være livstruende. Politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger og viser til at etterforskningen er i en tidlig fase.

P4 - 2 timer siden

Gresvig og Sport1 får slå seg sammen

Gresvig og Sport1 får lov til å slå seg sammen. Det har Konkurransetilsynet nå vedtatt. De mener en sammenslåing ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse i sportsmarkedet..

P4 - 2 timer siden

Fant person i grunnstøtt båt

Et redningshelikopter har nettopp gjort funn av en person om bord en seilbåt som hadde drevet på grunn på en holme utenfor Flatanger i Trøndelag. Helsetilstanden er foreløpig ukjent, opplyser Hovedredningssentralen til NRK. De fikk melding om seilbåten - som skal være nederlandsregistrert - fra en tilfeldig forbipasserende båt..

P4 - 2 timer siden

21 koronasmittede innlagt

21 koronasmittede er innlagt på norske sykehus i dag. Det er to færre enn i går, da antallet var det høyeste siden juni. Ingen av dem som nå er innlagt får respiratorbehandling, opplyser Helsedirektoratet nå i ettermiddag.

P4 - 2 timer siden

Fotballag i karantene

Hele kvinnefotballaget til Sotra, som spiller i 2. divisjon, er satt i karantene. Det skjer etter at en person i støtteapparatet har fått påvist koronasmitte, melder Bergensavisen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt