P4 > Nyheter

Monday, 25 June, 13:31

P4 - 27 Sep 17 kl. 05:51

Nå får kvinner lov å kjøre bil i Saudi-Arabia

Nå er det lov for kvinner å kjøre bil i Saudi-Arabia.
Landets konge har utstedt et dekret som gir kvinnene lov til å sette seg bak rattet.
Fram til nå har Saudi-Arabia vært det eneste landet i verden som forbød kvinner å kjøre bil selv. I løpet av de siste årene har flere kvinner gjennomført protestaksjoner mot forbudet..
Les mer på P4


Les mer om:
Saudi-Arabia

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: får , kvinner, lovå , kjøre, bili , Saudi-Arabia
P4 - Igår: 08:45

Kvinner har lov til å kjøre bil

Fra og med i dag har kvinner lov til å kjøre bil i Saudi-Arabia. Landet har frem til nå vært det eneste i verden der kvinner ikke har hatt lov til å sette seg bak rattet. Lokale TV-stasjoner følger nå kvinner i direktesendinger fra motorveiene..

NRK - 08 May 18 kl. 11:13

Saudi-kvinner kan kjøre i sommer

Saudi-Arabia har vært det eneste landet i verden der kvinner ikke har lov til å kjøre bil, men forbudet heves fra 24. juni, melder AFP. Kjøreskoler for kvinner er nå etablert i fem byer, og kvinner over 18 år skal få mulighet til å ta sertifikat..

P4 - 4 timer siden

Flest kvinner i skole og barnehage

Det er fremdeles en klar overvekt av kvinner i skolen og barnehagen. Rundt 9 av 10 barnehagelærere, ledere og andre ansatte i arbeid rettet mot barna i barnehagene er kvinner. Også i grunnskolen er fordelingen skjev.

P4 - 21 Mar 18 kl. 12:48

Mange flere menn enn kvinner i Norge

Andelen kvinner i befolkningen har aldri vært så lav som nå. Ikke siden Statistisk sentralbyrå begynte å telle befolkningen i 1769 har forskjellen mellom kvinner og menn vært større i Norge. I 16 av 18 fylker er det nå flest mann, og jo mindre sentral kommunen er, jo færre kvinner er det som bor der.

P4 - 07 May 18 kl. 17:36

Kvinner blir langtidssykemeldt etter fødsel

Det er overraskende at det er langtidsfraværet som øker hos kvinner etter at de har fått barn. Det sier Ivar Lima i Kunnskapsavdelingen hos Nav. En undersøkelse de har gjort viser at særlig kvinner er mer syke etter fødsel, og at dette ofte skyldes depresjoner og utbrenthet.

P4 - 22 Jun 18 kl. 06:50

Skal rekruttere flere kvinner

Frp har startet en offensiv for å rekruttere flere kvinner. 37 prosent av velgerne i partiet er kvinner, mens bare hvert fjerde partimedlem er det, skriver Dagbladet. Partileder Siv Jensen sier det ikke er noen grunn til at ikke flere kvinner skal være medlem og stemme, og at kvinner er opptatt av eldreomsorg, trygge skoleveier, sykehus og innvandring - noe som er partiets politikk..

NRK - 10 Jan 18 kl. 07:12

Én av tre kvinner jobber deltid

Ifølge SSB jobber 36,8 prosent av alle yrkesaktive kvinner deltid og blant dem er det flere kvinner uten barn enn kvinner med barn under 16 år. – Det er uforståelig, sier Spekter-direktør Anne-Kari Bratten til DN..

Aftenposten - 09 Jun 17 kl. 14:09

Hvorfor foreslår Google at kvinner skal være på kjøkkenet?

Dersom du søker etter «kvinner skal» eller «kvinner bør» i Google, så dukker det opp lite flatterende søkeforslag..

NRK - 09 Jun 17 kl. 08:58

Rekordmange kvinner

For første gang i historien har det britiske Underhuset nå minst 200 kvinner, etter at kvinnelige representanter vant 200 av de 650 setene. Ved forrige parlamentsvalg ble 196 kvinner valgt inn i Underhuset..

Hegnar.no - 29 Aug 17 kl. 09:01

- Modne kvinner er flinkere til dette

Stadig flere unge menn blir sammen med eldre kvinner. Modne kvinner er bedre til å snakke om følelser, mener psykolog. .

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Krever redegjørelse om ansettelse

Styreleder i Innovasjon Norge Gunnar Bovim ber toppsjef Anita Krohn Traaseth nå redegjøre for ansettelsen av Ferd-arving Katharina Andresen. Det skriver Dagens Næringsliv. I helgen har det blåst rundt Innovasjon Norge-sjefen etter at hun ansatte Norges rikeste Kvinne i en deltidsstilling, uten at stillingen ble lyst ut, noe som er strid med selskapets interne regler..

P4 - 30 minutter siden

Forbrukerrådet: – NSB informerer altfor dårlig

– NSB er altfor dårlige til å informere kunder om hvilke rettigheter de har når et tog er forsinket. Det sier Pia Høst, leder av forbrukerdialog i Forbrukerrådet. I dag fortalte P4-nyhetene at bare 0,05 prosent av NSBs inntekter ble tilbakebetalt på grunn av forsinkede tog i fjor.

P4 - 1 time siden

SV med medlemsvekst

Sosialistisk Venstreparti har fått rundt 1.250 nye medlemmer i løpet av året, og det er en økning på 60 prosent sammenlignet med i fjor. Det kom fram da partiet oppsummerte den politiske våren før sommerferien.

P4 - 1 time siden

Berg risikerer straff

P4 - 1 time siden

Kjørte inn i folkemengdene

En bil kjørte på flere fotgjengere utenfor en kirke i Dublin i formiddag. Ifølge avisen The Irish Times skal føreren av bilen ha fått et illebefinnende..

P4 - 1 time siden

Ankesaken begynner i januar

Ankesaken til moren til 13-åringen som døde av avmagring på hytta på Beitostølen, begynner 14. januar. 46-åringen ble i Valdres tingrett 15.

P4 - 1 time siden

Tiltalt for voldtekt av datteren

En 52 år gammel mann er tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt på sin egen datter. Ifølge tiltalen voldtok han en av døtrene sine flere ganger mellom 1998 og 2017. Mannen må møte i Sunnhordland tingrett i august..

P4 - 3 timer siden

Ed Sheeran måtte avbryte konsert for første gang

Klarte ikke å holde seg..

P4 - 2 timer siden

- Ikke enkelt for Ap

- Det blir langt fra enkelt for ledelsen i Arbeiderpartiet å rydde opp i alle maktkampene som foregår både lokalt og sentralt. Det sier valgforsker Svein Tore Marthinsen etter at VG i dag skrev at det krangles heftig i Trøndelag Ap, mellom gamle nord og sør. - Så lenge folk ikke tåler trynet på hverandre så blir det vanskelig å jobbe med det man skal, nemlig politikk, sier valgforskeren..

P4 - 3 timer siden

Ed Sheraan måtte avbryte konsert for første gang

– Dette har aldri skjedd før..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt