P4 > Nyheter

Thursday, 13 December, 20:37

P4 - 27 Sep 17 kl. 05:51

Nå får kvinner lov å kjøre bil i Saudi-Arabia

Nå er det lov for kvinner å kjøre bil i Saudi-Arabia.
Landets konge har utstedt et dekret som gir kvinnene lov til å sette seg bak rattet.
Fram til nå har Saudi-Arabia vært det eneste landet i verden som forbød kvinner å kjøre bil selv. I løpet av de siste årene har flere kvinner gjennomført protestaksjoner mot forbudet..
Les mer på P4


Les mer om:
Saudi-Arabia

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: får , kvinner, lovå , kjøre, bili , Saudi-Arabia
P4 - 24 Jun 18 kl. 08:45

Kvinner har lov til å kjøre bil

Fra og med i dag har kvinner lov til å kjøre bil i Saudi-Arabia. Landet har frem til nå vært det eneste i verden der kvinner ikke har hatt lov til å sette seg bak rattet. Lokale TV-stasjoner følger nå kvinner i direktesendinger fra motorveiene..

NRK - 08 May 18 kl. 11:13

Saudi-kvinner kan kjøre i sommer

Saudi-Arabia har vært det eneste landet i verden der kvinner ikke har lov til å kjøre bil, men forbudet heves fra 24. juni, melder AFP. Kjøreskoler for kvinner er nå etablert i fem byer, og kvinner over 18 år skal få mulighet til å ta sertifikat..

P4 - 25 Jun 18 kl. 08:47

Flest kvinner i skole og barnehage

Det er fremdeles en klar overvekt av kvinner i skolen og barnehagen. Rundt 9 av 10 barnehagelærere, ledere og andre ansatte i arbeid rettet mot barna i barnehagene er kvinner. Også i grunnskolen er fordelingen skjev.

P4 - 21 Mar 18 kl. 12:48

Mange flere menn enn kvinner i Norge

Andelen kvinner i befolkningen har aldri vært så lav som nå. Ikke siden Statistisk sentralbyrå begynte å telle befolkningen i 1769 har forskjellen mellom kvinner og menn vært større i Norge. I 16 av 18 fylker er det nå flest mann, og jo mindre sentral kommunen er, jo færre kvinner er det som bor der.

P4 - 07 May 18 kl. 17:36

Kvinner blir langtidssykemeldt etter fødsel

Det er overraskende at det er langtidsfraværet som øker hos kvinner etter at de har fått barn. Det sier Ivar Lima i Kunnskapsavdelingen hos Nav. En undersøkelse de har gjort viser at særlig kvinner er mer syke etter fødsel, og at dette ofte skyldes depresjoner og utbrenthet.

P4 - 22 Jun 18 kl. 06:50

Skal rekruttere flere kvinner

Frp har startet en offensiv for å rekruttere flere kvinner. 37 prosent av velgerne i partiet er kvinner, mens bare hvert fjerde partimedlem er det, skriver Dagbladet. Partileder Siv Jensen sier det ikke er noen grunn til at ikke flere kvinner skal være medlem og stemme, og at kvinner er opptatt av eldreomsorg, trygge skoleveier, sykehus og innvandring - noe som er partiets politikk..

NRK - 10 Jan 18 kl. 07:12

Én av tre kvinner jobber deltid

Ifølge SSB jobber 36,8 prosent av alle yrkesaktive kvinner deltid og blant dem er det flere kvinner uten barn enn kvinner med barn under 16 år. – Det er uforståelig, sier Spekter-direktør Anne-Kari Bratten til DN..

VG - 25 Nov 18 kl. 11:23

Vold mot kvinner – et globalt problem som må bekjempes

25. november starter den årlige internasjonale 16-dagerskampanjen mot vold mot kvinner. Når én av tre kvinner i verden utsettes for vold, er det ikke tilfeldig.

Aftenposten - 09 Jun 17 kl. 14:09

Hvorfor foreslår Google at kvinner skal være på kjøkkenet?

Dersom du søker etter «kvinner skal» eller «kvinner bør» i Google, så dukker det opp lite flatterende søkeforslag..

NRK - 09 Jun 17 kl. 08:58

Rekordmange kvinner

For første gang i historien har det britiske Underhuset nå minst 200 kvinner, etter at kvinnelige representanter vant 200 av de 650 setene. Ved forrige parlamentsvalg ble 196 kvinner valgt inn i Underhuset..

Fler nyheter fra P4

P4 - 11 Jul 18 kl. 14:29

KS: - Avhjelp mangelen på husdyrfôr nå

Kommunesektorens organisasjon, KS, støtter tiltakene som nå settes i gang for å avhjelpe mangelen på husdyrfôr og oppfordrer kommunene til å bidra i arbeidet. Samtidig oppfordrer de regjeringen til å etablere effektive tiltak for å sikre at gårdbrukere som opplever avlingssvikt, eller som stiller opp for andre, ikke lider økonomiske tap som følge av dette..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:51

Grotte-dramaet: - Guttene svømte under vann i en halvtime

- Enormt komplisert oppdrag..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:49

Hetebølgen fortsetter

Det blir fortsatt varmt, både i sør og i nord, også de neste ti dagene. De virkelig høye temperaturene vil vi få på Østlandet, dels Vestlandet og i Trøndelag. På det sentrale Østlandet ventes det temperaturer over 30 grader.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:59

Lavprisbutikkene øker

Lavprisbutikkene Rema 1000, Coop Extra og Kiwi øker sine markedsandeler. En fersk rapport fra analysebyrået Nielsen viser at Rema 1000 og Coop Extra vokste mest, med 0,5 prosent. Meny og Coop Mega mister markedsandeler..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:51

- Vi må unngå masseslakt av dyr

Opposisjonen frykter ny smørkrise.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:22

Svenske postansatte isolert på sykehus

De to svenske postansatte, som i natt ble skadet etter at noe lekket ut fra en pakke, er lagt i isolat på sykehuset, det opplyser politiet i Malmø. Begge de to hadde skader på hendene, og politiets bombegruppe er nå på post-terminalen for å finne årsaken til skadene. Hele terminalen er nå sperret av, og post som er håndtert i løpet av natten er stoppet..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:29

Trump og Merkel skal møtes

USAs president Donald Trump og tysklands forbundskansler Angela Merkel skal i dag ha et møte under NATO-toppmøte i Brussel, det opplyser Det hvite hus. Tidligere i dag gikk Trump hardt ut og sa at Tyskland er totalt kontrollert av Russland etter en gassavtale, og kritiserte også landet for å bruke for lite på forsvar..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:48

Advarer mot slakting

Tine og Norsk Landbruksrådgiving ber bønder som rammes av tørke og formangel prøve alt annet før de slakter dyr. Konserndirektør i Tine, Johnny Ødegård, sier til NRK at de fraråder slakt og viser til at det tar tre år å produsere en ny melkeku. I dag sa Agri Analyse til P4-nyhetene at masseslakt vil føre til en meierikrise, med mangel på smør og andre melkeprodukter..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:33

Sjekker overvåkingskameraer

Politiet i Ålesund sjekker nå filmer fra overvåkningskameraer i området der en person ble funnet død i en brennende bil. Politiet fikk melding om bilbrannen like etter klokka 07 i morges og prøver nå å finne ut hva som har skjedd..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:26

Demonstrerer etter Zschäpe-dom

Det er varslet demonstrasjoner i flere tyske byer etter dommen mot nynazisten Beate Zschäpe i München i formiddag. Zschäpe ble dømt til livsvarig fengsel og sikring for å ha medvirket til 10 drap som medlem i den nynazistiske gruppen NSU. Rettssaken har vart i fem år og er en av de mest omfattende etter krigen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt