P4 > Nyheter

Friday, 23 March, 21:24

P4 - 27 Sep 17 kl. 05:51

Nå får kvinner lov å kjøre bil i Saudi-Arabia

Nå er det lov for kvinner å kjøre bil i Saudi-Arabia.
Landets konge har utstedt et dekret som gir kvinnene lov til å sette seg bak rattet.
Fram til nå har Saudi-Arabia vært det eneste landet i verden som forbød kvinner å kjøre bil selv. I løpet av de siste årene har flere kvinner gjennomført protestaksjoner mot forbudet..
Les mer på P4


Les mer om:
Saudi-Arabia

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: får , kvinner, lovå , kjøre, bili , Saudi-Arabia
P4 - I førrgår: 12:48

Mange flere menn enn kvinner i Norge

Andelen kvinner i befolkningen har aldri vært så lav som nå. Ikke siden Statistisk sentralbyrå begynte å telle befolkningen i 1769 har forskjellen mellom kvinner og menn vært større i Norge. I 16 av 18 fylker er det nå flest mann, og jo mindre sentral kommunen er, jo færre kvinner er det som bor der.

NRK - 10 Jan 18 kl. 07:12

Én av tre kvinner jobber deltid

Ifølge SSB jobber 36,8 prosent av alle yrkesaktive kvinner deltid og blant dem er det flere kvinner uten barn enn kvinner med barn under 16 år. – Det er uforståelig, sier Spekter-direktør Anne-Kari Bratten til DN..

Aftenposten - 09 Jun 17 kl. 14:09

Hvorfor foreslår Google at kvinner skal være på kjøkkenet?

Dersom du søker etter «kvinner skal» eller «kvinner bør» i Google, så dukker det opp lite flatterende søkeforslag..

NRK - 09 Jun 17 kl. 08:58

Rekordmange kvinner

For første gang i historien har det britiske Underhuset nå minst 200 kvinner, etter at kvinnelige representanter vant 200 av de 650 setene. Ved forrige parlamentsvalg ble 196 kvinner valgt inn i Underhuset..

Hegnar.no - 29 Aug 17 kl. 09:01

- Modne kvinner er flinkere til dette

Stadig flere unge menn blir sammen med eldre kvinner. Modne kvinner er bedre til å snakke om følelser, mener psykolog. .

NRK - 29 Jun 17 kl. 11:50

Fire av ti valg-kandidater kvinner

42 prosent av listekandidatene ved høstens stortingsvalg er kvinner. Kvinner er i flertall hos halvparten av partiene. Andelen på 42 prosent er en økning på 2 prosentpoeng siden valget i 2013, men den er den samme nå som i 2009, ifølge SSB..

P4 - 29 Nov 17 kl. 20:15

– For mange kvinner i Forsvaret svekker Norges stridsevne

Oberstløytnant Harald Høiback mener vi må være forsiktige med å senke kravene for at kvinner skal komme inn i Forsvaret. Han skriver i en kronikk på Forsvarets forum at flere kvinner i Forsvaret gjør at Norges stridsevne faller. Det var NRK som først omtalte saken.

NRK - 19 Aug 17 kl. 13:22

Politiet: – Valde kvinner som offer

Dei to som vart drepne i knivangrepet i Åbo i går ettermiddag var begge kvinner seier politiet på ein pressekonferanse. Blant de skadde er to menn og seks kvinner. Politiet seier at det ser ut som gjerningsmannen valde kvinner som offer..

P4 - 09 Jan 18 kl. 07:47

Mener norske kvinner må jobbe mer

- Norske kvinner må jobbe mer og flere kvinner må i heltidsjobb. Det er den klare oppfordringen fra NHO-sjef Kristin Skogen Lund for å klare å opprettholde velferdsordningene i fremtiden. Til Dagens Næringsliv viser hun til regjeringens perspektivmelding, som konkluderer med at det økonomiske potensialet er betydelig hvis alle kvinner som jobber deltid hadde jobbet heltid.

VG - 10 Jan 18 kl. 17:08

Faktisk: Kvinner som ikke har barn eller barn som er over 16 år, jobber mer deltid enn småbarnsmødre

Det stemmer at barnløse kvinner og kvinner med barn over 16 år jobber mer deltid enn kvinner som har yngre barn..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

- Annonser hadde flere milliarder visninger

Annonsene analyseselskapet Cambridge Analytica la ut under presidentvalgkampen i 2016 skal ha hatt flere milliarder visninger. Det viser en presentasjon The Guardian har fått tilgang til. I helgen ble det avslørt at selskapet solgte opplysninger om rundt 50 millioner Facebook-bruke til blant andre Donald Trumps valgkampanje.

P4 - 1 time siden

Pulver trolig ikke farlig

Pulveret som ble sendt i et brev til kommunaldepartementet i Oslo i dag, var trolig ikke farlig. Det opplyser PST, som har gjort undersøkelser av pulveret. Det er ikke kjent hva det var snakk om, melder NRK.

P4 - 1 time siden

En pågrepet etter terrorangrep

En person er nå pågrepet i forbindelse med terrorangrepet i Frankrike i dag. Personen er ifølge fransk påtalemyndighet angriperens partner. Den 26 år gamle gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet etter en gisselsituasjon på et supermarked ved Carcasonne i dag.

P4 - 12 timer siden

Riksadvokaten vil endre reglene for avhør av barn

Riksadvokaten ber regjeringen lempe på kravene til avhør av volds- og overgrepsutsatte barn og unge i enkelte saker. Politiet har i dag en frist på en til tre uker på å avhøre barn i vold- og overgrepssaker. Riksadvokaten peker på at tidsfristene kan gjøre andre saker skadelidende, som for eksempel vold og overgrep mot voksne.

P4 - 3 timer siden

Norge slo Australia

Norge slo Australia 4-1 i privatlandskampen på Ullevål i kveld. Ola Kamara scoret tre mål, og Tore Reginiussen ett, etter at Australia først tok ledelsen..

P4 - 1 time siden

Enige om evakuering i Syria

Det er nå inngått en avtale om evakuering av sivile i Øst-Ghouta i Syria. En av de største opprørsgruppene i området har inngått en avtale med Russland om evakuering fra flere byer gruppen kontrollerer. Flere hundre sivile er drept i en rekke angrep i Øst-Ghouta de siste ukene, og blant andre FN har gjentatte ganger bedt om evakuering av sivile..

P4 - 2 timer siden

Trump vil signere budsjettavtale

USAs President Donald Trump vil allikevel undertegne budsjettet som er vedtatt i Senatet, selv om han først truet med veto. Trump truet med veto, blant annet fordi det ikke er lagt inn penger til den omstridte grensemuren mot Mexico. Da han i kveld sa at han vil signere budsjettavtalen, ga han tydelig uttrykk for at han ikke er fornøyd..

P4 - 3 timer siden

Giske sier nei til comeback

Trond Giske ønsker ikke en plass i det nye styret i Trøndelag Arbeiderparti. Det melder Trønder-avisa. Giske var foreslått som en av kandidatene til styret, men skal ha gitt uttrykk for at han ønsker å konsentrere seg om arbeidet som stortingsrepresentant..

P4 - 3 timer siden

Kowalczyk legger opp

Den polske langrennsløperen Justyna Kowalczyk har nå bestemt seg for å legge opp. Hun var i mange år verdens beste langrennsløper, og vant verdenscupen sammenlagt fire ganger, i tillegg til to OL-gull og to VM-gull..

P4 - 3 timer siden

- Riktig tidspunkt å fremme forslaget

Vil forby nikab og burka i barnehager, skoler og utdanningsinstitusjoner..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt