P4 > Nyheter

Friday, 28 February, 09:36

P4 - 04 May 18 kl. 14:20

Mye palmeolje på tanken

46 prosent av biodieselen som ble fylt på norske tanker i fjor, var palmeolje.
Det viser tall fra Miljødirektoratet.
Bruken av biodrivstoff øker, men det gjør også andelen palmeolje.
Både Regnskogfondet og miljøorganisasjonen Zero reagerer kraftig og kaller palmeoljediesel en klimabombe som både øker CO2-utslippene og ødelegger regnskogen..
Les mer på P4


Les mer om:
Miljødirektoratet, Regnskogfondet, Zero, CO2

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mye, palmeolje, tanken
NRK - 03 May 19 kl. 09:35

Mindre bruk av palmeolje

Norske biler kjørte med langt mindre palmeolje på tanken i 2018 enn året før. Importen av palmeolje var cirka 93 mill. liter.

E24 - 03 May 19 kl. 11:13

Norske biler kjørte med mindre palmeolje på tanken

Norske biler har langt mindre palmeolje på tanken, men ifølge Regnskogfondet førte palmeoljen til 300.000 tonn høyere klimagassutslipp enn med fossil diesel..

Dagbladet - 15 Jun 18 kl. 06:07

EU kvitter seg med palmeolje på tanken. Men ikke før om 12 år

- Norge må gå foran, krever Regnskogfondet..

Dagbladet - 04 Sep 18 kl. 18:45

- Palmeolje på tanken kan forbys

Ingen juridiske hindre mot forbud mot palmeoljedrivstoff i offentlige innkjøp, sier ekspert. Regjeringens egen rapport om det samme holdes hemmelig..

P4 - 04 May 18 kl. 19:12

- Skal se på bruken av palmeolje

- Utfordringen med palmeolje er noe regjeringen tar med i den videre biodrivstoffsatsingen. Det sier Klima- og miljøminister Ola Elvestuen. Nye tall fra Miljødirektoratet viser at 46 prosent av biodieselen i Norge i fjor var palmeolje, noe miljøbevegelsen kaller en klimabombe som både øker CO2-utslippene og ødelegger regnskogen..

NRK - 23 Jan 18 kl. 06:42

Biodrivstoff kan ødelegge regnskog

Fremtidige mål for bruk av biodrivstoff vil bli svært ødeleggende for regnskogene sørøst i Asia, med mindre man unngår å fylle palmeolje på tanken. Det viser en fersk rapport fra Regnskogfondet, ifølge NTB..

P4 - 24 Feb 20 kl. 20:33

Shell eneste som ikke tar avstand fra palmeolje

Shell bruker mer palmeolje enn hele den norske matvareindustrien til sammen. Det viser en ny undersøkelse fra Regnskogfondet. Blant alle de store norske drivstoffkjedene i Norge, svarer bare èn at de bruker palmeolje i sine drivstoffprodukter - og det er Shell sier Regnskogsfondet til Dagbladet.

Dagbladet - 04 May 18 kl. 09:43

Sjokktall om biodrivstoff: Nesten halvparten laget av palmeolje

Tall fra Miljødirektoratet viser at 46 prosent av biodrivstoffet som omsettes i Norge er basert på palmeolje. - En varslet klimabombe, mener Zero..

NRK - 04 May 18 kl. 10:53

Biodiesel var 46 prosent palmeolje

46 prosent av biodiselet som ble fylt på norske tanker i fjor, var palmeolje, opplyser Miljødirektoratet..

Dagbladet - 17 May 18 kl. 14:28

Frykter mer avskoging hvis de slutter å kjøpe palmeolje

- Da blir det enklere og billigere å produsere palmeolje som det ikke stilles strenge krav til og som fører til avskoging..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Røde Kors: – Svært alvorlig situasjon

Bekymret etter uroligheter. – Flyktningsituasjonen i Syria er svært alvorlig. Det sier generalsekretær i Røde Kors, Bernt Apeland.

P4 - 45 minutter siden

Brukte 8 milliarder på blant annet godteri

Nordmenn grensehandlet for 8 milliarder kroner på godteri, alkohol, tobakk og snus i fjor. Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå. I alt grensehandlet nordmenn for 15,6 milliarder kroner i 2019.

P4 - 1 time siden

Venter røde tall på Oslo Børs

Det kan bli en ny dag med blodrøde tall på Oslo Børs når den nå åpner om få sekunder. Den siste uken har hovedindeksen falt 10 prosent, og ifølge Oslo Børs ligger det an til den største prosentvise nedgangen siden 2011, i løpet av en uke. Verdens aksjemarkeder reagerte i går svært negativt på det pågående koronautbruddet, og går mot den verste uken siden finanskrisen i 2008..

P4 - 45 minutter siden

Død person funnet i brennende bil

En person ble funnet død i en bil som brant i Moss i morges. Politiet etterforsker saken for å identifisere avdøde, og for å finne ut hva som har skjedd. Brannen er nå slukket av brannvesenet.

P4 - 1 time siden

Stort press på legevaktene

- Presset på legevaktene i Oslo er nå så stort at voksne og barn må vente lenge for å bli testet for det nye koronaviruset. Det opplyser allmennlegevakten i Oslo til Aftenposten. En familie fra Oslo, som kom fra Italia da datteren ble syk, forteller til avisen at de ventet i 15 timer på at de skulle testes.

P4 - 1 time siden

Svakeste Høyre-måned på ti år

Fremskrittspartiet ut av regjering gir Høyre mareritt-målinger. I februar - som var den første hele måneden etter at Frp gikk ut av regjering - fikk Høyre i snitt støtte fra 19 prosent av velgerne. Det viser tall fra nettstedet Poll of polls.

P4 - 1 time siden

Fikk 16 000 i bot for bombrikke-feil

En bilfører fikk på Brimnes i Eidfjord i Vestland fikk i går en sviende bot for å ikke ha hatt orden på bombrikken sin. Hele 16 000 kroner i gebyr fikk sjåføren for å mangle gyldig bombrikke. Vegvesen opplyser at gebyret ble så høyt fordi sjåføren er tatt for det samme tidligere..

P4 - 1 time siden

Holmenkollen får hjelp fra oven

Holmenkollen Skifestival kan puste lettet ut. Arrangøren har de siste dagene begynt å fylle løyper og bakker med kunstsnø før verdens beste langrennsløpere og snøbrett-utøvere kommer neste helg. Men nå blir det likevel masse nysnø - og det av den ekte sorten.

P4 - 2 timer siden

Datteren med rørende minneord

Jahn Teigens datter, Sara Skorgan Teigen, har nå skrevet minneord til sin far som døde mandag kveld. Datteren skriver i et innlegg på Instagram at hun overøses med kjærlighet etter farens død og avslutter innlegget med fra hjertet, takk for alt. Jahn Teigen bisettes onsdag 11.

P4 - 1 time siden

Høyre-topper mener Sivertsen-saken har gått for langt

Flere i Høyres stortingsgruppe mener saken med fiskeriminister og partifelle Geir Inge Sivertsen har gått for langt. Ifølge Dagbladet skal det i Høyres gruppemøte på Stortinget ha blitt uttrykt skuffelse over fiskeriministerens dømmekraft. Statsråden er i hardt vær etter avsløringene om at han mottok etterlønn som ordfører samtidig som han var i full lønn som statssekretær..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt