NRK > Nyheter

Mandag, 25 Januar, 07:13

NRK - 27 nov. 20 kl. 20:35

Mulig smitte fra mink i Sverige

14 koronasmittede personer i Sverige undersøkes om de kan være smittet av mink, melder Expressen. Det er smitte på 13 av landets rundt 40 minkfarmer. I Norge er det ikke bekreftet smitte på mink eller mennesker i minkbransjen, opplyser Mattilsynet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sverige, Expressen, Norge, Mattilsynet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mulig, smittefra , minki , Sverige
NRK - 10 des. 20 kl. 07:53

Mink kan ha forureina grunnvatnet

Væske frå millionar av nedgravne mink kan ha forureina grunnvatnet på to stader på Jylland i Danmark, ifylgje ein forskingsrapport bestilt av Miljøstyrelsen i Danmark. Danmark har avliva millionar av mink på grunn av koronasmitte blant dyra..

NRK - 20 des. 20 kl. 16:51

Danmark vil grave opp all mink

Danmark skal grave opp igjen all mink som i ble gravd ned på grunn av koronasmitte. Nå er frykten at den døde minken forurenser grunnvannet. Minken vil bli gravd opp om flere måneder for å være sikker på at de ikke kan smitte, skriver danske BT..

NRK - 27 nov. 20 kl. 17:32

Vurderer å grave opp att død mink

Meir enn 15 millionar mink, som nyleg blei avliva og grov ned etter funn av koronavirus i dyra i Danmark, må kanskje bli gravne opp igjen, ifølge den nye matvareministeren i landet..

NRK - 08 des. 20 kl. 13:31

Legger fram plan for jula i Sverige

Sveriges statsminister Stefan Löfven legger i dag frem planer for hvordan Sverige skal komme seg gjennom julen på en best mulig måte. Sverige har lenge slitt med høye dødstall og en ukontrollert smitte i samfunnet..

NRK - 11 des. 20 kl. 07:21

To uker uten smitte i Bodø

I Bodø er det ikke meldt om nye smitte-tilfeller av covid-19 siste døgn, opplyser helseleder Stian Wik Rasmussen. Det er nå to uker siden det sist ble registret smitte i Bodø..

NRK - 11 des. 20 kl. 19:42

Ikke skjult smitte ved sykehuset

Det er ikke påvist nye smittetilfeller ved Universitetssykehuset Nord-Norge etter at det tidligere i uka ble påvist smitte på sykehuset i Harstad og Narvik. Det er et tegn på at det ikke er skjult smitte ved sykehuset, skriver UNN på Twitter..

Klartale - 10 des. 20 kl. 15:29

Vil åpne opp for alternativ jul

De fleste reglene i Oslo skal fortsette ut året. Det er fortsatt for mye smitte, sier Raymond Johansen. Men det lite nok smitte til å sikre at det er mulig med små tilbud for å sikre samhold og mindre ensomhet..

NRK - 31 des. 20 kl. 09:10

Hamarøy nest mest smitte per person

Hamarøy kommune er den kommunen i Norge med nest mest smitte i forhold til befolkningstall. Alle innbyggere må holde seg mest mulig hjemme, det er full skjenkestopp fra klokka 17 i går, og de anbefaler bruk av munnbind på all offentlig kommunikasjon..

NRK - 13 jan. 21 kl. 14:20

167 nye koronadødsfall i Sverige

Det er registrert 167 koronarelatert dødsfall og 5.337 smittetilfeller i Sverige det siste døgnet. Så langt har 512.

NRK - 19 jan. 21 kl. 14:08

268 nye koronadødsfall i Sverige

Siden fredag er det registrert 268 koronarelaterte dødsfall i Sverige. 9.779 personer har testet positivt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 minutter siden

62 nye koronasmittede i Oslo

62 personer har fått påvist koronavirus i Oslo siste døgn, viser tall fra Oslo kommune. Det er 33 færre enn snittet for de sju foregående dagene, som er 95..

NRK - 15 minutter siden

Smitte i Moss fra Nordre Follo

Moss kommune har varslet Folkehelseinstituttet om ytterligere to smittetilfeller som kan knyttes til Nordre Follo. Det er opp til Folkehelseinstituttet å vurdere om prøvene skal analyseres for den nye muterte virusvarianten..

NRK - 5 minutter siden

Nedstengingen i Hongkong hevet

Myndighetene i Hongkong har hevet nedstengingen i deler av byen etter at 7000 innbyggere er testet og 13 smittetilfeller av koronavirus er påvist. Nedstengingen ble iverksatt lørdag og har blitt kritisert for å være omfattende og for lite effektiv..

NRK - 15 minutter siden

Konflikt over valget i Somalia

Voldelige kamper har utspilt seg mellom nasjonale styrker, og styrker fra delstaten Jubaland i en somalisk grenseby, ifølge nyhetsbyrået AP. Årsaken er en konflikt rundt det kommende valget i landet. Jubaland er blant to delstater som nekter å delta..

NRK - 45 minutter siden

Australia godkjente vaksine

Australske helsemyndigheter har godkjent Pfizer og Biontechs koronavaksine, og vaksineringen kan starte i slutten av februar, sier statsminister Scott Morrison. Vaksinen er dermed den første som er godkjent i Australia..

NRK - 45 minutter siden

Sykehustimer på telefon og video

Etter utbruddet av mutert virus i Nordre Follo jobber sykehuset Østfold for å ha flere pasientkonsultasjoner på telefon og video. Pasienter blir kontaktet om det. Enkelte kan få utsatt timer noe, opplyser sykehusdirektør Hege Gjessing..

NRK - 1 time siden

Tusentall med lakserogn tapt

Trolig er flere tusen lakserogn gått tapt i et viktig gyteområdet i elva Otra i Vennesla. Vannstanden i elva ble senket, og da frøs rognen. Agder Energi står bak, i forbindelse med arbeid på en kraftstasjon..

NRK - 1 time siden

Brann i verksted i Skjåk

Rundt 10 personer er evakuert etter en brann i et landbruksverksted i Skjåk i natt. Bygget brant helt ned. I bygget er det funnet to flasker med acetylen, en gass som bl.

NRK - 1 time siden

52.000 døde i Tyskland av korona

I Tyskland har tallet på koronadødsfall kommet opp i 52.000. Siste døgn er 217 mennesker døde.

NRK - 1 time siden

Gerilja blir parti, skifter navn

Den tidligere opprørsgeriljaen Farc i Colombia har vedtatt navnebytte. Farc er nå et politisk parti, og endrer navn til Comunes for å distansere seg fra sin årelage blodige kamp mot myndighetene..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt