NRK > Nyheter

Tuesday, 18 February, 11:33

NRK - 11 Sep 19 kl. 15:37

Mugabes kiste har landet i Zimbabwe

Flyet som fraktet kisten med Zimbabwes tidligere president, Robert Mugabe, har landet i hovedstaden Harare, melder Reuters. Kisten ble fløyet fra Singapore tidligere onsdag. Mugabe skal etter planen begraves søndag..
Les mer på NRK


Les mer om:
Zimbabwes, Mugabe, Harare, Reuters, Singapore, Zimbabwe

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mugabes, kistehar , landeti , Zimbabwe
NRK - 15 Sep 19 kl. 21:58

Siste reis for Mugabe

Robert Mugabes døde kropp legges mandag på lit de parade i Kutama, landsbyen der han ble født. Det opplyser Mugabes familie til nyhetsbyrået AFP. Den tidligere presidenten døde i Singapore for en uke siden.

NRK - 21 Aug 19 kl. 06:49

Forbod mot demonstrasjon i Zimbabwe

For tredje gong på under ei veke la politiet i Zimbabwe ned forbod mot ein demonstrasjon. Det var opposisjonspartiet MDC som organiserte demonstrasjonen mot regjeringa. Det har vore uro i landet etter at prisane på drivstoff og mat har auka kraftig..

Hegnar.no - 15 Jul 19 kl. 13:39

Inflasjonen når 175 prosent i Zimbabwe

Inflasjonen i Zimbabwe nådde 175 prosent i juni, viser offisielle tall mandag. .

NRK - 16 Jan 20 kl. 14:27

Halve folket mangler mat i Zimbabwe

Nesten halvparten av de 15 millioner innbyggerne i Zimbabwe mangler mat. Også i land som Zambia, Lesotho og Namibia er stadig flere rammet av den verste tørken på 35 år. FN-organisasjonen WFP mangler nesten 300 milloner dollar for å gi nok nødhjelp..

NRK - 02 Jan 20 kl. 11:40

Zimbabwes befolkning trues av sult

Halvparten av innbyggerne i Zimbabwe trues av sult. Landet er rammet av den verste matvarekrisen på ti år, ifølge Verdens matvareprogram. Kronisk matmangel kom etter tørke og tiår med feilslått politikk under tidligere diktator Robert Mugabe..

P4 - 10 Nov 19 kl. 22:07

45 millioner trues av sult

45 millioner mennesker sør i Afrika trues av sult. Flere internasjonale organisasjoner forbereder seg nå på å sende nødhjelpsforsyninger til blant annet Sør-Afrika, Zambia og Zimbabwe, og de håper å nå ut til elleve millioner mennesker. Røtken gjør at elver tørkes ut, og mange dyr sliter med å overleve.

Dagbladet - 14 Nov 19 kl. 05:28

Krise i Zimbabwe: Et hundretall elefanter døde

- Vi er på desperat jakt etter vannkilder..

Aftenposten - 16 Nov 19 kl. 18:18

Satte Trump en spiker i sin egen kiste denne uken? Syv spørsmål og svar om riksrett.

Her er det viktigste som skjedde i Kongressens riksrettshøring denne uken..

VG - 04 Jan 20 kl. 19:30

Generalens siste reise: Soleimanis kiste fraktet gjennom Irak

BEIRUT (VG) Tusenvis av sørgende mennesker så lørdag kisten til Qasem Soleimani bli fraktet gjennom Irak. Mens mange irakere er lettet for at den kyniske maktspilleren er død, var de oppmøtte i sorg..

NRK - 16 Aug 19 kl. 11:43

Brukte vold mot demonstrasjon

Politiet i Zimbabwe brukte ifølge vitner tåregass, vannkanoner og batonger mot tilhengere av landets største opposisjonsparti MDC fredag, etter at disse brøt demonstrasjonsforbudet sentralt i hovedstaden Harare..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Jærbanen stengt i vinterferien

Jærbanen blir stengt for trafikk mellom Egersund og Nærbø i over fem timer daglig i vinterferien på grunn av vedlikehold. Vedlikeholdet skal pågå fra mandag 24. februar til og med torsdag 27.

NRK - 30 minutter siden

Skoghøy søker på Høyesterett-jobb

Jens Edvin A. Skoghøy, jurist og professor i rettsvitenskap ved Universitetet i Tromsø, er blant seks søkere til et ledig dommerembete i Høyesterett. Skoghøy sier det er private grunner til at han søker på stillingen han sa opp for tre år siden..

NRK - 45 minutter siden

Rekordmange søkte om klimastøtte

Miljødirektoratet har mottatt 587 søknader fra kommuner som ønsker Klimasats-støtte i 2020. Til sammen har kommunene søkt om over 723 millioner kroner..

NRK - 1 time siden

VG: Nødnettet er nede flere steder

Politidirektoratet bekrefter overfor VG at nødnettet er nede flere steder. Det gjelder i Øst, Sør-Øst og deler av Innlandet politidistrikt. Feilen oppstod i forbindelse med vedlikeholdsarbeid hos leverandøren.

NRK - 1 time siden

Vestkantboliger selges med tap

På Tjuvholmen ble én av syv boliger solgt med tap det siste året. Tall fra Prognosesenteret viser at andre utsatte steder er Bygdøy, Ullern, Nordstrand og Majorstuen, skriver Aftenposten. På østkanten ble det solgt flere boliger med gevinst..

NRK - 1 time siden

Dom i stor svindelsak faller i dag

Britta Nielsen (65), som er tiltalt for å ha svindlet til seg over hundre millioner kroner fra den danske Socialstyrelsen, får tirsdag sin dom. Aktoratet mener retten bør vurdere om Nielsen bør få en historisk høy straff på opptil tolv års fengsel..

NRK - 1 time siden

Dømt for flere innbrudd

Fire menn er alle dømt til fengsel i to år for elleve ulike innbruddstyverier i Follo i april og mai 2019. Alle innrømmet tyveriene da de møtte for Follo tingrett i forrige uke..

NRK - 1 time siden

Jazzmusiker Jon Christensen er død

Jon Christensen døde på Sagenehjemmet i Oslo natt til tirsdag. Det opplyser musikerens kone, melder VG. Christensen ble 76 år gammel.

NRK - 2 timer siden

Vegvesenet tilbakekaller løyvene

Det litauiske transportselskapet Vlantana Norge mister løyvene sine i Norge på grunn av flere alvorlige brudd på lover og regler. Det er første gang Vegvesenet tilbakekaller løyver på grunn av vandel. Vlantana Norge har hovedkontor på Gardermoen..

NRK - 2 timer siden

Flere kildesorterer plast

En undersøkelse utført av Grønt Punkt Norge i januar viser at 83 prosent av nordmenn oppgir at de kildesorterer plastemballasje. Aldri har oppslutningen rundt kildesortering av plastemballasje vært høyere enn de to siste månedene..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt