P4 > Nyheter

Lørdag, 26 September, 09:35

P4 - 26 jan. 20 kl. 15:51

Mot snøfri rekord i Oslo

Oslo har ikke hatt snø i januar og nå går det mot snøfri rekord i hovedstaden.
For nøyaktig 30 år siden viste målingene på Blindern i Oslo null snø fram til dagens dato, og det er ikke meldt de neste dagene.
Statsmeteorolog Kristian Gislefoss til sier til NRK at dette er en del av det de venter med klimaendringene.
Over 100 andre steder i Norge går mot varmerekord i januar..
Les mer på P4


Les mer om:
Blindern, Oslo, Kristian Gislefoss, NRK, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mot snøfri, rekordi , Oslo
NRK - 26 jan. 20 kl. 14:55

Mot snøfri rekord i Oslo

Det går mot en snøfri rekord i Oslo. Hovedstaden har ikke hatt snø i januar. – Klimaendringene er her, sier Meteorologisk institutt.

Aftenposten - 26 jan. 20 kl. 15:16

Ny snøfri rekord i Oslo

Aldri før har januar måned vært snøfri så lenge. Hvis det ikke kommer snø neste uke, vil dette bli den første snøfrie januar i Oslo..

NRK - 08 mai 20 kl. 10:22

Nesten ny snørekord i april

Ikke siden rekordåret 1997 har det vært mer snø i Troms og Finnmark i april måned, viser snøkartene til NVE. Flere av målestasjonene i Nord-Norge har faktisk snødd ned i vinter. Og selv om det er mai har snøsmeltingen bare så vidt startet i fjellet..

NRK - 12 april 20 kl. 08:27

Sett fri fleire Taliban-fangar

Den afghanske regjeringa har sett fri endå ei gruppe Taliban-fangar i eit forsøk på å komma opprørsgruppa i møte, melder DPA. Sidan onsdag har regjeringa sett fri 300 Taliban-fangar. Ifølge ein tenesteperson kjem fleire til å bli sett fri søndag..

Dagbladet - 26 jan. 20 kl. 14:59

- Klimaendringene er her

Det går mot en snøfri rekord i Oslo. Hovedstaden har ikke hatt snø i januar. – Klimaendringene, de er her, sier Meteorologisk institutt..

NRK - 08 des. 19 kl. 11:26

Hardangervidda open for fri ferdsel

Hardangervidda er no opna for fri ferdsel etter at det i morgontimane var kolonnekøyring. Vegtrafikksentralen åtvarar likevel mot snø- og isdekke og redusert sikt med kraftige snøbyer..

NRK - 30 nov. 19 kl. 07:19

Betydelig snøskredfare i nord

Storm fra Nord-Norge og Nordvestlandet, samt noen kraftige snøbyger, gjør at snøskredfaren vil være betydelig i starten av helgen. Den kan også øke til stor snøskredfare mot slutten av helgen i nord, sier Heidi Bache Stranden i Snøskredvarslingen..

NRK - 27 des. 19 kl. 08:31

Stor snøskredfare fra i morgen

Snøskredvarslingen har satt oransje farenivå for snøskred i morgen flere steder i landet i forbindelse med nedbør og stigende temperaturer. Oransje nivå innebærer betydelig snøskredfare, og det kan komme store, naturlig utløste snøskred..

NRK - 11 feb. 20 kl. 10:31

Sjeldent snøvær i Bagdad

Bagdads innbyggere våknet tirsdag til snøvær. Sist det snødde i Bagdad, var i 2008, men det var bare vått slaps. Før det var det nærmere hundre år siden snø la seg i byen.

P4 - 21 feb. 20 kl. 06:39

Over halvparten savner snøen

Mer enn annenhver nordmann savner snøen. Det har vært en uvanlig mild og snøfattig vinter her i landet. Og 55 prosent sier i en undersøkelse Ipsos har gjort for Dagbladet at de gjerne skulle hatt mer snø.

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

TV2: Hagen betalte 10 mill i løsepenger

Tom Hagen skal ha betalt 10 millioner kroner til de antatte kidnapperne for å få et livstegn fra kona Anne-Elisabeth Hagen. Det melder TV2. Betalingen skal ha skjedd hos Kripos dagen etter at Hagen fikk en epost med beskjed om at løsepengekravet var senket fra 9 millioner euro til 5,4 millioner.

P4 - 1 time siden

52 smittede i Oslo

Det er registrert 52 smittetilfeller i Oslo det siste døgnet. Det er en liten nedgang fra i går da 59 personer fikk påvist covid-19. Alle bydelene i hovedstaden har nå så mange smittede at de regnes som røde..

P4 - 1 time siden

Kirken advarer mot sprit og ild

Den norske Kirke advarer mot å tenne lys rett etter å ha brukt håndsprit. Advarselen kommer etter at en kvinne fikk brannskader på en hånd under en konfirmasjonssamling tidligere denne måneden, melder Vårt Land. En kirkeverge opplyser til avisen at heldigvis tok ikke noe annet fyr..

P4 - 1 time siden

109 i karantene etter bryllup

Seks personer er bekreftet smittet av koronaviruset etter et bryllup i Lillestrøm sist helg. 109 personer er satt i karantene, opplyser Alna Bydel i Oslo der mange av de berørte bor. Bydelsoverlegen opplyser at de jobber med å teste alle, og utelukker ikke at antallet smittede kan øke..

P4 - 1 time siden

Minerotte hedret med medalje

For kanskje første gang har en afrikansk pungrotte blitt hedret med gullmedalje. Rotten Magawa har fått pris for heltemodig og livreddende innsats i Kambodsja der den sporer opp landminer. I løpet av sin karriere har rotten snust seg fram til 39 landminer og 28 ulike udetonerte sprenglegemer, melder AFP.

P4 - 1 time siden

Fortsatt karanteneplikt for hyttebesøk

Regjeringen vil ikke oppheve karanteneplikten for nordmenn som drar på hytta i Sverige. Det selv om Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet mener det er forsvarlig å la hytteeiere slippe karantene, så lenge de ikke har kontakt med andre mens de er på hytta i Sverige. Et annet krav er at formålet med reisen ikke primært skal være fritidsreise, men å utføre nødvendige tilsyn med eiendom, melder Aftenposten.

P4 - 2 timer siden

Veltede trær og mye vann

Uvær i natt har har ført til mange veltede trær og mye vann på veiene i Oslo og Viken. Vegtrafikksentralen opplyser at det er verst i Follo, Oslo og Øvre Romerike og de ber folk kjøre forsiktig. I Oslo falt et stort tre over ring 3 ved Radiumhospitalet i natt og blokkerte begge kjørefelt i vestgående retning..

P4 - 2 timer siden

Busstreik er trappet opp

I dag trappes busstreiken opp så ytterligere 4500 bussjåfører i sju fylker er tatt ut i streik. Det betyr at til sammen nesten 8500 bussjåfører er parkert. Fellesforbundet reagerer på at lønnsforskjellen mellom bussjåførene og industrien øker, og de mener også arbeidstiden er uansvarlig.

P4 - 2 timer siden

Person til sykehus etter boligbrann

En person er kjørt til sykehus etter å ha fått i seg røyk i en boligbrann i Jevnaker i natt. Det var full fyr i boligen da nødetatene kom til stedet, og mye vind gjorde at Sør-Øst politidistrikt valgte å evakuere nabohuset også. Brannvesenet klarte å hindre brannen fra å spre seg, men boligen ble totalødelagt..

P4 - 2 timer siden

Har bestemt seg for ny høyesterettsdommer

Donald Trump skal ha bestemt seg for hvem han vil ha som ny høyesterettsdommer etter at liberale Ruth Bader Ginsburg døde forrige uke. Den amerikanske presidenten har vært tydelig på at ny dommer skal være innsatt før valget, og nå melder flere amerikanske medier at han har valgt konservative Amy Coney Barrett. Trump har så langt verken bekreftet eller avkreftet dette.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt