P4 > Nyheter

Fredag, 14 August, 10:13

P4 - 15 nov. 19 kl. 11:39

Moskva svarer på benåding

Moskva vil svare på Litauens benåding av to spiondømte russere på morgenen i dag.
Det melder nyhetsbyrået AFP.
Dermed ligger alt til rette for at Frode Berg som er dømt til 14 års fengsel for spionasje i Russland kan settes fri.
Han er en del av en fangeutveksling med to litauere.
Litauens president kaller inn til pressekonferanse om saken kvart på to i ettermiddag..
Les mer på P4


Les mer om:
Litauens, AFP, Frode Berg, Russland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Moskva, svarer, benåding
NRK - 15 nov. 19 kl. 11:29

Moskva svarer på Litauens benåding

Moskva vil svare på Litauens benådning av russiske spioner på samme måte. Det melder AFP. Tidligere i dag ble det kjent at den litauiske presidenten har benådet to spiondømte russere, og dermed åpnet for å utlevere de i bytte mot Frode Berg..

VG - 25 okt. 19 kl. 12:40

Lavrov i Kirkenes: Frode Berg har søkt om benåding. Svaret kommer snart.

Utenriksminister Sergei Lavrov gikk langt i å love en snarlig benåding av Frode Berg, da han snakket til pressen i Kirkenes fredag..

NRK - 24 okt. 19 kl. 11:37

Anbefaler benåding av Frode Berg

Ein russisk kommisjon anbefaler at Russlands president Vladimir Putin benådar Frode Berg, skriv Reuters, som siterer Interfax. Berg blei arrestert i Moskva i desember 2017, mistenkt for spionasje. Han blei kjent skuldig og dømt til fengsel i 14 år..

NRK - 17 okt. 19 kl. 16:52

Berg ber om benådning

De russiske advokatene har levert inn søknad om benåding. Advokat Ilja Novikov bekrefter overfor NRK at benådningssøknaden er levert i dag. Han vil ikke kommentere en evt avtale om utveksling eller andre spørsmål..

P4 - 11 aug. 20 kl. 06:39

Dømt aksjemegler benådet

En dømt aksjemegler er benådet og slipper å sone en straff på tre års ubetinget fengsel for utroskap og brudd på ligningsloven. En menneskelig svikt førte til at påtalemakten brukte fem og et halvt år på å innkalle mannen til soning. På grunn av tidsbruken søkte mannen om benåding og fikk dette innvilget, skriver Dagens Næringsliv.

NRK - 17 okt. 19 kl. 16:52

Ber om benådning for Berg

De russiske advokatene har levert inn søknad om benåding, ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax. Bergs russiske advokat bekrefter opplysningene overfor Russlands nyhetsbyrå TASS..

VG - 06 nov. 19 kl. 11:31

Reuters: Har mottatt anmodning om benåding av Frode Berg

Russiske myndigheter har fått en formell benådingsanmodning fra Frode Berg..

NRK - 24 okt. 19 kl. 11:37

Føreslår benåding av Frode Berg

Ein russisk kommisjon føreslår at Russlands president Vladimir Putin benådar Frode Berg, skriv Reuters, som siterer Interfax..

VG - 15 nov. 19 kl. 11:55

Russland vil speile Litauens benåding av spioner

Russland vil speile den litauiske benådingen av to russiske spioner, bekrefter Sergei Naryshkin, sjefen for den russiske utenlandsetteretningen..

VG - 15 nov. 19 kl. 11:55

Russisk etterretningssjef sier de trolig vil benåde spiondømte fanger

Sjefen for den russiske utenlandsetterretningen, Sergei Naryshkin, sier Moskva vil gjengjelde Litauens benådning av to spiondømte russere..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Ingen positive prøver etter massetest

Trondheim kommune har nå fått tilbake prøvesvarene fra de 440 som testet seg for koronasmitte i går. Alle var negative. 1108 venter fortsatt på å bli testet.

P4 - 15 minutter siden

Tegnell vil likevel vurdere munnbind

Hvis situasjonen i Sverige endres kan det bli aktuelt å anbefale munnbind. Til SVT sier statsepdemiolog Anders Tegnell at hvis det kommer ny kunnskap eller mye trengsel kan munnbind være et supplement. Tegnell har tidligere advart om at bruk av munnbind kan gi falsk trygghet..

P4 - 15 minutter siden

Oppsving i hyttesalget

Hyttesalget opplever nå en oppsving. I årets andre kvartal ble det omsatt nær 10 prosent flere fritidsboliger i fritt salg, sammenlignet med samme tid i fjor. Totalt ble det omsatt 3.

P4 - 30 minutter siden

Brann-spiller har fått koronavirus

Brann-spiller Gilli Rolantsson har fått påvist koronasmitte. Det skriver Brann på sin hjemmeside. Fotballspilleren fra Førøyene har vært i karantene etter å ha vært i nærkontakt med en virussmittet person, og fikk nylig symptomer.

P4 - 45 minutter siden

Nedgang for Finlands økonomi

Finlands økonomi fortsetter å krympe. Brutto nasjonalprodukt krympet med 3,2 i andre kvartal sammenlignet med første, viser tall den finske Statistikksentralen la frem i dag. Også Danmark la frem tall i dag som viser historisk fall i samme periode med en nedgang på 7,4 prosent.

P4 - 30 minutter siden

Tre smittet og 72 i karantene på Lillehammer

Tre personer tilknyttet idrettsmiljøet på NTG Lillehammer har testet positivt for koronasmitte. 72 personer, 61 ungdommer og 11 voksne, er satt i karantene. Den første personen ble bekreftet smittet tirsdag.

P4 - 30 minutter siden

Innvandrerne faller utenfor

Rekordmange innvandrere står uten jobb. 13,7 prosent av innvandrere var arbeidsledige i mai - det er mer enn en dobling på tre måneder. Til sammenlikning var arbeidsledigheten blant resten av befolkningen 4,9 prosent på samme tidspunkt, viser tall Klassekampen har hentet fra SSB..

P4 - 1 time siden

Ba aldri om risikovurdering av cruisetrafikk

Folkehelseinstituttet risikovurderte aldri cruisetrafikken langs norskekysten før den ble gjenåpnet i sommer. Årsaken er at instituttet aldri ble spurt av Helsedepartementet om å gjøre en vurdering, melder NRK. Helseminister Bent Høie sier Norge befant seg i en annen situasjon i sommer, og mente erfaringen fra gjenåpningen for cruise rundt Svalbard var tilstrekkelig.

P4 - 1 time siden

19.000 lynnedslag på Østlandet

Tordenværet på Østlandet ble mer omfattende enn varslet. Meteorologisk institutt opplyser nå at det ble registrert hele 19.000 lynnedslag fra i går kveld til i natt.

P4 - 1 time siden

Kraftig fall for økonomien i Danmark

Den danske økonomien er i rekordstort fall. Økonomien krympet med 7,4 prosent i andre kvartal sammenlignet med første. Det er det største fallet siden landet begynte å føre kvartalsoversikt på 1990-tallet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt