P4 > Nyheter

Sunday, 19 January, 05:46

P4 - 15 Nov 19 kl. 11:39

Moskva svarer på benåding

Moskva vil svare på Litauens benåding av to spiondømte russere på morgenen i dag.
Det melder nyhetsbyrået AFP.
Dermed ligger alt til rette for at Frode Berg som er dømt til 14 års fengsel for spionasje i Russland kan settes fri.
Han er en del av en fangeutveksling med to litauere.
Litauens president kaller inn til pressekonferanse om saken kvart på to i ettermiddag..
Les mer på P4


Les mer om:
Litauens, AFP, Frode Berg, Russland

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Moskva, svarer, benåding
NRK - 15 Nov 19 kl. 11:29

Moskva svarer på Litauens benåding

Moskva vil svare på Litauens benådning av russiske spioner på samme måte. Det melder AFP. Tidligere i dag ble det kjent at den litauiske presidenten har benådet to spiondømte russere, og dermed åpnet for å utlevere de i bytte mot Frode Berg..

VG - 25 Oct 19 kl. 12:40

Lavrov i Kirkenes: Frode Berg har søkt om benåding. Svaret kommer snart.

Utenriksminister Sergei Lavrov gikk langt i å love en snarlig benåding av Frode Berg, da han snakket til pressen i Kirkenes fredag..

NRK - 24 Oct 19 kl. 11:37

Anbefaler benåding av Frode Berg

Ein russisk kommisjon anbefaler at Russlands president Vladimir Putin benådar Frode Berg, skriv Reuters, som siterer Interfax. Berg blei arrestert i Moskva i desember 2017, mistenkt for spionasje. Han blei kjent skuldig og dømt til fengsel i 14 år..

NRK - 17 Oct 19 kl. 16:52

Berg ber om benådning

De russiske advokatene har levert inn søknad om benåding. Advokat Ilja Novikov bekrefter overfor NRK at benådningssøknaden er levert i dag. Han vil ikke kommentere en evt avtale om utveksling eller andre spørsmål..

NRK - 17 Oct 19 kl. 16:52

Ber om benådning for Berg

De russiske advokatene har levert inn søknad om benåding, ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax. Bergs russiske advokat bekrefter opplysningene overfor Russlands nyhetsbyrå TASS..

VG - 06 Nov 19 kl. 11:31

Reuters: Har mottatt anmodning om benåding av Frode Berg

Russiske myndigheter har fått en formell benådingsanmodning fra Frode Berg..

NRK - 24 Oct 19 kl. 11:37

Føreslår benåding av Frode Berg

Ein russisk kommisjon føreslår at Russlands president Vladimir Putin benådar Frode Berg, skriv Reuters, som siterer Interfax..

VG - 15 Nov 19 kl. 11:55

Russland vil speile Litauens benåding av spioner

Russland vil speile den litauiske benådingen av to russiske spioner, bekrefter Sergei Naryshkin, sjefen for den russiske utenlandsetteretningen..

VG - 15 Nov 19 kl. 11:55

Russisk etterretningssjef sier de trolig vil benåde spiondømte fanger

Sjefen for den russiske utenlandsetterretningen, Sergei Naryshkin, sier Moskva vil gjengjelde Litauens benådning av to spiondømte russere..

Dagbladet - 24 Oct 19 kl. 12:00

Russisk kommisjon anbefaler benådning

En russisk kommisjon anbefaler at president Vladimir Putin benåder norske Frode Berg, som har sittet fengslet siden han ble pågrepet i Moskva for snart to år siden..

Fler nyheter fra P4

P4 - 6 timer siden

Minst 60 drept i rakettangrep

Minst 60 soldater er drept i et rakettangrep mot en militærbase i Jemen. Det melder lokale medier. Ifølge myndighetene i landet står den sjiamuslimske Houthi-bevegelsen bak angrepet.

P4 - 7 timer siden

Nordmenn i toppen for bruk og kast

Normenn er verstinger i bruk og kast. Norge har det femte høyeste materialforbruket i verden i følge bærekraftindeksen. Norge er rangert som nummer 157 av 163 land når det kommer til bærekraft, skriver ABC Nyheter.

P4 - 7 timer siden

200 skadet i demonstrasjon

Over 200 personer er skadet og flere av dem sendt til sykehus etter sammenstøt mellom demonstranter og politi i Beirut i Libanon. Det melder Røde Kors. Forsøkene på å danne en regjering i landet har ikke lykkes, og derfor er demonstrantene frustrerte.

P4 - 7 timer siden

Tatt med eksplosiver - risikrerer seks år fengsel

En 44 år gammel mann ble pågrepet i Karl Johan med falsk politiskilt og to bombelignende gjenstander i en ryggsekk. Politiet fant ytterligere en eksplosiv enhet i mannen hjem i tillegg til våpen og fyrverkerirør. Mannen risikerer seks år i fengsel for grov befatning med eksplosiver skriver ABC Nyheter.

P4 - 8 timer siden

Dale: -Ingenting feil med denne saken

-Det er ingenting feil med Frps moralske kompass. Det sier Frp-statsråd Jon Georg Dale, som nå går ut mot andre partier som har kritisert Frp for å ha sagt fra at de ikke ønsker å hente den IS-siktede kvinnen hjem til Norge. Dale er kjent som en av de mest regjeringslojale i Frp.

P4 - 8 timer siden

Klimaforsker bekymret over norsk vinter

Lite eller ingen snø og plussgrader skaper bekymring i Metereologisk Institutt. I store deler av Sør-Norge har det så langt vært en av de varmeste januarmånedene noensinne. Forsker Kjetil Isaksen er bekymret og sier til ABC-Nyheter at ting går raskere enn man så for seg for ti, tjue år siden..

P4 - 9 timer siden

Mann ranet av seks personer

En mann ble ranet og fratatt penger av seks personer i Trondheim sentrum i kveld. Mannen ble utsatt for vold, men skal være uskadd. Seks personer er pågrepet.

P4 - 8 timer siden

-IS-siktet kvinne må betale selv

Den IS-siktede kvinnen som er hentet hjem fra Syria må betale utgiftene for hjemreisen selv. Det bekrefter utenriksminister Ine Eriksen Søreide til NRK. UD har ikke oversikt over hvor mye hjemhentingen har kostet..

P4 - 9 timer siden

Politiet måtte bruke elektrosjokkvåpen

Politiet måtte ty til elekstrosjokkvåpen mot en mann i 50-årene i Tromsø etter at han viste truende adferd. Mannen ville ikke høre på politiet og truet dem med tapetkniv. Derfor måtte de uskadeliggjøre mannen med våpenet..

P4 - 10 timer siden

Skyteepisode i Stockholm

To personer, en mann og en kvinne er skutt på en bensinstasjon i Stockholm i Sverige. Ifølge Aftonbladet skal mannen ha blitt truffet i hodet. Det skal være en konflikt mellom to grupper som er bakgrunnen til skytingen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt