P4 > Nyheter

Saturday, 23 June, 13:58

P4 - 04 Jun 17 kl. 12:25

Mobbeofre har høyere risiko for selvskading

Unge som blir mobbet har høyere risiko for alvorlig selvskading og selvmordsforsøk.
Det viser en ny studie som er utført blant nesten 9000 ungdom i Nord-Trøndelag.
Ungdom som har opplevd mobbing, ensomhet, angst og depresjon har opp mot fire ganger høyere risiko enn andre ungdommer.
Professor i psykisk helse ved Nord Universitet, Ottar Bjerkeset, sier vi må være oppmerksomme på de som har det vanskelig..
Les mer på P4


Les mer om:
Nord-Trøndelag, Nord Universitet, Bjerkeset

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mobbeofrehar , høyere, risiko, for, selvskading
Dagbladet - 07 Aug 17 kl. 01:53

- Mobbingen har gjort meg sterkere

Mobbeofre har fire ganger høyere risiko for selvskading. Vegard (24) forsøkte å ta sitt eget liv i sjetteklasse..

NRK - 16 Feb 17 kl. 15:40

Høyere risiko med aksjer

Regjeringen foreslår for Stortinget å øke aksjeandelen i fondet til 70 prosent. – Aksjer har høyere avkastning enn obligasjoner, men også høyere risiko, sier Siv Jensen..

Hegnar.no - 01 Apr 17 kl. 10:29

- Høyere risiko ved boligsalg «off market»

Seksjonssjef Anne-Kari Tuv i Finanstilsynet mener det er høyere risiko for at tilliten til eiendomsmeglernes råd svekkes når de har håp om videresalgsoppdrag..

Hegnar.no - 04 Feb 18 kl. 11:34

Høyere risiko for utforkjøring med firehjulstrekk enn tohjulstrekk

Biler med firehjulstrekk har høyere risiko for utforkjøring på glatt underlag enn andre biler, melder NAF. .

P4 - 16 Aug 17 kl. 17:32

Innvandrere større risiko for diabetes

Personer med innvandrerbakgrunn har mye høyere risiko for å utvikle diabetes type 2 enn etnisk norske. Det viser en ny rapport fra Diabetesforbundet. Kvinner med pakistansk bakgrunn har for eksempel mellom 85 og 90 prosent risiko for å utvikle sykdommen.

P4 - 26 Oct 17 kl. 05:24

Tynne kan få tidligere overgangsalder

Å være for tynn kan føre til tidligere overgangsalder. Det viser en amerikansk studie publisert i det medisinske tidsskriftet Human Reproduction i dag. Sammenlignet med normalvektige kvinner, hadde kvinner med en BMI under 18,5 ved 35-årsalder 59 prosent høyere risiko for tidlig overgangsalder.

NRK - 16 May 17 kl. 16:12

Mobbeofre kan søke om oppreising

Det bør opprettes en egen oppreisningsordning for mobbeofre i tilfeller der skolene har sviktet i oppfølging, mener en samlet utdanningskomite på Stortinget. Utdanningsdepartementet skal nå vurdere nærmere hvordan ordningen skal innrettes..

P4 - 06 May 17 kl. 11:52

- Sterkt økt risiko for ulykke med firehjulstrekk

Biler med firehjulsdrift har opptil 40 prosent høyere risiko for alvorlige ulykker på is eller snø. Det viser en ny svensk studie. NRK skriver om studien som viser at firhjulsdrift maskerer det glatte underlaget og gjør at føreren ikke forstår hvor glatt det er og dermed ikke klarer å avpasse farten etter forholdene.

P4 - 16 May 17 kl. 17:34

Vil la mobbeofre søke oppresining

Stortinget vil la mobbeofre søke om oppreisning. Ordningen bør opprettes i tilfeller der skolene har sviktet i oppfølgingen, mener en samlet utdanningskomité på Stortinget. Utdanningsdepartementet skal nå vurdere nærmere hvordan ordningen skal innrettes..

P4 - 18 May 17 kl. 07:24

Kan ikke være tjukk og sunn

Det går ikke an å være både sunn og overvektig. Det slår en ny omfattende studie fra England fast ifølge Dagbladet. Den slår dermed også i hjel myten om at man kan være begge deler.

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Mye dyrere øl i Norge

Øl koster mellom 53 og 200 prosent mer på Vinmonopolet i Norge enn på Systembolaget i Sverige..

P4 - 30 minutter siden

Opphevet alkoholforbud

Det er lov å drikke alkohol på Unge Høyres landsmøte nå i helgen..

P4 - 1 time siden

20 år siden mirakelet i Marseille

I dag, St.Hans aften er det 20 år siden Norge slo Brasil i fotball-VM..

P4 - 1 time siden

Unge Høyre vil legalisere noen stoffer

Unge Høyre ønsker å legalisere lettere narkotiske stoffer. Det ble klart på ungdomspartiets landsmøte på Gardermoen i ettermiddag. Samtidig stemte landsmøtet, med to stemmers margin, ned et forslag om å legalisere all narkotika.

P4 - 1 time siden

Drapssiktet samarbeider med politiet

Mannen som er siktet for drapet på Marie-Louise Bendiktsen i Sjøvegan i Troms i 1998, vil samarbeide og la seg avhøre av politiet. Hans forsvarer, Thomas Hansen, sier til NRK at mannen håper å bli sjekket ut av saken så fort som mulig. Det var onsdag denne uken at den utenlandske statsborgeren ble pågrepet for drapet, da han ankom Oslo lufthavn.

P4 - 1 time siden

Flere sauer funnet døde

Flere sauer er nå funnet døde etter ulveangrep nord i Østerdalen. Siden i går kveld er 23 sauer tatt av ulv i Rendalen, skriver Østlendingen. Dermed er over 150 sauer bekreftet drept av ulv den siste tiden.

P4 - 1 time siden

- Ikke tegn til skudd

Det er ikke tegn til at det ble avfyrt skudd da politisjasjonen på Stovner i Oslo ble utsatt for hærverk i natt. En mann ble pågrepet, og politiet fant et våpen og skarp ammunisjon ikke langt fra ham. Et vindu og et overvåkingskamera ble ødelagt, men ingen personer ble skadd..

P4 - 1 time siden

Demonstrasjoner to år etter Brexit-avstemningen

Det er nå i ettermiddag store demonstrasjoner i London, på dagen to år etter at britene stemte for utmelding fra EU. Innen 29. mars neste år skal Storbritannia være være utmeldt av unionen..

P4 - 2 timer siden

Bensinstasjonen ranet

En mann er pågrepet etter at en bensinstasjon på Minnesund i Askershus ble ranet i formiddag. Gjerningsmannen skal ifølge politiet ha truet betjeningen med et stikkvåpen. Det er usikkert om han fikk med seg noe penger.

P4 - 2 timer siden

Tiltalt for drapsforsøk

En mann må neste uke møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha forsøkt å drepe samboeren på en balkong på Torshov. Ifølge tiltalen skal mannen i 40-årene har brukt vold mot kvinnen, og ha forsøkt å løfte eller fra henne over rekkverket. Han er også tiltalt for drapstrusler mot en nabo som grep inn.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt