P4 > Nyheter

Tuesday, 12 December, 22:59

P4 - 04 Jun 17 kl. 12:25

Mobbeofre har høyere risiko for selvskading

Unge som blir mobbet har høyere risiko for alvorlig selvskading og selvmordsforsøk.
Det viser en ny studie som er utført blant nesten 9000 ungdom i Nord-Trøndelag.
Ungdom som har opplevd mobbing, ensomhet, angst og depresjon har opp mot fire ganger høyere risiko enn andre ungdommer.
Professor i psykisk helse ved Nord Universitet, Ottar Bjerkeset, sier vi må være oppmerksomme på de som har det vanskelig..
Les mer på P4


Les mer om:
Nord-Trøndelag, Nord Universitet, Bjerkeset

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mobbeofrehar , høyere, risiko, for, selvskading
Dagbladet - 07 Aug 17 kl. 01:53

- Mobbingen har gjort meg sterkere

Mobbeofre har fire ganger høyere risiko for selvskading. Vegard (24) forsøkte å ta sitt eget liv i sjetteklasse..

NRK - 16 Feb 17 kl. 15:40

Høyere risiko med aksjer

Regjeringen foreslår for Stortinget å øke aksjeandelen i fondet til 70 prosent. – Aksjer har høyere avkastning enn obligasjoner, men også høyere risiko, sier Siv Jensen..

Hegnar.no - 01 Apr 17 kl. 10:29

- Høyere risiko ved boligsalg «off market»

Seksjonssjef Anne-Kari Tuv i Finanstilsynet mener det er høyere risiko for at tilliten til eiendomsmeglernes råd svekkes når de har håp om videresalgsoppdrag..

P4 - 16 Aug 17 kl. 17:32

Innvandrere større risiko for diabetes

Personer med innvandrerbakgrunn har mye høyere risiko for å utvikle diabetes type 2 enn etnisk norske. Det viser en ny rapport fra Diabetesforbundet. Kvinner med pakistansk bakgrunn har for eksempel mellom 85 og 90 prosent risiko for å utvikle sykdommen.

P4 - 26 Oct 17 kl. 05:24

Tynne kan få tidligere overgangsalder

Å være for tynn kan føre til tidligere overgangsalder. Det viser en amerikansk studie publisert i det medisinske tidsskriftet Human Reproduction i dag. Sammenlignet med normalvektige kvinner, hadde kvinner med en BMI under 18,5 ved 35-årsalder 59 prosent høyere risiko for tidlig overgangsalder.

NRK - 16 May 17 kl. 16:12

Mobbeofre kan søke om oppreising

Det bør opprettes en egen oppreisningsordning for mobbeofre i tilfeller der skolene har sviktet i oppfølging, mener en samlet utdanningskomite på Stortinget. Utdanningsdepartementet skal nå vurdere nærmere hvordan ordningen skal innrettes..

P4 - 06 May 17 kl. 11:52

- Sterkt økt risiko for ulykke med firehjulstrekk

Biler med firehjulsdrift har opptil 40 prosent høyere risiko for alvorlige ulykker på is eller snø. Det viser en ny svensk studie. NRK skriver om studien som viser at firhjulsdrift maskerer det glatte underlaget og gjør at føreren ikke forstår hvor glatt det er og dermed ikke klarer å avpasse farten etter forholdene.

P4 - 18 May 17 kl. 07:24

Kan ikke være tjukk og sunn

Det går ikke an å være både sunn og overvektig. Det slår en ny omfattende studie fra England fast ifølge Dagbladet. Den slår dermed også i hjel myten om at man kan være begge deler.

P4 - 16 May 17 kl. 17:34

Vil la mobbeofre søke oppresining

Stortinget vil la mobbeofre søke om oppreisning. Ordningen bør opprettes i tilfeller der skolene har sviktet i oppfølgingen, mener en samlet utdanningskomité på Stortinget. Utdanningsdepartementet skal nå vurdere nærmere hvordan ordningen skal innrettes..

Hegnar.no - 01 Nov 17 kl. 12:23

- Ikke dropp frokosten!

Nyere forskning viser at de som dropper frokost har klart høyere risiko for hjertesykdom og diabetes..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Vestfoldbanen stengt

Vestfoldbanen er stengt for trafikk mellom Sandefjord og Larvik. Årsaken er en feil på sporet. Det jobbes med å utbedre feilen, men det er usikkert hvor lang tid det vil ta..

P4 - 1 time siden

Ny voldshendelse på Furuset

Flere ungdommer har igjen vært involvert i en slåsskamp på Furuset i Oslo i kveld, dagen etter at en ung mann ble knivstukket. Politiet melder at en person blir sjekket av ambulanse, og at det nå sikres spor fra åstedet. To personer er siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen i går.

P4 - 1 time siden

Over 700 dansere mot trakassering

Også 700 dansere i Norge går nå ut med et opprop mot seksuell trakassering og overgrep i bransjen. Under emneknaggen når dansen stopper forteller flere om overgrep, ydmykelser og nedlatende kommentarer. Danserne sier i oppropet at de er i en ekstra sårbar situasjon fordi de bruker kroppen i både utdannelsen og arbeidslivet..

P4 - 1 time siden

- Flyktninger utsettes for tortur, vold og drap

Strandede flyktninger og migranter utsettes for tortur og overgrep i interneringsleirer i Libya. Det hevder Amnesty International i en ny rapport. I rapporten hevde det at overgrepene utføres av myndigheter, menneskesmuglere og væpnede militser.

P4 - 1 time siden

Minst 32 omkom i massiv trafikkulykke i Kenya

Minst 32 mennesker har mistet livet i en trafikkulykke vest i Kenya. Ulykken skjedde da en lastebilsjåfør som flyktet fra politiet mistet kontrollen og kolliderte med en buss. Totalt var 13 kjøretøy involvert i ulykken, og dødstallet er ventet å stige..

P4 - 2 timer siden

Dømt for overgrep mot barnebarn

En mann i 60-årene er i Alta tingrett dømt til fem års fengsel for overgrep mot sine egne barnebarn. Jentene var tre og fem år da overgrepene skjedde, i følge iFinnmark. Mannen anket dommen på stedet.

P4 - 2 timer siden

Advokatfirma får kritikk for gratulasjon

Advokatfirmaet Sylte får kritikk etter at de på Facebook nylig gratulerte en klient med frifinnelse i en voldtektssak. Advokaten som bistår kvinnen sier til NRK at innlegget er belastende, og reagerer på at det gratuleres i en sak av så alvor karakter. Advokatfirmaet har nå slettet innlegget på grunn av debatten som oppsto i kommentarfeltet..

P4 - 2 timer siden

Ankom valglokale på hest

Den omdiskuterte republikaneren Roy Moore ankom i dag valglokalet i Alabama på en hest. Alabama skal velge ny senator, og det knyttes stor spenning om Moore, som er beskyldt for å ha forgrepet seg på flere jenter, blir valgt. Flere partifeller har bedt Moore trekke seg, men USAs president Donald Trump har gitt politikeren sin fulle støtte..

P4 - 3 timer siden

Pedofile har egen vennegruppe med barn

Norske og utenlandske pedofile har opprettet en egen chattegruppe på nettet, der de har utstrakt kontakt med barn. I chatteforumet inviteres barn ned i 10-årsalderen, der det snakkes og utveksles seksualiserte tegninger av småjenter, skriver NRK. Ifølge de pedofile vet barna at de er pedofil.

P4 - 3 timer siden

To til sykehus etter bilulykke

To menn er fraktet til sykehus etter at bilen de satt i kjørte av veien og havnet i elven i Drangedal i Telemark i kveld. Skadeomfanget er ukjent. Bilen skal ha fått store skader, og måtte taues opp av elva..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt