P4 > Nyheter

Wednesday, 12 December, 07:10

P4 - 04 Jun 17 kl. 12:25

Mobbeofre har høyere risiko for selvskading

Unge som blir mobbet har høyere risiko for alvorlig selvskading og selvmordsforsøk.
Det viser en ny studie som er utført blant nesten 9000 ungdom i Nord-Trøndelag.
Ungdom som har opplevd mobbing, ensomhet, angst og depresjon har opp mot fire ganger høyere risiko enn andre ungdommer.
Professor i psykisk helse ved Nord Universitet, Ottar Bjerkeset, sier vi må være oppmerksomme på de som har det vanskelig..
Les mer på P4


Les mer om:
Nord-Trøndelag, Nord Universitet, Bjerkeset

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mobbeofrehar , høyere, risiko, for, selvskading
Dagbladet - 07 Aug 17 kl. 01:53

- Mobbingen har gjort meg sterkere

Mobbeofre har fire ganger høyere risiko for selvskading. Vegard (24) forsøkte å ta sitt eget liv i sjetteklasse..

NRK - 16 Feb 17 kl. 15:40

Høyere risiko med aksjer

Regjeringen foreslår for Stortinget å øke aksjeandelen i fondet til 70 prosent. – Aksjer har høyere avkastning enn obligasjoner, men også høyere risiko, sier Siv Jensen..

Hegnar.no - 01 Apr 17 kl. 10:29

- Høyere risiko ved boligsalg «off market»

Seksjonssjef Anne-Kari Tuv i Finanstilsynet mener det er høyere risiko for at tilliten til eiendomsmeglernes råd svekkes når de har håp om videresalgsoppdrag..

Hegnar.no - 04 Feb 18 kl. 11:34

Høyere risiko for utforkjøring med firehjulstrekk enn tohjulstrekk

Biler med firehjulstrekk har høyere risiko for utforkjøring på glatt underlag enn andre biler, melder NAF. .

P4 - 16 Aug 17 kl. 17:32

Innvandrere større risiko for diabetes

Personer med innvandrerbakgrunn har mye høyere risiko for å utvikle diabetes type 2 enn etnisk norske. Det viser en ny rapport fra Diabetesforbundet. Kvinner med pakistansk bakgrunn har for eksempel mellom 85 og 90 prosent risiko for å utvikle sykdommen.

P4 - 26 Oct 17 kl. 05:24

Tynne kan få tidligere overgangsalder

Å være for tynn kan føre til tidligere overgangsalder. Det viser en amerikansk studie publisert i det medisinske tidsskriftet Human Reproduction i dag. Sammenlignet med normalvektige kvinner, hadde kvinner med en BMI under 18,5 ved 35-årsalder 59 prosent høyere risiko for tidlig overgangsalder.

NRK - 16 May 17 kl. 16:12

Mobbeofre kan søke om oppreising

Det bør opprettes en egen oppreisningsordning for mobbeofre i tilfeller der skolene har sviktet i oppfølging, mener en samlet utdanningskomite på Stortinget. Utdanningsdepartementet skal nå vurdere nærmere hvordan ordningen skal innrettes..

P4 - 06 May 17 kl. 11:52

- Sterkt økt risiko for ulykke med firehjulstrekk

Biler med firehjulsdrift har opptil 40 prosent høyere risiko for alvorlige ulykker på is eller snø. Det viser en ny svensk studie. NRK skriver om studien som viser at firhjulsdrift maskerer det glatte underlaget og gjør at føreren ikke forstår hvor glatt det er og dermed ikke klarer å avpasse farten etter forholdene.

P4 - 16 May 17 kl. 17:34

Vil la mobbeofre søke oppresining

Stortinget vil la mobbeofre søke om oppreisning. Ordningen bør opprettes i tilfeller der skolene har sviktet i oppfølgingen, mener en samlet utdanningskomité på Stortinget. Utdanningsdepartementet skal nå vurdere nærmere hvordan ordningen skal innrettes..

P4 - 18 May 17 kl. 07:24

Kan ikke være tjukk og sunn

Det går ikke an å være både sunn og overvektig. Det slår en ny omfattende studie fra England fast ifølge Dagbladet. Den slår dermed også i hjel myten om at man kan være begge deler.

Fler nyheter fra P4

P4 - 11 Jul 18 kl. 14:29

KS: - Avhjelp mangelen på husdyrfôr nå

Kommunesektorens organisasjon, KS, støtter tiltakene som nå settes i gang for å avhjelpe mangelen på husdyrfôr og oppfordrer kommunene til å bidra i arbeidet. Samtidig oppfordrer de regjeringen til å etablere effektive tiltak for å sikre at gårdbrukere som opplever avlingssvikt, eller som stiller opp for andre, ikke lider økonomiske tap som følge av dette..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:51

Grotte-dramaet: - Guttene svømte under vann i en halvtime

- Enormt komplisert oppdrag..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:49

Hetebølgen fortsetter

Det blir fortsatt varmt, både i sør og i nord, også de neste ti dagene. De virkelig høye temperaturene vil vi få på Østlandet, dels Vestlandet og i Trøndelag. På det sentrale Østlandet ventes det temperaturer over 30 grader.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:59

Lavprisbutikkene øker

Lavprisbutikkene Rema 1000, Coop Extra og Kiwi øker sine markedsandeler. En fersk rapport fra analysebyrået Nielsen viser at Rema 1000 og Coop Extra vokste mest, med 0,5 prosent. Meny og Coop Mega mister markedsandeler..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:51

- Vi må unngå masseslakt av dyr

Opposisjonen frykter ny smørkrise.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:22

Svenske postansatte isolert på sykehus

De to svenske postansatte, som i natt ble skadet etter at noe lekket ut fra en pakke, er lagt i isolat på sykehuset, det opplyser politiet i Malmø. Begge de to hadde skader på hendene, og politiets bombegruppe er nå på post-terminalen for å finne årsaken til skadene. Hele terminalen er nå sperret av, og post som er håndtert i løpet av natten er stoppet..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:29

Trump og Merkel skal møtes

USAs president Donald Trump og tysklands forbundskansler Angela Merkel skal i dag ha et møte under NATO-toppmøte i Brussel, det opplyser Det hvite hus. Tidligere i dag gikk Trump hardt ut og sa at Tyskland er totalt kontrollert av Russland etter en gassavtale, og kritiserte også landet for å bruke for lite på forsvar..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:48

Advarer mot slakting

Tine og Norsk Landbruksrådgiving ber bønder som rammes av tørke og formangel prøve alt annet før de slakter dyr. Konserndirektør i Tine, Johnny Ødegård, sier til NRK at de fraråder slakt og viser til at det tar tre år å produsere en ny melkeku. I dag sa Agri Analyse til P4-nyhetene at masseslakt vil føre til en meierikrise, med mangel på smør og andre melkeprodukter..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:33

Sjekker overvåkingskameraer

Politiet i Ålesund sjekker nå filmer fra overvåkningskameraer i området der en person ble funnet død i en brennende bil. Politiet fikk melding om bilbrannen like etter klokka 07 i morges og prøver nå å finne ut hva som har skjedd..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:26

Demonstrerer etter Zschäpe-dom

Det er varslet demonstrasjoner i flere tyske byer etter dommen mot nynazisten Beate Zschäpe i München i formiddag. Zschäpe ble dømt til livsvarig fengsel og sikring for å ha medvirket til 10 drap som medlem i den nynazistiske gruppen NSU. Rettssaken har vart i fem år og er en av de mest omfattende etter krigen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt