P4 > Nyheter

Saturday, 24 February, 16:35

P4 - 04 Jun 17 kl. 12:25

Mobbeofre har høyere risiko for selvskading

Unge som blir mobbet har høyere risiko for alvorlig selvskading og selvmordsforsøk.
Det viser en ny studie som er utført blant nesten 9000 ungdom i Nord-Trøndelag.
Ungdom som har opplevd mobbing, ensomhet, angst og depresjon har opp mot fire ganger høyere risiko enn andre ungdommer.
Professor i psykisk helse ved Nord Universitet, Ottar Bjerkeset, sier vi må være oppmerksomme på de som har det vanskelig..
Les mer på P4


Les mer om:
Nord-Trøndelag, Nord Universitet, Bjerkeset

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mobbeofrehar , høyere, risiko, for, selvskading
Dagbladet - 07 Aug 17 kl. 01:53

- Mobbingen har gjort meg sterkere

Mobbeofre har fire ganger høyere risiko for selvskading. Vegard (24) forsøkte å ta sitt eget liv i sjetteklasse..

NRK - 16 Feb 17 kl. 15:40

Høyere risiko med aksjer

Regjeringen foreslår for Stortinget å øke aksjeandelen i fondet til 70 prosent. – Aksjer har høyere avkastning enn obligasjoner, men også høyere risiko, sier Siv Jensen..

Hegnar.no - 01 Apr 17 kl. 10:29

- Høyere risiko ved boligsalg «off market»

Seksjonssjef Anne-Kari Tuv i Finanstilsynet mener det er høyere risiko for at tilliten til eiendomsmeglernes råd svekkes når de har håp om videresalgsoppdrag..

Hegnar.no - 04 Feb 18 kl. 11:34

Høyere risiko for utforkjøring med firehjulstrekk enn tohjulstrekk

Biler med firehjulstrekk har høyere risiko for utforkjøring på glatt underlag enn andre biler, melder NAF. .

P4 - 16 Aug 17 kl. 17:32

Innvandrere større risiko for diabetes

Personer med innvandrerbakgrunn har mye høyere risiko for å utvikle diabetes type 2 enn etnisk norske. Det viser en ny rapport fra Diabetesforbundet. Kvinner med pakistansk bakgrunn har for eksempel mellom 85 og 90 prosent risiko for å utvikle sykdommen.

P4 - 26 Oct 17 kl. 05:24

Tynne kan få tidligere overgangsalder

Å være for tynn kan føre til tidligere overgangsalder. Det viser en amerikansk studie publisert i det medisinske tidsskriftet Human Reproduction i dag. Sammenlignet med normalvektige kvinner, hadde kvinner med en BMI under 18,5 ved 35-årsalder 59 prosent høyere risiko for tidlig overgangsalder.

NRK - 16 May 17 kl. 16:12

Mobbeofre kan søke om oppreising

Det bør opprettes en egen oppreisningsordning for mobbeofre i tilfeller der skolene har sviktet i oppfølging, mener en samlet utdanningskomite på Stortinget. Utdanningsdepartementet skal nå vurdere nærmere hvordan ordningen skal innrettes..

P4 - 06 May 17 kl. 11:52

- Sterkt økt risiko for ulykke med firehjulstrekk

Biler med firehjulsdrift har opptil 40 prosent høyere risiko for alvorlige ulykker på is eller snø. Det viser en ny svensk studie. NRK skriver om studien som viser at firhjulsdrift maskerer det glatte underlaget og gjør at føreren ikke forstår hvor glatt det er og dermed ikke klarer å avpasse farten etter forholdene.

P4 - 18 May 17 kl. 07:24

Kan ikke være tjukk og sunn

Det går ikke an å være både sunn og overvektig. Det slår en ny omfattende studie fra England fast ifølge Dagbladet. Den slår dermed også i hjel myten om at man kan være begge deler.

P4 - 16 May 17 kl. 17:34

Vil la mobbeofre søke oppresining

Stortinget vil la mobbeofre søke om oppreisning. Ordningen bør opprettes i tilfeller der skolene har sviktet i oppfølgingen, mener en samlet utdanningskomité på Stortinget. Utdanningsdepartementet skal nå vurdere nærmere hvordan ordningen skal innrettes..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

20-åring ranet i eget hjem

Ingen er så langt pågrepet etter at en mann ble brutalt ranet hjemme hos seg selv i Kvam i Hordaland av maskerte menn i natt. Den 20 år gamle mannen ble slått med jernrør og fikk hjernerystelse da han oppdaget de maskerte mennene i boligen sin. Politiet opplyser til Bergens Tidende at saken er alvorlig og blir høyt prioritert..

P4 - 2 timer siden

Vil ha svar på orkan-dødsfall

Myndighetene på Puerto Rico frykter dødstallene etter orkanen Maria som herjet i september i fjor er mye høyere enn antatt. Det offisielle dødstallet er 64, men rapporter fra blant annet CNN antyder at det kan være snakk om over 1000. Nå har myndighetene bedt forskere ved George Washington University om å se på saken..

P4 - 2 timer siden

Vigra flyplass evakuert

Politiet startet evakuering av Vigra flyplass i Ålesund nå i ettermiddag etter at det ble funnet en mistenkelig pakke på flyplassområdet. Pakken ble funnet på utsiden av flylassen, og politiet ber folk ta kontakt om de kan ha glemt den..

P4 - 3 timer siden

Lunde Pedersen kom ikke til finale

Sverre Lunde Pedersen klarte ikke å ta seg til finalen i fellesstart skøyter i Pyeongchang i dag. Han ble nummer ni i sin semifinale, men bare de åtte beste gikk videre..

P4 - 2 timer siden

Ber statsministeren hjelpe afghansk familie

Advokaten til den afghanske familien som i går ble pågrepet mens de var i kirkeasyl i Fitjar, frykter de skal bli sendt ut av Norge i løpet av helgen. Pastoren i menigheten der de bodde har i en appell i dag bedt statsminister Erna Solberg om hjelp, melder NTB. Både Kirken og flere politikere har reagert på at familien ble hentet ut av kirkeasyl.

P4 - 4 timer siden

Holund krever forklaring på vraking

Hans Christer Holund forstår fortsatt ikke hvorfor han ikke fikk en plass på stafettlaget til langrennsherrene under OL selv om han hadde tatt bronse på tremila. Forklaringen fra landslagstreneren var at de fulgte magefølelsen i laguttaket. Men Holund sier til NRK at han kommer til å ta opp dette etter OL, så alle er enige om kriteriene for uttak før mesterskap..

P4 - 3 timer siden

Ikke tiltalt to år etter tilståelse

En mann i 40-årene er fortsatt ikke tiltalt, to år etter at han tilsto overgrep mot en gutt under 14 år. Han ble avslørt i april 2016 da han ved en feil koblet seg opp mot TVen til naboen og viste sitt eget overgrepsmateriale der. Politiet er fortsatt ikke ferdige med å etterforske saken.

P4 - 5 timer siden

Forsøkte å rane urmaker

To personer forsøkte å rane en urmaker i Porsgrunn i Telemark i formiddag ved å angripe døra med øks. De to var maskerte og hadde på seg sorte hettegensere, og klarte ikke å komme seg inn i butikken. Politiet tror de flyktet fra stedet i to små biler, og ber publikum om tips om saken..

P4 - 5 timer siden

140 raketter avfyrt i Syria

Minst 140 raketter skal ha blitt avfyrt mot opprørskontrollerte Øst-Ghouta i Syria i natt. Det opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights. I følge gruppen ble minst tre sivile drept og 12 såret.

P4 - 6 timer siden

Fortsatt fare for å få influensa

Hvis du trodde du hadde klart deg unna influensa denne vinteren, så er det fare for at du må tro om igjen. Forekomsten av influensa er nemlig fortsatt økende, og Folkehelseinstituttet forventer mange flere syke i ukene som kommer. De anbefaler fortsatt folk å vaksinere seg, fordi utbruddet kan vare i åtte til tolv uker til..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt