NRK > Nyheter

Tuesday, 21 January, 03:13

NRK - 15 Jan 20 kl. 12:53

Mistenker kinesisk spionasje

Tysk påtalemyndighet etterforsker tre personer for spionasje på oppdrag fra Kina. En av dem skal være en tysk tidligere EU-diplomat. De to andre skal ha vært ansatt i et tysk lobbyselskap. Politiet har gjennomført flere razziaer i Tyskland og Belgia..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kina, EU, Tyskland, Belgia

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mistenker, kinesisk, spionasje
NRK - 21 Oct 19 kl. 07:38

Pågrep professor for spionasje

Kina har pågrepet en japansk professor som anklages for spionasje. Minst 13 japanere er pågrepet i Kina siden 2015, anklaget for ulike forholdt, blant annet spionasje..

NRK - 30 Sep 19 kl. 20:55

Siktet for spionasje

Amerikanske myndigheter har siktet en person for spionasje for Kina. Vedkommende, som er amerikansk statsborger, men ikke født i USA, skal ha jobbet som turistguide og gitt hemmeligstemplede opplysninger om USAs sikkerhet, ifølge Reuters..

NRK - 25 Nov 19 kl. 02:27

Bekrefter mulig spionasjeforsøk

Australia etterforsker et mulig kinesisk forsøk på å få en kinesisk-australsk forretningsmann valgt inn i parlamentet. Han varslet om saken og ble funnet død. Anklagene om mulig kinesisk spionasjeforsøk kom fram i programmet «60 Minutes» søndag..

NRK - 07 Nov 19 kl. 00:11

Tre tiltalt for Twitter-spionasje

To tidligere ansatte i Twitter og en tredje mann er tiltalt for spionasje for Saudi-Arabia, melder AFP. De skal ha spionert på Twitter-brukere som har kritisert den saudiske kongefamilien. De spionsiktede møtte i retten i San Fransisco onsdag..

P4 - 20 Oct 19 kl. 19:35

Huawei-grunnlegger advarer Norge

Grunnleggeren av Huawei advarer Norge mot å la press fra USA styre våre valg av teknologi. Tele-teknologi-selskapet Huawei er av USA anklaget for å være et mulig verktøy for kinesisk spionasje. Donald Trump har svartelistet selskapet og pekt det ut som en sikkerhetsrisiko for vesten.

P4 - 19 Dec 19 kl. 08:23

Vy mistenker lokførere for å ha en aksjon

Vy mistenker lokførere for å ha en aksjon på Østfoldbanen. I en intern melding Smaalenes avis har fått tilgang til skriver ledelsen at de mistenker dette fordi de har opplevd en betydelig økning i sykefraværet blant lokomotivførerne i Øst og mindre vilje til å vise fleksibilitet. Kommunikasjonssjef i Vy Åge- Christoffer Lundeby bekrefter dette og sier det vil komme ne avklaring klokken 13 i dag..

Dagbladet - 19 Nov 19 kl. 13:29

Wilma (17) er sporløst forsvunnet - mistenker drap

17 år gamle Wilma har snart vært savnet i en uke. Nå mistenker politiet at hun har blitt drept..

Aftenposten - 16 Oct 19 kl. 10:00

Restaurantanmeldelse: Kinesisk overraskelse i trist kjeller

I en kjeller 15 meter fra turistløypa ligger en kinesisk overraskelse..

E24 - 30 Dec 19 kl. 09:35

Elkem sluker kinesisk silikonprodusent i milliardhandel

Elkem har inngått en avtale om å kjøpe alle aksjene i Polysil, en kinesisk silikonprodusent..

E24 - 11 Nov 19 kl. 20:15

Selskap hevder overvåkningsutstyr er laget i USA – er kinesisk

Aventura Technologies ble anmeldt av det amerikanske justisdepartementet for å ha solgt kinesisk overvåkingsutstyr, og markedsført det som amerikanskprodusert..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Bil kjørte i murvegg i Haugesund

En person er kjørt til sykehus med ukjent skadeomdang etter at en bil med tre personer kjørte inn i en murvegg i Haugesund. Føreren er mindreårig og har ikke førerkort, melder Sør-Vest politidistrikt natt til tirsdag..

NRK - 1 time siden

Mann knivskadd i Lørenskog

En mann oppsøkte legevakta i Lørenskog med knivskader i låret mandag kveld. Mannen er sendt til sykehus. Det er uvisst hvordan han fikk skadene.

NRK - 2 timer siden

KrFs abort-seier står i fare

KrFs gjennomslag for å endre abortloven kan stå i fare nå som Frp er ute. Fremskrittspartiet er ikke lenger bundet av Granavolden-plattformen og ingenting hindrer dem nå i å stemme for å reversere endringen i abortloven, skriver Vårt Land..

NRK - 2 timer siden

Får legge til kai i Italia

Det norskeide skipet Ocean Viking har fått lov til å legge til kai i Pozzallo på Sicilia. Om bord er 39 flyktninger og migranter som ble plukket opp i Middelhavet fredag. Frankrike, Tyskland og Luxembourg har blitt enige om å ta imot 20 av dem..

NRK - 3 timer siden

Salmonella påvist i kylling

Det er påvist salmonella i 33 tonn kylling som skulle selges i norske butikker, melder Nationen. Kyllingen ble importert fra Polen av selskapet Norwegian M Import AS. Mattilsynet sier at folk kunne ha blitt syke om kyllingen hadde nådd markedet..

NRK - 4 timer siden

Ingen skadd av raketter i Bagdad

Ingen ble skadd da tre Katyusha-raketter traff inne i den grønne sonen i Iraks hovedstad Bagdad tidlig tirsdag. Det opplyser politikilder, ifølge nyhetsbyrået Reuters. En rekke ambassader og regjeringsbygninger har tilhold i den grønne sonen..

NRK - 4 timer siden

Møter Catalonias regionpresident

Spanias statsminister Pedro Sanchez opplyser mandag at han planlegger å møte Catalonias regionpresident Quim Torra i starten av februar. Møtet er en del av et forsøk på å finne en løsning på den verste politiske krisen i Spania i flere tiår..

NRK - 4 timer siden

Rakettangrep i Bagdad

Flere raketter har truffet et område nært den amerikanske ambassaden i Bagdad, melder nyhetsbyrået AFP. Ambassaden befinner seg i den såkalte «grønne sonen», som er tungt bevoktet..

NRK - 4 timer siden

Varslar flaum

NVE har utvida området for flaumvarsel på grunn av mykje nedbør frå i ettermiddag til tysdag morgon. Farevarselet gjeld for nordlege delar av Møre og Romsdal, delar av Trøndelag og Nordland. Det er venta opp mot 60-70 mm nedbør frå måndag ettermiddag..

NRK - 4 timer siden

FN advarer mot retur av flyktninger

FNs menneskerettighetskomité advarer mot retur av flyktninger til land som er alvorlig truet av klimaendringer, da det kan bryte menneskerettighetene. – Levekårene i et slikt land kan bli uforenlige med retten til et verdig liv, uttaler de..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt