NRK > Nyheter

Fredag, 14 August, 12:35

NRK - 15 jan. 20 kl. 12:53

Mistenker kinesisk spionasje

Tysk påtalemyndighet etterforsker tre personer for spionasje på oppdrag fra Kina. En av dem skal være en tysk tidligere EU-diplomat. De to andre skal ha vært ansatt i et tysk lobbyselskap. Politiet har gjennomført flere razziaer i Tyskland og Belgia..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kina, EU, Tyskland, Belgia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mistenker, kinesisk, spionasje
P4 - I førrgår: 22:23

Dømt for spionasje

To menn er dømt til ti års fengsel for spionasje i Iran. Den ene anklages for å ha jobbet for Israel og Tyskland, den andre for Storbritannia. Flere er stilt for retten i Iran anklaget for spionasje den siste tiden, det melder NTB..

NRK - I førrgår: 21:19

To dømt for spionasje i Iran

To menn er dømt til ti års fengsel for spionasje i Iran, melder AFP. Den ene anklages for å ha jobbet for Israel og Tyskland, den andre for Storbritannia. Flere er stilt for retten i Iran anklaget for spionasje den siste tiden, skriver NTB..

NRK - 19 juni 20 kl. 07:46

To canadiere tiltalt for spionasje

To canadiske statsborgere er tiltalt for spionasje i Kina, 18 måneder etter at de ble pågrepet i Beijing. De tiltalte, tidligere diplomat Michael Kovrig og forretningsmannen Michael Spavor anklages for spionasje og ulovlig innsamling av etteretning..

NRK - 14 feb. 20 kl. 16:59

Kina kritisk til E-tjenesten

Kina mener den norske Etterretningstjenesten er uansvarlig og sprer rykter når de hevder at det foregår kinesisk spionasje i Nordområdene..

NRK - 21 okt. 19 kl. 07:38

Pågrep professor for spionasje

Kina har pågrepet en japansk professor som anklages for spionasje. Minst 13 japanere er pågrepet i Kina siden 2015, anklaget for ulike forholdt, blant annet spionasje..

NRK - 24 juli 20 kl. 19:20

Erklærer seg skuldig i spionasje

Ein singaporsk statsborgar har erklært seg skuldig i å ha operert som spion for kinesisk etterretning i USA, melder nyheitsbyrået Reuters..

NRK - 03 feb. 20 kl. 15:08

Knytt til spionasje-sak i Danmark

Tre personar er sikta for spionasje i Danmark, i ei sak som frå før involverer ein norsk statsborgar. Det melder TV 2. Den norske statsborgaren blei i 2018 sikta for spionasje.

NRK - 03 feb. 20 kl. 15:08

Norsk statsborgar spionasje-sikta

Ein norsk statsborgar er sikta for spionasje i Danmark. Det melder TV 2. Personen blei i 2018 sikta for spionasje for den iranske etterretningstenesta.

P4 - 29 jan. 20 kl. 15:11

EU stenger ikke Huawei ute fra 5G-nettet

EU vil ikke stenge kinesiske Huawei ute fra 5G-nettet. Men kommisjonen ber EU-landene vurdere risikoen knyttet til fremtidens 5G-leverandører. Tele-teknologi-selskapet Huawei er tidligere blitt anklaget av USA for å være et mulig verktøy for kinesisk spionasje..

NRK - 30 sep. 19 kl. 20:55

Siktet for spionasje

Amerikanske myndigheter har siktet en person for spionasje for Kina. Vedkommende, som er amerikansk statsborger, men ikke født i USA, skal ha jobbet som turistguide og gitt hemmeligstemplede opplysninger om USAs sikkerhet, ifølge Reuters..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Flere mistenkte etter skyting

Politiet har flere mistenkte etter skyteepisoden på Bjølsen i Oslo i natt. De har grunn til å tro at det er kjenninger av politiet som er involvert i saken. Skuddene ble avfyrt fra bakgården og gjennom et vindu.

NRK - 10 minutter siden

EU enige om vaksinekjøp

EU er enige med det britiske legemiddelfirmaet AstraZeneca om å kjøpe minst 300 millioner doser av koronavaksinen selskapet utvikler, melder Reuters. EU-kommisjonen opplyser at EU kan kjøpe 100 millioner doser til om vaksinen er trygg og virker..

NRK - 30 minutter siden

Kripos kobles på savnetsak

Kripos bistår politiet i Innlandet med å finne den savnede studenten fra Blæstad på Hamar. Student Pål Johan Guldbrandsen har vært savnet siden 24 juli, og ble sist sett på sin hybel. Det forteller politifullmektig Ingrid Hagen til NRK..

NRK - 15 minutter siden

Åtte innlagt med korona i Norge

Åtte pasienter er innlagt med covid-19 på sykehus i Norge, viser tall fra Helsedirektoratet fredag..

NRK - 15 minutter siden

Tyskland støtter sanksjoner

Tyskland tar til ordet for EU-sanksjoner mot Hviterussland etter presidentvalget og de påfølgende protestene, melder AFP. En talsperson for regjeringen sier Angela Merkel er sjokkert over voldsbruk mot demonstranter, og at sanksjoner må diskuteres..

NRK - 30 minutter siden

Leyen ønsker sanksjoner

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen tar til orde for sanksjoner mot Hviterussland. Hun mener det er behov for sanskjoner mot de som har brutt med demokratiske verdier og begått menneskerettighetsbrudd i forbindelse med presidentvalget..

NRK - 30 minutter siden

15 tiltalt etter kuppforsøk

15 personer er tiltalt for å ha medvirket i kuppforsøket mot Venezuelas president Nicolás Maduro i mai. Alle de tiltalte har erkjent straffskyld, ifølge landets justisminister. To amerikanere er allerede dømt til 20 års fengsel, skriver NTB..

NRK - 45 minutter siden

Telefonnettet nede ved sykehus

Et lynnedslag torsdag kveld har slått ut telefonnettet ved Ringerike sykehus. Ifølge Vestre Viken er teknikere på plass og de jobber med å løse problemet. Ved akutt sykdom må man kontakte legevakt på 116 117 eller ringe 113..

NRK - 45 minutter siden

Mange med antistoffer etter utbrudd

7,7 prosent av innbyggerne i tyske Kupferzell sør i landet hadde antistoffer, melder Reuters. Stedet hadde et av de første utbruddene i Tyskland, og funnene fra Robert Koch-instituttet viser at nesten fire ganger så mange som man trodde ble smittet..

NRK - 45 minutter siden

Åpner for grupper etter hverandre

Regjeringen åpner for at flere grupper på opptil 200 personer kan delta etter hverandre, men ikke samtidig, på samme arrangement, melder NTB. Det skal gjøre det lettere å spre deltakere ut i tid for arrangementer som varer i flere timer eller dager..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt