NRK > Nyheter

Mandag, 06 Juli, 01:30

NRK - 09 nov. 19 kl. 18:32

Mistanke om sykdom i oppdrettslaks

Mattilsynet har mistanke om at et oppdrettsanlegg i Finnøy kommune er smittet med infeksiøs lakseanemi ILA. Sykdommen er smittsom, og oppdrettsanlegg som får dette må slakte ut fisken. Viruset er ikke farlig for mennesker..
Les mer på NRK


Les mer om:
Finnøy, ILA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mistankeom , sykdomi , oppdrettslaks
VG - 25 okt. 19 kl. 03:16

Mor tiltalt for drap på datter: Hevdet hun hadde uhelbredelig sykdom

Olivia Gant døde av det legene først trodde var en uhelbredelig sykdom. Fredag ble moren til syvåringen pågrepet etter mistanke om drap på datteren..

NRK - 20 sep. 19 kl. 15:12

Oppdrettslaks på rømmen

Oppdrettslaks har rømt fra fire merder som tilhører Mowi As utenfor Tennøya på Frøya. Det skal være opp mot 800.000 laks i de aktuelle merdene, men hvor mange fisk som har rømt er ikke kjent.

Aftenposten - 15 feb. 20 kl. 00:27

Ny rapport: Slik kan klimautslippet til oppdrettslaks reduseres

For å få ned klimavtrykket til norsk oppdrettslaks må laksens spisevaner endres, foreslår ny rapport..

P4 - 20 feb. 20 kl. 16:31

Rekordmange oppdrettslaks døde

52,8 millioner oppdrettslaks døde i fjor, og det er rekordmange. Det kommer fram i en ny rapport fra Veterinærinstituttet. De slår fast at helsetilstanden for oppdrettsfisk er alvorlig, men stabil.

P4 - 18 mai 20 kl. 08:39

111 land kjøpte norsk laks

111 land kjøpte norsk oppdrettslaks i fjor. Verdien av lakseeksport er mer enn tredoblet på ti år. i Fjor lå den samlede verdien på 72,5 milliarder kroner, viser tall fra statistisk sentralbyrå.

NRK - 24 jan. 20 kl. 09:13

- Så langt ikke farlig for Norge

To personer med mistanke om corona-smitte kom via Norge til Finland. En lege ved sykehuset i Rovaniemi sier til nyhetsbyrået STT at de trolig har en annen sykdom. Professor i mikrobiologi, Ørjan Olsvik, mener nordmenn ikke trenger å bli urolige..

NRK - 15 april 20 kl. 12:22

Gepard i Dyreparken fødte død unge

Geparden Kimani i Dyreparken i Kristiansand fødte en død unge natt til onsdag. Det er ikke mistanke om sykdom eller andre grunner til dødfødselen, opplyser Dyreparken. Røntgenbilder tatt for en uke siden viste kun ett foster hos geparden..

P4 - 21 april 20 kl. 22:03

Åtte av ti døde med underliggende sykdom

79 prosent av nordmennene som har mistet livet av koronaviruset hadde minst én underliggende kronisk sykdom. Det viser ferske tall fra Folkehelseinstituttet. Og kun åtte prosent av de døde var registrert uten noen annen underliggende sykdom - og alle de var over 60 år gamle.

P4 - 07 sep. 19 kl. 10:48

Flere hunder er syke

Mattilsynet er varslet om at fem eller seks nye hunder har blitt syke i natt, og to av dem døde. Tilfellene er i Nord-Norge, Trondheim, Hedmark, Berge og på Sørlandet. Det er mistanke om at de lider av samme sykdom som har hatt livet av en rekke hunder på Østlanden den siste tiden.

P4 - 02 mars 20 kl. 06:25

Kan sykmelde over telefon

Om det er mistanke om koronaviruset, kan man sykmeldes over telefon. Tidligere har det vært en hovedregel at sykmeldinger ikke kan skrives uten oppmøte, men det er laget et unntak i lovverket. Det gjør at pasienten ikke må møte opp om det antas at personen kan ha en smittsom sykdom av betydning for folkehelsen, skriver Aftenposten.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Iran bekrefter brann ved atomanlegg

Iranske myndigheter innrømmer at en brann ved et atomanlegg rammet et nytt senter for produksjon av sentrifuger. Myndighetene har hittil nedtonet brannen, som startet torsdag. Men et bilde og en video som iransk TV har sendt, viser brannskadene..

NRK - 45 minutter siden

Sperrer grensa til USA av frykt

Innbyggerne i Sonoyta i Mexico, som grenser til Arizona, sperret søndag veien fra USAs grense av frykt for koronaviruset. Sonoytas ordfører José Ramos Arzate oppfordret lørdag amerikanske turister til ikke å komme til Mexico..

NRK - 45 minutter siden

26.051 nye smittetilfeller i Brasil

Brasil registrerte 26.051 nye bekreftede smittetilfeller av koronaviruset siste døgnet. Samt 602 nye dødsfall, opplyste helsedepartementet søndag.

NRK - 1 time siden

Ulv felt i Løten lørdag

Lørdag morgen ble det felt en hannulv i Løten i Innlandet. Det skriver Østlendingen. Ulven er sendt til Rovdata.

NRK - 1 time siden

Trump planlegger nytt massemøte

President Donald Trump skal holde et nytt massemøte neste uke, denne gangen i New Hampshire 11. juli. I kunngjøringen om møtet heter det at alle som kommer, vil bli tilbudt munnbind som de oppfordres til å bruke..

NRK - 1 time siden

Tui vil fly til Hellas tross forbud

Reiseselskapet Tui planlegger å fly ned en ny last av svenske turister til Hellas – seks dager før direktefly fra Sverige offisielt får lov til å lande, skriver Expressen – Vi åpner med noen få flyreiser, sier Isabella Gharehdaghi, på Tui pressetur..

NRK - 1 time siden

Kroatias HDZ-parti trolig gjenvalgt

Det konservative regjeringspartiet HDZ ligger an til gjenvalg i Kroatia, viser de første offisielle resultatene. Etter at 60 prosent av stemmene er talt opp, ser det ut til at HDZ får 68 mandater i nasjonalforsamlingen, mens sosialdemokratene får 43..

NRK - 1 time siden

Døde etter fall i berg-og-dal-bane

En kvinne (32) døde søndag etter å ha falt fra berg-og-dal-bane i en fornøyelsespark i Oise, Nord i Frankrike. Parken hadde en tilsvarende hendelse i 2009, opplyser talsperson for parken til CNN..

NRK - 1 time siden

Siktet Floyd-politimann løslatt

En av de tidligere polititjenestemennene, Tou Thaoi, i Minneapolis som er siktet for drapet på George Floyd, er løslatt fra fengselet, ifølge fengslet i Hennepin County. Det skriver The Guardian. George Floyd døde 25.

NRK - 2 timer siden

Iran innfører maskepåbud i Teheran

Etter en økning i koronadødsfall innfører Iran maskepåbud innendørs på offentlige steder og på offentlig transport. Meningsmålinger viser imidlertid at mange iranere ikke tar virustrusselen på alvor, og i Teheran er det mange som går rundt maskeløse..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt