P4 > Nyheter

Sunday, 18 August, 21:03

P4 - 24 May 19 kl. 22:19

Missouri forbyr å ta abort etter åtte uker

Missouris republikanske guvernør Mike Parson har i dag formelt signert en lov som forbyr abort etter åtte uker.
Forbudet kommer uten unntak, selv når det gjelder graviditeter som følge av incest og voldtekt.
Loven innebærer at man kun kan ta abort etter åtte ukers graviditet, dersom det er snakk om medisinske nødstilfeller..
Les mer på P4


Les mer om:
Mike Parson

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Missouri, forbyrå ta , abort, etter, åtte, uker
P4 - 18 May 19 kl. 11:39

Missouri med strengere abortlov

De folkevalgte i delstaten Missouri har godkjent en innstrammet abortlov som forbyr kvinner å ta abort etter åttende uke. Godkjenningen kommer bare dager etter at Alabamas guvernør signerte en ny abortlov der som tilnærmet forbyr abort. Verken i Alabama eller i Missouri vil det gjøres unntak om graviditet skyldes incest eller voldtekt..

NRK - 18 May 19 kl. 03:08

Missouri med strengere abortlov

De folkevalgte i delstaten Missouri godkjente fredag en innstrammet abortlov som forbyr kvinner å ta abort etter åttende uke. Godkjenningen kommer bare dager etter at Alabamas guvernør signerte en ny abortlov der som tilnærmet forbyr abort..

P4 - 16 May 19 kl. 11:38

Missouri vil ha strengere abortlov

Delstaten Missouri i USA har nå vedtatt å forby abort etter uke åtte i svangerskapet. Det melder nyhetsbyrået AP. Missouri er en av seks amerikanske delstater som nå strammer inn på abortlovgivningen.

P4 - 21 May 19 kl. 21:13

Protesterer mot abortlover

Over hele USA er det i dag arrangert protester mot de nye strenge abortlovene som er vedtatt i flere delstater. Både Alabama og Missouri vedtok forrige uke lover som forbyr abort, også der graviditeten skyldes voldtekt eller incest. Kritikere mener at lovgivingen er i strid med en høyesterettsdom fra 1973 der det ble fastslått at abort var lov i hele USA..

VG - 25 May 19 kl. 01:36

Guvernøren i Missouri undertegnet streng abortlov

Guvernør Mike Parson i den amerikanske delstaten Missouri undertegnet fredag loven som forbyr kvinner å ta abort senere enn åtte uker ut i svangerskapet..

NRK - 16 May 19 kl. 18:18

Abortinnskrenkninger i Missouri

Missouri føyer seg inn i rekken av amerikanske delstater som strammer inn på abortlovene. De folkevalgte har vedtatt en lov som gjør det ulovlig å utføre abort etter åttende uke, selv etter voldtekt eller incest. Loven må godkjennes av guvernøren..

P4 - 19 May 19 kl. 07:43

Trump maner til republikansk samhold i abortsaken

President Donald Trump presiserer at han står ved den tradisjonelle republikanske linjen mot abort, med tre unntak - incest, voldtekt og beskyttelse av mors liv. Flere av de lovene som er innført nå i blant andre Missouri og Alabama, tilnærmet forbyr all abort. Trump er nå tydelig bekymret for at Demokratene skal bruke striden innad hos Republikanerne til sin fordel i den kommende valgkampen..

NRK - 25 May 19 kl. 01:42

Guvernør underskrev ny abortlov

Guvernør Mike Parson i den amerikanske delstaten Missouri undertegnet fredag loven som forbyr kvinner å ta abort senere enn åtte uker ut i svangerskapet. Loven vil tre i kraft fra 28. august.

P4 - 04 Jul 19 kl. 06:06

Dommer blokkerer abortlov

I USA har en føderal dommer midlertidig blokkert loven som nærmest totalforbyr abort i delstaten Ohio. Dommeren viser til at kvinner i USA har en grunnleggende og lovbasert rett til abort. Loven som nå skulle innføres forbyr abort etter at man kan høre det første hjerteslaget på fostret.

Aftenposten - 15 May 19 kl. 21:44

Alabama nær totalforbud mot abort: – Kan åpne slusene for andre stater

Delstaten Alabama i USA har godkjent en lov som forbyr abort. Lovteksten sammenligner abort med holocaust..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Fordømmer terrorangrep i Kabul

FN fordømmer terrorangrepet i Kabul der 63 mennesker ble drept og over 180 skadd i går da en selvmordsbomber sprengte seg selv. FNs generalsekretær António Guterres sier i en uttalelse at hans tanker går til ofrene og etterlatte. Terrorgruppen IS har tatt på seg ansvaret for angrepet som er det dødeligste i byen i år..

P4 - 1 time siden

Fyllekjørte med barn i bilen

En person med et lite barn i bilen ble i kveld stoppet i Bærum med promille. Bilen ble stoppet av politiet etter en påkjørsel. Barnet satt heller ikke i barnesete, opplyser politiet, som har opprettet sak.

P4 - 1 time siden

Frykter skisse vil bidra til mer trafikk

Venstre har sagt nei til bompengeskissen fordi de frykter den vil bidra til trafikkvekst. I skissen skal det være enighet om å øke kollektivsatsingen, men også redusere bompengebelastningen med fem milliarder de neste årene. Venstre frykter ifølge NRK at det vil bidra til mer biltrafikk, og dermed være i strid med Granavold-plattformen og nullvekstmålet..

P4 - 2 timer siden

Venstre åpen for avtale

Venstre-leder Trine Skei Grande åpner for å få til en bompengeavtale med FrP og de andre regjeringspartiene. Tidligere i kveld sa Venstre nei til bompengeskissen som ble godkjent av Frps sitt landsstyre, og en ny regjeringskrise kan dermed være på trappene. Skei Grande sier til NRK at FrP har beveget seg forrige landsstyremøte i juni, og at det derfor er håp om å få til en avtale..

P4 - 3 timer siden

Gibraltar avviser arrestordre

Gibraltar vil ikke etterkomme USAs arrestordre på den iranske oljetankeren som ble tatt i forvaring av britiske myndigheter. Det opplyste myndighetene i det britiske territoriet i dag. Tankeren ble tatt i forvaring av britiske myndigheter i begynnelsen av juli.

P4 - 3 timer siden

To barn skadd i båtulykke

To barn er skadet etter at en småbåt har kjørt på et skjær utenfor Bjerkvik i Nordland. Begge barna er i tiårsalderen, og det ene barnet betegnes som hardt skadet, og er hentet av luftambulanse. En voksen som var om bord kom fra hendelsen uten fysiske skader.

P4 - 3 timer siden

Venstre sier nei til bompengeskisse

Det brygger opp til en ny regjeringskrise etter at Venstre nekter å godta FrP sitt avtaleforslag om bompenger. Landsstyret i FrP godkjente i dag skissen regjeringspartiene har forhandlet om, som ifølge FrP innebærer en rekke bompengeseire for dem. Men Venstre-leder Trine Skei Grande sier ifølge TV2 at hun ikke kan gå god for det som ligger i skissen..

P4 - 3 timer siden

PST skal evaluere terrorangrepet på moské

Politiets og PST sin håndtering av terrorangrepet mot Al-Noor-moskeen i Bærum forrige helg skal evalueres av et eksternt ledet utvalg Det opplyser politiet i en pressemelding. I etterkant av hendelsen har det kommet frem at politiet brukte 20 minutter fra de ble oppringt til første patrulje var på stedet - selv om kravet er sju minutter. Politidirektør Benedicte Bjørnland sier det er viktig å lære av hendelsen, og at de ønsker et kritisk blikk utenfra velkommen..

P4 - 4 timer siden

Spania vil ta imot "Open Arms"

Spania sier de vil ta imot den spanske redningsbåten Open Arms som har over 100 migranter om bord. Båten er nå i limbo utenfor den italienske øya Lampedusa fordi menneskene om bord ikke får lov å gå i land i Italia. Spanias statsminister Pedro Sanchez kaller italienske myndigheters avgjørelse om å stenge alle havner for migranter, for «ufattelig».

P4 - Igår: 15:21

Avtale om overgangsregjering

Det er nå undertegnet en avtale om en ny overgangsregjering i Sudan. Avtalen ble undertegnet av representanter for opposisjonen og landets militærjunta. Statsledere fra flere afrikanske land var til stede under seremonien, melder nyhetsbyrået Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt