P4 > Nyheter

Thursday, 20 June, 19:06

P4 - 24 May 19 kl. 22:19

Missouri forbyr å ta abort etter åtte uker

Missouris republikanske guvernør Mike Parson har i dag formelt signert en lov som forbyr abort etter åtte uker.
Forbudet kommer uten unntak, selv når det gjelder graviditeter som følge av incest og voldtekt.
Loven innebærer at man kun kan ta abort etter åtte ukers graviditet, dersom det er snakk om medisinske nødstilfeller..
Les mer på P4


Les mer om:
Mike Parson

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Missouri, forbyrå ta , abort, etter, åtte, uker
P4 - 18 May 19 kl. 11:39

Missouri med strengere abortlov

De folkevalgte i delstaten Missouri har godkjent en innstrammet abortlov som forbyr kvinner å ta abort etter åttende uke. Godkjenningen kommer bare dager etter at Alabamas guvernør signerte en ny abortlov der som tilnærmet forbyr abort. Verken i Alabama eller i Missouri vil det gjøres unntak om graviditet skyldes incest eller voldtekt..

NRK - 18 May 19 kl. 03:08

Missouri med strengere abortlov

De folkevalgte i delstaten Missouri godkjente fredag en innstrammet abortlov som forbyr kvinner å ta abort etter åttende uke. Godkjenningen kommer bare dager etter at Alabamas guvernør signerte en ny abortlov der som tilnærmet forbyr abort..

P4 - 16 May 19 kl. 11:38

Missouri vil ha strengere abortlov

Delstaten Missouri i USA har nå vedtatt å forby abort etter uke åtte i svangerskapet. Det melder nyhetsbyrået AP. Missouri er en av seks amerikanske delstater som nå strammer inn på abortlovgivningen.

P4 - 21 May 19 kl. 21:13

Protesterer mot abortlover

Over hele USA er det i dag arrangert protester mot de nye strenge abortlovene som er vedtatt i flere delstater. Både Alabama og Missouri vedtok forrige uke lover som forbyr abort, også der graviditeten skyldes voldtekt eller incest. Kritikere mener at lovgivingen er i strid med en høyesterettsdom fra 1973 der det ble fastslått at abort var lov i hele USA..

VG - 25 May 19 kl. 01:36

Guvernøren i Missouri undertegnet streng abortlov

Guvernør Mike Parson i den amerikanske delstaten Missouri undertegnet fredag loven som forbyr kvinner å ta abort senere enn åtte uker ut i svangerskapet..

NRK - 16 May 19 kl. 18:18

Abortinnskrenkninger i Missouri

Missouri føyer seg inn i rekken av amerikanske delstater som strammer inn på abortlovene. De folkevalgte har vedtatt en lov som gjør det ulovlig å utføre abort etter åttende uke, selv etter voldtekt eller incest. Loven må godkjennes av guvernøren..

P4 - 19 May 19 kl. 07:43

Trump maner til republikansk samhold i abortsaken

President Donald Trump presiserer at han står ved den tradisjonelle republikanske linjen mot abort, med tre unntak - incest, voldtekt og beskyttelse av mors liv. Flere av de lovene som er innført nå i blant andre Missouri og Alabama, tilnærmet forbyr all abort. Trump er nå tydelig bekymret for at Demokratene skal bruke striden innad hos Republikanerne til sin fordel i den kommende valgkampen..

NRK - 25 May 19 kl. 01:42

Guvernør underskrev ny abortlov

Guvernør Mike Parson i den amerikanske delstaten Missouri undertegnet fredag loven som forbyr kvinner å ta abort senere enn åtte uker ut i svangerskapet. Loven vil tre i kraft fra 28. august.

Aftenposten - 15 May 19 kl. 21:44

Alabama nær totalforbud mot abort: – Kan åpne slusene for andre stater

Delstaten Alabama i USA har godkjent en lov som forbyr abort. Lovteksten sammenligner abort med holocaust..

Aftenposten - 15 May 19 kl. 05:50

Alabama nær totalforbud mot abort

Den folkevalgte forsamlingen i delstaten Alabama i USA har godkjent en lov som i praksis forbyr abort, med ett unntak – hvis den gravide kvinnens liv er i fare..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Hevder å ha drone-bevis

USA hevder å ha bevis for at dronen som ble skutt ned av Iran i dag var i internasjonalt luftrom. Og på spørsmål om USA har planer om å slå tilbake mot Iran, svarte president Donald Trump i kveld at svaret på det kommer snart. Iran på sin side er i følge nyhetsbyrået AFP klare til å ta dronesaken til FN for å vise at USA lyver..

P4 - 45 minutter siden

Lindén ville ikke svare om drap

Makaveli Lindén som har erkjent drapet på Heikki Bjørklund Paltto i Oslo i fjor nekter å forklare seg om et drap i Belgia. Den svenske statsborgeren er mistenkt for drapet på en 58 år gammel kvinne som skal ha skjedd mens han var på flukt fra norsk politi. Belgisk påtalemyndighet har vært i Norge for å avhøre ham, men Lindéns forsvarer sier til VG at han ikke ønsker å forklare seg om den saken..

P4 - 45 minutter siden

- Norge bør kutte bistandspenger til Afghanistan

- Norge bør kutte i bistandspengene til Afghanistan om de ikke tar imot asylsøkere som har fått avslag. Det sier Frps innvandringspolitiske talsperson, Jon Helgheim til NRK. Afghanistan nektet å ta imot de tre Abbasi-søsknene da familien ble forsøkt tvangsutsendt fra Norge sist lørdag.

P4 - 1 time siden

Idrettstopper stemte ned kutt

Forslaget om å sette lønnstak for idrettspresidenten har blitt stemt ned. Blant annet var Norges Skiforbund, Norges Håndballforbund og Norges Fotballforbund imot, melder VG. Det ble foreslått at idrettspresidenten skal tjene det samme som en stortingrepresentant, noe som er langt mindre enn i dag.

P4 - 1 time siden

Oljeprisen økte etter Trump-melding

Oljeprisen har økt med seks prosent etter at USAs president Donald Trump skrev på twitter i ettermiddag at Iran har gjort en alvorlig tabbe. En amerikansk drone ble skutt ned av Iran i dag Iran hevder dronen befant seg i iransk luftrom, mens Pentagon hevder nedskytingen skjedde i internasjonalt luftrom og var et uprovosert angrep..

P4 - 2 timer siden

Vil fortsatt la private ta betalt for Nordkapp-besøk

Nordkapp kommune vil fortsatt la private aktører ta betalt for å besøke Nordkapp-platået. Det vedtok kommunestyret med minst mulig flertall, ti mot ni stemmer, i ettermiddag..

P4 - 1 time siden

Lærer anmeldt for elevvold

Politiet etterforsker en lærer på en skole i Balsfjord for vold mot to elever. Det skriver Nye Troms. Hendelsene skal ha skjedd i mai i år i to ulike episoder, og gjelder kroppskrenkelse.

P4 - 1 time siden

- Galskap å legge ned Ullevål

- Nedleggelsen av Ullevål sykehus er helsepolitisk galskap. Det sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til VG. Styret i Helse Sør-Øst vedtok i dag å legge ned Ullevål sykehus i Oslo.

P4 - 2 timer siden

Krever tilstandsrapport i svinenæringen

Mener næringen må gjennomgås. – Svinenæringen må kartlegges. Det sier leder av næringskomiteen på Stortinget, Senterpartiets Geir Pollestad.

P4 - 2 timer siden

Bedre livskvalitet men ikke færre overdoser

- Heroinassistert behandling vil kunne redde liv, men ikke redusere antall overdoser. Det sier Thomas Clausen ved Senter for rus- og avhengighetsforskning. I dag la han fram en rapport om hvordan et prøveprosjekt kan kunne gjennomføres i Bergen og Oslo..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt