P4 > Nyheter

Friday, 29 May, 21:14

P4 - 24 May 19 kl. 22:19

Missouri forbyr å ta abort etter åtte uker

Missouris republikanske guvernør Mike Parson har i dag formelt signert en lov som forbyr abort etter åtte uker.
Forbudet kommer uten unntak, selv når det gjelder graviditeter som følge av incest og voldtekt.
Loven innebærer at man kun kan ta abort etter åtte ukers graviditet, dersom det er snakk om medisinske nødstilfeller..
Les mer på P4


Les mer om:
Mike Parson

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Missouri, forbyrå ta , abort, etter, åtte, uker
P4 - 18 May 19 kl. 11:39

Missouri med strengere abortlov

De folkevalgte i delstaten Missouri har godkjent en innstrammet abortlov som forbyr kvinner å ta abort etter åttende uke. Godkjenningen kommer bare dager etter at Alabamas guvernør signerte en ny abortlov der som tilnærmet forbyr abort. Verken i Alabama eller i Missouri vil det gjøres unntak om graviditet skyldes incest eller voldtekt..

NRK - 18 May 19 kl. 03:08

Missouri med strengere abortlov

De folkevalgte i delstaten Missouri godkjente fredag en innstrammet abortlov som forbyr kvinner å ta abort etter åttende uke. Godkjenningen kommer bare dager etter at Alabamas guvernør signerte en ny abortlov der som tilnærmet forbyr abort..

P4 - 16 May 19 kl. 11:38

Missouri vil ha strengere abortlov

Delstaten Missouri i USA har nå vedtatt å forby abort etter uke åtte i svangerskapet. Det melder nyhetsbyrået AP. Missouri er en av seks amerikanske delstater som nå strammer inn på abortlovgivningen.

P4 - 21 May 19 kl. 21:13

Protesterer mot abortlover

Over hele USA er det i dag arrangert protester mot de nye strenge abortlovene som er vedtatt i flere delstater. Både Alabama og Missouri vedtok forrige uke lover som forbyr abort, også der graviditeten skyldes voldtekt eller incest. Kritikere mener at lovgivingen er i strid med en høyesterettsdom fra 1973 der det ble fastslått at abort var lov i hele USA..

VG - 25 May 19 kl. 01:36

Guvernøren i Missouri undertegnet streng abortlov

Guvernør Mike Parson i den amerikanske delstaten Missouri undertegnet fredag loven som forbyr kvinner å ta abort senere enn åtte uker ut i svangerskapet..

NRK - 16 May 19 kl. 18:18

Abortinnskrenkninger i Missouri

Missouri føyer seg inn i rekken av amerikanske delstater som strammer inn på abortlovene. De folkevalgte har vedtatt en lov som gjør det ulovlig å utføre abort etter åttende uke, selv etter voldtekt eller incest. Loven må godkjennes av guvernøren..

P4 - 19 May 19 kl. 07:43

Trump maner til republikansk samhold i abortsaken

President Donald Trump presiserer at han står ved den tradisjonelle republikanske linjen mot abort, med tre unntak - incest, voldtekt og beskyttelse av mors liv. Flere av de lovene som er innført nå i blant andre Missouri og Alabama, tilnærmet forbyr all abort. Trump er nå tydelig bekymret for at Demokratene skal bruke striden innad hos Republikanerne til sin fordel i den kommende valgkampen..

NRK - 02 Oct 19 kl. 02:06

Dommer blokkerte abort-forbud

En føderal dommer har blokkert et lovforslag som forbyr abort i Georgia i USA, melder Washington Post. Loven ville gjort det forbudt å ta abort etter at man hadde oppdaget et hjerteslag hos fosteret. Nå skal loven opp i retten..

NRK - 25 May 19 kl. 01:42

Guvernør underskrev ny abortlov

Guvernør Mike Parson i den amerikanske delstaten Missouri undertegnet fredag loven som forbyr kvinner å ta abort senere enn åtte uker ut i svangerskapet. Loven vil tre i kraft fra 28. august.

Aftenposten - 15 May 19 kl. 21:44

Alabama nær totalforbud mot abort: – Kan åpne slusene for andre stater

Delstaten Alabama i USA har godkjent en lov som forbyr abort. Lovteksten sammenligner abort med holocaust..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Trump trekker støtten til WHO

USAs president Donald Trump bryter forholdet og trekker støtten til Verdens helseorganisasjon, WHO. I stedet vil han bruke penger på andre organisasjoner, fortalte han på en pressekonferanse som pågår akkurat nå. Presidenten har tidligere truet med å trekke støtten og har anklaget dem for dårlig innsats mot koronautbruddet og for å være ukritisk overfor Kina.

P4 - 30 minutter siden

Masseslagsmål i Sandvika

Mellom 15 til 20 ungdommer har vært involvert i et masseslagsmål utenfor Bærum rådhus i Sandvika i kveld. Politiet fikk inn flere meldinger om slåsskampen, og de involverte skal ha brukt steiner og belter. Noen av de involverte er pågrepet, mens politiet leter etter de andre mistenkte.

P4 - 1 time siden

Siktet for drap på George Floyd

Politimannen som knelte på nakken til afroamerikanske George Floyd på mandag er siktet for uaktsomt drap. Det opplyste aktor Hennepin County, Mike Freeman, på en pressekonferanse i kveld. Floyd døde etter politimannens behandling, til tross for at han gjentatte ganger fortalte at han ikke fikk puste.

P4 - 1 time siden

Politimann bak pågripelse arrestert

Politimannen som knelte på nakken til afroamerikanske George Floyd er pågrepet. Det opplyser lokale myndigheter i Minnesola. Fire politifolk deltok i arrestasjonen av Floyd som var mistenkt for å ha brukt en falsk pengeseddel.

P4 - 1 time siden

Vil senke terskelen for omvendt voldsalarm

Justismininister Monica Mæland vil senke terskelen for omvendt voldsalarm og vil vurdere om politiet kan pålegge det uten dom. I dag må politiet gå til domstolen for et vedtak om å ilegge noen besøksforbud. Ifølge NRK har politiet kun gjort dette 26 ganger de sju siste årene.

P4 - 2 timer siden

Kvinne skal ha blottet seg

En kvinne er bortvist fra gjestebrygga i Tønsberg etter å laget kvalme i kveld. Ifølge politiet både skrek og blottet hun seg, og oppførte seg truende. Kvinnen skal ha roet seg da kvinnen ble tilsnakket av politiet.

P4 - 1 time siden

Person slått ned i Kristiansand sentrum

Politiet leter etter flere personer etter at en person ble slått ned utenfor en butikk i Kristiansand sentrum i kveld. Politiet tror bråket startet inne i butikken mellom ungdommer, og at det utartet seg ute i gaten. Den fornærmede er tatt hånd om med ukjent skadeomfang..

P4 - 2 timer siden

Kun to koronrelatertedødsfall i Spania

Dødsfallene knyttet til koronaviruset i Spania faller kraftig. Det siste døgnet er det kun registrert to nye dødsfall, mens de siste sju dagene er det meldt om totalt 39 døde. Myndighetene advarer likevel om at tallene kan variere fordi man har endret metode for registrering.

P4 - 2 timer siden

-

- Opptøyene i Minneapolis må stanse slik at vi kan bekjempe rasismen som lever i USA. Det sa guvernør i delstaten Minnesota, Tim Walz, på en pressekonferanse i kveld. Det pågår nå voldelige demonstrasjoner etter dødsfallet til George Floyd som døde etter å ha blitt brutalt behandlet av politiet under en pågripelse.

P4 - 3 timer siden

Letter på restriksjoner for far og medmor

Oslo universitetssykehus letter på flere besøkelsesrestriksjoner. Fra og med neste torsdag kan fedre og medmødre få komme på kontrollerte besøk til sine nyfødte. I tillegg vil de aller fleste som ønsker å besøke pasienter også få gjøre det, opplyser sykehuset..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt