NRK > Nyheter

Lørdag, 04 Juli, 00:25

NRK - 13 juni 19 kl. 22:41

Minst 50 drept i kamper i Kongo

Minst 50 personer er drept i kamper i den urolige Ituri-provinsen i Kongo de siste dagene, opplyser lokale myndigheter. Andre kilder oppgir at det kan dreie seg om over 60 drepte. Detaljer rundt antall ofre og gjerningspersoner er så langt uklare..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ituri, Kongo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Minst 50 drepti , kamperi , Kongo
NRK - 03 feb. 19 kl. 08:19

Harde kamper i Kongo

Minst 22 mennesker er drept i kamper mellom soldater og en militsgruppe øst i Kongo. Det melder hæren i landet, ifølge nyhetsbyrået DPA. Opprørerne kjemper blant annet om kontroll over verdifulle mineralressurser i den østlige delen av Kongo..

NRK - 27 april 20 kl. 15:23

43 drept på tre dager i Kongo

43 mennesker har blitt drept i kamper mellom regjeringssoldater og væpnede grupper i Øst-Kongo i løpet av de siste tre dagene, opplyser myndighetene i landet. Det melder AFP. Kongos hær lanserte i høst en offensiv mot ADF fra nabolandet Uganda..

Aftenposten - 03 feb. 19 kl. 08:10

Harde kamper mellom soldater og milits i Kongo

Minst 22 mennesker er drept i kamper mellom soldater og en militsgruppe øst i Kongo, ifølge hæren i landet..

NRK - 24 mars 20 kl. 16:55

76 drept i kamper i Kongo

14 soldater og 62 opprørere er drept rundt byen Beni nordøst i Kongo de siste to ukene, opplyser hæren i landet. Bevegelsen Allied Democratic Forces (ADF) anklages for å ha drept over 1.000 sivile rundt Beni siden høsten 2014..

NRK - 24 aug. 19 kl. 22:09

Nye kamper nordøst i Kongo

Det har brutt ut nye kamper i Ituri-regionen nordøst i Kongo, opplyser hæren i landet. Hæren sier den mistet tre soldater og drepte 20 militsmedlemmer i uroligheter natten mellom fredag og lørdag..

NRK - 24 aug. 19 kl. 22:09

Nye kamper nordøst i DR Kongo

Det har brutt ut nye kamper i Ituri-regionen nordøst i Den demokratiske republikken Kongo, opplyser hæren i landet. Hæren sier den mistet tre soldater og drepte 20 militsmedlemmer i uroligheter natten mellom fredag og lørdag..

NRK - 23 juli 19 kl. 12:49

Tolv sivile drept i Kongo

Tolv sivile, blant dem to barn, er drept av antatte militskrigere i Kongo, ifølge lokale tjenestemenn. Gjerningspersonene var væpnet med machete og skytevåpen da de gikk til angrep to steder øst i Kongo natt til tirsdag..

NRK - 27 nov. 19 kl. 16:11

13 mennesker drept i Kongo

Minst 13 personer er drept i det som omtales som en massakre øst i Kongo. ADF-militsen beskyldes for å stå bak..

NRK - 15 des. 19 kl. 16:24

22 drept i Kongo

22 mennesker er drept i et overfall over natten i byen Beni, øst i Kongo. De skal ha blitt hakket til døde av Islamistiske opprørere. Det melder AFP.

NRK - 10 feb. 19 kl. 04:37

13 drept i fangeopprør i Kongo

13 personer, blant dem to politibetjenter, ble drept da en rekke fanger forsøkte å rømme fra et fengsel i Tshikapa i Kongo. 60 innsatte lyktes i å rømme, men 16 ble i ettertid pågrepet, ifølge nyhetsbyrået AFP..

Fler nyheter fra NRK

NRK - Igår: 03:13

Minst 24 drept på rusklinikk

Væpnede menn har drept minst 24 mennesker på et behandlingssenter for rusavhengige i byen Irapuato i Mexico, melder flere medier. I tillegg skal sju personer være skadd i skyting i delstaten Guanajuato. I juni ble ti menn drept på rusklinikk der..

NRK - Igår: 03:14

Valg i Venezuela holdes 6. desember

Valgkommisjonen i Venezuela har fastsatt datoen for landets parlamentsvalg til 6. desember. Opposisjonen går allerede inn for boikott.

NRK - Igår: 03:20

Truet med kjøkkenkniver på bar

En mann i 20-årene truet ansatte med kniv på en bar ved Oslo Spektrum natt til torsdag. Mannen ble overmannet av ansatte og gjester på stedet, som holdt han under kontroll til politiet kom. Det ble funnet to kjøkkenkniver på mannen, ingen ble skadet..

NRK - Igår: 04:59

Økning på 15 nye smittetilfeller

Ved midnatt var det registrert 8.902 tilfeller av koronaviruset i Norge. Det viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

NRK - Igår: 05:06

Opptellingsfeil i Moskva

Valgkommisjonen i Moskvas Ramenki-distrikt har vurdert en video fra et valglokale og avslørt feil ved stemmegivningen og opptellingen. Kommisjonen har bestemt å erklære resultatene av avstemmingen fra valglokalet som ugyldige, melder Tass..

NRK - Igår: 05:41

Ankesaken mot Krekar starter fredag

Fredag starter ankesaken mot mulla Krekar i byen Bolzano i Nord-Italia etter at han ble dømt til 12 års fengsel for terrorplanlegging. Krekars norske forsvarsadvokat Brynjar Meling, sier til TV 2 at han ikke tror det blir en snarlig løsning..

NRK - Igår: 05:50

Trump-bok får likevel trykkes

En ankedomstol i New York har besluttet at forlaget får trykke og distribuere det som skal være en avslørende bok skrevet av Donald Trumps niese, Mary Trump. Boka har blitt forsøk stanset fordi den skal være en strid om en taushetsavtale i familien..

NRK - Igår: 05:56

Mener Lerøy utrydder marked

Fiskekjøpernes Forening mener Lerøy utrydder markedet og klager selskapet inn til Konkurransetilsynet, skriver Klassekampen. Foreningen viser til at Lerøys landanlegg har gått med underskudd siste 25 åra, utenom ett, mens trålerne har svære overskudd.

NRK - Igår: 06:39

Trump: – Eg er for masker

Donald Trump seier no at han er for å bruke maske mot koronasmitte, skriv Fox Business. Tidlegare har den amerikanske presidenten nekta å bruke maske. No seier han at han vil bruke maske viss det er nødvendig, og med maske ser han ut som Lone Ranger..

NRK - Igår: 06:45

Flere studieplasser i distriktene

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum lover å opprette flere studieplasser i distriktene dersom han kommer i regjering ved valget i 2021, skriver Klassekampen..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt