NRK > Nyheter

Monday, 09 December, 00:15

NRK - 13 Jun 19 kl. 22:41

Minst 50 drept i kamper i Kongo

Minst 50 personer er drept i kamper i den urolige Ituri-provinsen i Kongo de siste dagene, opplyser lokale myndigheter. Andre kilder oppgir at det kan dreie seg om over 60 drepte. Detaljer rundt antall ofre og gjerningspersoner er så langt uklare..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ituri, Kongo

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Minst 50 drepti , kamperi , Kongo
NRK - 03 Feb 19 kl. 08:19

Harde kamper i Kongo

Minst 22 mennesker er drept i kamper mellom soldater og en militsgruppe øst i Kongo. Det melder hæren i landet, ifølge nyhetsbyrået DPA. Opprørerne kjemper blant annet om kontroll over verdifulle mineralressurser i den østlige delen av Kongo..

Aftenposten - 03 Feb 19 kl. 08:10

Harde kamper mellom soldater og milits i Kongo

Minst 22 mennesker er drept i kamper mellom soldater og en militsgruppe øst i Kongo, ifølge hæren i landet..

NRK - 24 Aug 19 kl. 22:09

Nye kamper nordøst i Kongo

Det har brutt ut nye kamper i Ituri-regionen nordøst i Kongo, opplyser hæren i landet. Hæren sier den mistet tre soldater og drepte 20 militsmedlemmer i uroligheter natten mellom fredag og lørdag..

NRK - 24 Aug 19 kl. 22:09

Nye kamper nordøst i DR Kongo

Det har brutt ut nye kamper i Ituri-regionen nordøst i Den demokratiske republikken Kongo, opplyser hæren i landet. Hæren sier den mistet tre soldater og drepte 20 militsmedlemmer i uroligheter natten mellom fredag og lørdag..

NRK - 23 Jul 19 kl. 12:49

Tolv sivile drept i Kongo

Tolv sivile, blant dem to barn, er drept av antatte militskrigere i Kongo, ifølge lokale tjenestemenn. Gjerningspersonene var væpnet med machete og skytevåpen da de gikk til angrep to steder øst i Kongo natt til tirsdag..

NRK - 27 Nov 19 kl. 16:11

13 mennesker drept i Kongo

Minst 13 personer er drept i det som omtales som en massakre øst i Kongo. ADF-militsen beskyldes for å stå bak..

NRK - 10 Feb 19 kl. 04:37

13 drept i fangeopprør i Kongo

13 personer, blant dem to politibetjenter, ble drept da en rekke fanger forsøkte å rømme fra et fengsel i Tshikapa i Kongo. 60 innsatte lyktes i å rømme, men 16 ble i ettertid pågrepet, ifølge nyhetsbyrået AFP..

Aftenposten - 16 Nov 19 kl. 11:42

Flere sivile drept i angrep i Kongo

14 sivile er drept i Nord-Kivu i Kongo i et hevnangrep, etter at det kongolesiske militæret har startet en offensiv mot ugandiske opprørere.

NRK - 27 Nov 19 kl. 16:11

13 drept i massakre i Kongo

Minst 13 personer er drept i det som omtales som en massakre øst i Kongo. ADF-militsen beskyldes for å stå bak. En rekke voldshandlinger i nærheten av byen Beni den siste tiden har ført til kraftige protester i det sentralafrikanske landet..

NRK - 27 Nov 19 kl. 23:46

19 drept i Kongo-massakre

Minst 19 personer er drept i en ny massakre nær byen Beni øst i Kongo, bekrefter en FN-kilde og en lokal tjenestemann. En beryktet militsgruppe beskyldes for å stå bak. Innbyggere mener FN-styrken ikke gjør nok for å beskytte dem..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Holder skolen åpen på julaften

Jordal skole i Oslo holder åpent for elevene på julaften, skriver Dagsavisen. Tiltaket skyldes at enkelte elever har fortalt at de går gatelangs uten noe å gjøre i et julestengt Oslo. Rektor forventer at mellom 30 og 40 elever kommer vil dukke opp..

NRK - 30 minutter siden

Ett ambulansefly tilbake i drift

Lørdag varslet luftambulanseoperatøren at fem av ambulanseflyene deres var satt på bakken. Søndag kveld opplyser selskapet at ett av flyene nå er klarert og satt tilbake i tjeneste. Det melder NTB.

NRK - 1 time siden

I live under sammenrast bygning

Fredag kollapset en seks etasjers bygning i Kenyas hovedstad Nairobi. Søndag fant redningsmannskapene to overlevende. Ifølge Al Jazeera skal bygningskollapsen ha kostet fem mennesker livet, 31 ble skadd og 31 er savnet..

NRK - 3 timer siden

Kvinne omkom i ulykke i Hønefoss

En kvinne ble søndag kveld brakt til Ringerike sykehus etter å ha blitt påkjørt på E16 i Hønefoss. Kvinnen framsto som alvorlig skadd, sie politiet til NTB. Hun døde senere av skadene.

NRK - 2 timer siden

Våpenindustrien opp som en rakett

I fjor økte verdens 100 største forsvarsselskaper salget med 3 800 milliarder kroner, eller 4,6 prosent. Det kommer frem i en rapport fra det svenske fredsforskningsinstituttet SIPRI, skriver Svenska Dagbladet. Amerikanske selskaper øker mest..

NRK - 2 timer siden

Krever ambulanse-forklaring av Erna

SV vil kalle statsminister Erna Solberg (H) inn til Stortinget for å forklare seg om situasjonen rundt ambulanseflyene i Nord-Norge. Partiet mener helseminister Bent Høie (H) ikke ser alvoret i saken. det melder NTB..

NRK - 7 timer siden

Uvær og glatte veier skaper trøbbel

Uvær med kraftig snøfokk førte til flere stengte veier og fjelloverganger i Sør-Norge søndag. Det ble også meldt om flere trafikkulykker. Vegvesenet ber trafikanter om å kjøre forsiktig..

NRK - 3 timer siden

Biler i skiløype i Holmestrand

Flere biler kjørte omtrent halvannen kilometer innover skiløypa på Gullhaug i Holmestrand søndag kveld, melder politiet på Twitter. Det skal ha vært både barn og skiløpere i løypa mens bilene kjørte der..

NRK - 3 timer siden

Kvinne påkjørt i Hønefoss

En kvinne ble søndag kveld brakt til Ringerike sykehus etter å ha blitt påkjørt på E16 i Hønefoss. Kvinnen framsto som alvorlig skad, sie politiet til NTB..

NRK - 3 timer siden

Disney advarer

Disney ber kinoer advare om at «Star Wars: The Rise of Skywalker» kan forårsake anfall hos mennesker med lysfølsom epilepsi..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt