Dagbladet > Nyheter

Wednesday, 29 January, 21:07

Dagbladet - 14 Aug 19 kl. 19:22

Minnesmerket for død isbre: - Bare dere vet om vi klarte det

Okjökull er den første av Islands isbreer som har gått tapt som følge av klimaforandringer, ifølge forskere. Nå advarer de om at den langt ifra blir den siste av isbreene som dør..
Les mer på Dagbladet


Les mer om:
Islands

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Minnesmerket, for, død, isbre, Bare, dere, vetom vi , klarte det
NRK - 25 Sep 19 kl. 10:39

Isbre i ferd med å kollapse

To veier på den italienske siden av Mont Blanc er stengt fordi deler av en isbre ifølge eksperter kan komme til å kollapse. Om lag 250.000 kubikkmeter is står i fare for å løsne fra isbreen Planpincieux, opplyser italienske myndigheter..

NRK - 22 Jul 19 kl. 17:51

En pågrepet for hakekors-hærverk

En person er pågrepet av politiet for å ha tagget et hakekors på minnesmerket etter 22. juli i Tønsberg, melder NTB. Hærverket på minnesmerket ved Hotel Klubben, ble utført i forkant av dagens minnemarkering..

P4 - 24 Sep 19 kl. 21:29

Frykter deler av isbre skal rase ut

Italienske myndigheter frykter at deler av en isbre på den italienske siden av fjellet Mont Blanc i Alpene skal rase ut. Det er målt bevegelser på over en halv meter om dagen, og ifølge italienske medier kan så mye som 250 000 kubikkmeter is rase ut. Ved skistedet Courmayeur er flere veier nå stengt, og flere boliger i området er også evakuert..

P4 - 22 Jul 19 kl. 20:16

Varsler søksmål mot minnessted

Utøya-naboer varsler søksmål mot staten over de nye tegningene for minnestedet på Utøykaia. Minnesmerket skal bestå av 77 bronsesøyler som er tre meter høye, til minne om alle som ble drept i regjeringskvartalet på på Utøya for åtte år siden. En nabo sier til Dagbladet at det virker som en turistattraksjon og frykter det blir en psykisk påkjenning.

Dagbladet - 24 Sep 19 kl. 20:09

Frykter kollaps på Mont Blanc

Isbre beveger seg 50-60 cm om dagen. Stenger veier og evakuerer hytter ved populært vintersportssted..

Aftenposten - 18 Aug 19 kl. 21:29

Her er «dødsannonsen» til Islands først smeltede isbre

I en alder av rundt 700 år skal tapet av isbreen Okjökull minnes i kveld..

Dagbladet - 10 Jul 19 kl. 22:04

Smeltende isbre kan gi halv meter havstigning alene

Thwaites-breen nærmer seg et kritisk punkt hvor hele breen vil smelte, selv om vi stopper global oppvarming, ifølge ny rapport..

Dagbladet - 31 Aug 19 kl. 10:12

Kartlegger fem øyer funnet av russisk student

Et arktisk ekspedisjonsteam har kartlagt fem små øyer i Nordishavet, etter at de ble oppdaget av en russisk student som analyserte en isbre-retrett gjennom satellittbilder..

VG - 19 Aug 19 kl. 20:45

Islandsk isbre forsvant. – Et varseltegn

Den islandske isbreen Okjökull er borte, som følger av økte temperaturer. Det kommer til å bli vanligere, mener norsk forsker..

VG - 19 Aug 19 kl. 20:45

Islands isbre forsvant. – Et varseltegn

Den islandske isbreen Okjökull er borte, som følger av økte temperaturer. Det kommer til å bli vanligere, mener norsk forsker..

Fler nyheter fra Dagbladet

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 12:26

Tajiks nye våpendrager heller bensin på Giske-bålet

Tajiks nye rådgiver sier Giske aldri har beklaget etter metoo-anklagene. - Hun er vant til en fri rolle, sier Hadia Tajik til Dagbladet..

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 12:51

Forsvant i 1955 - likfunn identifisert

Det 64 år gamle forsvinningsmysteriet fra Mandal er løst, melder politiet..

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 11:39

Cappelens forsvarer med overraskende grep

Gjermund Cappelens forsvarer, Benedict de Vibe, er stevnet som vitne av Eirik Jensens forsvarere. I stedet for å nekte å forklare seg, vil han tilby alt..

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 10:29

Lysbakken reagerer på Hauglies gransking

SV-leder Audun Lysbakken er ikke fornøyd med hvordan arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) og regjeringen har lagt opp prosessen rundt granskingen av Nav-skandalen..

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 10:11

Slik skal Stortinget granske Nav-skandalen

Arbeidsminister Anniken Hauglies redegjørelse om Nav-skandalen havner rett i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Granskingen er forventet å være ferdig til sommeren..

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 10:29

Lysbakken reagerer på Hauglies granskning

SV-leder Audun Lysbakken er ikke fornøyd med hvordan arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) og regjeringen har lagt opp prosessen rundt granskningen av Nav-skandalen..

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 08:55

Mener Støres forslag er «farlig»

Støre vil bruke pensjonsfondet som et politisk redskap. Dét får Høyre-toppene til å frese. - Støre bryter med Stoltenbergs linje, sier Jan Tore Sanner..

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 07:02

Tusenvis krever «dødstrailer»-stopp: - Livredd

Håkon (26) og Frøydis (28) krever at politikerne tar grep foran nok en vinter med utenlandske trailere på veiene. På få dager har de fått 30 000 mennesker i ryggen..

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 07:32

Alle tog innstilt etter at godstog sporet av i Bergen

Et godstog har sporet av inne på området ved jernbanestasjonen i Bergen. Ulykken skaper forsinkelser i morgentrafikken, og Vy har innstilt alle tog..

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 07:54

Skjebnedag for Frode Berg

Torsdag skal parlamentet i Litauen se på et lovforslag som kan gjøre at Frode Berg får komme hjem. Lovforslaget kan være helt avgjørende, sier Bergs advokat..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt