NRK > Nyheter

Tirsdag, 27 Oktober, 13:01

NRK - 19 sep. 20 kl. 08:55

Minnes Ginsburg utenfor høyesterett

Hundrevis av mennesker samlet seg natt til lørdag med stearinlys og sang utenfor høyesterett i Washington for å sørge over avdøde dommer Ruth Bader Ginsburg..
Les mer på NRK


Les mer om:
Washington, Ruth Bader Ginsburg, Ginsburg

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Minnes, Ginsburg, utenfor, høyesterett
NRK - 29 sep. 20 kl. 23:26

Ruth Bader Ginsburg bisatt

Høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg, som døde 18. september, ble tirsdag bisatt i en privat seremoni ved Arlington-kirkegården i Virginia. 87 år gamle Ginsburg var i 27 år en av ni dommere i amerikansk høyesterett og ble ansett som liberal..

NRK - 19 sep. 20 kl. 08:55

Mintes Ginsburg utenfor høyesterett

Hundrevis av mennesker samlet seg natt til lørdag med stearinlys og sang utenfor høyesterett i Washington for å sørge over avdøde dommer Ruth Bader Ginsburg..

Klartale - 21 sep. 20 kl. 08:54

Sørger over Ginsburg

Fredag døde dommeren Ruth Bader Ginsburg i USA. USAs høyesterett skal sørge i 30 dager. Dødsfallet kan endre politikken i landet framover..

VG - 19 sep. 20 kl. 02:07

Høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg (87) er død

Bader Ginsburg har i nesten tre tiår har vært en markant forkjemper for kvinners rettigheter og likestilling..

Aftenposten - 19 sep. 20 kl. 02:09

Den amerikanske høyesterettsdommeren Ruth Bader Ginsburg er død

Høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg, som i nesten tre tiår har vært en markant forkjemper for kvinners rettigheter og likestilling, døde lørdag..

Dagbladet - 19 sep. 20 kl. 02:29

Ruth Bader Ginsburg er død

Høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg døde lørdag. President Donald Trump har nå muligheten til å utnevne en tredje høyesterettsdommer..

E24 - 19 sep. 20 kl. 08:32

Ruth Bader Ginsburg, høyesterettsdommer og feministikon, er død

Ruth Bader Ginsburg, som i nesten tre tiår var en markant forkjempet for kvinners rettigheter og likestilling i USA, døde av kreft fredag. Hun ble 87 år gammel..

NRK - 24 sep. 20 kl. 17:18

Tilrop mot Trump som æret Ginsburg

Demonstranter ropte «stem ham ut» da president Donald Trump skulle ære avdøde høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg i Washington i dag. Til tross for Ginsburgs eget ønske har Trump varslet at han vil få på plass en ny dommer før valget..

Aftenposten - 25 sep. 20 kl. 20:46

Ginsburg hedret i kongressbygningen

Høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg ble fredag hedret i en minneseremoni i kongressbygningen i USAs hovedstad Washington..

Aftenposten - 19 sep. 20 kl. 03:15

McConnell sier Senatet vil holde avstemning hvis Trump nominerer en kandidat til Høyesterett

Flertallsleder Mitch McConnell sier Senatet vil holde avstemning om president Donald Trump nominerer en erstatter til Ruth Bader Ginsburg i USAs høyesterett..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Veronika Kristiansen testa positivt

Handballspelaren Veronika Kristiansen har testa positivt for koronavirus, melder klubben Györ på sine nettsider. Ho testa positivt måndag, men har vore i karantene sidan torsdag. Då testa Csenge Fodor positivt, og 21 tilsette gjekk i karantene..

NRK - 30 minutter siden

51 personer innlagt for covid-19

51 personer er tirsdag innlagt på norske sykehus for covid-19. Det er tre færre enn i går, viser Helsedirektoratets oversikt. Tre personer behandles med respirator, like mange for tredje dag på rad..

NRK - 30 minutter siden

Skutt av politi i Philadelphia

Det brøt ut demonstrasjoner i Philadelphia etter at en 27-åring bevæpnet med kniv ble skutt og drept av politiet. Faren klandrer politiet for sønnens død..

NRK - 45 minutter siden

Køkaos ved teststasjon i Bergen

Det ble køkaos ved teststasjonen i Fyllingsdalen i Bergen etter at Bergen legevakt meldte om at de var fullbooket for koronatesting. Politiet ble bedt om å bistå for å få kontroll på situasjonen. Også onsdag er i ferd med å fylle seg for legevakten..

NRK - 45 minutter siden

Kanariøyene vil kreve negativ test

Det spanske øyriket Kanariøyene vil vedta en lov som innebærer at turister må avlegge negativ koronatest før de får slippe inn. Det melder nyhetsbyrået AP. Loven vil gjelde for alle turister, både spanjoler og utlendinger, ifølge lokale politikere..

NRK - 45 minutter siden

Tolv nye smittede i Bodø

Tolv nye smittetilfeller er oppdaget i Bodø det siste døgnet. Det er det høyeste tallet på nye smittede i Bodø på ett døgn så langt. Alle tilfellene forklares med nærkontakt med andre smittede.

NRK - 1 time siden

Voldelige demonstrasjoner i Italia

I Italia demonstreres det mot myndighetenes koronarestriksjoner i flere byer. Demonstrantene har tydd til steinkasting og brukt fyrverki og brannbomber. I Milano er 28 personer anholdt, og én politibetjent ble lettere skadd..

NRK - 1 time siden

Seks personer pågrepet av Kripos

Den siste uka har Kripos pågrepet seks personer i en aksjon mot et organisert kriminelt miljø. De pågrepene er siktet for grov narkotikakriminalitet. Pågripelsene fant sted på Østlandet, og én ble pågrepet i Sverige.

NRK - 1 time siden

Ber om seks års forvaring for brann

Påtalemyndigheten ber om seks års forvaring, med en minstetid på fire år, for en 20-åring som står tiltalt for å ha startet tre branner på Stord. Det skriver Stord24. Mannen har tilstått og erkjent straffskyld.

NRK - 1 time siden

Utelivsgigant stenger mange steder

NOHO Norway har bestemt seg for å stenge halvparten av deres utesteder i Oslo som følge av de nye koronatiltakene. NOHO Norway driver mange av Oslos største utesteder, som Kulturhuset, Grisen, Youngs og Eilefs Landhandleri..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt