P4 > Nyheter

Lørdag, 11 Juli, 10:38

P4 - 26 mai 20 kl. 07:06

Mindre tro på økonomien

Nordmenns forventninger til egen og landets økonomi faller krafig, men mindre enn først fryktet.
Det viser Forventningsbarometeret for 2. kvartal i år fra Finans Norge.
Koronakrisen har ført til rekordhøy arbeidsledighet og stengte virksomheter.
Derfor er fallet som forventet, men mindre enn i finanskrisen og under oljeprisfallet i 2015, forteller dministerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer..
Les mer på P4


Les mer om:
Forventningsbarometeret, Finans Norge, Kreutzer

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mindre tro, økonomien
P4 - 12 juni 20 kl. 08:44

Økonomien i Storbritannia kollapset

Økonomien i Storbritannia kollapset i april. Tall fra det britiske statistiske sentralbyrået viser at økonomien krympet med massive 20,4 prosent, da store deler av samfunnet var lammet av koronakrisen. Til sammenligning falt økonomien i mars med 5,8 prosent..

NRK - 24 juni 20 kl. 15:41

Tror verdensøkonomien vil krympe

Det internasjonale pengefondet, IMF, sier pandemien har påvirket økonomien mer enn tidligere antatt og tror verdensøkonomien går tilbake med 4,9 prosent i år. Det nye anslaget fra juni er 1,9 prosentpoeng lavere enn i april..

P4 - 13 mai 20 kl. 21:25

FN tror verdensøkonomien krymper med 3 prosent

FN tror verdensøkonomien vil gå tilbake 3,2 prosent i år på grunn av koronapandemien. Det kommer fram i en ny analyse. De anslår at pandemien vil koste verden 86 000 milliarder kroner.

P4 - 24 juni 20 kl. 15:23

IMF tror på mer nedgang

Det internasjonale pengefondet,IMF, nedjusterer nå sine allerede negative forventninger til den økonomiske utviklingen i verden. IMF opplyser at koronapandemien har påvirket økonomien mer enn tidligere antatt og tror verdensøkonomien går tilbake med 4,9 prosent i år. IMF tror derimot at en vekst på 5,4 prosent neste år vil få økonomien tilbake til rundt samme nivå som før krisen..

NRK - 04 mars 20 kl. 16:10

IMF: mindre vekst i verdsøkonomien

Det internasjonale pengefondet trur verdsøkonomien i år vil ha mindre vekst enn i fjor som følgje av virusutbrotet. IMF anslo i januar at verdsøkonomien ville vekse med 3,3 prosent, men spår no at veksten blir under fjorårets 2,9 prosent, skriv NTB..

P4 - 14 april 20 kl. 14:54

Venter fall i verdensøkonomien på 3 prosent

Det internasjonale pengefondet anslår at koronakrisen vil føre til et fall i verdensøkonomien på 3 prosent. De frykter at pandemien vil koste verden 90.000 milliarder kroner og at den vil gjøre 2020 til det verste øknomiske året siden 1930-tallet.

NRK - 29 april 20 kl. 11:26

Lave forventninger til økonomien

Både forbrukere og næringslivet i EU har langt mindre tiltro til økonomien enn for en måned siden. En fersk EU-indikator er nesten nede på finanskrisenivå, skriver NTB. For hele EU faller indikatoren med 27,2 poeng til 67..

NRK - 21 mai 20 kl. 10:59

Økonomien truleg nådd botnen

Økonomien i dei 19 landa i eurosona har truleg nådd det lågaste nivået etter tiltaka som koronapandemien har utløyst. Det kjem fram av den sokalla innkjøpssjefindeksen, PMI, som analyseselskapet IHS Markit står bak..

NRK - 26 mai 20 kl. 07:48

Økonomien i Singapore hardt råka

Styresmaktene i Singapore, eit land som er særs avhengig av internasjonal handel, fryktar at økonomien vil krympe med opptil 7 prosent i år. Det vil i så fall vere den kraftigaste tilbakegangen sidan 1965..

E24 - 13 feb. 20 kl. 06:23

IMF ser mild viruseffekt på økonomien

Det er for tidlig å si hvilke konsekvenser utbruddet av det nye coronaviruset får for verdensøkonomien, mener Det internasjonale pengefondet (IMF)..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Over 70.000 døde i Brasil

Dødstallene i Brasil etter smitte av koronaviruset fortsetter å øke kraftig og har nå passert 70.000 Det er registrert 1.200 nye dødsfall, melder helsemyndighetene i landet.

P4 - 1 time siden

Måling: Ap landets største parti

Arbeiderpartiet er igjen det største partiet på Norfaktas junimåling for Klassekampen og Nationen. Ap får økt oppslutningen med 3,8 prosentpoeng og selv om både SV og Senterpartiet går tilbake på målingen kunne de tre partiene gått i flertallsregjering. Dette er Aps beste resultat på denne målingen siden februar 2019..

P4 - 1 time siden

Bor ikke sammen før de gifter seg

Åtte av ti aktive kristne bor ikke sammen før de gifter seg. Det viser en undersøkelse utført av avisen Dagen. Tallene skiller seg klart fra hele befolkningen sett under ett.

P4 - 1 time siden

– Kan ta lang tid å normalisere næringslivet

Men statsråden er forsiktig optimist. – 2020 blir næringslivets annerledesår. Det sier næringsminister Iselin Nybø.

P4 - 1 time siden

Bussjåfør drept

En fransk bussjåfør døde etter å ha blitt angrepet da han nektet passasjerer om bord uten munnbind forrige helg. Det er påbudt med munnbind på offentlig transport i Frankrike og angriperne, som verken hadde billett eller munnbind, skal ha slått sjåføren flere ganger. To menn var siktet for drapsforsøk, men påtalemyndigheten har varslet at siktelsen trolig vil bli oppjustert etter at sjåføren døde av skadene i går..

P4 - 1 time siden

Brukte drone over demonstrasjon

Politiet i Oslo bekrefter nå at de brukte drone over demonstrasjonen mot Stopp Islamiseringen av Norge på Mortensrud i juni. Det skriver Aftenposten. Politiet måtte gripe inn med skjold og fjerne flere motdemonstranter under markeringen til Sian.

P4 - Igår: 10:28

VG: - Vil åpne for Hellas, Italia og Spania

- Regjeringen vil åpne for karantenefrie reiser til de store ferielandene fra og med onsdag neste uke. Det skriver VG, men dette er ennå ikke bekreftet. Regjeringen skal legge frem de nye reiserådene på en pressekonferanse om én time, altså klokken 12.

P4 - 2 timer siden

Bil krasjet med ku

En bilfører er sendt til sykehus med uklart skadeomfang etter å ha krasjet med ei ku i Tønsberg i natt. Kua sto midt i veien og døde i sammenstøtet. Politiet har fått kontakt med eieren..

P4 - 2 timer siden

Sponheim ut av Venstre

Tidligere Venstre-leder Lars Sponheim har nå meldt seg ut av partiet. 63-åringen sier til Bergensavisen at han mener det er feil at han som fylkesmann skal være medlem av et parti. Sponheim ble fylkesmann i Hordaland i 2010 en stilling senere har hatt i det sammenslåtte fylket Vestland..

P4 - 2 timer siden

Stone slipper å sone

President Donald Trump har omgjort fengselsdommen til sin tidligere rådgiver Roger Stone, kun dager før han skulle sone dommen. Stone ble i februar dømt til tre år og fire måneder i fengsel blant annet å ha løyet for de folkevalgte om sine forbindelser til WikiLeaks - og for å ha hindret etterforskning i Russland-saken. En omgjøring sikrer at Stone ikke trenger å sone, selv om han fortsatt er en dømt mann..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt