NRK > Nyheter

Wednesday, 16 October, 08:15

NRK - 03 May 19 kl. 09:35

Mindre bruk av palmeolje

Norske biler kjørte med langt mindre palmeolje på tanken i 2018 enn året før. Importen av palmeolje var cirka 93 mill. liter. I 2017 ble det importert mer enn tre ganger så mye, 317 millioner liter, ifølge Miljødirektoratet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Miljødirektoratet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mindre brukav , palmeolje
VG - 07 Oct 19 kl. 09:56

Kilder til VG: Endrer avgiftsfritak for å bli kvitt palmeolje

Regjeringen vil innføre full avgift på biodrivstoff for å få ned bruken av palmeolje på norske veier..

VG - 07 Oct 19 kl. 09:56

Innfører full avgift på biodrivstoff med palmeolje

Regjeringen vil innføre full avgift på biodrivstoff for å bli kvitt palmeolje på norske veier..

VG - 07 Oct 19 kl. 09:56

Kilder til VG: Innfører full avgift på biodrivstoff med palmeolje

Regjeringen vil innføre full avgift på biodrivstoff for å få ned bruken av palmeolje på norske veier..

E24 - 03 May 19 kl. 11:13

Norske biler kjørte med mindre palmeolje på tanken

Norske biler har langt mindre palmeolje på tanken, men ifølge Regnskogfondet førte palmeoljen til 300.000 tonn høyere klimagassutslipp enn med fossil diesel..

Hegnar.no - 28 Feb 19 kl. 18:19

Oljefondet ut av 33 palmeoljeselskaper

En sammenstilling Regnskogfondet har gjort, viser at oljefondet de siste sju årene har trukket seg ut av 33 selskaper som produserer palmeolje..

NRK - 26 Dec 18 kl. 06:18

Thailand tillater medisinsk hasj

Thailand blir det det først landet i Sørøst-Asia til å til å legalisere bruk av cannabis etter at etter at et forslag om å tillate salg til medisinsk bruk fikk flertall i går. Også den lokale planten kratom blir tillatt til medisinsk bruk..

NRK - 28 Feb 19 kl. 18:55

Ute av 33 palmeoljeselskap

Ei samanstilling Regnskogfondet har gjort, viser at oljefondet dei siste sju åra har trekt seg ut av 33 selskap som produserer palmeolje. – Det er flott å sjå at fondet handlar i kampen mot avskoging, seier Vemund Olsen i Regnskogsfondet..

Hegnar.no - 19 Jun 19 kl. 06:42

Kongen om Märtha Louises bruk av prinsessetittelen: - Forsøker å få til en ordning

Kong Harald bekrefter overfor NRK at Kongehuset er i dialog om kommersiell bruk av prinsessetittelen..

Aftenposten - 12 Apr 19 kl. 19:00

Påske etter påske skuffer dere meg, Freia! | Amanda Anvar

Si ;D-innlegg: Hvorfor fortsetter Freia å bruke palmeolje når de vet om konsekvensene det har for miljøet vårt?.

Aftenposten - 17 Jul 19 kl. 13:52

EU vil granske Amazons bruk av handelsdata

EU innleder en formell undersøkelse av nettgiganten Amazon om bruk av handelsdata på selskapets nettsted..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Terrorsiktede norskkurdere løslatt

To kurdere fra Stavanger er løslatt fra varetekt i Tyrkia, der de har sittet fengslet siden i sommer. Tyrkisk politi mistenker dem for å ha lederroller i den forbudte kurdiske organisasjonen PKK, som Tyrkia anser som en terrororganisasjon..

NRK - 15 minutter siden

Hevder å ha drept militssoldater

637 «terrorister» er drept i Tyrkias militæroffensiv mot kurdisk milits nord i Syria, ifølge det tyrkiske forsvarsdepartementet i Ankara. Siden Tyrkia invaderte Syria er flere titalls sivile drept på begge sider av grensen, ifølge eksilgruppa SOHR..

NRK - 45 minutter siden

Ingen gjennombrudd i natt

EU håpet å våkne til brexitgjennombrudd etter en natt med forhandlinger. Men samtalene fortsetter i håp om å spikre et avtaleutkast før EU-toppmøtet torsdag. I London sier kilder ved statsminister Boris Johnsons kontor at det «gjenstår mer arbeid»..

NRK - 1 time siden

Hongkongs leder brøt avtale

Onsdag møttes Hongkongs lovgivende forsamling for første gang etter at protestene startet. Leder Carrie Lam skulle legge fram flere politiske planer, men forlot møtet fordi hun ble ropt til mens hun talte. Demonstrantene krever at Lam går av..

NRK - 1 time siden

Håper på brexitgjennombrudd

Storbritannia og EU har brukt natta til å forhandle fram et utkast til en brexitavtale, ifølge nyhetsbyrået AFP. EU har sagt at et utkast må være på bordet onsdag morgen for at EU-landene skal vurdere utkastet før toppmøtet som starter torsdag..

NRK - 1 time siden

– Kompetanseflukten er kritisk

Fra nyttår overtar fylkeskommunene ansvaret for å brøyte og strø 44.639 kilometer fylkesveier, samtidig som 10 prosent av Vegvesenets ansatte har sluttet i år. Veidirektøren sier at utskiftningen gir mangel på kompetanse som fylkeskommunene trenger..

NRK - 2 timer siden

Hongkong-leder avbrøt tale

Carrie Lam, leder i Hongkong, ble avbrutt midt i en tale, da flere i salen begynte å rope mens hun snakket. Lam skulle legge fram flere forslag, i et forsøk på å gjenopprette folks tillit til myndighetene. Lam forlot til slutt salen, ifølge Reuters..

NRK - 2 timer siden

Ocasio-Cortez støtter Sanders

30 år gamle Alexandria Ocasio-Cortez kommer til å gå ut og støtte Bernie Sanders som Demokratenes presidentkandidat, ifølge Washington Post. Ocasio-Cortez representerer New York i kongressen, og er regnet som innflytelsesrik på venstresiden i USA..

NRK - 3 timer siden

34,5 prosent kvinnelige ordførere

En gjennomgang Nationen har gjort, viser at det ligger an til å bli 117 kvinnelige ordførere. Det er like mange som det har vært, men siden det er vesentlig færre kommuner, blir andelen høyere. 34,5 prosent kvinner er rekordhøyt, ifølge avisa..

NRK - 3 timer siden

74 omkom etter tyfon i Japan

74 personer er nå bekreftet omkommet etter tyfonen «Hagibis». Det melder den japanske TV-kanalen NHK, ifølge Reuters. 12 personer er fremdeles savnet og 220 personer skadd..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt