NRK > Nyheter

Friday, 28 February, 10:29

NRK - 03 May 19 kl. 09:35

Mindre bruk av palmeolje

Norske biler kjørte med langt mindre palmeolje på tanken i 2018 enn året før. Importen av palmeolje var cirka 93 mill. liter. I 2017 ble det importert mer enn tre ganger så mye, 317 millioner liter, ifølge Miljødirektoratet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Miljødirektoratet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mindre brukav , palmeolje
P4 - 24 Feb 20 kl. 20:33

Shell eneste som ikke tar avstand fra palmeolje

Shell bruker mer palmeolje enn hele den norske matvareindustrien til sammen. Det viser en ny undersøkelse fra Regnskogfondet. Blant alle de store norske drivstoffkjedene i Norge, svarer bare èn at de bruker palmeolje i sine drivstoffprodukter - og det er Shell sier Regnskogsfondet til Dagbladet.

VG - 07 Oct 19 kl. 09:56

Kilder til VG: Endrer avgiftsfritak for å bli kvitt palmeolje

Regjeringen vil innføre full avgift på biodrivstoff for å få ned bruken av palmeolje på norske veier..

VG - 07 Oct 19 kl. 09:56

Innfører full avgift på biodrivstoff med palmeolje

Regjeringen vil innføre full avgift på biodrivstoff for å bli kvitt palmeolje på norske veier..

VG - 07 Oct 19 kl. 09:56

Kilder til VG: Innfører full avgift på biodrivstoff med palmeolje

Regjeringen vil innføre full avgift på biodrivstoff for å få ned bruken av palmeolje på norske veier..

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 12:41

Oslo-byrådet i brev til Stortinget: Regjeringen gir kollektivnæringen ekstraregning på 217 millioner kroner

Regjeringen vil øke avgiften for biodrivstoff for å bli kvitt palmeolje. Det kan gi Ruter AS, som ikke bruker palmeolje, en ekstraregning på 95 millioner kroner over natten – og tvinge Oslo-bussene tilbake til vanlig diesel..

E24 - 03 May 19 kl. 11:13

Norske biler kjørte med mindre palmeolje på tanken

Norske biler har langt mindre palmeolje på tanken, men ifølge Regnskogfondet førte palmeoljen til 300.000 tonn høyere klimagassutslipp enn med fossil diesel..

Hegnar.no - 28 Feb 19 kl. 18:19

Oljefondet ut av 33 palmeoljeselskaper

En sammenstilling Regnskogfondet har gjort, viser at oljefondet de siste sju årene har trukket seg ut av 33 selskaper som produserer palmeolje..

NRK - 26 Dec 18 kl. 06:18

Thailand tillater medisinsk hasj

Thailand blir det det først landet i Sørøst-Asia til å til å legalisere bruk av cannabis etter at etter at et forslag om å tillate salg til medisinsk bruk fikk flertall i går. Også den lokale planten kratom blir tillatt til medisinsk bruk..

NRK - 28 Feb 19 kl. 18:55

Ute av 33 palmeoljeselskap

Ei samanstilling Regnskogfondet har gjort, viser at oljefondet dei siste sju åra har trekt seg ut av 33 selskap som produserer palmeolje. – Det er flott å sjå at fondet handlar i kampen mot avskoging, seier Vemund Olsen i Regnskogsfondet..

Dagbladet - 14 Nov 19 kl. 09:32

Slik blir vi kvitt palmeoljen

Regjeringen, Arbeiderpartiet og Senterpartiet krangler om biodrivstoff og palmeolje, men ingen av dem har løsningen. Slik kan vi sikre at palmeoljen forsvinner..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Fleire utanlandsreiser i 2019

Nordmenn flaug 9,8 millionar gongar til utlandet i fjor. Det er 500.000 fleire enn året før, viser tal frå SSB.

NRK - 15 minutter siden

UD ber folk følge lokale reiseråd

Reiseråda til UD er ikkje basert på smittefare, skriv dei på heimesidene sine. Dei ber folk som skal ut å reise om å rette seg etter dei råda frå Folkehelseinstituttet og lokale helsestyresmakter. I tillegg bør reisande registrere seg hos UD..

NRK - 15 minutter siden

Syriske soldatar drepne angrep

16 syriske soldatar er drepne i tyrkiske angrep etter at 33 tyrkiske soldatar blei drepne i syriske angrep torsdag. Det er London-baserte SOHR som melder om angrep mot syriske stillingar i Idlib..

NRK - 15 minutter siden

Nedgang på børsane i Europa

Fallet på europeiske børsar held fram fredag på grunn av koronaviruset. Børsane i Frankfurt, London og Milano har alle falle rundt to til tre prosent fredag formiddag. Også på Oslo Børs held viruset fram med å prege hovudindeksen..

NRK - 30 minutter siden

Russiske fregattar gjennom Bosporos

To russiske marinefartøy var fredag på veg gjennom Bosporos-sundet på veg til Middelhavet, opplyser den russiske marinen. Dei seier fregattane er på rutineoppdrag, men vil ikkje seie kvar dei er på veg..

NRK - 30 minutter siden

Første koronatilfelle i Nederland

Nederland har stadfesta sitt første tilfelle av koronavirus, opplyser helsestyresmaktene i landet. Ein person har testa positivt etter å ha vore i Nord-Italia. Personen er lagt i isolat og får behandling..

NRK - 30 minutter siden

DNB tapte i Høgsterett

Forbrukarrådet og 180.0000 DNB-kundar vann fram i Høgsterett i det største massesøksmålet i noregshistoria. DNB blei dømde i lagmannsretten til å betale tilbake 345 millionar kroner til kundane.

NRK - 45 minutter siden

Nedgang i svenskehandelen

Nordmenn på dagstur til Sverige la igjen 14,3 milliardar kroner i fjor. Det er 557 millionar kroner mindre enn året før, viser tal frå SSB. Det er folk på Austlandet som bruker mest pengar på grensehandel.

NRK - 1 time siden

Oppretter virustelefon

Helsedirektoratet har opprettet en virus-informasjonstelefonen for å avlaste medisinsk nødtelefon og deler av helsetjenesten. Nummeret er 815 55 015. De som tror de kan være smittet av koronaviruset, skal ringe fastlegen sin eller legevakten..

NRK - 1 time siden

Mot verste uke siden finanskrisen

Hovedindeksen på Oslo Børs faller kraftig fredag morgen. Den siste uka har hovedindeksen falt 10 prosent, og ifølge Oslo Børs ligger det an til den største prosentvise nedgangen siden 2011, i løpet av en uke..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt