NRK > Nyheter

Onsdag, 21 April, 13:53

NRK - 01 feb. 21 kl. 13:39

Migranter trues på Kanariøyene

Flyktningstrømmen fra Afrika til Kanariøyene fører til uro og vold på den spanske øygruppa. Migranter risikerer juling på gata, og trues av lokale gjenger til å holde seg på mottakene, melder El Pais. 20.000 migranter kom til øygruppa bare i fjor..
Les mer på NRK


Les mer om:
Afrika, Kanariøyene, El Pais

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Migranter, trues, Kanariøyene
Klartale - 08 mars 21 kl. 09:05

Mange flere migranter til Kanariøyene i år

Kystvakta i Spania måtte redde mer enn hundre migranter i helga. Det skjedde på havet ved Kanari-øyene. I år har det kommet flere migranter til øyene enn i fjor..

NRK - 08 mars 21 kl. 01:36

107 migranter reddet ved Kanariøyen

Den spanske kystvakten har reddet 107 migranter fra båter utenfor Kanariøyene i helgen, opplyser myndighetene. Lørdag ble 56 reddet ved Tenerife, mens 51 ble reddet ved Gran Canaria søndag. Så langt i år har 23.

NRK - 11 april 21 kl. 19:53

Fire døde migranter ved Kanariøyene

Minst fire personer ble søndag funnet døde på en migrantbåt som drev utenfor Kanariøyene, ifølge Røde Kors i Spania. 19 overlevende ble reddet fra båten, hvorav tilstanden skal ha vært alvorlig for de fleste av dem..

NRK - 12 april 21 kl. 00:13

Fire migranter funnet døde på båt

Fire mennesker ble funnet døde på en flåte med migranter som var på vei til Kanariøyene, ifølge spanske Røde Kors. 19 andre migranter er lagt inn på sykehus i Tenerife. Søndag kveld var tilstanden alvorlig for tre av dem, ifølge myndighetene på øygruppa..

NRK - 21 feb. 21 kl. 08:24

Politimann pågrepet etter opptøyene

En politimann fra Pennsylvania ble fredag arrestert for å ha vært med på opptøyene i Washington 06. januar. Dagen etter opptøyene skrøt Joseph Wayne Fischer i sosiale medier av å ha vært inne i kongressbygningen..

NRK - 12 mars 21 kl. 09:51

Hellas vil åpne for turisme i mai

I midten av mai håper Hellas igjen å kunne ta imot turister etter flere omfattende nedstenginger. Ifølge turistminister Haris Theoharis er turister velkomne fra 14. mai.

NRK - 17 jan. 21 kl. 15:34

Tåregass mot migranter til USA

Politiet i Guatemala bruker tåregass mot gruppen på tusener av migranter fra Honduras som er på vei til USA, skriver AFP. Det er ifølge NTB 9.000 migranter fra Honduras som lørdag krysset grensen til Guatemala..

NRK - 07 feb. 21 kl. 08:08

Ofre fra massakre var migranter

Nesten samtlige av de 19 som ble funnet drept i to utbrente biler i den mexicanske delstaten Tamaulipas i januar, er identifisert som migranter. 14 var migranter fra Guatemala, mens to kom fra Mexico. De antas å ha forsøkt å ta seg til USA..

NRK - 28 feb. 21 kl. 17:25

15 migranter druknet utenfor Libya

Minst 15 migranter druknet da båten deres kantret utenfor kysten av Libya søndag. Det opplyser FNs migrasjonsorganisasjon IOM, ifølge AP. Det var minst 110 passasjerer ombord.

NRK - 24 mars 21 kl. 01:38

Over 100 migranter reddet

Mer enn 100 migranter som den siste uken er plukket opp av redningsskipet Ocean Viking i Middelhavet, fikk tirsdag gå i land i havnebyen Augusta på Sicilia. Organisasjonen SOS Meditarranee sier at til sammen 116 migranter var ombord,..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Milan og Juventus på veg ut

Dei italienske klubbane AC Milan og Juventus har lagt ut pressemeldingar som kan tyda på at også dei trekkjer seg frå den omstridde superligaen. Om det skulle stemma, vil det berre vera Real Madrid og Barcelona att i prosjektet..

NRK - 15 minutter siden

Engelsk virusvariant dominerer

I FHIs ukesrapport fremgår det at den engelske virusvarianten anslagsvis står for 82 prosent av de bekreftede smittetilfellene de siste 4 ukene. Andelen er høyest i Vestland (98 prosent). Den sørafrikanske varianten står for rundt 1 prosent..

NRK - 45 minutter siden

Smitten nesten halvert siden toppen

I forrige uke ble det registrert 3.717 koronasmittede i Norge. Det er 43 prosent færre enn i toppuken (uke 11), viser Folkehelseinstituttets siste ukesrapport.

NRK - 30 minutter siden

Stengte ikke dører før evakuering

Mannskapet på KNM «Helge Ingstad» stengte ikke nødvendige dører og luker før fregatten ble evakuert. Det ble avgjørende for at båten etter hvert sank og gikk tapt, slår Havarikommisjonen fast i sin rapport..

NRK - 45 minutter siden

– Kunne ha berga fregatten

KNM «Helge Ingstad» kunne vore berga etter kollisjonen med eit tanksskip. Det slår Statens havarikommisjon fast. Men mannskapet måtte hatt betre teknisk forståing av fregatten og betre opplæring enn dei hadde for å klara det, slår rapporten fast..

NRK - 1 time siden

Nedgang i koronapasientar

Det er 212 pasientar innlagde på norske sjukehus med covid-19 onsdag. Dette er 6 færre enn i går, syner tal frå Helsedirektoratet. 44 av pasientane får respiratorbehandling, 3 færre enn dagen før.

NRK - 45 minutter siden

25 koronadødsfall registrerte

Det er registrert 25 koronadødsfall hjå Folkehelseinstituttet det siste døgnet. Dette er ein kombinasjon av dødsfall dei siste dagane, etterregistrering og oppdaterte tal frå Dødsårsaksregisteret. Dødsfalla er i hovudsak frå veke 15 og 16, men somme er frå så langt tilbake som veke 5..

NRK - 45 minutter siden

Fortsatt nedgang i smittetilfeller

I uke 15 fortsetter nedgangen i antall meldte tilfeller siden toppen i uke 11, skriver FHI i ukesrapporten. Det er foreløpig meldt 3 717 tilfeller med prøvedato i uke 15, en nedgang på 23 % siden uke 14 og 43 % siden uke 11..

NRK - 1 time siden

Ny rapport om fregattforliset

Havarikommisjonen legg onsdag klokka 13 fram andre del av sin rapport av kva som skjedde då fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med tankskipet TS Sola i november 2018..

NRK - 1 time siden

500.000 til Oslo Pride

Regjeringen gir 500.000 kroner til Oslo Pride for markeringen av at det neste år er 50 år siden lovparagrafen som forbød sex mellom menn ble avskaffet. Det melder regjeringen i en pressemelding.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt