Mer trøbbel for el-gründer

Strømselskapet Elevo Norges svenske grunnlegger Thommy Stenvik har vært i hardt vær også i hjemlandet.

Thommy Stenvik BLE i 2018 intervjuet i dagbladet. elevo Norge het da kraft1. Video: Henning Lillegård/ Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Thommy Stenvik (34), grunnlegger av selskapet Elevo Norge som Dagbladet omtalte i helga, er heller ikke i hjemlandet ukjent med sinte kunder.

Et fellestrekk for flere Stenvik-selskaper som har fått kritikk, er at de kritikkverdige forholdene ifølge Stenvik skjedde etter at han hadde trukket seg ut.

Det gjelder også UEG Sweden AB, hvor konkursboet ble avsluttet i fjor.

- Ufordelaktige el-avtaler

UEG Swedens bobestyrer viser i sin boinnberetning til medierapporter om «Wasakraft» og «100 % El Sverige», to firmanavn som selskapet opererte under i 2016.

«I samtlige tilfeller har rapporteringen vært negativ, bl. a. oppgis det at forbrukere har kjent seg lurt til å inngå ufordelaktige el-avtaler», står det der.

Bobestyreren tar forbehold om at andre kan ha brukt samme firmanavn.

Ifølge boinnberetningen skal Stenvik ha solgt selskapet i august 2016 - selv om overtakelsesavtalen ble skrevet i oktober det året. Av innberetningen framgår det at han var styremedlem fra juli til september 2016.

«Det har videre framkommet opplysninger om at både UEG Sweden AB og "Wasakraft" har blitt innklaget flere ganger til Konsumentverket (det svenske Forbrukertilsynet, red. anm.)», skrev bobestyreren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.