NRK > Nyheter

Wednesday, 01 December, 04:17

NRK - 22 okt 21 kl. 16:03

Mer enn 90 houthi-opprørere drept

Den saudiledede koalisjonen opplyser at 90 medlemmer av houthi-bevegelsen er drept nær Maarib i Jemen. Houthi-opprørere har den siste tiden innledet en offensiv mot Maarib, det siste området nord i Jemen som fortsatt kontrolleres av regjeringsstyrkene. Store deler av landets olje- og gass-beholdning holder også til i området. Krigen i Jemen mellom houthi-opprørerne og den saudiledede koalisjonen har pågått siden 2015. Konflikten har ført til verdens verste humanitære krise, ifølge FN..
Les mer på NRK


Les mer om:
Maarib, Jemen, FN

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mer, enn90 , houthi-opprørere, drept
NRK - 16 okt 21 kl. 16:10

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP.

NRK - 20 okt 21 kl. 21:38

Over 80 opprørere skal være drept

Den Saudi-ledede koalisjonen som kjemper i Jemen, hevder at over 80 houthi-opprørere er blitt drept i flyangrep nær den strategisk viktige byen Maarib. For andre uke på rad har det vært spesielt intense flyangrep fra koalisjonens side. Den iranskstøttede houthi-bevegelsen kommenterer sjelden egne tap, og tallet på dødsofre kan ikke bekreftes av uavhengige kilder, melder AFP.

NRK - 08 sep 21 kl. 11:06

78 drept i kamper i Jemen

78 mennesker er drept i kamper om Marib-provinsen i Jemen, opplyser kilder i militæret. Både opprørere og styrker knyttet til den internasjonalt anerkjente regjeringen i Jemen er blant de drepte, opplyser kilder i militæret til nyhetsbyrået AFP onsdag. – 60 houthi-opprørere ble drept, de fleste i luftangrep som foregikk de siste 24 timene, mens 18 soldater knyttet til regjeringen ble drept i løpet av de siste 48 timene, sier en regjeringsoffiser.

NRK - 16 sep 21 kl. 09:44

Minst 50 drepne i Jemen

Rundt 50 opprørarar og regjeringsvennlege styrkar er drepne i opptøyar i al-Bayda-provinsen i Jemen, ifølgje forsvarskjelder. Blant dei drepne er ein høgståande tenesteperson, opplyser ei kjelde i militæret torsdag morgon, skriv NTB. – Ein oberst og 19 andre lojalistar vart drepne dei siste 24 timane i kampar med houthi-opprørarar i al-Bayda-provinsen, seier forsvarskjelda, og legg til at 30 opprørarar til vart drepne.

NRK - 31 okt 21 kl. 15:35

218 personer drept i Jemen

Ifølge regjeringen i Saudi-Arabia skal 218 houthi-opprørere ha mistet livet i et flyangrep, utført av en Saudi-ledet militærkoalisjon, melder AFP. Houthi-opprørerne, som blant annet får støtte fra Iran, ville ikke uttale seg om dødstallene. Angrepet skjedde ikke langt utenfor den strategisk viktige byen Marib.

NRK - 26 sep 21 kl. 10:18

Minst 50 drept i Jemen

I løpet av de siste par dagene har minst 50 opprørere og regjeringslojale soldater blitt drept i kampene om byen Maarib i Jemen, melder AFP. 43 av de døde var houthi-opprørere, opplyser en militærkilde, mens en annen opplyser at minst sju regjeringslojale soldater har blitt drept..

NRK - 29 okt 21 kl. 11:57

13 drept i Jemen

13 personer, blant dem et barn, ble drept i et missilangrep i Maarib i Jemen som houthi-opprørerne sto bak, ifølge kilder i militæret og helsevesenet. Missilangrep traff huset til en stammeleder da det ble avholdt et møte der med andre stammeledere som kjemper på regjeringens side. Maarib, som er provinshovedstaden i den oljerike provinsen med samme navn, er den internasjonalt anerkjente regjeringens siste høyborg i nordlige Jemen.

NRK - 03 okt 21 kl. 06:11

19 opprørere drept i Mosambik

I Mosambik er en lokal jihadistleder og 18 opprørere er drept i et militærangrep mot en base som opprørerne hadde i Cabo Delgado nord i landet. Det opplyste den sørafrikanske utviklingsblokken SADC lørdag. Mange av blokkens 16 medlemsland har utstasjonert styrker i Mosambik for å hjelpe landet med å bekjempe opprøret i det gassrike området i nord, der al Qaida-tilknyttede jihadister siden 2017 har gjennomført angrep mot landsbyer og byer i et forsøk på å opprette et kalifat..

NRK - 08 aug 21 kl. 14:59

Houthi-forhandler vil ikke møtes

En av toppforhandlerne til Houthi-militsen sier det ikke er noe poeng å møte FNs nye spesialutsending nå. Det melder Reuters. I over seks år har den Iran-støttede Houthi-militsen, og den jemenske regjeringen, som er støttet av blant andre Saudi-Arabia, vært i krig.

NRK - 09 jul 21 kl. 13:58

10 drept i Kashmir

Minst åtte militante opprørere og to soldater er drept i flere trefninger i den indiskkontrollerte delen av Kashmir, opplyser tjenestemenn. En talsmann for den indiske hæren sier to soldater og to militante opprørere, som begge var pakistanske borgere, ble drept torsdag i et sammenstøt på delelinjen mellom indiskkontrollert Kashmir og den pakistanskkontrollerte delen av regionen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt