P4 > Nyheter

Saturday, 24 February, 16:46

P4 - 25 Nov 17 kl. 09:30

Mener militær aksjon i Zimbabwe var lovlig

En høyesterettdommer i Zimbabwe mener at militæraksjonen som førte til president Robert Mugabes fall, var lovlig.
Samtidig sier han at Mugabes avsettelse av Mnangagwa som visepresident var ulovlig, melder nyhetsbyrået AP.
75 år gamle Mnangagwa ble i går tatt i ed som ny president i Zimbabwes hovedstad Harare..
Les mer på P4


Les mer om:
Zimbabwe, Robert Mugabes, Mugabes, Mnangagwa, AP, Zimbabwes, Harare

Dele artikeln

83 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mener, militær, aksjoni , Zimbabwevar , lovlig
NRK - 25 Nov 17 kl. 08:48

Mener militær aksjon var lovlig

Høyesterettsdommer George Chiweshe i Zimbabwe sier den militære aksjonen som førte til Mugabes avgang var lovlig og ikke et kupp. Samtidig sier han at Mugabes avsettelse av Mnangagwa som visepresident var ulovlig, skriver nyhetsbyrået AP..

Klartale - 15 Nov 17 kl. 08:46

Militæret har tatt makta i Zimbabwe

Presidenten i Zimbabwe er arrestert av militæret i landet..

P4 - 17 Nov 17 kl. 09:39

Militæret i Zimbabwe: Vi har pågrepet flere i Mugabes regjering

Militæret i Zimbabwe sier de har pågrepet flere personer i regjeringen til presidenten Robert Mugabe. Militære ledere sier samtidig i en uttalelse i dag at de snakker med Mugabe om veien framover for landet. Mugabe nekter fortsatt å gå av, ifølge BBC..

NRK - 26 Nov 17 kl. 12:46

– Mugabe er ganske jovial

Robert Mugabes nevø sa til AFP søndag at den avsatte presidenten i Zimbabwe var ved god helse og «ganske jovial» etter å ha blitt tvunget til å trekke seg da en militær aksjon avsluttet hans 37 år ved makten..

P4 - 19 Nov 17 kl. 09:10

Vil fjerne og utvise Mugabe

Både Robert og Grace Mugabe vil bli fjernet og utvist fra sitt eget regjeringsparti i Zimbabwe. Det sier en talsperson i militæret til Reuters. Det er ventet at tidligere visepresident Emmerson Mnangagwa blir satt inn som landets øverste leder.

NRK - 20 Nov 17 kl. 12:14

Vil ha overvaka val i Zimbabwe

Opposisjonspartiet MDC vil at eit komande presidentval i Zimbabwe skal overvakast av internasjonale observatørar. Til Reuters seier partileiar Morgan Tsvangirai at dei ønskjer ein inkluderande overtakingsprosess etter militærkuppet mot Robert Mugabe..

P4 - 18 Nov 17 kl. 14:20

Stanser marsj i Zimbabwe

Militæret i Zimbabwe har stoppet flere tusen demonstranter som marsjerte mot bostedet til den avsatte presidenten Robert Mugabe i hovedstaden Harare. Tidligere i dag samlet også flere tusen seg i hovedstaden etter at militæret denne uken avsatte den 92 år gamle presidenten som har regjert i 30 år. Mugabe har selv nektet å tre av..

NRK - 25 Nov 17 kl. 19:55

Domstol: Zimbabwe-kupp var lovlig

En domstol i Zimbabwe har fastslått at de militæres maktovertakelse var lovlig, melder AFP. Kuppet førte til at president Robert Mugabe ble tvunget til å gå av. Kjennelsen fører til nye bekymringer om landets rettssystem..

Aftenposten - 17 Nov 17 kl. 11:57

Aftenposten i Zimbabwe: – Det var på tide at militæret grep inn. Nå har vi håp om at alt kan bli bedre i landet.

VICTORIAFALLENE, ZIMBABWE (Aftenposten): Utlendingene svikter en av Zimbabwes og Afrikas største attraksjoner på grunn av hærens inngripen..

NRK - 27 Dec 17 kl. 17:37

Ny visepresident i Zimbabwe

Emmerson Mnangagwa, president i Zimbabwe, har peika ut den tidlegare forsvarssjefen Constantino Chiwenga som visepresident i landet. Det var Chiwenga som leia den militære overtakinga av makta i landet tidlegare i år..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Mann dømt for grov vold

En mann i 30-årene er dømt til to år og to måneders fengsel for svært grov vold mot tre personer i Trondheim. Blant annet skal han ha slått en kvinne med rørtang, spylt henne med varmt vann og hengt henne opp etter halsen. Mannen nekter for volden og kommer til å anke straffeutmålingen, opplyser forsvareren hans til Adresseavisen..

P4 - 45 minutter siden

20-åring ranet i eget hjem

Ingen er så langt pågrepet etter at en mann ble brutalt ranet hjemme hos seg selv i Kvam i Hordaland av maskerte menn i natt. Den 20 år gamle mannen ble slått med jernrør og fikk hjernerystelse da han oppdaget de maskerte mennene i boligen sin. Politiet opplyser til Bergens Tidende at saken er alvorlig og blir høyt prioritert..

P4 - 2 timer siden

Vil ha svar på orkan-dødsfall

Myndighetene på Puerto Rico frykter dødstallene etter orkanen Maria som herjet i september i fjor er mye høyere enn antatt. Det offisielle dødstallet er 64, men rapporter fra blant annet CNN antyder at det kan være snakk om over 1000. Nå har myndighetene bedt forskere ved George Washington University om å se på saken..

P4 - 2 timer siden

Vigra flyplass evakuert

Politiet startet evakuering av Vigra flyplass i Ålesund nå i ettermiddag etter at det ble funnet en mistenkelig pakke på flyplassområdet. Pakken ble funnet på utsiden av flylassen, og politiet ber folk ta kontakt om de kan ha glemt den..

P4 - 3 timer siden

Lunde Pedersen kom ikke til finale

Sverre Lunde Pedersen klarte ikke å ta seg til finalen i fellesstart skøyter i Pyeongchang i dag. Han ble nummer ni i sin semifinale, men bare de åtte beste gikk videre..

P4 - 2 timer siden

Ber statsministeren hjelpe afghansk familie

Advokaten til den afghanske familien som i går ble pågrepet mens de var i kirkeasyl i Fitjar, frykter de skal bli sendt ut av Norge i løpet av helgen. Pastoren i menigheten der de bodde har i en appell i dag bedt statsminister Erna Solberg om hjelp, melder NTB. Både Kirken og flere politikere har reagert på at familien ble hentet ut av kirkeasyl.

P4 - 4 timer siden

Holund krever forklaring på vraking

Hans Christer Holund forstår fortsatt ikke hvorfor han ikke fikk en plass på stafettlaget til langrennsherrene under OL selv om han hadde tatt bronse på tremila. Forklaringen fra landslagstreneren var at de fulgte magefølelsen i laguttaket. Men Holund sier til NRK at han kommer til å ta opp dette etter OL, så alle er enige om kriteriene for uttak før mesterskap..

P4 - 3 timer siden

Ikke tiltalt to år etter tilståelse

En mann i 40-årene er fortsatt ikke tiltalt, to år etter at han tilsto overgrep mot en gutt under 14 år. Han ble avslørt i april 2016 da han ved en feil koblet seg opp mot TVen til naboen og viste sitt eget overgrepsmateriale der. Politiet er fortsatt ikke ferdige med å etterforske saken.

P4 - 5 timer siden

Forsøkte å rane urmaker

To personer forsøkte å rane en urmaker i Porsgrunn i Telemark i formiddag ved å angripe døra med øks. De to var maskerte og hadde på seg sorte hettegensere, og klarte ikke å komme seg inn i butikken. Politiet tror de flyktet fra stedet i to små biler, og ber publikum om tips om saken..

P4 - 5 timer siden

140 raketter avfyrt i Syria

Minst 140 raketter skal ha blitt avfyrt mot opprørskontrollerte Øst-Ghouta i Syria i natt. Det opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights. I følge gruppen ble minst tre sivile drept og 12 såret.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt