P4 > Nyheter

Tuesday, 12 December, 22:59

P4 - 25 Nov 17 kl. 09:30

Mener militær aksjon i Zimbabwe var lovlig

En høyesterettdommer i Zimbabwe mener at militæraksjonen som førte til president Robert Mugabes fall, var lovlig.
Samtidig sier han at Mugabes avsettelse av Mnangagwa som visepresident var ulovlig, melder nyhetsbyrået AP.
75 år gamle Mnangagwa ble i går tatt i ed som ny president i Zimbabwes hovedstad Harare..
Les mer på P4


Les mer om:
Zimbabwe, Robert Mugabes, Mugabes, Mnangagwa, AP, Zimbabwes, Harare

Dele artikeln

3 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mener, militær, aksjoni , Zimbabwevar , lovlig
NRK - 25 Nov 17 kl. 08:48

Mener militær aksjon var lovlig

Høyesterettsdommer George Chiweshe i Zimbabwe sier den militære aksjonen som førte til Mugabes avgang var lovlig og ikke et kupp. Samtidig sier han at Mugabes avsettelse av Mnangagwa som visepresident var ulovlig, skriver nyhetsbyrået AP..

Klartale - 15 Nov 17 kl. 08:46

Militæret har tatt makta i Zimbabwe

Presidenten i Zimbabwe er arrestert av militæret i landet..

P4 - 17 Nov 17 kl. 09:39

Militæret i Zimbabwe: Vi har pågrepet flere i Mugabes regjering

Militæret i Zimbabwe sier de har pågrepet flere personer i regjeringen til presidenten Robert Mugabe. Militære ledere sier samtidig i en uttalelse i dag at de snakker med Mugabe om veien framover for landet. Mugabe nekter fortsatt å gå av, ifølge BBC..

NRK - 26 Nov 17 kl. 12:46

– Mugabe er ganske jovial

Robert Mugabes nevø sa til AFP søndag at den avsatte presidenten i Zimbabwe var ved god helse og «ganske jovial» etter å ha blitt tvunget til å trekke seg da en militær aksjon avsluttet hans 37 år ved makten..

P4 - 19 Nov 17 kl. 09:10

Vil fjerne og utvise Mugabe

Både Robert og Grace Mugabe vil bli fjernet og utvist fra sitt eget regjeringsparti i Zimbabwe. Det sier en talsperson i militæret til Reuters. Det er ventet at tidligere visepresident Emmerson Mnangagwa blir satt inn som landets øverste leder.

NRK - 20 Nov 17 kl. 12:14

Vil ha overvaka val i Zimbabwe

Opposisjonspartiet MDC vil at eit komande presidentval i Zimbabwe skal overvakast av internasjonale observatørar. Til Reuters seier partileiar Morgan Tsvangirai at dei ønskjer ein inkluderande overtakingsprosess etter militærkuppet mot Robert Mugabe..

P4 - 18 Nov 17 kl. 14:20

Stanser marsj i Zimbabwe

Militæret i Zimbabwe har stoppet flere tusen demonstranter som marsjerte mot bostedet til den avsatte presidenten Robert Mugabe i hovedstaden Harare. Tidligere i dag samlet også flere tusen seg i hovedstaden etter at militæret denne uken avsatte den 92 år gamle presidenten som har regjert i 30 år. Mugabe har selv nektet å tre av..

NRK - 25 Nov 17 kl. 19:55

Domstol: Zimbabwe-kupp var lovlig

En domstol i Zimbabwe har fastslått at de militæres maktovertakelse var lovlig, melder AFP. Kuppet førte til at president Robert Mugabe ble tvunget til å gå av. Kjennelsen fører til nye bekymringer om landets rettssystem..

Aftenposten - 17 Nov 17 kl. 11:57

Aftenposten i Zimbabwe: – Det var på tide at militæret grep inn. Nå har vi håp om at alt kan bli bedre i landet.

VICTORIAFALLENE, ZIMBABWE (Aftenposten): Utlendingene svikter en av Zimbabwes og Afrikas største attraksjoner på grunn av hærens inngripen..

NRK - 19 Nov 17 kl. 17:26

Mugabe møtte militære ledere

President Robert Mugabe møtte i dag de militære lederne som tok makten i Zimbabwe tidligere denne uken. Det har ikke kommet informasjon fra møtet, men Mugabe er fotografert i samtale med lederne, melder AFP..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Vestfoldbanen stengt

Vestfoldbanen er stengt for trafikk mellom Sandefjord og Larvik. Årsaken er en feil på sporet. Det jobbes med å utbedre feilen, men det er usikkert hvor lang tid det vil ta..

P4 - 1 time siden

Ny voldshendelse på Furuset

Flere ungdommer har igjen vært involvert i en slåsskamp på Furuset i Oslo i kveld, dagen etter at en ung mann ble knivstukket. Politiet melder at en person blir sjekket av ambulanse, og at det nå sikres spor fra åstedet. To personer er siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen i går.

P4 - 1 time siden

Over 700 dansere mot trakassering

Også 700 dansere i Norge går nå ut med et opprop mot seksuell trakassering og overgrep i bransjen. Under emneknaggen når dansen stopper forteller flere om overgrep, ydmykelser og nedlatende kommentarer. Danserne sier i oppropet at de er i en ekstra sårbar situasjon fordi de bruker kroppen i både utdannelsen og arbeidslivet..

P4 - 1 time siden

- Flyktninger utsettes for tortur, vold og drap

Strandede flyktninger og migranter utsettes for tortur og overgrep i interneringsleirer i Libya. Det hevder Amnesty International i en ny rapport. I rapporten hevde det at overgrepene utføres av myndigheter, menneskesmuglere og væpnede militser.

P4 - 1 time siden

Minst 32 omkom i massiv trafikkulykke i Kenya

Minst 32 mennesker har mistet livet i en trafikkulykke vest i Kenya. Ulykken skjedde da en lastebilsjåfør som flyktet fra politiet mistet kontrollen og kolliderte med en buss. Totalt var 13 kjøretøy involvert i ulykken, og dødstallet er ventet å stige..

P4 - 2 timer siden

Dømt for overgrep mot barnebarn

En mann i 60-årene er i Alta tingrett dømt til fem års fengsel for overgrep mot sine egne barnebarn. Jentene var tre og fem år da overgrepene skjedde, i følge iFinnmark. Mannen anket dommen på stedet.

P4 - 2 timer siden

Advokatfirma får kritikk for gratulasjon

Advokatfirmaet Sylte får kritikk etter at de på Facebook nylig gratulerte en klient med frifinnelse i en voldtektssak. Advokaten som bistår kvinnen sier til NRK at innlegget er belastende, og reagerer på at det gratuleres i en sak av så alvor karakter. Advokatfirmaet har nå slettet innlegget på grunn av debatten som oppsto i kommentarfeltet..

P4 - 2 timer siden

Ankom valglokale på hest

Den omdiskuterte republikaneren Roy Moore ankom i dag valglokalet i Alabama på en hest. Alabama skal velge ny senator, og det knyttes stor spenning om Moore, som er beskyldt for å ha forgrepet seg på flere jenter, blir valgt. Flere partifeller har bedt Moore trekke seg, men USAs president Donald Trump har gitt politikeren sin fulle støtte..

P4 - 3 timer siden

Pedofile har egen vennegruppe med barn

Norske og utenlandske pedofile har opprettet en egen chattegruppe på nettet, der de har utstrakt kontakt med barn. I chatteforumet inviteres barn ned i 10-årsalderen, der det snakkes og utveksles seksualiserte tegninger av småjenter, skriver NRK. Ifølge de pedofile vet barna at de er pedofil.

P4 - 3 timer siden

To til sykehus etter bilulykke

To menn er fraktet til sykehus etter at bilen de satt i kjørte av veien og havnet i elven i Drangedal i Telemark i kveld. Skadeomfanget er ukjent. Bilen skal ha fått store skader, og måtte taues opp av elva..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt