P4 > Nyheter

Saturday, 23 June, 13:54

P4 - 25 Nov 17 kl. 09:30

Mener militær aksjon i Zimbabwe var lovlig

En høyesterettdommer i Zimbabwe mener at militæraksjonen som førte til president Robert Mugabes fall, var lovlig.
Samtidig sier han at Mugabes avsettelse av Mnangagwa som visepresident var ulovlig, melder nyhetsbyrået AP.
75 år gamle Mnangagwa ble i går tatt i ed som ny president i Zimbabwes hovedstad Harare..
Les mer på P4


Les mer om:
Zimbabwe, Robert Mugabes, Mugabes, Mnangagwa, AP, Zimbabwes, Harare

Dele artikeln

83 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mener, militær, aksjoni , Zimbabwevar , lovlig
NRK - 25 Nov 17 kl. 08:48

Mener militær aksjon var lovlig

Høyesterettsdommer George Chiweshe i Zimbabwe sier den militære aksjonen som førte til Mugabes avgang var lovlig og ikke et kupp. Samtidig sier han at Mugabes avsettelse av Mnangagwa som visepresident var ulovlig, skriver nyhetsbyrået AP..

Klartale - 15 Nov 17 kl. 08:46

Militæret har tatt makta i Zimbabwe

Presidenten i Zimbabwe er arrestert av militæret i landet..

P4 - 17 Nov 17 kl. 09:39

Militæret i Zimbabwe: Vi har pågrepet flere i Mugabes regjering

Militæret i Zimbabwe sier de har pågrepet flere personer i regjeringen til presidenten Robert Mugabe. Militære ledere sier samtidig i en uttalelse i dag at de snakker med Mugabe om veien framover for landet. Mugabe nekter fortsatt å gå av, ifølge BBC..

NRK - 26 Nov 17 kl. 12:46

– Mugabe er ganske jovial

Robert Mugabes nevø sa til AFP søndag at den avsatte presidenten i Zimbabwe var ved god helse og «ganske jovial» etter å ha blitt tvunget til å trekke seg da en militær aksjon avsluttet hans 37 år ved makten..

P4 - 19 Nov 17 kl. 09:10

Vil fjerne og utvise Mugabe

Både Robert og Grace Mugabe vil bli fjernet og utvist fra sitt eget regjeringsparti i Zimbabwe. Det sier en talsperson i militæret til Reuters. Det er ventet at tidligere visepresident Emmerson Mnangagwa blir satt inn som landets øverste leder.

NRK - 20 Nov 17 kl. 12:14

Vil ha overvaka val i Zimbabwe

Opposisjonspartiet MDC vil at eit komande presidentval i Zimbabwe skal overvakast av internasjonale observatørar. Til Reuters seier partileiar Morgan Tsvangirai at dei ønskjer ein inkluderande overtakingsprosess etter militærkuppet mot Robert Mugabe..

P4 - 18 Nov 17 kl. 14:20

Stanser marsj i Zimbabwe

Militæret i Zimbabwe har stoppet flere tusen demonstranter som marsjerte mot bostedet til den avsatte presidenten Robert Mugabe i hovedstaden Harare. Tidligere i dag samlet også flere tusen seg i hovedstaden etter at militæret denne uken avsatte den 92 år gamle presidenten som har regjert i 30 år. Mugabe har selv nektet å tre av..

NRK - 25 Nov 17 kl. 19:55

Domstol: Zimbabwe-kupp var lovlig

En domstol i Zimbabwe har fastslått at de militæres maktovertakelse var lovlig, melder AFP. Kuppet førte til at president Robert Mugabe ble tvunget til å gå av. Kjennelsen fører til nye bekymringer om landets rettssystem..

Aftenposten - 17 Nov 17 kl. 11:57

Aftenposten i Zimbabwe: – Det var på tide at militæret grep inn. Nå har vi håp om at alt kan bli bedre i landet.

VICTORIAFALLENE, ZIMBABWE (Aftenposten): Utlendingene svikter en av Zimbabwes og Afrikas største attraksjoner på grunn av hærens inngripen..

NRK - 27 Dec 17 kl. 17:37

Ny visepresident i Zimbabwe

Emmerson Mnangagwa, president i Zimbabwe, har peika ut den tidlegare forsvarssjefen Constantino Chiwenga som visepresident i landet. Det var Chiwenga som leia den militære overtakinga av makta i landet tidlegare i år..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Opphevet alkoholforbud

Det er lov å drikke alkohol på Unge Høyres landsmøte nå i helgen..

P4 - 1 time siden

20 år siden mirakelet i Marseille

I dag, St.Hans aften er det 20 år siden Norge slo Brasil i fotball-VM..

P4 - 1 time siden

Unge Høyre vil legalisere noen stoffer

Unge Høyre ønsker å legalisere lettere narkotiske stoffer. Det ble klart på ungdomspartiets landsmøte på Gardermoen i ettermiddag. Samtidig stemte landsmøtet, med to stemmers margin, ned et forslag om å legalisere all narkotika.

P4 - 1 time siden

Drapssiktet samarbeider med politiet

Mannen som er siktet for drapet på Marie-Louise Bendiktsen i Sjøvegan i Troms i 1998, vil samarbeide og la seg avhøre av politiet. Hans forsvarer, Thomas Hansen, sier til NRK at mannen håper å bli sjekket ut av saken så fort som mulig. Det var onsdag denne uken at den utenlandske statsborgeren ble pågrepet for drapet, da han ankom Oslo lufthavn.

P4 - 1 time siden

Flere sauer funnet døde

Flere sauer er nå funnet døde etter ulveangrep nord i Østerdalen. Siden i går kveld er 23 sauer tatt av ulv i Rendalen, skriver Østlendingen. Dermed er over 150 sauer bekreftet drept av ulv den siste tiden.

P4 - 1 time siden

- Ikke tegn til skudd

Det er ikke tegn til at det ble avfyrt skudd da politisjasjonen på Stovner i Oslo ble utsatt for hærverk i natt. En mann ble pågrepet, og politiet fant et våpen og skarp ammunisjon ikke langt fra ham. Et vindu og et overvåkingskamera ble ødelagt, men ingen personer ble skadd..

P4 - 1 time siden

Demonstrasjoner to år etter Brexit-avstemningen

Det er nå i ettermiddag store demonstrasjoner i London, på dagen to år etter at britene stemte for utmelding fra EU. Innen 29. mars neste år skal Storbritannia være være utmeldt av unionen..

P4 - 2 timer siden

Bensinstasjonen ranet

En mann er pågrepet etter at en bensinstasjon på Minnesund i Askershus ble ranet i formiddag. Gjerningsmannen skal ifølge politiet ha truet betjeningen med et stikkvåpen. Det er usikkert om han fikk med seg noe penger.

P4 - 2 timer siden

Tiltalt for drapsforsøk

En mann må neste uke møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha forsøkt å drepe samboeren på en balkong på Torshov. Ifølge tiltalen skal mannen i 40-årene har brukt vold mot kvinnen, og ha forsøkt å løfte eller fra henne over rekkverket. Han er også tiltalt for drapstrusler mot en nabo som grep inn.

P4 - 2 timer siden

Nordmann venter på dom i Singapore

Nordmannen som er dømt til ett års fengsel og tre stokkeslag i Singapore, vet fortsatt ikke om den fysiske avtraffelsen vil bli gjennomført. Den 49 år gamle mannen er dømt for beføling av en bevisstløs kvinne da han var på jobbreise i Singapore i august i fjor. Han har erkjent straffskyld, men venter nå på at anken hans blir behandlet, skriver Dagbladet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt