P4 > Nyheter

Wednesday, 12 December, 06:10

P4 - 25 Nov 17 kl. 09:30

Mener militær aksjon i Zimbabwe var lovlig

En høyesterettdommer i Zimbabwe mener at militæraksjonen som førte til president Robert Mugabes fall, var lovlig.
Samtidig sier han at Mugabes avsettelse av Mnangagwa som visepresident var ulovlig, melder nyhetsbyrået AP.
75 år gamle Mnangagwa ble i går tatt i ed som ny president i Zimbabwes hovedstad Harare..
Les mer på P4


Les mer om:
Zimbabwe, Robert Mugabes, Mugabes, Mnangagwa, AP, Zimbabwes, Harare

Dele artikeln

83 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mener, militær, aksjoni , Zimbabwevar , lovlig
NRK - 25 Nov 17 kl. 08:48

Mener militær aksjon var lovlig

Høyesterettsdommer George Chiweshe i Zimbabwe sier den militære aksjonen som førte til Mugabes avgang var lovlig og ikke et kupp. Samtidig sier han at Mugabes avsettelse av Mnangagwa som visepresident var ulovlig, skriver nyhetsbyrået AP..

Klartale - 15 Nov 17 kl. 08:46

Militæret har tatt makta i Zimbabwe

Presidenten i Zimbabwe er arrestert av militæret i landet..

P4 - 17 Nov 17 kl. 09:39

Militæret i Zimbabwe: Vi har pågrepet flere i Mugabes regjering

Militæret i Zimbabwe sier de har pågrepet flere personer i regjeringen til presidenten Robert Mugabe. Militære ledere sier samtidig i en uttalelse i dag at de snakker med Mugabe om veien framover for landet. Mugabe nekter fortsatt å gå av, ifølge BBC..

NRK - 26 Nov 17 kl. 12:46

– Mugabe er ganske jovial

Robert Mugabes nevø sa til AFP søndag at den avsatte presidenten i Zimbabwe var ved god helse og «ganske jovial» etter å ha blitt tvunget til å trekke seg da en militær aksjon avsluttet hans 37 år ved makten..

P4 - 19 Nov 17 kl. 09:10

Vil fjerne og utvise Mugabe

Både Robert og Grace Mugabe vil bli fjernet og utvist fra sitt eget regjeringsparti i Zimbabwe. Det sier en talsperson i militæret til Reuters. Det er ventet at tidligere visepresident Emmerson Mnangagwa blir satt inn som landets øverste leder.

NRK - 20 Nov 17 kl. 12:14

Vil ha overvaka val i Zimbabwe

Opposisjonspartiet MDC vil at eit komande presidentval i Zimbabwe skal overvakast av internasjonale observatørar. Til Reuters seier partileiar Morgan Tsvangirai at dei ønskjer ein inkluderande overtakingsprosess etter militærkuppet mot Robert Mugabe..

P4 - 18 Nov 17 kl. 14:20

Stanser marsj i Zimbabwe

Militæret i Zimbabwe har stoppet flere tusen demonstranter som marsjerte mot bostedet til den avsatte presidenten Robert Mugabe i hovedstaden Harare. Tidligere i dag samlet også flere tusen seg i hovedstaden etter at militæret denne uken avsatte den 92 år gamle presidenten som har regjert i 30 år. Mugabe har selv nektet å tre av..

NRK - 25 Nov 17 kl. 19:55

Domstol: Zimbabwe-kupp var lovlig

En domstol i Zimbabwe har fastslått at de militæres maktovertakelse var lovlig, melder AFP. Kuppet førte til at president Robert Mugabe ble tvunget til å gå av. Kjennelsen fører til nye bekymringer om landets rettssystem..

Aftenposten - 17 Nov 17 kl. 11:57

Aftenposten i Zimbabwe: – Det var på tide at militæret grep inn. Nå har vi håp om at alt kan bli bedre i landet.

VICTORIAFALLENE, ZIMBABWE (Aftenposten): Utlendingene svikter en av Zimbabwes og Afrikas største attraksjoner på grunn av hærens inngripen..

NRK - 30 Jul 18 kl. 08:12

Valglokalene åpnet i Zimbabwe

Lange køer dannet seg utenfor flere av valglokalene i Zimbabwe da de åpnet mandag morgen klokken 7. Presidentvalget er det første i landet siden Robert Mugabe ble tvunget til å trekke seg som president etter militærkupp i november i fjor..

Fler nyheter fra P4

P4 - 11 Jul 18 kl. 14:29

KS: - Avhjelp mangelen på husdyrfôr nå

Kommunesektorens organisasjon, KS, støtter tiltakene som nå settes i gang for å avhjelpe mangelen på husdyrfôr og oppfordrer kommunene til å bidra i arbeidet. Samtidig oppfordrer de regjeringen til å etablere effektive tiltak for å sikre at gårdbrukere som opplever avlingssvikt, eller som stiller opp for andre, ikke lider økonomiske tap som følge av dette..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:51

Grotte-dramaet: - Guttene svømte under vann i en halvtime

- Enormt komplisert oppdrag..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:49

Hetebølgen fortsetter

Det blir fortsatt varmt, både i sør og i nord, også de neste ti dagene. De virkelig høye temperaturene vil vi få på Østlandet, dels Vestlandet og i Trøndelag. På det sentrale Østlandet ventes det temperaturer over 30 grader.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:59

Lavprisbutikkene øker

Lavprisbutikkene Rema 1000, Coop Extra og Kiwi øker sine markedsandeler. En fersk rapport fra analysebyrået Nielsen viser at Rema 1000 og Coop Extra vokste mest, med 0,5 prosent. Meny og Coop Mega mister markedsandeler..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:51

- Vi må unngå masseslakt av dyr

Opposisjonen frykter ny smørkrise.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:22

Svenske postansatte isolert på sykehus

De to svenske postansatte, som i natt ble skadet etter at noe lekket ut fra en pakke, er lagt i isolat på sykehuset, det opplyser politiet i Malmø. Begge de to hadde skader på hendene, og politiets bombegruppe er nå på post-terminalen for å finne årsaken til skadene. Hele terminalen er nå sperret av, og post som er håndtert i løpet av natten er stoppet..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:29

Trump og Merkel skal møtes

USAs president Donald Trump og tysklands forbundskansler Angela Merkel skal i dag ha et møte under NATO-toppmøte i Brussel, det opplyser Det hvite hus. Tidligere i dag gikk Trump hardt ut og sa at Tyskland er totalt kontrollert av Russland etter en gassavtale, og kritiserte også landet for å bruke for lite på forsvar..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:48

Advarer mot slakting

Tine og Norsk Landbruksrådgiving ber bønder som rammes av tørke og formangel prøve alt annet før de slakter dyr. Konserndirektør i Tine, Johnny Ødegård, sier til NRK at de fraråder slakt og viser til at det tar tre år å produsere en ny melkeku. I dag sa Agri Analyse til P4-nyhetene at masseslakt vil føre til en meierikrise, med mangel på smør og andre melkeprodukter..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:33

Sjekker overvåkingskameraer

Politiet i Ålesund sjekker nå filmer fra overvåkningskameraer i området der en person ble funnet død i en brennende bil. Politiet fikk melding om bilbrannen like etter klokka 07 i morges og prøver nå å finne ut hva som har skjedd..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:26

Demonstrerer etter Zschäpe-dom

Det er varslet demonstrasjoner i flere tyske byer etter dommen mot nynazisten Beate Zschäpe i München i formiddag. Zschäpe ble dømt til livsvarig fengsel og sikring for å ha medvirket til 10 drap som medlem i den nynazistiske gruppen NSU. Rettssaken har vart i fem år og er en av de mest omfattende etter krigen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt