P4 > Nyheter

Tirsdag, 07 Juli, 18:36

P4 - 03 juni 20 kl. 06:27

Mener Equinor-styret må gå

Olje- og energiminister Tina Bru bør bytte ut styret i Equinor etter giganttapene i USA.
Det mener professor Ola Kvaløy ved Universitetet i Stavanger.
Han sier til dagens næringsliv at en opprydding i Equinor er nødvendig etter avsløringene om at selkapet har tapt 200 milliarder kroner på investeringer de siste 20 årene..
Les mer på P4


Les mer om:
Tina Bru, Equinor, USA, Ola Kvaløy, Universitetet, Stavanger

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mener, Equinor-styretmå gå
NRK - 23 april 20 kl. 07:05

Equinor reduserer utbyttet

Equinor redusrerer utbyttet i første kvartal med 67 prosent, det skriver Dagens Næringsliv. Koronavirusutbruddet og påfølgende konsekvenser, blant annet markant fall i oljeprisen, gjør at styret nå har besluttet å redusere kontantutbyttet..

NRK - 25 feb. 20 kl. 00:58

Equinor dropper leting i Australia

Equinor dropper de omstridte planene om leteboring utenfor kysten av Australia, opplyser selskapet i en pressemelding. Equinor mener etter en ny vurdering at boring i Australbukta ikke er lønnsomt..

P4 - 18 mai 20 kl. 14:41

- Equinor må redegjøre for veien videre

Olje- og energiminister Tina Bru må få svar på hvilke tiltak Equinor har gjort for at de massive tapene selskapet har hatt i USA ikke skal gjenta seg. Det mener Arbeiderpartiets Espen Barth Eide. Klokka 17 i ettermiddag møter statsråden ledelsen i Equinor til et fremskyndet møte, etter avsløringer om at selskapet har tapt 200 milliarder kroner i USA på 20 år..

NRK - 19 mai 20 kl. 13:40

Krever Equinor-granskning

MDG mener det trengs en egen granskingskommisjon til å gjennomgå Equinors investeringer i USA. Det sier partileder Une Bastholm til Dagens Næringsliv. Avisen avslørte nylig at Equinor har tapt 200 milliarder kroner i USA over en periode på 20 år..

NRK - 14 mai 20 kl. 17:15

Equinor endrer USA-rapportering  

Equinor vil gjøre endringer for å synliggjøre resultatene fra USA bedre i kvartalspresentasjoner. Det sa konsernsjef Eldar Sætre på generalforsamlingen torsdag. Dette skjer etter avsløringene om at Equinor har tapt over 200 milliarder kroner i USA..

Aftenposten - 13 mai 20 kl. 19:30

Fagforeningsleder spår Equinor-sjefs avgang

Leder Bjørn Asle Teige i Safe-klubben i Equinor mener konserndirektør Torgrim Reitan vil måtte gå av på grunn av selskapets USA-satsing..

NRK - 19 mars 20 kl. 02:26

Krevende tid for Equinor

Norges største selskap Equinor går en krevende tid i møte, mener konsernsjef Eldar Sætre. – Dette er en helt ekstraordinær situasjon der vi har mange utfordringer samtidig. Det er veldig krevende, sier Sætre til Dagens Næringsliv..

NRK - 06 mai 20 kl. 00:42

Equinor selger seg ut av Lundin

Equinor har solgt eierandelen sin på 4,88 prosent i oljeselskapet Lundin Energy for 3,4 milliarder norske kroner. Det er Equinor som ved midnatt natt til onsdag melder om salget av om lag 14 millioner aksjer i det svenske selskapet..

NRK - 01 april 20 kl. 23:34

Equinor låner over 52 milliarder

Equinor har sikret seg nye obligasjonslån for til sammen 5 milliarder dollar – over 52 milliarder norske kroner – med garanti fra Equinor Energy AS. Det kommer fram i en melding fra selskapet onsdag kveld..

NRK - 25 feb. 20 kl. 00:58

Equinor dropper leteplaner

Equinor dropper de omstridte planene om leteboring i Australbukta utenfor kysten av Australia, opplyser selskapet i en pressemelding. Equinor har gått gjennom leteporteføljen på nytt og kommet til at det ikke er kommersielt konkurransedyktig..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Ny person pågrepet etter knivstikking

Politiet har pågrepet en ny person i forbindelse med en knivstikking på Solsiden i Trondheim natt til mandag. Personen er siktet for grov kroppsskade, eller medvirkning til dette, etter at en mann i 20-årene ble stukket med kniv. Den pågrepne meldte seg for politiet etter å ha vært i kontakt med advokat..

P4 - 30 minutter siden

Menneskelig svikt førte til togkrasj

Menneskelig svikt førte til at to tog kolliderte på Flåmsbanen i fjor sommer. Det er konklusjonen til Havarikommisjonen som peker på mangelfulle sikkerhetsrutiner. De to togene kom inn på samme spor.

P4 - 45 minutter siden

For dårlig hjelp til slagrammede

Altfor få personer, som har hatt slag, får den hjelpen de trenger. Ferske tall fra Norsk Hjerneslagregister viser at under 40 prosent av de slagrammede får etterkontroll. Årlig rammes 12.

P4 - 1 time siden

Brasils president koronasmittet

Brasils president Jair Bolsonaro har fått påvist koronavirus. Det sa han i et TV-intervju i dag, ifølge Washington Post. Han sier videre at han føler seg bra etter første runde med behandling..

P4 - 1 time siden

Oslo Børs endte ned

Oslo Børs endte svakt ned ved slutt i dag. Hovedindeksen ente på 808,92 poeng, det er en nedgang på 0,13 prosent. Både sjømat og shipping har i dag falt i tillegg har det vært mye rødt i energisektoren..

P4 - 1 time siden

MC-fører til sykehus etter ulykke med bil

En motorsyklist er sendt til sykehus etter en ulykke med en bil på Vestnes i Møre og Romsdal. Tilstanden til MC-føreren er ikke kjent. Føreren skal ha kjørt på en bil som stod stille i 60-sonen bakfra..

P4 - 1 time siden

Karaktersnittet i matte øker

Karaktersnittet for eksamen i matematikk for 10.-klassinger gikk opp fra 2017 til 2019. Gjennomsnittskarakteren økte fra 3,4 til 3,6 viser en ny rapport laget av Fafo for Utdanningsdirektoratet.

P4 - 1 time siden

Over 200.000 dødsfall i Europa

Over 200.000 mennesker er nå døde som følge av koronaviruset i Europa. Det viser en oversikt nyhetsbyrået AFP har laget.

P4 - 1 time siden

Høie ber kommuene stramme opp utestedene

Helseminister Bent Høie ber kommunene stramme opp utestedene. Han er bekymret over at smittevernreglene ikke overholdes. Derfor har Helsedirektoratet i dag sendt ut et brev til kommunene for å skjerpe kontrollen.

P4 - 2 timer siden

Flere stoppet på grensen i Finnmark

Politiet i Finnmark har bortvist 11 utenlandske turister på 24 timer. Åpen grense til Finland gjør at turistene bare kjører rett inn i Norge, og de fleste vet ikke om innreiserestriksjonen som følge av koronaviruset. To estere og to franskmenn er i dag stoppet i Finnmark og bortvist fra landet, sier politiet til NRK..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt