NRK > Nyheter

Mandag, 06 Juli, 00:59

NRK - 03 des. 19 kl. 09:37

Meiner Manshaus var tilrekneleg

Dei psykiatrisk sakkyndige som har vurdert draps- og terrorsikta Philip Manshaus meiner han var tilrekneleg. Det betyr at han kan bli dømt til fengsel eller forvaring. Konklusjonen var einstemming..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Philip Manshaus, Manshaus

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Meiner, Manshausvar , tilrekneleg
NRK - 03 des. 19 kl. 09:37

Meiner Manshaus er tilrekneleg

Dei psykiatrisk sakkunnige som har vurdert draps- og terrorsikta Philip Manshaus meiner han er tilrekneleg. Det betyr at han kan bli dømt til fengsel eller forvaring. Konklusjonen var einstemming.

NRK - 30 mars 20 kl. 16:06

Vinstrasaka: 17-åring tilrekneleg

Forsvararen til den drapsdømte 17-åringen frå Vinstra krevde ny rettspsykiatrisk vurdering før den komande ankesaka. Den nye rapporten er no klar, skriv GD. I den konkluderast det med at guten er strafferettsleg tilrekneleg..

NRK - 01 juni 20 kl. 20:49

Vil vurdera om sikta er tilrekneleg

Forsvararen til mannen i 20-åra som er sikta for å ha drepe mora på Sotra, seier at politiet vil be om å få vurdert om klienten hans er tilrekneleg. Mannen nektar for å ha drepe mora. Han er varetektsfengsla i fire veker..

NRK - 07 mai 20 kl. 09:13

Nekter straffskyld for drap

Aktor Johan Øverberg leser opp tiltalen mot Manshaus. Manshaus er tiltalt for å ha drept stesøsteren i familiens hjem på Eiksmarka. Dommeren spør om Manshaus erkjenner straffskyld for dette.

NRK - 17 aug. 19 kl. 11:57

Nytt avhør av Manshaus i dag

Politiet skal avhøre terrorsiktede Philip Manshaus i dag, ifølge VG. Manshaus (21) skal avhøres for andre gang av politiet lørdag ettermiddag, bekrefter forsvarerteamet. Manshaus ble også avhørt fredag..

NRK - 15 aug. 19 kl. 18:23

Manshaus vil la seg avhøre

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus vil la seg avhøre. Det opplyser hans forsvarer Unni Fries i en tekstmelding. Frem til nå har Manshaus benyttet seg av retten til å ikke avgi forklaring til politiet..

P4 - 04 mai 20 kl. 23:17

Manshaus planla angrep i Oslo

Draps- og terrortiltalte Philip Manshaus skal ha vurdert et terrorangrep med bil på Grønland i Oslo sentrum. Det skriver Nettavisen som skal ha fått tilgang til over 100 sider med notater som ble funnet på sengen til Manshaus. Torsdag starter rettssaken mot Manshaus som er tiltalt for terrorangrepet mot Al-Noor-moskeen, og for å ha drept sin 17 år gamle stesøster.

NRK - 07 mai 20 kl. 09:02

Manshaus på plass i salen

Philip Manshaus er på plass i rettssalen. Han er iført en mørk dress med hvit skorte og slips. Manshaus gjorde det som trolig er en høyreradikal hilsen før han satte seg ned med sin forsvarer Unni Fries..

NRK - 15 mai 20 kl. 18:38

Manshaus ble avvist av nynazister

Den nordiske motstandsbevegelsen avviste terrortiltalte Philip Manshaus da han tok kontakt sommeren før moske-angrepet og drapet på stesøsteren. Et tidligere medlem sa i retten at Manshaus var dårlig forberedt og kjente lite til organisasjonen..

NRK - 15 aug. 19 kl. 19:14

Klart for avhør av Manshaus

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus kommer til å bli avhørt i løpet av de nærmeste dagene. Det sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby i en pressemelding. Manshaus forsvarer Unni Fries har bekreftet at han nå er klar til å avgi forklaring..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Sperrer grensa til USA av frykt

Innbyggerne i Sonoyta i Mexico, som grenser til Arizona, sperret søndag veien fra USAs grense av frykt for koronaviruset. Sonoytas ordfører José Ramos Arzate oppfordret lørdag amerikanske turister til ikke å komme til Mexico..

NRK - 15 minutter siden

26.051 nye smittetilfeller i Brasil

Brasil registrerte 26.051 nye bekreftede smittetilfeller av koronaviruset siste døgnet. Samt 602 nye dødsfall, opplyste helsedepartementet søndag.

NRK - 30 minutter siden

Ulv felt i Løten lørdag

Lørdag morgen ble det felt en hannulv i Løten i Innlandet. Det skriver Østlendingen. Ulven er sendt til Rovdata.

NRK - 30 minutter siden

Trump planlegger nytt massemøte

President Donald Trump skal holde et nytt massemøte neste uke, denne gangen i New Hampshire 11. juli. I kunngjøringen om møtet heter det at alle som kommer, vil bli tilbudt munnbind som de oppfordres til å bruke..

NRK - 1 time siden

Tui vil fly til Hellas tross forbud

Reiseselskapet Tui planlegger å fly ned en ny last av svenske turister til Hellas – seks dager før direktefly fra Sverige offisielt får lov til å lande, skriver Expressen – Vi åpner med noen få flyreiser, sier Isabella Gharehdaghi, på Tui pressetur..

NRK - 45 minutter siden

Kroatias HDZ-parti trolig gjenvalgt

Det konservative regjeringspartiet HDZ ligger an til gjenvalg i Kroatia, viser de første offisielle resultatene. Etter at 60 prosent av stemmene er talt opp, ser det ut til at HDZ får 68 mandater i nasjonalforsamlingen, mens sosialdemokratene får 43..

NRK - 1 time siden

Døde etter fall i berg-og-dal-bane

En kvinne (32) døde søndag etter å ha falt fra berg-og-dal-bane i en fornøyelsespark i Oise, Nord i Frankrike. Parken hadde en tilsvarende hendelse i 2009, opplyser talsperson for parken til CNN..

NRK - 1 time siden

Siktet Floyd-politimann løslatt

En av de tidligere polititjenestemennene, Tou Thaoi, i Minneapolis som er siktet for drapet på George Floyd, er løslatt fra fengselet, ifølge fengslet i Hennepin County. Det skriver The Guardian. George Floyd døde 25.

NRK - 1 time siden

Iran innfører maskepåbud i Teheran

Etter en økning i koronadødsfall innfører Iran maskepåbud innendørs på offentlige steder og på offentlig transport. Meningsmålinger viser imidlertid at mange iranere ikke tar virustrusselen på alvor, og i Teheran er det mange som går rundt maskeløse..

NRK - 2 timer siden

Provins får hjelp av forsvaret

Sør-Afrika sender leger fra militæret til provinsen Eastern Cape, som er svært hardt rammet og sliter med både personell og utstyr til å håndtere koronapandemien. Sør-Afrika registrerte 10.800 nye tilfeller på et døgn..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt