NRK > Nyheter

Fredag, 10 Juli, 15:28

NRK - 03 des. 19 kl. 09:37

Meiner Manshaus er tilrekneleg

Dei psykiatrisk sakkunnige som har vurdert draps- og terrorsikta Philip Manshaus meiner han er tilrekneleg. Det betyr at han kan bli dømt til fengsel eller forvaring. Konklusjonen var einstemming. Manshaus blei måndag varetektsfengsla fem nye veker..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Philip Manshaus, Manshaus

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Meiner, Manshauser , tilrekneleg
NRK - 03 des. 19 kl. 09:37

Meiner Manshaus var tilrekneleg

Dei psykiatrisk sakkyndige som har vurdert draps- og terrorsikta Philip Manshaus meiner han var tilrekneleg. Det betyr at han kan bli dømt til fengsel eller forvaring. Konklusjonen var einstemming..

NRK - 30 mars 20 kl. 16:06

Vinstrasaka: 17-åring tilrekneleg

Forsvararen til den drapsdømte 17-åringen frå Vinstra krevde ny rettspsykiatrisk vurdering før den komande ankesaka. Den nye rapporten er no klar, skriv GD. I den konkluderast det med at guten er strafferettsleg tilrekneleg..

NRK - 01 juni 20 kl. 20:49

Vil vurdera om sikta er tilrekneleg

Forsvararen til mannen i 20-åra som er sikta for å ha drepe mora på Sotra, seier at politiet vil be om å få vurdert om klienten hans er tilrekneleg. Mannen nektar for å ha drepe mora. Han er varetektsfengsla i fire veker..

NRK - 07 mai 20 kl. 09:13

Nekter straffskyld for drap

Aktor Johan Øverberg leser opp tiltalen mot Manshaus. Manshaus er tiltalt for å ha drept stesøsteren i familiens hjem på Eiksmarka. Dommeren spør om Manshaus erkjenner straffskyld for dette.

NRK - 17 aug. 19 kl. 11:57

Nytt avhør av Manshaus i dag

Politiet skal avhøre terrorsiktede Philip Manshaus i dag, ifølge VG. Manshaus (21) skal avhøres for andre gang av politiet lørdag ettermiddag, bekrefter forsvarerteamet. Manshaus ble også avhørt fredag..

NRK - 15 aug. 19 kl. 18:23

Manshaus vil la seg avhøre

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus vil la seg avhøre. Det opplyser hans forsvarer Unni Fries i en tekstmelding. Frem til nå har Manshaus benyttet seg av retten til å ikke avgi forklaring til politiet..

P4 - 04 mai 20 kl. 23:17

Manshaus planla angrep i Oslo

Draps- og terrortiltalte Philip Manshaus skal ha vurdert et terrorangrep med bil på Grønland i Oslo sentrum. Det skriver Nettavisen som skal ha fått tilgang til over 100 sider med notater som ble funnet på sengen til Manshaus. Torsdag starter rettssaken mot Manshaus som er tiltalt for terrorangrepet mot Al-Noor-moskeen, og for å ha drept sin 17 år gamle stesøster.

NRK - 07 mai 20 kl. 09:02

Manshaus på plass i salen

Philip Manshaus er på plass i rettssalen. Han er iført en mørk dress med hvit skorte og slips. Manshaus gjorde det som trolig er en høyreradikal hilsen før han satte seg ned med sin forsvarer Unni Fries..

NRK - 15 mai 20 kl. 18:38

Manshaus ble avvist av nynazister

Den nordiske motstandsbevegelsen avviste terrortiltalte Philip Manshaus da han tok kontakt sommeren før moske-angrepet og drapet på stesøsteren. Et tidligere medlem sa i retten at Manshaus var dårlig forberedt og kjente lite til organisasjonen..

NRK - 15 aug. 19 kl. 19:14

Klart for avhør av Manshaus

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus kommer til å bli avhørt i løpet av de nærmeste dagene. Det sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby i en pressemelding. Manshaus forsvarer Unni Fries har bekreftet at han nå er klar til å avgi forklaring..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Avskoging økt med 25 prosent

Avskogingen i den brasilianske delen av Amazonas-regnskogen har økt med 25 prosent i første halvdel i år sammenlignet med samme periode i fjor. 3.069 kvadratkilometer skog ble hogd i denne perioden, viser tall fra myndighetene fredag..

NRK - 30 minutter siden

En omkom da småfly styrtet

En person er bekreftet omkommet i flyulykken i Meråker. En annen person er fløyet til St. Olavs Hospital med alvorlige skader.

NRK - 30 minutter siden

123 henrettet i Iran så langt i år

Minst 123 personer er henrettet i Iran i løpet av de første seks månedene i år. Bare 36 av dem har vært omtalt av lokale medier eller myndigheter. Én av henrettelsene ble gjort offentlig, ifølge en rapport fra Iran Human Rights (IHR)..

NRK - 30 minutter siden

Nederland ta Russland til EMD

Nederlands utenriksminister sier de vil klage Russland inn for den Europeiske Menneskerettsdomstolen for nedskytingen av Malaysia Airlines-flyet MH17 i Ukraina i 2014, melder AFP. Alle de 298 passasjerene om bord døde..

NRK - 45 minutter siden

Vy fjerner setemerking

Vy fjerner setemerking gradvis på setene i togene på Østlandet, inkludert Gjøvikbanen, opplyser de på sine nettsider. De vil også fjerne merkingene på togene mellom Arna-Bergen, Bergen-Bergen og Voss-Myrdal..

NRK - 45 minutter siden

WHO-eksperter på vei til Kina

En epidemiolog og en dyrehelsespesialist fra Verdens helseorganisasjon (WHO) er på vei til Kina for å undersøke koronavirusets opphav. De to ekspertene vil være i Beijing over helgen mens de gjør grunnarbeidet for et større oppdrag i landet..

NRK - 1 time siden

Frankrike: omfattende koronasvindel

Franske myndigheter har avslørt omfattende svindel med støtteordninger for koronarammede. Påtalemyndigheten i Paris opplyser at det er avdekket «massivt juks» over hele landet med ordningen som gir lønnskompensasjon for permitterte..

NRK - 1 time siden

Økning av innenlandspassasjerer

Til tross for kraftig nedgang i antall flypassasjerer ved Avinors flyplasser, viser tall fra Avinors trafikkdatabase at nedgangen i antall innenlandspassasjer er blitt gradvis mindre de siste ukene..

NRK - 1 time siden

Problemer med flere apper

Flere apper lukkes igjen når man forsøker å åpne dem på telefonen. Aftonbladet skriver at det gjelder både Spotify, Tinder og Storytel, og at Spotify er nede i flere deler av verden. Spotify skriver på Twitter at de forsøker å finne ut av problemet..

NRK - 1 time siden

Apper lukkes når man åpner dem

Flere apper lukkes igjen når man forsøker å åpne dem på telefonen. Aftonbladet skriver at det i Sverige, gjelder både Spotify, Tinder og Storytel..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt