NRK > Nyheter

Thursday, 23 May, 17:09

NRK - 05 Dec 18 kl. 20:55

Mediegruppe slepper reglar i Ungarn

Eit nyoppretta mediekonglomeratet som vert sett på som lojalt til Ungarns statsminister Viktor Orbán, slepper å ta omsyn til landet sine konkurransereglar. Det går fram av ei ordre signert av Orbán. Fleire er uroa for pressefridomen i landet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ungarns, Viktor Orbán, Orbán, Ungarn

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mediegruppe, slepper, reglari , Ungarn
NRK - 22 Aug 18 kl. 23:58

– Nektar å gi flyktning mat

Ifølgje Helsingforskomiteen nektar Ungarn å gi mat til ein kvinneleg afghansk flyktning som har fått avslag på asylsøknaden sin. Ho er no i transittsona på grensa til Serbia. I sommar innførte Ungarn nye og strengare reglar om mat til flyktningar..

NRK - 13 Feb 19 kl. 23:49

EU vil ha nye reglar for internett

EU har komme til semje i dei knallharde forhandlingane om nye reglar for å sikre opphavsrett til foto og tekst på nettet. «Slutten på internett slik vi kjenner det», lyder motstandaranes dommedagsprofeti om det som truleg også vil gjelde i Noreg..

NRK - 13 Sep 18 kl. 17:05

Polen lovar å redde Ungarn

Polen vil bruke si vetomakt viss EU prøver å få vedteke straffetiltak mot Ungarn. Det seier utanriksminister Jacek Czaputowicz. EU-parlamentet vedtok onsdag eit forslag om å be medlemslanda vurdere å opne ei såkalla artikkel 7-prosedyre mot Ungarn..

NRK - 12 Sep 18 kl. 13:18

Bruker artikkel 7 mot Ungarn

EU parlamentet skal i dag ta stilling til om de skal utløse EU traktatens artikkel 7 mot Ungarn. Artikkelen blir kalt for "atomknappen", fordi den kan føre til at Ungarn mister stemmeretten i EU..

NRK - 23 Sep 18 kl. 05:18

Ungarn og Norge i EØS-klinsj

Norge vil ikke droppe sine krav til Ungarn til EØS-midlene. Nå advarer den ungarske regjeringen Norge mot å tro at pengehjelpen er frivillig. Norge krever at pengene forvaltes av en uavhengig aktør, mens Ungarn vil ha politisk kontroll over dem..

VG - 23 Jan 19 kl. 19:17

Norge knuste Ungarn – nå blir det nervedrama

HERNING (VG) (Norge − Ungarn 35-26) Norge gjorde jobben sin mot Ungarn – og nå blir det noen neglebitende timer å vente på Sverige-Danmark-oppgjøret..

NRK - 13 Sep 18 kl. 10:33

Støtter ikke sanksjoner mot Ungarn

Polen sier at de vil motsette seg eventuelle EU-sanksjoner mot Ungarn. EU-parlamentet mener Ungarn forsømmer prinsippene rundt demokrati og borgerrettigheter. Polen mener hvert land har rett til å gjøre interne reformer, skriver byrået Reuters..

Klartale - 17 Dec 18 kl. 09:17

Demonstrerer mot regjeringen i Ungarn

Tusenvis av mennesker samlet seg i Budapest i Ungarn. De demonstrerte mot statsminister Viktor Orban..

Hegnar.no - 10 Sep 18 kl. 15:12

Ungarn beskylder EU-politikere for «skammelig» heksejakt

EU-parlamentet truer med å trykke på «atomknappen» mot Ungarn. En løgnprosess orkestrert av venstrevridde liberalere, mener den ungarske regjeringen..

VG - 12 Dec 18 kl. 20:05

Raser etter stjernespillerens skade: – Vær så snill, gjør noe!

NANCY (VG) (Ungarn - Romania 31–29) Ungarn manglet ett mål for å sende Norge videre. Men temaet på pressekonferansen var den stygge skaden til Romanias stjernespiller, Cristina Neagu..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Bergen skal styre luftambulansen

Styret i Helse Vest har torsdag bestemt at luftambulansen skal styrast frå Bergen. Diskusjonen om kor helikoptera skal styrast frå har vart lenge, ettersom Stavanger og ynskja seg ansvaret..

NRK - 1 time siden

Må betale meir etter ny tollsats

Den nye tollsatsen på kinesiske varer kjem til å kosta ein gjennomsnittleg amerikansk familie 831 dollar, eller omkring 6900 kroner meir per år, om forbruket skal vere likt som i dag, viser forskning frå sentralbanmken i New York, skriv Reuters..

NRK - 1 time siden

– Brexit er ein tragedie for Europa

EU-politikar og tidlegare belgisk statsminister Guy Verhofstad kallar Brexit ein tragedie for Europa. Samstundes seier han at det har samla EU, fordi prosessen har gjort at ingen andre land ynskjer å kome i same situasjon, skriv Reuters..

NRK - 1 time siden

Amerikansk Taliban-krigar lauslaten

38 år gamle John Walker Lindh er lauslaten etter 17 år i fengsel, skriv CNN. Han vart fanga av amerikanske styrker i 2001 etter å ha kjempa for Taliban i Afghanistan. Han kjem til å leva under strenge reglar i Virginia,.

NRK - 1 time siden

Lauslatne etter siktelse

Dei tre personane i russtiftelsen Stiftelsen Ordet i Bergen som vart gripne og sikta for økonomisk kriminalitet tysdag, er lauslatne. Mistanken er at dei tre har underslege og bidratt til underslag for fleire millionar kroner, skriv NTB..

NRK - 2 timer siden

Vil leggje ned FN-organisasjon

USA vil leggje ned FN-organisasjonen Unrawa som hjelper palestinske flyktningar, fordi dei meiner dei ikkje har tent palestinarane. I fjor vart USAs støtte til Unrawa kutta, i eit forsøk på å tvinge palestinarane til forhandlingar..

NRK - 3 timer siden

FN til Norge: Hent IS-barna hjem

Lederen for FNs barnefond, Henrietta Fore, ber om at de norske barna får en trygg og verdig retur til Norge. Minst 11 barn med norsk tilknytning befinner seg i flyktningleiren Al Hawl, som ligger nordøst i Syria..

NRK - 3 timer siden

Mistenkelig gjenstand i London

Politiet har stengt veien rundt regjeringskvartalet i London etter meldinger om en mistenkelig gjenstand. Ingen slippes inn eller ut av regjeringsbygget, skriver avisen The Telegraph..

NRK - 3 timer siden

Kina får skyld for ozongass

En mystisk økning i klorfluorkarbon-gassen KFK-11, som skader ozonlaget, er blitt sporet til det nordøstlige Kina, ifølge ny forskning. Opptil 60 prosent av den globale økningen i KFK-11-utslippene siden 2013 skal stamme fra to provinser i Kina..

NRK - 4 timer siden

DNB: Feilen er fikset

Det er nå trygt å bruke betalingskort fra DNB igjen, sier banken. De siste dagene har DNB opplevd storm fra kunder som opplever å ha blitt belastet dobbelt for betalinger de har gjort med kortene sine. Banken sier det var en teknisk feil..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt