NRK > Nyheter

Wednesday, 12 December, 08:34

NRK - 05 Dec 18 kl. 20:55

Mediegruppe slepper reglar i Ungarn

Eit nyoppretta mediekonglomeratet som vert sett på som lojalt til Ungarns statsminister Viktor Orbán, slepper å ta omsyn til landet sine konkurransereglar. Det går fram av ei ordre signert av Orbán. Fleire er uroa for pressefridomen i landet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ungarns, Viktor Orbán, Orbán, Ungarn

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mediegruppe, slepper, reglari , Ungarn
NRK - 22 Aug 18 kl. 23:58

– Nektar å gi flyktning mat

Ifølgje Helsingforskomiteen nektar Ungarn å gi mat til ein kvinneleg afghansk flyktning som har fått avslag på asylsøknaden sin. Ho er no i transittsona på grensa til Serbia. I sommar innførte Ungarn nye og strengare reglar om mat til flyktningar..

NRK - 13 Sep 18 kl. 17:05

Polen lovar å redde Ungarn

Polen vil bruke si vetomakt viss EU prøver å få vedteke straffetiltak mot Ungarn. Det seier utanriksminister Jacek Czaputowicz. EU-parlamentet vedtok onsdag eit forslag om å be medlemslanda vurdere å opne ei såkalla artikkel 7-prosedyre mot Ungarn..

NRK - 12 Sep 18 kl. 13:18

Bruker artikkel 7 mot Ungarn

EU parlamentet skal i dag ta stilling til om de skal utløse EU traktatens artikkel 7 mot Ungarn. Artikkelen blir kalt for "atomknappen", fordi den kan føre til at Ungarn mister stemmeretten i EU..

NRK - 23 Sep 18 kl. 05:18

Ungarn og Norge i EØS-klinsj

Norge vil ikke droppe sine krav til Ungarn til EØS-midlene. Nå advarer den ungarske regjeringen Norge mot å tro at pengehjelpen er frivillig. Norge krever at pengene forvaltes av en uavhengig aktør, mens Ungarn vil ha politisk kontroll over dem..

NRK - 13 Sep 18 kl. 10:33

Støtter ikke sanksjoner mot Ungarn

Polen sier at de vil motsette seg eventuelle EU-sanksjoner mot Ungarn. EU-parlamentet mener Ungarn forsømmer prinsippene rundt demokrati og borgerrettigheter. Polen mener hvert land har rett til å gjøre interne reformer, skriver byrået Reuters..

Hegnar.no - 10 Sep 18 kl. 15:12

Ungarn beskylder EU-politikere for «skammelig» heksejakt

EU-parlamentet truer med å trykke på «atomknappen» mot Ungarn. En løgnprosess orkestrert av venstrevridde liberalere, mener den ungarske regjeringen..

NRK - 16 Oct 18 kl. 11:31

Ungarn: Forbudt å overnatta ute

Fra denne uken er det forbudt å overnatte på offentlige steder i Ungarn. Uteliggere vil kunne straffes med opptil seks måneders fengsel..

VG - 12 Sep 18 kl. 12:22

EU-parlamentet stemte for aktivering av «atombomben» - Ungarn kan miste stemmeretten i unionen

PARIS (VG) EU-parlamentet har vedtatt aktivering av EU-traktatens artikkel 7 mot Ungarn. Dette kan i siste instans føre til at Ungarn fratas stemmeretten i unionen..

Dagbladet - 23 Sep 18 kl. 05:19

Ungarn til Norge: – Det er våre penger!

Norge nekter å fire på kravene i forhandlingene med Ungarn om EØS-midlene. Nå advarer den ungarske regjeringen Norge mot å tro at pengehjelpen er frivillig..

Aftenposten - 12 Sep 18 kl. 10:20

SISTE: Flertall i EU-parlamentet for å frata Ungarn stemmeretten

EU-parlamentet sa onsdag ja til forslaget om å anbefale aktivering av EU-traktatens paragraf 7 mot Ungarn..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Sliter med sykepleierbemanningen

Norges Sykepleierforbund i Buskerud har sendt en bekymringsmelding til fylkesmannen om bemanningssituasjonen for sykepleiere i kommunene i Buskerud. Sykepleierforbundet kartla bemanningen og det et var nesten 20 prosent færre på jobb enn planlagt..

NRK - 45 minutter siden

Røkelse skaper alarmtrøbbel i kirke

St. Svithun, den katolske kirken i Stavanger, får kjeft av brannvesenet fordi de kobler ut brannalarmen under messe, skriver Rogalands Avis. Årsaken er at røkelse utløser alarmen i kirkerommet.

NRK - 30 minutter siden

Stoltenberg fordømmer angrepet

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg fordømmer sterkt det meningsløse angrepet i Strasbourg tirsdag kveld. – Vi står sammen med Frankrike for å forsvare våre verdier og åpne samfunn, skriver han på sin Twitter-konto..

NRK - 45 minutter siden

Gjerningsmannen tidligere dømt

Den antatte gjerningsmannen bak skytingen på julemarkedet, der tre personer ble drept, skal tidligere vært dømt for 20 forhold. Politiet har funnet granater i boligen hans, ifølge franske medier. Gjerningspersonen er fortsatt på frifot..

NRK - 45 minutter siden

Turist fra Thailand blant de døde

En 45 år gammel turist fra Thailand er blant de drepte etter angrepet på julemarkedet i Strasbourg. Mannen som ble drept var på ferie i den franske byen med sin kone, opplyser det thailandske utenriksdepartementet. Mannens kone overlevde angrepet..

NRK - 1 time siden

Nordmenns Googlesøk 2018

Hvert år lager Google lister over de mest populære søkene. «Hvordan bli kvitt magefettet» Bitcoin, Frank Løke, Snapchats nye oppdatering, Trine Skei Grande, og Bahareh Letnes var blant de mest populære Google-søkene i Norge i 2018, melder NTB..

NRK - 1 time siden

Iset frontrute ga førerkortbeslag

En mannlig fører i 20-årene fikk førerkortet beslaglagt etter at han skal ha kjørt med nediset frontrute, skriver politiet i Trøndelag på sin Twitter-konto..

NRK - 1 time siden

Filippinene utvidet unntakstilstand

Kongressen i Filippinene har vedtatt å utvide unntakstilstanden på øya Mindanao til å gjelde enda et år. Det for å hindre at terrorgruppa IS omgrupperer seg og skaper mer konflikt på øya, melder DPA/NTB..

NRK - 1 time siden

Advarer mot svindelforsøk

Skatteetaten advarer mot svindelforsøk. Hvis du får en e-post som ser ut som den kommer fra skatteetaten, så kan det være et svindelforsøk. Det skjer gjerne i forbindelse ved spesielle datoer, og 14.

NRK - 1 time siden

To 16-åringer avhørt

De to som er pågrepet for knivstikking i Mandal sentrum er kun 16 år gamle. De to guttene er avhørt i natt. De ble pågrepet etter å ha blitt fanget opp av et overvåkningskamera i parkeringshuset der knivstikkingen fant sted..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt