NRK > Nyheter

Thursday, 19 September, 20:51

NRK - 13 Jun 19 kl. 02:12

Mattilsynet advarer kommuner

Mattilsynet sier gamle ledningsnett med lekkasjer er et problem og at vannverkene må ta bedre grep. Tilsynet opplyser at de gjennomførte 1375 tilsyn av drikkevann i 2018. I 51 prosent av tilsynene ble det funnet avvik, melder Klassekampen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Klassekampen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mattilsynet, advarer, kommuner
P4 - 21 Jul 19 kl. 15:11

Mattilsynet advarer mot keramikk fra Middelhavsområdene

Mattilsynet advarer mot keramikk fra Middelhavsområdene til matservering. Norske ferieturister bør sjekke om keramikken er egnet til oppbevaring av mat og drikke før de kjøper. Er produktet uegnet, kan det føre til alvorlige skader, melder NTB.

P4 - 08 Sep 19 kl. 08:15

Advarer mot ryktespredning

Både Veterinærforeningen og Mattilsynet advarer mot rykespredning om sykdommen som har rammet mange hunder i Norge i det siste. Minst 23 hunder er døde etter å ha hatt blodig diaré, og årsaken er ennå ikke ukjent. Nå advarer veterinærene mot å tro på teorier og råd som spres på sosiale medier.

P4 - 29 May 19 kl. 22:47

Mattilsynet advarer om miljøgift

Fisk i landets femte største innsjø, Tyrifjorden, inneholder svært høye nivåer av et stoff som kan gi flere helseskader. Mattilsynet går nå ut og advarer folk mot å spise abbor fra vannet. Bakgrunnen for advarselen er at undersøkelser viser at det er så høye verdier av stoffet PFOS i fiskeartene..

Hegnar.no - 12 Aug 19 kl. 12:59

Solberg advarer småkommuner som blir stående alene

Kommunekartet er tegnet på nytt før høstens valg, men statsminister Erna Solberg (H) advarer småkommuner mot sammenslåingsvegring..

P4 - 05 Sep 19 kl. 11:35

Mattilsynet advarer hundeeiere

Hundeeiere bør nå unngå å la hunden hilse på andre hunder. Det er blant flere råd Mattilsynet nå kommer med, etter at det har brutt ut en svært smittsom og dødelig hundesykdom, med symptomer som blodig diaré og oppkast. Så langt har sju hunder trolig dødd av sykdommen i Oslo, sier seksjonssjef i Mattilsynet, Ann Margaret Grøndahl.

P4 - 16 Sep 19 kl. 16:13

Sauesykdom gir flytteforbud

Mattilsynet har nedlagt forbud mot å flytte sauer i deler av Trøndelag på grunn av en virussykdom. Det melder NTB. Forbudet, som har noen unntak, gjelder 28 kommuner i det tidligere Nord-Trøndelag og Fosen.

Hegnar.no - 13 Jun 19 kl. 09:19

Mattilsynet advarer mot kjøp av planter

Mattilsynet er bekymret for økt privathandel av planter fra utlandet..

P4 - 13 Jun 19 kl. 17:25

Vil kartlegge drikkevannet i alle kommuner

Folkehelseminister Sylvi Listhaug iverksetter en landsomfattende kartlegging av drikkevannet etter Askøy-skandalen. Statsråden vil pålegge alle landets kommuner å rapportere om tilstand, vedlikeholdsplaner og investeringsbehov for vannverk og ledningsnett, skriver VG. Listhaug vil be Mattilsynet foreta en kartlegging og forventer svar så raskt som mulig, men erkjenner at det er et omfattende arbeid som vil ta tid..

NRK - 21 Jul 19 kl. 13:31

Advarer mot farlig keramikk

Norske ferieturister bør sjekke om keramikk er egnet til oppbevaring av mat og drikke før de kjøper. Er produktet uegnet, kan det føre til alvorlige skader, advarer Mattilsynet. Enkelte av disse kan inneholde bly, kadmium eller barium..

P4 - 24 May 19 kl. 16:34

– Viktig at Mattilsynet tar ansvar

Minkbonde krever gjensidig respekt fra Mattilsynet. – Det er viktig at Mattilsynet tar ansvar etter å ha levert en rapport med grove feil. Det sier minkbonde Per Olaf Lauvås, som opplevde at Mattilsynet leverte en uriktig tilsynsrapport etter et besøk på gården hans i Rogaland ifjor sommer.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Justin Trudeau uttalar seg:

NRK - 5 minutter siden

Fagforbundet ber regjeringen snu

Landsstyret i Fagforbundet reagerer sterkt på regjeringens forslag om å kutte i uførepensjonen. Skjermingstillegget kompenserer uføre født i 1954 eller senere som ikke kan øke alderspensjonen, da de ikke lenger kan velge å være yrkesaktive..

NRK - 45 minutter siden

Utsatt for overgrep

Fire ansatte ved NTNU oppgir at de er blitt utsatt for seksuelle overgrep det siste året, skriver Adresseavisen. I tillegg oppgir ni at de er usikre på om de har vært utsatt for overgrep. – Dette er skremmende tall, sier et styremedlem til avisa..

NRK - 45 minutter siden

Polioutbrudd påvist på Filippinene

Filippinske myndigheter opplyser om at det har brutt ut polio i landet. Det melder NTB. Det er nærmere tjue år siden Verdens helseorganisasjon (WHO) erklærte Filippinene poliofritt.

NRK - 1 time siden

Skuespiller slipper fengselsstraff

Statsadvokaten i Russland ber om at 23 år gamle Pavel Ustinov slipper fengselsstraff. Det melder AFP. Skuespilleren ble dømt til tre og et halvt års fengsel etter å ha utøvd vold mot politiet under en demonstrasjon i Moskva i juli..

NRK - 1 time siden

Palestinas president på besøk

Palestinernes president Mahmoud Abbas møter i kveld statsminister Erna Solberg til en arbeidsmiddag i Oslo. De to skal blant annet snakke om utsiktene for en palestinsk stat..

NRK - 1 time siden

Se distriktssendinga for Nord-Norge

NRK beklager tekniske problemer med Nordnytt, som gjorde at store deler av sendingen ikke kom ut på TV. Torsdag og fredag har vi sending i hele Nord-Norge. Her kan du se sendingen i sin helhet..

NRK - 1 time siden

La ned veto mot våpenhvile i Syria

Russland og Kina la torsdag ned veto i FNs sikkerhetsråd mot et forslag om våpenhvile i den krigsherjede provinsen Idlib i Syria. Dersom våpenhvileresolusjonen hadde blitt vedtatt, skulle den iverksettes lørdag kveld..

NRK - 1 time siden

Tenåring siktet for trusler

En 16 år gammel gutt er brakt inn til avhørt hos politiet i Drammen. Gutten er siktet for trusler, og vil bli avhørt på stasjonen, opplyser politiet. Ifølge Drammens Tidende skal han ha posert med en våpenlignende gjenstand på sosiale medier..

NRK - 1 time siden

Økning i ofre for klimakatastrofer

En ny rapport fra Røde Kors viser at 50 millioner flere vil bli rammet av klimarelaterte katastrofer i 2030. Årlig trenger 108 millioner mennesker nødhjelp, og Røde Kors advarer om at tallet vil øke kraftig de neste årene om det ikke gjøres tiltak..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt