NRK > Nyheter

Thursday, 20 June, 19:16

NRK - 13 Jun 19 kl. 02:12

Mattilsynet advarer kommuner

Mattilsynet sier gamle ledningsnett med lekkasjer er et problem og at vannverkene må ta bedre grep. Tilsynet opplyser at de gjennomførte 1375 tilsyn av drikkevann i 2018. I 51 prosent av tilsynene ble det funnet avvik, melder Klassekampen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Klassekampen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mattilsynet, advarer, kommuner
P4 - 29 May 19 kl. 22:47

Mattilsynet advarer om miljøgift

Fisk i landets femte største innsjø, Tyrifjorden, inneholder svært høye nivåer av et stoff som kan gi flere helseskader. Mattilsynet går nå ut og advarer folk mot å spise abbor fra vannet. Bakgrunnen for advarselen er at undersøkelser viser at det er så høye verdier av stoffet PFOS i fiskeartene..

Hegnar.no - 13 Jun 19 kl. 09:19

Mattilsynet advarer mot kjøp av planter

Mattilsynet er bekymret for økt privathandel av planter fra utlandet..

P4 - 13 Jun 19 kl. 17:25

Vil kartlegge drikkevannet i alle kommuner

Folkehelseminister Sylvi Listhaug iverksetter en landsomfattende kartlegging av drikkevannet etter Askøy-skandalen. Statsråden vil pålegge alle landets kommuner å rapportere om tilstand, vedlikeholdsplaner og investeringsbehov for vannverk og ledningsnett, skriver VG. Listhaug vil be Mattilsynet foreta en kartlegging og forventer svar så raskt som mulig, men erkjenner at det er et omfattende arbeid som vil ta tid..

P4 - 24 May 19 kl. 16:34

– Viktig at Mattilsynet tar ansvar

Minkbonde krever gjensidig respekt fra Mattilsynet. – Det er viktig at Mattilsynet tar ansvar etter å ha levert en rapport med grove feil. Det sier minkbonde Per Olaf Lauvås, som opplevde at Mattilsynet leverte en uriktig tilsynsrapport etter et besøk på gården hans i Rogaland ifjor sommer.

P4 - 13 Jun 19 kl. 18:34

Vedtar gransking av Mattilsynet i Rogaland

Regjeringspartiene mener Mattilsynet står i en tillitskrise, og ber om en uavhengig gransking. Det melder VG. I mai kom Mattilsynet med en nedslående tilsynsrapport om pelsdyrhold som viste seg å være feil.

NRK - 26 Feb 19 kl. 10:49

Advarer mot kjøtt fra Øst-Europa

Mattilsynet frykter at sykdommen afrikansk svinepest skal komme til Norge og advarer folk på reise om å ta med kjøttvarer fra Øst-Europa. Viruset har nylig spredt seg til Europa. Sykdommen er dødelig for griser, men ufarlig for mennesker..

NRK - 20 May 19 kl. 21:00

Kaller Mattilsynet inn på teppet

Mattilsynet må forklare seg overfor landbruks- og matministeren. I en rapport om en minkfarm i meldte tilsynet om underernærte dyr og anbefalte forbytte eller avvikling av farmen. Men rapporten i fjor var full av faktafeil, innrømmer Mattilsynet..

P4 - 02 Jun 19 kl. 11:28

Advarer mot fisk, men ikke vann

Det er trygt å drikke vannet i Tyrifjorden i Buskerud, selv om det er helseskadelig å spise fisk fra innsjøen. Det konkluderer Mattilsynet. Det er funnet høye verdier av det giftige stoffet PFOS i fisk fra innsjøen og folk advares mot å spise den.

P4 - 22 May 19 kl. 11:46

Advarer mot bompengepartier

- Bompengepartiene har minimal mulighet til å gjennomføre politikk. Det mener Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre. I en ny måling er Folkeaksjonen nei til mer bompenger, FNB, størst i Bergen, og FNB gjør det også bra målinger i andre kommuner.

Aftenposten - 13 Apr 19 kl. 20:39

Innfører totalt bålforbud i 13 kommuner i Rogaland

Svært tørt vær og mange branner har gjort at brannvesenet i Rogaland har innført totalt bålforbud i 13 kommuner med umiddelbar virkning. Også på Østlandet advarer politiet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Hunt står igjen mot Johnson

Boris Johnson og utenriksminister Jeremy Hunt skal kjempe mot hverandre om å bli britisk statsminister. Det ble klart etter en avstemning torsdag kveld. Dermed er miljøvernminister Michael Gove ute av statsministerkampen..

NRK - 15 minutter siden

– Nedskyting kan ha vært en feil

USAs president Donald Trump sier Irans nedskyting av en amerikansk drone kan ha skjedd på grunn av en feil. Uttalelsen kommer etter at Trump tidligere tvitret at Iran har gjort en svært stor tabbe, et halvt døgn etter at Iran skjøt ned en USA-drone..

NRK - 10 minutter siden

Fikk fengselsstraff etter hatytring

Gulating lagmannsrett har dømt en 70 år gammel kvinne til 14 dagers ubetinget fengsel for kommentarer på Facebook om forfatter Sumaya Jirde Ali. I et kommentarfelt under en artikkel i 2017 omtalte kvinnen Ali blant annet som en «korrupt kakerlakk»..

NRK - 30 minutter siden

Vil bringe dronesaken inn for FN

Iran sier landet vil bringe dronehendelsen inn for FN. Landet hevder den amerikanske dronen som ble skutt ned, krenket iransk luftrom. USA gjentar på sin side at dronen var i internasjonalt luftrom da den ble skutt ned av Iran..

NRK - 30 minutter siden

Ulv skutt i Tynset

Med bruk av innleide hunder fra Sverige skjøt jegere en hannulv i Tynset torsdag. Det var gitt skadefellingstillatelse på ulven, skriver Nationen. Den har vært observert i Rendalen, men skal ha vært på vei mot beiteområder i Tynset da den ble felt..

NRK - 45 minutter siden

Tyske politikere drapstruet

Tyske lokalpolitikere forteller om en rekke trusler etter drapet på en innvandringsvennlig politiker. Utenriksminister Heiko Maas ber om bedre beskyttelse..

NRK - 45 minutter siden

Senatet sier nei til våpensalg

Trump-administrasjonen besluttet i mai å bruke et smutthull i loven for å selge amerikanske våpen til Saudi-Arabia uten godkjenning fra Kongressen. Senatet sier torsdag nei til det. Forslaget ble avvist av Senatet med 53 mot 45 stemmer..

NRK - 1 time siden

Tiltaltes far: – Vi var bekymret

17-åringen forandret seg i tiden før drapet, forklarte tiltaltes far. Foreldrene sier de prøvde å få hjelp av kommunen. – Vi var veldig bekymret for det sosiale, sa faren da han inntok vitneboksen torsdag ettermiddag..

NRK - 1 time siden

Jubeldag for Norwegian på børsen

Norwegian gikk opp nesten 10 prosent og ble vinneren blant de mest omsatte selskapene på Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen på Oslo Børs økte 0,6 prosent til 870,51 poeng i torsdagens handel..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt