NRK > Nyheter

Friday, 16 November, 11:07

NRK - 20 Jun 18 kl. 21:09

Marihuana lovlig i Canada i oktober

Canadas statsminister Justin Trudau sier det narkotiske stoffet marihuana vil bli lovlig i hele landet fra og med 17. oktober, melder AP..
Les mer på NRK


Les mer om:
Justin Trudau, AP, Canada

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Marihuana, lovligi , Canadai , oktober
P4 - 20 Jun 18 kl. 21:17

Canada legaliserer marihuana

Canada legaliserer marihuana i hele landet fra og med oktober, det opplyser statsminister Justin Trudau. Når loven trer i kraft vil voksne kunne inneha opptil 30 gram lovlig marihuana, og de vil også kunne dyrke inntil fire planter hjemme. Canada blir dermed det andre landet som legaliserer marihuana, etter Uruguay som gjorde det lovlig i 2013..

P4 - 08 Jun 18 kl. 05:12

Canada legaliserer marihuana

Til høsten blir det lovlig å både bruke og selge marihuana i Canada. Et klart flertall i Senatet vedtok et lovforslag om statskontrollert salg og bruk for personer over 18 år i natt, norsk tid. Legalisering av marihuana var også et valgløfte fra statsminister Justin Trudeau, som under valgkampen i 2015 innrømmet at han selv har brukt rusmiddelet fem, seks ganger sammen med venner.

NRK - 20 Jun 18 kl. 21:09

Canada legaliserer marihuana

Canadas statsminister Justin Trudau sier det narkotiske stoffet marihuana vil bli lovlig i hele landet fra og med 17. oktober, melder AP..

Aftenposten - 21 Jun 18 kl. 00:33

Åpent salg av cannabis blir lovlig i Canada i oktober

Canadas statsminister Justin Trudeau sier at fritt kjøp og salg av marihuana vil bli legalisert over hele landet 17. oktober..

Klartale - 17 Oct 18 kl. 11:47

Nå er cannabis lov i Canada

Flere hundre personer sto i kø natt til onsdag i Canada. De ventet på å kunne kjøpe marihuana lovlig for første gang i landet..

Dagbladet - 17 Oct 18 kl. 08:16

Canada er offisielt verdens største markedsplass for marihuana

Et hundretall personer sto i kø for å kjøpe marihuana da butikkene i Canada åpnet for første gang natt til onsdag..

Dagbladet - 08 Jun 18 kl. 04:34

Canada legaliserer marihuana

Lovet under valgkampen i 2015 å legalisere marihuana..

VG - 08 Jun 18 kl. 04:46

Canada legaliserer marihuana

Senatet i Canada har vedtatt et lovforslag om statskontrollert salg og bruk av marihuana for personer over 18 år. Loven ventes å tre i kraft i løpet av høsten..

NRK - 08 Jun 18 kl. 03:29

Stemte for å legalisere marihuana

Senatet i Canada vedtar å legalisere marihuana til rekreasjonsbruk, med 52 stemmer for, 30 imot og en avstående, melder AFP..

Klartale - 27 Jun 18 kl. 11:05

Blir hasj og marihuana lovlig?

Stadig flere land godtar rusmiddelet cannabis. I Norge er debatten i gang igjen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Sjukdom truleg årsak til ulykke

Eit anfall, forårsaka av hjartesjukdom, hjå bussjåføren var årsaka til at ein buss og eit vogntog frontkolliderte ved Nakkagjelstunnelen i Voss i oktober i fjor. Det har Havarikommisjonen kome fram til. Bussjåføren omkom og fem vart lettare skadde..

NRK - 30 minutter siden

Går mot mistillitsforslag mot May

Det konservative partiet skal ha motteke dei 48 breva som trengst for å kunne fremje eit mistillitsforslag mot statsminister Theresa May. Det melder kjelder til Sky News..

NRK - 1 time siden

Færre bebuarar på asylmottaka

Ved utgangen av oktober budde det 3.930 personar frå 42 ulike land på asylmottak her i landet, det er rundt 1.100 færre enn ved årsskiftet.

NRK - 2 timer siden

Stanghelle til NRK P1+

Tidlegare Aftenposten-redaktør Harald Stanghelle får sitt eige talkshow på NRK P1+. Talkshowet startar ut på nyåret og vil gå kvar fredag ettermiddag. Stanghelle har også vore redaktør i Dagbladet og leiar i Norsk Redaktørforening..

NRK - 2 timer siden

40 omkom i ulykke i Zimbabwe

Politiet i Zimbabwe opplyser at rundt 40 personar omkom i ei bussulykke i går kveld, melder nyheitsbyrået Ap. Rundt 20 skal vere skadde. Ulykka skjedde i Gwanda-distriktet, rundt 550 kilometer sør for hovudstaden Harare..

NRK - 2 timer siden

Kilogrammet skal pensjonerast

Etter 129 år skal fire av sju internasjonale måleeiningar – kilogram, ampere, kelvin og mol – få heilt nye definisjonar. Årsaka er at betre teknologi har gitt meir nøyaktige måtar å måle på. Vitskapsfolk skal røyste over føreslåtte endringar i dag..

NRK - 2 timer siden

Vel 9.000 famileinnvandrarar hittil

Utlendingsdirektoratet (UDI) har så langt i år innvilga 9.235 søknader om familiesameining i Noreg for borgarar frå land utanfor EU og EØS-området. Dette er ein nedgang frå 12.

NRK - 2 timer siden

Utviser amerikansk statsborgar

Nord-Korea vil utvise ein amerikansk statsborgar som vart arrestert i oktober fordi han tok seg ulovleg inn i landet gjennom Kina, melder det statlege nyheitsbyrået KCNA. Mannen skal ha sagt til etterforskarane at han var under kontroll av CIA..

NRK - 2 timer siden

Vil auke skattane med 39 milliardar

Rødt foreslår å auke skattar og avgifter med 39 milliardar kroner i 2020 i sitt alternative statsbudsjett. Den progressive skatteauken vil gjelde alle som tener over 600.000 kroner.

NRK - 3 timer siden

Førebur seg på brexit utan avtale

Frankrike førebur ulike tiltak, særleg tiltak som omhandlar tollkontroll, i tilfelle det ikkje blir nokon skilsmisseavtale mellom Storbritannia og EU. Det seier den franske transportministeren, Élisabeth Borne, til CNews..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt