P4 > Nyheter

Mandag, 06 Juli, 14:22

P4 - 17 okt. 19 kl. 07:16

Mange unge med psykiske lidelser på AAP

24.000 under 30 år mottar nå Aarbeidsavklaringspenger. 17.000 av dem har forskjellige former for psykiske lidelser..
Les mer på P4


Les mer om:
Aarbeidsavklaringspenger, AAP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mange, ungemed , psykiske, lidelser, AAP
P4 - 17 okt. 19 kl. 09:30

- Ikke gjort nok for unge med psykiske lidelser

70 prosent av de under 30 år som i dag mottar arbeidsavklaringspenger (AAP) har psykiske lidelser, viser nye tall fra Nav..

NRK - 30 okt. 19 kl. 21:13

 Psykiske lidelser i 1/3 dommer

Psykiske lidelser blir nevnt i hver tredje dom i trygdeskandalen, der 48 personer er uskyldig dømt for trygdesvindel. Det viser en gjennomgang Aftenposten har gjort..

NRK - 30 okt. 19 kl. 21:13

Psykiske lidelser i 1/3 av dommene

Psykiske lidelser blir nevnt i hver tredje dom i trygdeskandalen, der 48 personer er uskyldig dømt for trygdesvindel. Det viser en gjennomgang Aftenposten har gjort..

Aftenposten - 30 okt. 19 kl. 20:17

Mange av Nav-ofrene hadde tunge psykiske lidelser. Tom (54) døde et halvt år etter soning.

Personer med tunge psykiske lidelser ble straffet hardt for å skremme andre fra å begå trygdebedrageri. Minst tredjedel av de uskyldige dømte i Nav-skandalen tilhører denne gruppen..

P4 - 31 okt. 19 kl. 05:18

Dømte personer med psykiske lidelser

Flere av de som kan ha blitt uriktig dømt i forbindelse med Nav-skandalen, hadde tunge psykiske lidelser. Ifølge NAV har totalt 48 personer blitt uriktig dømt for trygdesvindel etter at regelverket har blitt feiltolket. Psykiske problemer, som angst og depresjon, er nevnt i en tredjedel av dommene, skriver Aftenposten..

P4 - 03 jan. 20 kl. 23:33

Led av psykiske lidelser

Mannen som gikk til angrep på flere personer med kniv sør for Paris i dag var ikke radikalisert, men skal tidligere ha vært innlagt på sykehus med psykiske lidelser. Det opplyser fransk påtalemyndighet. En person ble drept og tre skadd i angrepet.

P4 - 03 mars 20 kl. 09:55

Skal få ned antall unge uføre

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen varsler et krafttak for å få ned antall unge uføre her til lands. For første gang utgjør uføre nå over 10 prosent av folk i arbeidsfør alder, og det er blant de unge at økningen er størst. Isaksen sier til VG at et av de viktigste tiltakene er å gi unge med lettere psykiske lidelser tidligere og tettere hjelp, samt at unge på arbeidsavklaringspenger må følges opp bedre...

Aftenposten - 04 nov. 19 kl. 07:23

Stor studie: Cannabis som medisin bedrer ikke psykiske lidelser

Forskere har gått gjennom 83 studier som omfatter over 3.000 personer og funnet at medisinske cannabispreparater ikke kan anbefales mot psykiske lidelser..

NRK - 03 jan. 20 kl. 23:58

Knivmann hadde psykiske lidelser

Mannen bak knivangrepet i en park sør for Paris fredag hadde psykiske lidelser, opplyser fransk påtalemyndighet. Angrepet skjedde i forstaden Villejuif fredag ettermiddag. Gjerningsmannen drepte en mann og såret to andre personer..

VG - 04 nov. 19 kl. 06:56

Stor studie: Cannabis som medisin bedrer ikke psykiske lidelser

Forskere har gått gjennom 83 studier som omfatter over 3000 personer og funnet at medisinske cannabispreparater ikke kan anbefales mot psykiske lidelser..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

– Forskjellig behandling av besøksforbud i politidistriktene

– Vold i nære relasjoner må bli høyt prioritert i alle politidistrikt. Det sier Jane Dullum, forsker ved velferdsforskningsinstituttet NOVA. I går ble det kjent at en kvinne som ble drept i Stavanger 24.

P4 - 1 time siden

Fraværsgrensen gjelder igjen i høst

Fraværsgrensen i videregående skole blir igjen innført fra høsten av . Det opplyser kunnskapsdepartementet. På grunn av koronakrisen ble det innført midlertidige endringer i fraværsgrensen, men den vil ikke bli videreført ved skolestart.

P4 - 1 time siden

50.000 elbiler i Oslo

Oslo har nå mer enn 50.000 elbiler, en andel på 16,7 prosent av den private bilparken. Sammen med Bergen er dermed hovedstaden den byen i verden som har flest elbiler per innbygger, melder bymiljøetaten i Oslo..

P4 - 1 time siden

Spyttet på sikkerhetsvakt og sa han hadde korona

En mann i 60-årene må møte i Oslo tingrett etter at ha spyttet på en sikkerhetsvakt og sagt at han hadde koronaviruset på Aker Brygge i april. Til TV2 sier forsvareren til mannen at han beklager og er lei seg for det som skjedde. Strafferammen er opptil et halvt års fengsel.

P4 - 1 time siden

Stopper svensk charterfly

Et fly med svenske chaterturister får ikke lov til å reise til Hellas som planlagt torsdag. De ble mye bråk etter at selskapet Tui forrige uke fikk spesialtillatelse til en markedsføringsreise til Rhodos. Greske myndigheter trodde det ikke skulle være turister om bord, men det var det.

P4 - 1 time siden

Rekordkaldt i Rogaland

Aldri før har det blitt målt lavere temperatur i Rogaland i juli enn torsdag forrige uke. Da ble det målt to grader på Gullingen skisenter. Den forrige rekorden ble satt på samme sted i fjor, med 2,1 grader, opplyser Meteorologisk institutt..

P4 - 1 time siden

Laveste antall innlagte siden mars

11 personer er nå innlagt på norske sykehus med koronaviruset. Det er det laveste tallet siden 10. mars viser tall fra Helsedirektoratet.

P4 - 1 time siden

Stjal fra egen arbeidsplass - må i fengsel

En mann er i Romsdal tingrett dømt til ubetinget fengsel i 75 dager for grovt underslag. Mannen har erkjent å ha stjålet 216.000 kroner fra baren han jobbet i over en periode på 10 måneder.

P4 - 1 time siden

SAS åpner ruter til Europa

Flyselskapet SAS gjenåpner sju utenlandsruter fra Norge til Europa. Rutene åpnes blant annet mellom Norge og England fra 15. juli opplyser flyselskapet i en pressemelding.

P4 - 2 timer siden

40 tips i Hagen-saken

Politiet har mottatt rundt 40 tips etter at de i forrige uke offentliggjorde flere videoer av en mann de ønsker å komme i kontakt med. Til VG sier påtaleansvarlig Haris Hrenovica at de fortløpende undersøker tipsene, men at de så langt ikke har identifisert mannen. Derfor ønsker de fortsatt tips og opplysninger i saken..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt