P4 > Nyheter

Friday, 22 November, 03:26

P4 - 17 Oct 19 kl. 07:16

Mange unge med psykiske lidelser på AAP

24.000 under 30 år mottar nå Aarbeidsavklaringspenger. 17.000 av dem har forskjellige former for psykiske lidelser..
Les mer på P4


Les mer om:
Aarbeidsavklaringspenger, AAP

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mange, ungemed , psykiske, lidelser, AAP
P4 - 17 Oct 19 kl. 09:30

- Ikke gjort nok for unge med psykiske lidelser

70 prosent av de under 30 år som i dag mottar arbeidsavklaringspenger (AAP) har psykiske lidelser, viser nye tall fra Nav..

NRK - 30 Oct 19 kl. 21:13

Psykiske lidelser i 1/3 av dommene

Psykiske lidelser blir nevnt i hver tredje dom i trygdeskandalen, der 48 personer er uskyldig dømt for trygdesvindel. Det viser en gjennomgang Aftenposten har gjort..

NRK - 30 Oct 19 kl. 21:13

 Psykiske lidelser i 1/3 dommer

Psykiske lidelser blir nevnt i hver tredje dom i trygdeskandalen, der 48 personer er uskyldig dømt for trygdesvindel. Det viser en gjennomgang Aftenposten har gjort..

Aftenposten - 30 Oct 19 kl. 20:17

Mange av Nav-ofrene hadde tunge psykiske lidelser. Tom (54) døde et halvt år etter soning.

Personer med tunge psykiske lidelser ble straffet hardt for å skremme andre fra å begå trygdebedrageri. Minst tredjedel av de uskyldige dømte i Nav-skandalen tilhører denne gruppen..

P4 - 31 Oct 19 kl. 05:18

Dømte personer med psykiske lidelser

Flere av de som kan ha blitt uriktig dømt i forbindelse med Nav-skandalen, hadde tunge psykiske lidelser. Ifølge NAV har totalt 48 personer blitt uriktig dømt for trygdesvindel etter at regelverket har blitt feiltolket. Psykiske problemer, som angst og depresjon, er nevnt i en tredjedel av dommene, skriver Aftenposten..

Aftenposten - 04 Nov 19 kl. 07:23

Stor studie: Cannabis som medisin bedrer ikke psykiske lidelser

Forskere har gått gjennom 83 studier som omfatter over 3.000 personer og funnet at medisinske cannabispreparater ikke kan anbefales mot psykiske lidelser..

VG - 04 Nov 19 kl. 06:56

Stor studie: Cannabis som medisin bedrer ikke psykiske lidelser

Forskere har gått gjennom 83 studier som omfatter over 3000 personer og funnet at medisinske cannabispreparater ikke kan anbefales mot psykiske lidelser..

P4 - 23 Oct 19 kl. 13:50

19 nye helsefellesskap

Regjeringen la i ettermiddag fram sin nye helsesatsing. Det skal bli 19 nye såkalte «helsefellesskap» - der flere tjenester skal samarbeide om pasientbehandling. Ifølge Helsedepartementet vil fellesskapet komme spesielt fire pasientgrupper til gode; barn og unge, personer med alvorlige psykiske lidelser eller rusproblemer, eldre og personer med flere kroniske lidelser..

P4 - 16 Oct 19 kl. 08:43

Listhaug til krig mot hasj

Folkehelseminister Sylvi Listhaug tar nå et oppgjør med bruken av cannabis. Hun mener mange ungdommer har utviklet et naivt forhold til rusmiddelet og viser blant annet til at det har vært en økning av stoffet THC, som øker sjansen for avhengighet og psykiske lidelser. Det bekymrer Listhaug, som nå vil advare unge og foreldre om bruken..

P4 - 17 Oct 19 kl. 19:17

- Bør bli flinkere til å ta inn psykisk syke

- Bedrifter kan bli flinkere til å inkludere ansatte som sliter psykisk. Det sier statssekretær i Arbeidsdepartementet, Guro Angell Gimse. I dag fortalte P4-nyhetene at NAV-tall viser at hele sju av ti unge under 30 år som mottar arbeidsavklaringspenger har psykiske lidelser.

Fler nyheter fra P4

P4 - 7 timer siden

Hockey torsdag

I kveldens siste kamp i eliteserien i hockey, slo Storhamar Sparta 6-5. Storhamar scoret det siste målet 1 sekund før kampslutt. Stavanger leder nå på tabellen foran Storhamar, Frisk og Lillehammer..

P4 - 6 timer siden

Ingvild utestengt juni

Allerede i juni ble langrennsløper Ingvild Flugstad Østberg nektet av langrennsledelsen å delta i renn. Det gjaldt et rulleskirenn og en treningssamling. Av helsemessige årsaker har Flugstad Østberg fått startnekt i åpningshelga på Beitostølen og verdenscupåpningen i Ruka i Finland neste helg..

P4 - 5 timer siden

Sp måling

I en ny meningsmåling Ipsos har gjennomført for Dagbladet, får Sp 19,2 prosent oppslutning. Med dette er partiet dobbelt så stort som Frp og nesten jevnt med Ap og Høyre. Frp får en oppslutning på 9,7 prosent, som er det svakeste resultatet målt av Ipsos så lenge Frp har vært i regjering..

P4 - 7 timer siden

Pågrepet i Sandnes

Fire menn mellom 20 og 40 år er pågrepet etter en voldshendelse mot en kvinne i 40-åra på åpen gate i Sandnes i Rogaland ved 13-tida i dag. To av mennene ble pågrepet i en væpnet aksjon på Bedriftshotellet i Sandnes, melder NTB..

P4 - 6 timer siden

Ikke 6-timers dag

De ansatte ved Tines ostepakkeri på Heimdal i Trøndelag må jobbe lengre dager enn før. I 12 år har de hatt 6 timers dag, men nå må de arbeide sju og en halv time daglig, melder NRK. Tine sparer rundt 8 millioner kroner på at de ansatte jobber lengre hver dag..

P4 - 9 timer siden

Odd ulovlig gave

Ordfører i Skien, Hedda Foss Five fra Arbeiderpartiet, ble politianmeldt i dag på grunn av en pengegave kommunen har gitt til Odd ballklubb. Gaven skal ikke ha vært til politisk behandling. Ifølge avisa Varden skal ordføreren i fjor ha inngått en avtale om å betale 400 tusen kroner til Odds 125-års jubileum..

P4 - 9 timer siden

Ute av curling-EM

Det norske herrelaget endte på 6. plass og er ute av sluttspillet i EM i curling, til tross for at de vant over Nederland i dag. I de innledende rundene ble Norge fradømt serien over England fordi en innbytter brukte en ulovlig kost..

P4 - 9 timer siden

Netanyahu korrupsjon

Det blir tatt ut korrupsjonstiltale mot Israels fungerende statsminister Benjamin Netanyahu. Det melder den israelske TV-kanalen Channel 13. Det skal være første gang en Israelsk statsminister står tiltalt for for korrupsjon..

P4 - 10 timer siden

Advarer om glatte veier

Innlandet politidistrikt advarer nå om glatte veier i distriktet. Det skjer etter at flere biler har havnet av veien på E6 ved Ringebu i Oppland..

P4 - 30 Nov 99 kl. 00:00

- Send julegavene ekstra tidlig

Posten ber nå folk om å sende juleposten ekstra tidlig dersom den skal rekke fram før julaften. Pakker som skal til Sverige, Danmark, Finland og Island, bør sendes før 13. desember, mens brev og små pakker som skal samme sted, bør sendes innen 15.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt