P4 > Nyheter

Sunday, 07 June, 07:44

P4 - 23 May 20 kl. 13:13

Mange permitterte i bransjer som kunne holdes åpne

To av tre som har blitt permittert under koronakrisen jobber i bransjer som ikke var pålagt å stenge på grunn av smitteverntiltak.
Det viser en ny undersøkelse ved Frischsenteret, melder E24.
De etterlyser nå en modell som gjør det mer lønnsomt å holde folk i arbeid selv om omsetningen går ned. De ser blant annet for seg en ordning der kontantstøtten blir knyttet til at man beholder de ansatte..
Les mer på P4


Les mer om:
Frischsenteret, E24

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mange, permittertei , bransjersom , kunne, holdes, åpne
Aftenposten - 23 May 20 kl. 12:59

Ny forskning: To av tre ble permittert fra bransjer som ikke var pålagt å stenge

To av tre permitterte kommer fra bransjer som ikke ble pålagt å stenge på grunn av smitteverntiltak. Simen Markussen ved Frischsenteret etterlyser en ordning som ville gjort det mer lønnsomt å holde folk i jobb..

E24 - 23 May 20 kl. 12:47

Ny forskning: To av tre ble permittert fra bransjer som ikke var pålagt å stenge

To av tre permitterte kommer fra bransjer som ikke ble pålagt å stenge på grunn av smitteverntiltak. Simen Markussen ved Frischsenteret etterlyser en ordning som ville gjort det mer lønnsomt å holde folk i jobb..

NRK - 18 Mar 20 kl. 10:22

Permitterte blir omsorgspersonell

Rundt 100 permitterte SAS-ansatte i Sverige har takket ja til et tilbud om omskolering for å kunne ta jobber innen helse og omsorg. Tilbudet kommer rett etter at selskapet varslet permittering av 10.000 ansatte, skriver Expressen..

E24 - 05 May 20 kl. 12:22

Regelendring gir tusener i tap for deltids permitterte

Uten varsel har regjeringen og Stortinget endret reglene for dagpenger slik at delvis permitterte taper mange tusen kroner..

P4 - 13 May 20 kl. 07:24

-Fått mange unødvendige permitteringer

-Det er all grunn til å tro at det er blitt for billig å permittere for bedriftene i Norge. Det tror arbeidslivsforsker, Simen Markussen. Regjeringen forlenger permitteringsordningen ut oktober, dermed får bedrifter ikke regningen for permitterte før i november skriver Dagsavisen.

P4 - 19 May 20 kl. 14:43

Fullt forskudd til permitterte

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen har fått gjennomslag for kravet sitt om at korona-permitterte får forskuddene de har blitt lovet umiddelbart. Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen sier til VG nå i ettermiddag at han regjeringen stanser trekkene som er foretatt av forskuddsutbetalingene av dagpenger til permitterte..

NRK - 16 Mar 20 kl. 15:50

Antall Nav-henvendelser eksploderer

Nav varsler økt ventetid fordi svært mange permitterte nå henvender seg til etaten for å få hjelp. Nav ber folk om å la være å bruke telefonløsningen unødvendig for å kunne hjelpe ikke-digitale brukere med behov for å prate med saksbehandlere..

NRK - 08 Apr 20 kl. 15:16

Internasjonale studentar slit

Internasjonale studentar i Noreg tek imot ikkje pengar frå regjeringa si krisepakke, og mange slit no økonomisk. Fleire av dei er permitterte og risikerer å verte kasta ut av landet, skriv Khrono. I ei undersøking fortel 634 at dei er permitterte..

P4 - 19 May 20 kl. 21:34

Vil ha lønnstilskudd til de som ansetter permitterte

NHO vil gi statlig lønnstilskudd til bedrifter som ansetter permitterte arbeidstakere fra konkurrerende bedrifter. På denne måten vil virksomhetene komme raskere i gang igjen sier arbeidsgiverorganisasjonen til Aftenposten. Samtidig avviser de LOs krav om at bedriftene må ta tilbake alle permitterte hvis de skal få tilskudd..

NRK - 19 May 20 kl. 15:58

Permitterte får fullt forskudd

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen trekker med umiddelbar virkning pengetrekkene som permitterte får fra forskuddspengene, skriver VG..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Tiltalt for å ha filmet leietakere

En 46 år gammel mann er tiltalt for å ha filmet leietakere i årevis. Han skal ha innstallert små kameraer og mikrofoner i boligen han leide ut til en kvinne og hennes datter i fire år, og han skal ha onanert til videoene. Mannen har forklart at han brukte overvåkingsutstyret til å se og høre på kvinnen og den da 12 år gamle datteren hennes i situasjoner der de var lettkledde eller nakne.

P4 - 30 minutter siden

Omkom i boligbrann i Tønsberg

En person er funnet omkommet etter en brann i et boligbygg i Tønsberg. Brannen ble meldt inn like før klokken fire i natt. Bygget har tre leiligheter.

P4 - 30 minutter siden

20 nye smittede

Det er registrert 20 nye koronasmittede i Norge siste døgn. Det melder Folkehelseinstituttet. Og det er 22 personer som nå får behandling på sykehus for covid-19..

P4 - 15 minutter siden

To alvorlig knivskadd etter slåsskamp

To menn i 20-åene er knivstukket og alvorlig skadd etter slåssing i Fredrikstad sentrum i natt. Det skal ha vært to slåsskamper, som politiet setter i sammenheng. Fire personer er pågrepet.

P4 - 8 timer siden

Ikke smitte i Premier League

Heller ikke i den siste runden med koronatester av spillerne i Premier League, er det noen som har testet positivt. 1.195 spillere og ansatte ble testet torsdag og fredag.

P4 - 8 timer siden

- Skrevet feil norsk med vilje

- Trusselbrevet i Lørenskog-saken er skrevet feil norsk med vilje. Det tror den danske trusselbrevforskeren Tanya Karoli Christensen. Brevet, som ble funnet i boligen etter at Anne Elisabeth Hagen forsvant, er skrevet på gebrokkent norsk.

P4 - 8 timer siden

Nordmenn nektet innreise til Spania

Tolv nordmenn har blitt nektet innreise, etter å ha kommet til Alicante i Spania i dag. SAS har åpnet for flyvninger til Spania for folk med familie, statsborgerskap eller fast bosted i landet. Men turister får ikke lov til å reise inn i Spania før tidligst 1.

P4 - 8 timer siden

Mener Tegnell må gå

I Sverige mener lederen for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, at statsepidemiolog Anders Tegnell må gå av. Åkesson mener at den svenske koronastrategien er basert på løst forankrede antakelser og har mislyktes. Tegnell selv har erkjent at Sverige burde gjort mer for å bremse koronasmitten fra starten av utbruddet..

P4 - 8 timer siden

Vil ha penger til kreftpasienter

- Kreftpasienter som har ventet på behandling bør få øremerkede midler i statsbudsjettet for neste år. Det mener Frps Sylvi Listhaug. Aftenposten skrev denne uken at 320.

P4 - 8 timer siden

Dyrere jordbær

Koronakrisen gjør at det blir færre jordbør i butikkene i sommer, og bærene blir dyrere. På grunn av reiserestriksjoner har det vært vanskelig for mange bøndet å få tak i nok arbeidskraft. Fylkesleder i Oppland bondelag, Kristina Hegeg, sier til NRK at flere bønder har redusert produksjonen, og at det også har blitt dyrere og mer tungvint å produsere og høste jordbærene..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt